Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Mala procena HDC 9299a
STRANA 1 OD 1
Jamire Mala procena HDC 9299a 02.11.2013. 14:31 T55324

status: user
broj poruka: 1123
Telefon je pravljen za kinesko trziste i nije neki krsh.
Telefon ima quad 1.2
1gb rama 4gb rom i 16 ssd
8mb 2mb
Izlged je bukvalno isti kao HTC one. Kod mene je vec 10 dana, Donet je sa sajma u Kini.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3652/HTC/One
http://www.youtube.com/watch?v=zi4m_uR7H9E
http://www.youtube.com/watch?v=x8iePxANcKQ

AMD FX-6300, 4228 MHz (21 x 201)
Cooler Master 212 EVO
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-D3
Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600
MSI 6850 OC
SSD OCZ Agility 3 60gb
1.5 WD+500gb WD
Chiftec CX-05B-B
Thermatle Purepower 600 Wati
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Radi se o tipicnom klonu - telefon IZGLEDA kao original, ima... 02.11.2013. 16:13 #523955

broj poruka: 11019
IZVESNE mogucnosti /tehnicke karakteristike originala, dok neke druge mogucnosti (komponente hardvera, konektivnost itd.) originala, nema. Na primer, ima procesor sa istim brojem jezgara kao i original, ali ova rade na nizoj frekvenciji i sa manje RAM-a itd...
Cena klonova je ponekad i deset puta niza od cene originala. Koliko sam ja na oglasima primetio, kod nas se ovaj klon vrti za nekih 150E (jedan tip iz N. Pazara je nedavno prodavao preko ``kupujem-prodajem``)...
Izmedju ostaloga, za stotinak E mogu se kupiti prilicno uspele REEPLIKE `ajd`fona 4 i 5, galaxy s4...

Evo jos informacija o HDC 9299a:
http://url.ie/jsud

-losiji diplej
-sasvim razlicite kamere
-klon nema 4G
-sporiji CPU
-duplo manje RAM-a
itd...
Jamire Da i ja malo dodam!! 02.11.2013. 21:11 #524009

Procesor na HTC je 1.7 quad a na HDC je 1.3
Ram je 2gb na HTC na HDC je 1GB
Displej 4.7` 1080x1920 HTC 1280*720p HDC
Kamera je kod HTC 4mb sa 2mp dok je kod HDC 8 mp sa 2mp
Baterija je kod HTC je 2300 dok je kod 1600
softwer je kod HTC 4.1.2 dok je kod HTC 4.2.1
HTC one koliko sam video kosta od 700+ dok ovaj van kosta 220 dolara a mogu reci da radi fenomenalno za sve pare. Sin mi ima S2 plus znaci bukvalno 2 put radi bolje od njega. Imam i mogucnost da uvezem neku kolicinu pa me zanima vase misljenje o njemu!
Ja ga licno u Srbiji nisam video. A moguce da je ovaj prijatelj sto je doneo i meni stavio da ga proda ali koliko mi je pozatno jos ga ima kod sebe!

Cooler Master 212 EVO
MSI 6850 OC
SSD OCZ Agility 3 60gb
1.5 WD+500gb WD
Chiftec CX-05B-B

tortojed Imam S2 Plus, i nedavno sam apgrejdovao Android na ver. 4.2.2 02.11.2013. 22:19 #524029

Cisto sumnjam da ovaj klon moze da bude brzi od S2 Plus, al`, `ajde, da ti ne protivrecim kada vec nisam testirao. Glavni problem je garancija - rokovi i ovlasteni servisi. Posto je ovo klon ili replika (fakticki), za taj model verovatno ne postoji servis ni u Evropskoj Uniji a kamoli u Srbiji....

Ja bih ti za taj telefon dao najvise 50E (treba mi da bih ga poklonio), pod uslovom da nema nikakvih ogrebotina i slicnih ``kozmetickih`` manjkavosti, i da funkcionise besprekorno na nasim mrezama.

evo sta se prodaje za 130E:
http://url.ie/jt37
Jamire Re: Imam S2 Plus, i nedavno sam apgrejdovao Android na ver. 4.2.2 03.11.2013. 22:45 #524234

Daleko od toga da ces da me povredis. Isti je slucaj za sve sto se tice servisa i garancije za sve mobline kupljene van vipa, mts i telenora. Grancija dok izadjes iz radnje. Tako je i ovde. Moze da se salje direktno prozivodjzacu ima 1 godinu garancije. Nisam ih testirao vec onako po radu i brzini daleko bolje radi od s2 plus. Kao sto rekoh imam i jedan i drugi i oseti se razlika pri radu a nisam pustoa ni jedan test! A taj s4 clone sto vidis brat je imao dve verzije kupio ih je po 100e. rezolucija mu je 900x480 procesro je glavu smem da stavim neki core procesor kako radi. Kamera je 2mp jer su slike uzasne. Imao je i beli i crni sad za nijansu je bolje radio beli. Sad cuo sam da ima odlicnih kopija i od S4 ali ja jos nisam sretao sa njima!

Cooler Master 212 EVO
MSI 6850 OC
SSD OCZ Agility 3 60gb
1.5 WD+500gb WD
Chiftec CX-05B-B

:: Cisto sumnjam da ovaj klon moze da bude brzi od S2 Plus, al`, `ajde, da ti ne protivrecim kada vec nisam testirao. Glavni problem je garancija - rokovi i ovlasteni servisi. Posto je ovo klon ili replika (fakticki), za taj model verovatno ne postoji servis ni u Evropskoj Uniji a kamoli u Srbiji...
::
:: Ja bih ti za taj telefon dao najvise 50E (treba mi da bih ga poklonio), pod uslovom da nema nikakvih ogrebotina i slicnih ``kozmetickih`` manjkavosti, i da funkcionise besprekorno na nasim mrezama
:: evo sta se prodaje za 130E
:: http://url.ie/jt3
tortojed Za kraj moga javljanja po ovoj temi: kroz mnoge prikaze (reviews) 04.11.2013. 14:42 #524395

telefona HTC One, provlaci se trakavica o navodnoj inferiornosti njegovog fotoaparata.
Naime, slabe poznavaoce fotografske problematike zbinjuje cinjenica da se, u eri histericnog povecavanja ``pikselaze`` novih modela fotoaparata (posebnih uredjaja, kao i ovih koji su ugradjeni u telefone) HTC odlucio za ``bednih`` 4 mpix. Evo, to se vidi i u clanku koji hvali ovoga klona (moj link). Medjutim, za opsti kvalitet fotografija (dinamika svetla, vernost reprodukcije detalja, kao i za dobar ``ISO performance``, to jest mali sum pri slaboj raspolozivoj svetlosti i visokoj osetljivosti celije) mnogo su vaznije, kada je rec o kvantitativnim razlikama, velicina POVRSINE celije (izrazena u mm na kvadrat) i velicina povrsine pojedinih piksela (izrazava se u mikrometrima na kv.).
Kladim se da je 4-megapikselni fotoaparat barem 2x bolji od onog koji je ugradjen u HDC 9299a. A verovatno je i 8mpix kamera u S2Plus bolja od ove u HDC9299a...
Bobi4ever Kamera na HTC One je extra. 04.11.2013. 15:40 #524405

broj poruka: 4888
Upravo je tortojed objasnio I zasto. Ne znam samo na koji fazon HTC kao firma propade finansijski.
Za tog kineza, jbga, sve je to macka u dzaku, neki su zaista kvalitetni dok su neke replike teski krsevi.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs