Imam samsung s5300,sa androidom 2.3.6,koji je trenutno sa nekim od prilagodjenih romova.Hteo bih povratak na fabricki rom ali mi ne uspeva.Skinuo sam usb drajver,odin i jedno 3 oficijelna rom fajla.Uradio proceduru i u prozoru odina-vidi se da je telefon prepoznat ali kad pocne proces prijavi gresku crvene boje- fail.Gde bih mogao da gresim u proceduri.Prilikom ulaska u telefon na pocetku ulazi se u cwm mod.Sta bi mogao da bude problem.Hvala.
Ako imas instaliran kies u kompu moras u procesima da ubijes dva kies procesa.Udjes na ctrl alt i delete istovremeno pa pod procese ubijes dva kies procesa.Iskljuci antivirus. U telefonu udji u recovery mod pa uradi wipe cashe i wipe data particion.Na kompu pretpostavljam da imas instaliran driver za tvoj fon.Kad sve to uradis onda pokreni odin ali ono run as administrator i ubaci odgovarajuci softver u pda file,zakaci fon da ga prepozna pod nekim com portom i klikni na start i trebalo bi da ga odradi.Pre svega toga trebalo bi da bekapujes efs folder.To mozes nekim programom sa play stora.Ja sam to radio sa ovim programom https://play.google.com/store/apps/details?id=net.hellcat.droiddev.ktool&hl=en u slucaju da nesto lose krene mozes mu vratiti preko efs foldera imei telefona.Imas na netu brdo nekih uputstava pa detaljno procitaj da ne sjebes nesto.
Prebaci stock rom na msdhc. Udji u CWM. Uradi Wipe data,Wipe cash,Wipe Dalvik cashe. Instaliraj stock rom. Uradi jos jednom Wipe dalvik cashe,da bi rom bolje ` nalegao ` Uradi reboot.
Probao sam sve i ne vredi-jedino ako je pogresan rom uzet.Da li se lokalizovani romovi razluikuju samo u jeziku ili idu i po vrsti telefona-mislim isti tip telefona.U cwm ne moze da se vidi-udje u sd karticu,kako to omoguciti,jer kada sam instalirao romove oni su bili na telefonu-memoriji telefona i nije bilo problema mada kazem nije bilo moguce videti sadrzaj sd kartice-nedostupna je!
Kada se udje u meni na pocetku-to jest na vrhu i pri dnu ekrana pise- GT-S5300 CWM-Recovery by vM00. a izmedju su reboot,update,wipw...,advanced,pover off .kakv je to onda meni?
CWM i TWRP su naprednije konzole koje daju mnogo vise mogucnosti nego fabricka. Razlika je izmedju ove 2 u developerima i sto TWRP ima podrsku za touch. Mada sad postoji i CWM sa touch-om.
jel imas sve drajvere instalirane kako treba..provedri u device manageru ako si skinuo sam samifirvarea ne treba da se brines PIT fajl imas moras znati da i odin verzija mora biti za tvoj telefon,msm ne bas za tvoj al ima razlike otstikliraj repartition u fleshovanju,i update boot na telefonu fajlove redja po redu bootloader-boot.md5 modem-phone csc-csc pda-fajl koji ti ostane,negde pocinje sa code..i tako ako imas samo jedan fajl stavljas ga pod PDA i download mode i flash
Koji mod na fonu izaberes kada ides preko ODIN-a. Ima razlike izmedju Emergancy Dload Mode (tvoj proc) i samo Download mode (sa onim androidom i lopatom), bar je na mom fonu tako.
Kada ides na Emergancy, ODIN ga isto tako prijavi (kao da je sve ok) ali puca. Dload mode prolazi bez problema.
Ne znam za tvoj model, ali ja sam imao problema sa matorim i5500...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
pa na ODIN mora da ide na download mode... i fleshaj bez boot-a pa javni
:: Koji mod na fonu izaberes kada ides preko ODIN-a. Ima razlike izmedju Emergancy Dload Mode (tvoj proc) i samo Download mode (sa onim androidom i lopatom), bar je na mom fonu tako :: :: Kada ides na Emergancy, ODIN ga isto tako prijavi (kao da je sve ok) ali puca. Dload mode prolazi bez problema :: :: Ne znam za tvoj model, ali ja sam imao problema sa matorim i5500.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
ostaje nam da javi sta je uradio :) mmi smo svoje ucinili
:: Pa da, ali mozda se zeznuo pa ga postavio u Emergancy Dload Mode i nece proci sa ODIN-om. Prijavice ga ODIN kao spremnog za flash, ali zabode... :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.