Kako uraditi restore Android bekapa (sa Google accounta)?
STRANA 1 OD 1
npaun
Kako uraditi restore Android bekapa (sa Google accounta)?
28.07.2014. 12:41
T58227
status: user broj poruka: 106
Imam ZTE Blade III, i ovo s..nje od telefona i iz nekog razloga izgleda odlucilo da uradi potpuni fabricki restore svega!? U jednom trenutku se umesto mog uobicajenog ekrana pojavio prost crni ekran koji je cini mi se jedino imao opciju logovanja na google account, i posto tom trenutnku nisam imao podatke o njemu, a trebao mi je telefon i u sustini nisam ynao sta se uopste desilo, ja sam to nekako eskejpovao, i pojavio se novi MTS ekran kao od majke rodjen...nije prisutno nista od mojih instaliranih programa, podesavanja, poruka itd... samo brojevi telefona, i to bez nanovijih, kao i vecina slika iz galerije, dakle valjda sve ono sto je bilo na kartici. Pretpostavljam da je telefon uradio reset...
Elem, pojma nemam da li postoji automatski bekap prethodnog stanja na Google account, nikada se time nisam petljao, ali nadam se da jeste, i pretpostavimo da jeste... kako da vidim sta postoji od bekapa i da uradim restore nekog stanja od pre par dana? Ako je moguce, bez upotrebe nekih 3rd party programa...
nista nemoj da pretpostavljas... i google ne radi automatski bekap celog telefona.
uloguj se u google preko svog accounta, i sinhronizuj sve sto imas na njemu. Ako se nikad pre nisi podesio ili ista ukljucio, on ce biti prazan, dakle neces nista povratiti. Ako jeste, i bio je recimo sinhronizovan, vratices imenik, kalendar i tako te stvari...
Slike i poruke 99% mozes zaboraviti bez neke 3rd part aplikacije za backup, ali opet, 100% nema nista preko google acc, jer on to ne radi ako to nije prvo ukljuceno. Jedino hangouts moze, ostalo automatski - ne. Takodje, aplikacije koje si instalirao na fon a da si bio ulogovan u svoj acc, bice vracene ili ces lako moci da ih vratis. Ako nisi, moraces sve ponovo, nista komplikovano, samo da ih nadjes opet.
Ovaj put uloguj se u google, proveri sva podesavanja za backup i ukljuci sta ti treba, da se u buduce to ne desava. :)
takodje, vazne fajlove skladisti negde van telefona u buduce, slike, video i slicno...
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.