mislim da bi ova tema bila korisna za dosta kolega sa foruma. Zanima me ima li nekih penala u slucaju prelaska kod drugog operatera fiksne telefonije, pa nakon eventualnog nezadovoljstva uslugom, vracanje kod telekoma. Po onome sto sam saznao do sada, nema nikakvih ogranicenja, osim toga sto mora da se ostane bar jedan mesec kod novog operatera.
Konkretno mislim na prelazak telekom - orion (gde ni ne postoji pretplata u jednom slucaju), pa ako je servis los, vracanje na telekom. Broj bi ostao isti sve vreme.
Ne koristim fiksni mnogo (povremeno lokalni pozivi), pa ova nova cena preptlate nije bas pogodna u mom slucaju, a ne bih da ugasim liniju, jer ko zna koliko ce nekad kostati njena aktivacija.
Da li je prenosenje broja besplatno ili se placa? Da li stvarno nece biti pretplate ili ce je uvesti kad prodje promocija? Sta se desava sa ADSL prikljuckom koji mnogi imaju kod Telekoma, a preneli bi broj?
Ali telekom ne bi trebalo nista da ti naplati ako nemas nikakvu ugovornu obavezu kod njih Sto se tice prelaska na orion pa ponovno vracanje broja na telekom ako nisi zadovoljan, mislim da je ratelov uslov da min 6 meseci broj bude aktivan kod jednog operatera da bi bio dalje prebacen na treceg (ili vracen na prvobitnog)
ne verujem da ima kakvih penala no orionova ponuda od 1 din mesecno pretplate (cena poziva 0.92 pare po minu za loakalne pozive...3-5 din za poziv ka mobilnim mrezama itd...) kosta oko 7000din tj prikljucak se toliko placa. Cena prikljucka opada izborom paketa tj 3+ hijada je za paket od 200din pretplata (200 besplatnih minuta) pa redom do paketa od 1000din (1000minuta u okviru pretplate) gde je prikljucak cini mi se besplatan. E sad nisma siguran dali tu postoje ugovorne obaveze i slicno. Adsl u toj varijanti nije opcija obzirom da orion fiksna telefonija ne ide preko zice vec bezicno (CDMA) no u svakom slucaju moze se uzeti tj doplatiti brzi net od onih 64 kbs koje daju besplatno bez merenja protoka uz telefonsku liniju kao, da imaju i v. Ima sve to na njihovom sajtu mada se lako preskoce neki delovi ako ne citas ceo tekst nego gledas samo u sarene slajdove.
Doduse i kod telekoma prikljucak kosta nekih 6+ hiljada. miccosmo
Upravo taj prikljucak i dodatni troskovi me zanimaju. Citao sam i malo vise od sarenih slajdova, ali ne videh tih 7000.
Znaci ako se vraca u telekom, placa se i 6+ hiljada. Na to sam mislio pod ovim `penali`. Znam da je u smeru ka drugom operateru besplatno, ali za nazad nisam znao da li se placa.
Nisam ni znao da se prelazi na bezicnu tehnologiju... Sigurno moze i parica da se izgubi, pa bi vracanje na telekom opet bilo bezicno. Zamisljao sam da postoji nekakva saradnja izmedju operatera, pa da se koriste iste mrezne strukture (kablovi ostaju u upotrebi).
Verovatno bi se i u slucaju sbb-a preslo na neki njihov bezicni sistem...
:: ne verujem da ima kakvih penala no orionova ponuda od 1 din mesecno pretplate (cena poziva 0.92 pare po minu za loakalne pozive...3-5 din za poziv ka mobilnim mrezama itd...) kosta oko 7000din tj prikljucak se toliko placa. Cena prikljucka opada izborom paketa tj 3+ hijada je za paket od 200din pretplata (200 besplatnih minuta) pa redom do paketa od 1000din (1000minuta u okviru pretplate) gde je prikljucak cini mi se besplatan. E sad nisma siguran dali tu postoje ugovorne obaveze i slicno. Adsl u toj varijanti nije opcija obzirom da orion fiksna telefonija ne ide preko zice vec bezicno (CDMA) no u svakom slucaju moze se uzeti tj doplatiti brzi net od onih 64 kbs koje daju besplatno bez merenja protoka uz telefonsku liniju kao, da imaju i v. Ima sve to na njihovom sajtu mada se lako preskoce neki delovi ako ne citas ceo tekst nego gledas samo u sarene slajdove :: :: Doduse i kod telekoma prikljucak kosta nekih 6+ hiljada. :: miccosm :: ::
Mi smo presli na S** pre par meseci. Za sad sve funkcionise odlicno. Za isti novac koliko smo ranije placali `obicnu` kablovsku` Adsl i fiksni sada imamo ekstra paket. Internet je 3 puta brzi, svi HD kanali i 2000 minuta u fiksnoj telefoniji. Tih 2000 minuta se zena i cerka bas namuce da potrose :-)
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.