Poslednjih 6 meseci sam bio na iOS tj iPhone5 i prodao sam ga iz ne znam kojeg razloga. Uzeo sam ga za neke smešne pare, ali je bio isčukan na par mesta i bio je zaključan. Na raspolaganju mi je budžet od 27.000din, pa gledam šta za te pare da uzmem. Za oko mi je zapao HTC ONE m7, ne znam šta još ima da se nađe za te pare. Polovno, ali lepo očuvano.
Telefon koristim za sve, pozivi, sms, dosta interneta, muzika, kamera. Igrice slabo igram. Gledam da bude 4,7 ekran i 2gb rama. Što se tiče sistema, gledam Android. Probao sam WP ali nisam mogao da se snađem... Dizajn je bitan, ali nije baš presudan. HTC One je dizajn koji mi se sviđa (ne verujem da ima lepši telefon). On mi je favorit za sada, ali ne znam da li ima nešto bolje od njega za moj budžet, pa vas zbog toga i pitam.
Zasto bi uzeo android.Uzmi ko covek lumia 925 nova ima za manje od tih 27.000 ili neki drugi Windows Phone.I naravno ako ti ne smetaju glupava ogranicanja koja je microsoft stavio.Hteo sam da uzmem neku Lumiu,posle iskustva na 920 ali svi servisi(google)i poneki program koji koristim i koji su mi obavezni nemaju za WP. Nevezano za to za obicnog korisnika,Windows Phone je odlican.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Probao sam WP, bio je neki HTC 8x/s nisam siguran. Telefon super radi, ali nikako nisam mogao da se naviknem na sistem, ni posle 2-3dana igranja po ceo dan.
Izašao je apdejt windows phone 8.1 i sada trenutno nokia lumia 925 je apsolutni hit.Sve što si imao na androidu imaš i sada jedino što je win mnogo stabilniji i brži.
Ali da bas ima sve ko android sto se aplikacija tice,ne bas.Takodje ima nekih zaista gluposti,primera radi ne mozes da se logujes na skype nalog ako nalog nije @live.Isto tako moras @live nalog na fon.To su sa jedne strane stvari koje su ok,prosto zastite ljudi svoj prozivod,ali ograniciti na jedan jedini mail servis,ma idi.I jos to je naravno jebeni Microsoft. Takodje sve aplikacije moraju direktno iz prodavnice,gde Microsoft uzima lepe procente.Jos jedna posledica toga je zestoko zamlacivanje oko pirata,jel mozes samo koliko se secam 5 aplikacija van prodavnice moras da instaliar developer kit pa lepo procedura vadjenja/vracanja sim kartice i kopiranja sa nj/na nju da bi proradilo. Dalje,ne postojanje flash playera,naravno jer je Google,pa streamovi osim zvanicnih aplikacija za streamove nisu opcija.E sad ti vidi sta ti treba.
Ne kazem WP 8.1 radi fantasticno,ali tanki su i dalje sa sadrzajem koji mene zanima,a i ima nekih stvari preko kojih nikada necu preci(bezobrazluk oko % u prodavnici i gluposti oko naloga). Iz tog razloga je moj predlog Android sa Kit Kat-om.Konkretno LG G2,a uzeo bih u razmatranje i Nexus 5 i HTC.
Sto se aplikacija tice, u pravu si, nema sve ono sto ima Android. Ali ima sve sto je potrebno prosecnom korisniku, pa i onom nadprosecnom (ne ukljucujuci one sto vole da se igraju).
ALI: -Ko te to slagao za Skype nalog? Primarno se trazi Live/Outlook nalog, ali bez problema moze i bilo koji Skype nalog. -Naravno da moras @[microsoft] nalog na fon. To i jeste jedini pravi nacin! Isto kao sto Android uredjaje bekapujes preko Gmail naloga... -Sto se mejla tice, opet lupetas, isto kao za Skype... Ko te ogranicio na jedan mejl servis? Tebe, licno, je neko mozda ogranicio, ali MS sigurno nije ogranicio WP8/8.1 samo na live/outlook! Mozes da koristis sta god zelis, kad god to zelis. Druga stvar, cak i da ne moze, omoguceno ti je da koristis najbolji (sto bi ti rekao, jebeni) mail servis na svetu! Koja ozbiljna firma ne koristi MS Exchange? - I ovo nije subjektivno misljenje, vec cinjenica. Svi koji primaju i salju vise poruka, znaju koliko znace folderi i pravila na Live mail/ Outlook-u, u poredjenju sa svim ostalim mejl servisima (ukljucujuci raspali Gmail). -Flash postoji, naravno (inace, nepostojanje se pise spojeno). Ono sto je problem, slicno kao na Androidu, su razni video hosting sajtovi koji imaju svakakve reklame, koje nije moguce prikazati (jer, npr. nisu u Flash-u), pa samim tim ni preskociti da bi se doslo do trazenog snimka. -Procenat koji uzimaju, necu komentarisati. Njihovo je pravo da traze koliko hoce, a tvoje da platis ili ne. Na zalost, tako je uvek bilo. Ako se nesto promeni na bolje, super - ako ne, i dalje cu nastaviti da koristim ovaj sistem i platicu koji dinar vise za njega.
@aco Izvini za skretanje s teme posto si vec rekao da te WP ne zanima, ali ne mogu da dozvolim ovo lupetanje koje nije potkovano cinjenicama.
:: Ali da bas ima sve ko android sto se aplikacija tice,ne bas.Takodje ima nekih zaista gluposti,primera radi ne mozes da se logujes na skype nalog ako nalog nije @live.Isto tako moras @live nalog na fon.To su sa jedne strane stvari koje su ok,prosto zastite ljudi svoj prozivod,ali ograniciti na jedan jedini mail servis,ma idi.I jos to je naravno jebeni Microsoft :: Takodje sve aplikacije moraju direktno iz prodavnice,gde Microsoft uzima lepe procente.Jos jedna posledica toga je zestoko zamlacivanje oko pirata,jel mozes samo koliko se secam 5 aplikacija van prodavnice moras da instaliar developer kit pa lepo procedura vadjenja/vracanja sim kartice i kopiranja sa nj/na nju da bi proradilo :: Dalje,ne postojanje flash playera,naravno jer je Google,pa streamovi osim zvanicnih aplikacija za streamove nisu opcija.E sad ti vidi sta ti treba :: :: Ne kazem WP 8.1 radi fantasticno,ali tanki su i dalje sa sadrzajem koji mene zanima,a i ima nekih stvari preko kojih nikada necu preci(bezobrazluk oko % u prodavnici i gluposti oko naloga) :: Iz tog razloga je moj predlog Android sa Kit Kat-om.Konkretno LG G2,a uzeo bih u razmatranje i Nexus 5 i HTC :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ogranici te da ti svi nalozi moraju biti na @live,a ne da ne moze uopste da se koristi primera radi gmail,ne da ne mozes da udjes,ali nekoliko jako bitnih stvari(koje primera radi na androidu rade na kom oces mailu)ovde ne moze,mora live.Konkretno sam pomenuo Skype kao aplikaciju sa najvise preuzimanja,a ima taj problem.Prosto,ne dozvoljava mi nikako da se logujem na gmail nalog,poslednji update.Ako uspes javi da vidim kako.Jer ja da pravim novi mail,za neke servise zbog fakulteta i uopste mog rada,pa da sve ponovo ljude i grupe prebacujem na njih,samo zato sto oni to nece da dozvol izvinite gospodo NE,ali opet kazem ok,njihovo pravo,ja to prihvatiti necu. I da (jebeni)@live,vidis MENI nije najbolji servis na svetu,ne samo MENI,nego i desetinama miliona drugih.Ima jos servisa a ne samo to,takvih stvari i ogranicenja na androidu nema(ne racunam tu backup,to totalno druga stvar)govorim o elementarnom softveru. Dalje,MS Exchange vidis meni ne odgovara i to je cinjenica,a i subjektivno misljenje.To sto gospoda iz Microsoft-a zele da omogue samo njihov softver na njihovom hardveru je njihovo apsolutno pravo,ali tako gube sigurno dobar deo korisnika.Eto ti jos jedan primer,usko povezan sa gore pomenutim Skype-om.Brza lova.
Flash,izvini,dal postoji ili ne,ja samo znam da neki meni,opet kazem MENI jako bitni streamovi bez ikakvog problema pusta android,na WP ni da cuje,kako i zasto ne zanima me ja sam kupac i dajem svoj novac.
Da se vratimo na procenat,slazem se da je njihovo pravo da traze koliko hoce i to stoji,ali koja je logika da su (konkretno 4 aplikacije koje bih uzeo i platio)15-20% skuplje na Windows prodavnici nego na google?E vidis moje je pravo da to ne prihvatim,izvini molim te.Iz istog razloga,ma koliko im bio dobar OS,neki nadolazeci necu im dati ni dinar.
Ne,kazem za prosecnog korisnika bruka sistem,najstabilniji i najbrzi za rad.Za nadprosecne i one koji vole da se igraju(to ne ide zajedno) prosto i dalje su tanki.
Svako nek kupi sta mu odgovara,ali niko me ne moze ubediti da po pitanju softvera na WP nema magle,napravljene zarad profita na brzaka.
Molim lepo,i da nikome ne govorim da LUPETA pre nego sto procitam ceo post i malo mucnem,prosto stvar opste kuture.
:: Ogranici te da ti svi nalozi moraju biti na @live,a ne da ne moze uopste da se koristi primera radi gmail,ne da ne mozes da udjes,ali nekoliko jako bitnih stvari(koje primera radi na androidu rade na kom oces mailu)ovde ne moze,mora live.Konkretno sam pomenuo Skype kao aplikaciju sa najvise preuzimanja,a ima taj problem.Prosto,ne dozvoljava mi nikako da se logujem na gmail nalog,poslednji update
Ajd` prvo da razjasnimo na sta konkretno mislis. Kad kazes `nalozi`, mislis na mejl naloge? Ne shvatam, mozes ili ne mozes da koristis Gmail? I sta to moze da ne radi ako, u stvari, radi? =]
Glavni/sistemski nalog je MS (logicno), a svi ostali (mejl, i bilo koji drugi) nalozi mogu da se koriste za slanje/prijem poruka/sta god. Opet mi nije jasno sta tu ne radi?
I kako planiras na Skype da se logujes sa Gmail nalogom? Za logovanje na Skype se valjda koristi MS nalog ili `Skype name`. Ako si Skype nalog registrovao preko (recimo) Gmail-a, moras da koristis `Skype name`... Osim ako pokusavas da se logujes sa spejsbuk nalogom? I da, imas i opciju da vezes MS i Skype nalog (koji je npr. registrovan preko nekog drugog mail-a) pa za isti nalog mozes da koristis i Skype name, i taj MS nalog za koji je Skype vezan.
:: I da (jebeni)@live,vidis MENI nije najbolji servis na svetu,ne samo MENI,nego i desetinama miliona drugih.Ima jos servisa a ne samo to,takvih stvari i ogranicenja na androidu nema(ne racunam tu backup,to totalno druga stvar)govorim o elementarnom softveru ::Dalje,MS Exchange vidis meni ne odgovara i to je cinjenica,a i subjektivno misljenje.To sto gospoda iz Microsoft-a zele da omogue samo njihov softver na njihovom hardveru je njihovo apsolutno pravo,ali tako gube sigurno dobar deo korisnika.Eto ti jos jedan primer,usko povezan sa gore pomenutim Skype-om.Brza lova
Ti i te desetine miliona drugih korisnika posaljete i primite, u proseku, 3 poruke dnevno, za sta Vam je apsolutno svejedno sta koristite. Ja pricam o ozbiljnom koriscenju, koje zahteva pravila za kopiranje, premestanje, sortiranje, auto-reply, auto-forward i dosta drugih opcija, koje nigde osim kod MS-a ne postoje (mislim, direktno na nalogu - ne u aplikaciji za slanje/prijem)!
Po pitanju cena i procenata, necu ulaziti u dalju raspravu posto tu svako ima svoje teorije... Postujem tvoj nacin razmisljanja, ali ga istovremeno ne podrzavam.
A msm da na aplikacije kao skype,koje traze live nalog. Skype na svakom nalogu registrovanom na gmail,izbaci error,na to msm,kako i zasto nzm.
Isto i ja postujem tvoj nacin razmisljanja,ali ga nikako ne podrzavam :)Ae da ne ode tema u haos,kad je vec off.Da covek uzme fon.Opet moj glas za LG G2.
I naravno,evo prepucavanja koji je Os najbolji..:) Nisam koristio ni Wp ni iOS,imao sam samo prilike da vidim kako izgledaju i rade,a Android sam imao u poslednjih 5-6 telefona,i nikad nikakvih bagova ni nestabilnosti nisam imao,ne znam sto se to stalno potencira,telefoni si bili srednje klase-tek skoro sam presao u visu klasu :) ,a ja sam, recimo, umereno zahtevan korisnik..i nikad nikakvih problema nisam imao..verujem da i ostali Os rade dobro,pitanje je samo sta kome vise odgovara i kome se sta svidja.. Nego,da se vratim na temu,trenutno imam HTC One i prezadovoljan sam,tako da ako ga uzmes neces pogresiti..e sad,Nexus 5 i G2 su mozda hardverski malo bolji,i imas cist Android,to je isto prednost,G2 mi je samo preveliki ,Nexus je ok,i nije mu los ni dizajn,ali Htc je meni najlepsi od svih...sve u svemu,na slatkim si mukama :) sta god da uzmes ot ova tri,neces pogresiti.Javi nam sta si uradio :)
Ja bih na tvom mestu pre uzeo LG Nexus 5. Veci displej,bolji procesor, bolja kamera, i plus prvi dobijas najnoviji android koji izadje :) Jedina prednost HTC-a je sto je lepsi i kvalitetnije izrade :) A u slicnom su cenovnom rangu :)
:: Ja bih na tvom mestu pre uzeo LG Nexus 5. :: Veci displej,bolji procesor, bolja kamera, i plus prvi dobijas najnoviji android koji izadje :) Jedina prednost HTC-a je sto je lepsi i kvalitetnije izrade :) A u slicnom su cenovnom rangu : :: ::
Imao sam u vidu Nexus-a ali sam odustao jer je viliki. Meni je 4.7 max, prelazim sa iPhone5 koji je 4.0 i to mi je bilo sasvim dovoljno. Takođe mi je bitan i kvalitet izrade.
:: Ja bih na tvom mestu pre uzeo LG Nexus 5. :: Veci displej,bolji procesor, bolja kamera, i plus prvi dobijas najnoviji android koji izadje :) Jedina prednost HTC-a je sto je lepsi i kvalitetnije izrade :) A u slicnom su cenovnom rangu : :: ::
Pogotovo jer si vec koristio uredjaj visokog kvaliteta izrade. Kada bi me neko puskom naterao da sebi kupim Android, jedino bih mogao da odaberem HTC One. Jes` pun bloatwarečina, ali je kvalitetan, skoro kao, iPhone. Steta sto ga nema u nekoj WP varijanti. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.