Elem, bezah od njega i na kraju ga uzeh i posto koristim pri paid karticu, ako ostavim mobile net ON, sjebe mi celu kredu za dan. Sada, da li ima for da se to ubije u par poteza i li moram svaki program da zakoljem, pa da izbegnem kacenje na net istih. Problem je sto kada ubijem mobil net, kredit ostaje netaknut, ali nema ni surfovanja.
... Aplikacija preko Celluar Network i to za svaki program ponaosob On-Off switch. Svi programi su grupisani u okviru opcije Settings-Cellular. Da iskljucis sve, ne treba ti vise od 10 sec. a mozes selektovati i samo odredjene aplikacije, koje vuku najvise podataka.
Sigurno to ima i android i sigurno je na istu foru.
PS. Zasto ne kupujes MB SMSom?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Zacisi koji je mob u pitanju i kako izgleda Android. Imas u setovanjima....tipa account itd...da iskljucis sinhronizaciju.
A sto se tice programa, odes na play store, prevuces od leve ivice ka centru prstom, da dobijes opcije, odes u settings i tu iskljucis auto-update programa.
I naravno, u jednom i u drugom, namesti update over wifi only _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Kao sto Dexter kaze... Samo gasi mobilni internet. Povuci statusbar(ona gore tracica gde su ti ikonice wifi,baterija itd.) na dole i samo pritisni na `Data Connection`.Na to inace palis i gasis mobilni internet.
Accounts and sync settings > iskljuci : Background data i Auto-sync
About phone > Software update > iskljuci Auto update, ukljuci Wi-Fi only, Push message > Advance > Wi-Fi sleep policy > izaberi Never
otvori Play Store > settings > Auto-update app > izaberi Auto-update apps over Wi-Fi only
Wireless and network settings > Mobile networks > iskljuci Use packet data ( gasis net totalno kad ti ne treba kad ti treba da surfujes ukljucis tu opciju odes na net kad zavrsis iskljucis opciju, ovo koristi ako gorenje opcije ne urode plodom i dalje ti jede kredit )
Ovo su podesavanja za Galaxy Ace i s5830i za tvoj telefon neznam dali su ista podesavanja ( dali su im iste putanje ali sigurno postoje samo mozda na drugim mestima ).
Eto resenja. Pored ovog, imas i programe koji ti gase net kada zakljucas ekran pa nemas bojaznosti oko trosenja MB. Odradi prvo ovo za sinhronizaciju, samo manuelno namesti jer svaki put kada odes na net, telefon ti sam sinhronizuje podatke, update -uje programe i ode ti MB. Treba provaliti sve fore, posle je pesma.
:: Sinhronizuj strogo rucno i kada si na wifi mrezi. A mozes i da instaliras neki adblock software (ako nisi na kitkat-u adaway radi kako treba) :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone.. :: :: ::
Dok se tu snadjes, dobices unuke. Meni je HTC cha cha smlatio 2.000 din kredita u Madjarskoj iako je uredno bio iskljucen data u Romingu. A ja ga samo pozajmio na par dana, on potrosio krede toliko koliko i vredi. Ukoliko nista ne pomogne od ovoga sto su ti kolege pisale, onda definitivno imas neku aplikaciju koja se sakrila iza regularnog android procesa (poznat slucaj sa onim tracking programima koji ne hebu zivu silu nego data konekciju drze uvek na `on`). Ili neku virus...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Zemo, znaj da ce ti racun biti povelik ukoliko je ``data connection``
27.10.2014. 23:34
status: user broj poruka: 11012
uvek ``on`` (a to ti TREBA, tako da gasenje data-a nije resenje, je li tako?).
Dakle, iskljucivanjem ``auto update`` funkcije za OS kao i za aplikacije, odnosno iskljucivanje sinhronizacije raznih servisa ce ti DONEKLE smanjiti trosak, ali ce racun i dalje biti velik ako je ``data`` stalno ``on`` (to jest, ako si prikljucen na Internet, pa makar i u ``stand by`` rezimu, bez pokrenutog brauzera ili nekih drugih aplikacija koje koriste Internet ).
Nije poenta ugasiti mobile data, mozda coveku treba npr za sinhronizaciju mejla, jedino kao sto je neko napisao da pogasis updejtovanja preko mobile data, ali dzaba android samo pokrece neke procese koji trose po nekoliko kb pa se nakupi.
sipaj neku promociju za nekim megabajtima i neka jede njih (jeftinije nego suv kredit jbg) a nadjes lepo aplikaciju koja to lepo sve filtrira blokira i polako
Ne ide android i prepaid, samo dzaba lupas glavu, ja sam zato kad sam uzeo android presao na postpaid kod mts-a. Uzeo sam paket Miks M 300 min., prema svim mrezama, 400 sms, 500 mb brzog interneta za 700 din.(uzeo sam ugovor na dve godine u pola cene)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.