Dakle treba da kupimo dedi novi mobilni telefon i jedini njegov uslov je da ima dobru kameru tj da pravi dobre fotografije, pa eto da pitam vas za savet koji da se uzme.
Budzet je oko 300 eura, ja sam nesto gledao ovu novu Nokia-u 735, jer koliko me pamcenje sluzi Nokia je uvek imala dobre kamere, plus sto telefonu sa WM baterija drzi dosta duze u odnosu na Android.
Posedujem malo stariji model tj L720 koji ima identicnu glavnu kameru kao i L735 i mogu ti reci pravi extra slike za ulozen novac. Posebno su dobre slike u mraku zbog otvora blende, cak bolji nego kod L8xx. Ali ako hoces bas dobru kameru gledaj L1020.
Takodje uzmi u obzir WP sistem, tj da li ce korisniku isti odgovarati. Meni je WP daleko stabilniji i lepsi od Androida, ali se vecina kolega sa tim nece sloziti. Stoga sve je stvar ukusa, pa vidi samo neki tutorijal kako funkcionise WP tj sve Lumije...
deda je zesci lik, glavno pitanje je koji tel. trenutno ima ?
vodi racuna da deda ima artriticne prste, odziv mrtvog konja i brain power @ crvenom
njegov pojam dobre kamere i tvoj pojam dobre kamere su generacijski nekompatibilni pojmovi, deda pamti da se za fotografisanje moralo stojati mirno po ceo minut dok barut nesevne i oblak dima se ne razidje
stoga glavno pitanje je sta deda trenutno koristi ? i na koji sistem je naviknut
ako treba smart phone onda opet Sony ali Xperia, ili neka od Lumia, za 300e ima da se uzmu sasvim dobri telefoni, recimo ja bi uzo da imam taj novac(pored navedenih)recimo G2, G3 mini eventualno.
znam kako funkcionise WM i sam koristim Lumia-u 630 i prezadovoljan sam, doduse, kamera mu nije jaca strana zbog nemanja blica tako da ne mogu da mu preporucim isti. Zato sam i mislio na 735, e sad sledeci problem je taj sto uglavnom dobra kamera se ne moze naci na telefonu koji je ispod 4.7 incha pa na vise, sto se njemu sigurno nece svideti gledajuci gabarite aparata.
@codeus
a koji to deda nije zesci lik majke ti :), deda je tek nesto preko 60+ tako da nije metuzalem neki koji ne zna gde je levo itd. Nije naviknut ni na jedan sistem, jednostavno, coveku je sutra rodjendan i izrazio je zelju za touch telefonom koji ima dobru kameru.
@Gare87
u telenoru su mu preporucivali G2, e sad ja koliko znam on nece uzimati nikakav paket, vec za kesh tako da ostaje opcija samo handy ili nesto slicno. Ja nesto sto sam gledam nasao sam Sony T2 ultra koji bi mogao da prodje i Lenovo Vibe X S960, pa sad bacite oko i na te modele pa dajte svoje misljenje.
uzmi nokia N8 i ustedi dedi 200+ evra , inace N8 pravi odlicne fotografije i video snimke, fotografije u zatvorenim prostorijama / noc su dosta slabije...
Uzmi bilo koji neces pogresiti, svaki ima dobru kameru i deda ce biti odusevljen, ja bih licno isao na nokiju, em kamera em navigacija zajedno + win na koji se lako prelazi, a psto je malo stariji covek nece puno prckati po telefonu da mu treba android, i obavezno uzmi memorisku karicu da ima di slike da stavi.
:: ajmo opet :: :: coveku je rodjendan i covek je izrazio zelju za novim touch telefonom koji ce da pravi dobre fotografije, :: :: solaja777, kad bi tebi bio rodj i ja ti doneo tel od 20 evrica sa pricom da ti ostane 200+ u dzepu ne verujem da bi se odusevio :: :: znaci ajmo ovako od lumie 735, sony T2 ultra ili Lenovo Vibe X koji bi bio vas izbor ::
Moj glas za N8 telefon mi radi kao prvog dana, Fm trasfmitter, XENON 12MPX , Symbian radi odlicno, mada bi mogao fabricki browser da bude bolji, ali tu je opera mobile- mini po izboru...
Ne razumem zasto ljudi uopste spominju uredjaj prethodne generacije... Da li bi ste Vi, koji predlazete N8, danas-sutra kupili isti umesto nekog telefona sa znatno superiornijim sistemom? I kakve veze ima sto deka ima 60+ god? Ziv je, voli inovacije, nove tehnologije i da se slika sa lepim tetama =]...
Moj glas ide za Lumia 925 ili 830 (ovaj je malo veci, doduse). Cene jesu malo jace od 300€, ali i sam si rekao oko 300.
edit: I 1020 je, takodje, odlican ali predebeo za moj ukus.
Licno sam koristio 925 oko godinu dana i bio sam prezadovoljan. Zato i mogu slobodno da ga preporucim. Manjih dimenzija, tanak, lagan, odlicna kamera i ekran, metalno kuciste. Jedini razlog sto ga i dalje ne koristim je kradja... sada sam na Lumia 930. Inace, nemoj da se lozis na piksele. Kvalitet senzora i optike su mnogo bitnije stavke od rezolucije.
Javi se mejlom ako hoces da ti posaljem kontakt jednog pouzdanog prodavca sa malo boljim cenama.
bas zbog VELICINE senzora I Kveliteta STAKLA kazem da je N8 Nenadmasen telefon ne racunajuci 808 PW naravno moze i njega da kupi on ima zlo kvalitetne fotografije, kao i ogroman 1/2`` senzor zlo zla ali zlo zla :-D Sve ovo novo su igrecke. Dal bih uzeo N8? Imam Ajfon 6 128GB i nosim ga uparitetu sa N8 nokiom sto jel mislis da mi je los n8 i kada mi rikne batt na ajfonu? Ne apsolutno sam zadovoljan surfom na n8 kao i kvelitetom samog telefona. Veruj vrlo realno kazem N8 je best buy za 70-80evra (kvalitet zavrsne izrade, Kamera, xenon, telefon bez gubitka signala,kvalitetan telefon u svakom pogledu, video zapis odlican PW mod i 4x digital zoom bez gubitka kvaliteta... ) Gde ces vise za 70e? Symbian? WTF ljudi nekada je bio najbolji OS to sto je danas manjak app za symbian, ima ono sto je najpotrebnije makar meni ako zvizne batt na iphone ( ja nista ne punim dok se potpuno ne isprazni)
Kroz tvoju poruku se stalno vuce ista prica, a to je: `ako zvizne baterija na iPhone` i sl. Jebes telefon ako moras da nosis jos jedan... Da covek hoce 2 uredjaja, kupio bi bilo koji telefon i fotoaparat, pored njega.
Pre 3-5 god. ne bih imao nista protiv Symbian-a. Koristio sam Nokia 5800xm, pa i Sony Ericsson Satio posle njega (to ti je kao N8) i odlicno su me sluzili ali danas nikako ne bih kupio neki sa Symbian OS-om. Slazem se sa onim `nekada` i `bio` najbolji sistem.
Jos jednu stvar si dobro rekao: best buy za 70-80€! a covek je lepo rekao da je budzet oko 300€.
Posto nisam pitao sta imas vec da li bi danas kupio, ajd` da probam jos jednom: Da sada imas budzet od 300€ i treba ti nov telefon, da li bi kupio N8?! Budi iskren.
Ljudi moji, temu sam otvorio za savet za nov telefon, koji pravi dobre fotografije, znaci nikakav polovan, zbog ovih ili onih karakteristika.
Coveku je rodjendan i covek je izrazio zelju za NOVIM telefonom, imam u kuci N8 i extra je tel ali to nije tema ove price za Boga miloga.
@luja-88
jeste budzet je oko 300 evrica, moze to i malo vise i malo manje nije problem, sad gledam i taj 1020 nije los, problem bi mogao da bude jedino gabarit aparata, jer mislim da preko 4.7 incha sve bilo preveliko za coveka, a opet sa druge strane veci ekran vece i ikonice itd.
Idemo danas kod njega lepo mu izdeklamujem modele pa neka sam odluci sta mu se najvise dopada od ovih modela. Licno ja bih uzeo Lumiu zbog jednostavnosti i lakog navikavanja na WM ali ni ovaj Sony nije los pa eto mu izbor pa neka bira.
ja bih iskljucivo gledao Nokia Lumia modele. Svaka od L7xx pa nadalje ima carl zeis optiku i baca extra slike. L1020 daje najbolje slike od svih telefona danasnjice, ali eto malo je kabast telefon. L735 ce ga sluziti izuzetno dobro, a ovi od serija L8xx i L9xx jos bolje zbog jaceg hardvera. Dobra stvar kod WP za starijeg coveka jesu same ikonice na pocetnom ekranu koje su vece i vidljivije, a sto se tice aplikacija ja imam vec nekih 10ak samo za kameru tako da ne brini oko toga (u odnosu na aap na androidu). Srecno sa kupovinom, pa javi sta si uzeo...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.