Konkretno me zanimaju ova dva modela .Zanima me da li vredi dati 200 eura vise za 930 ili 830 ce vrstiti posao podjednako dobro?.
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Pazi kad uzimam fon obicno ga nosim 2-3 godine.930 cinjenica ima jace karakteristike i cenim da ce lepo sljakati. E sad 1520 je stariji model ili gresim ? Ljudi imajte u vidu da se u Windows telefone razumem oskudno a sa svih strana vidim da ga uzimaju od 530 pa do 830 (ako ja uzmem 930 bice komplet set :) )
@Djokosrb ako je kvalitet izrade,funkcionalnost,kvalitet kamere i druga cuda u pitanju veruj mi ne zalim pare .
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: :: 930: bolji ekran, bolji SoC, bolja kamera, više RAM-a, kvalitetnija izrad :: 830: glance screen, tanje kućište, cen :: :: Razmisli i o 1520, po meni trenutno najkompletniji WP telefon.
:: Pazi kad uzimam fon obicno ga nosim 2-3 godine.930 cinjenica ima jace karakteristike i cenim da ce lepo sljakati :: E sad 1520 je stariji model ili gresim ? Ljudi imajte u vidu da se u Windows telefone razumem oskudno a sa svih strana vidim da ga uzimaju od 530 pa do 830 (ako ja uzmem 930 bice komplet set :) :: :: @Djokosrb ako je kvalitet izrade,funkcionalnost,kvalitet kamere i druga cuda u pitanju veruj mi ne zalim pare :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: 930: bolji ekran, bolji SoC, bolja kamera, više RAM-a, kvalitetnija izrad :: :: 830: glance screen, tanje kućište, cen :: :: :: :: Razmisli i o 1520, po meni trenutno najkompletniji WP telefon.
1520 je hardverski (SoC, RAM, kamera) isti kao 930, s tim što uz to ima i glance screen, prilično bolju bateriju i microSD slot. 930 ima Gorilla Glass 3 vs GG2 kod 1520 i deluje robusnije kada ga uzmeš u ruku zbog aluminijumskog rama i debljine, ali 6 inča je 6 inča. :P Po meni je 1520 bolja kupovina kada se sve uzme u obzir, jednostavno je kompletniji telefon.
:: Pazi kad uzimam fon obicno ga nosim 2-3 godine.930 cinjenica ima jace karakteristike i cenim da ce lepo sljakati :: E sad 1520 je stariji model ili gresim ? Ljudi imajte u vidu da se u Windows telefone razumem oskudno a sa svih strana vidim da ga uzimaju od 530 pa do 830 (ako ja uzmem 930 bice komplet set :) :: :: @Djokosrb ako je kvalitet izrade,funkcionalnost,kvalitet kamere i druga cuda u pitanju veruj mi ne zalim pare :: ::
Stvr je u tome sto fon uzimam preko Telenora na ugovor tako da automatski otpada 1520. Sa druge strane 6 incha je bre mnogo :) Trenutno furam S3 4,7 incha i ovih 5 .0 bi bilo da kazem ok :) I jos nesto ako bi iso na kupovinu van Telenora to bi bilo u Holandiji a tamo po ocenama 930 je bolji nego 1520 a cene su skoro iste.
@ Igor88 te cene koje pominjes su slicne u Telenoru ovako free su mnogo vece....
:: 1520 je hardverski (SoC, RAM, kamera) isti kao 930, s tim što uz to ima i glance screen, prilično bolju bateriju i microSD slot. 930 ima Gorilla Glass 3 vs GG2 kod 1520 i deluje robusnije kada ga uzmeš u ruku zbog aluminijumskog rama i debljine, ali 6 inča je 6 inča. : :: Po meni je 1520 bolja kupovina kada se sve uzme u obzir, jednostavno je kompletniji telefon :: :: :: Pazi kad uzimam fon obicno ga nosim 2-3 godine.930 cinjenica ima jace karakteristike i cenim da ce lepo sljakati :: :: E sad 1520 je stariji model ili gresim ? Ljudi imajte u vidu da se u Windows telefone razumem oskudno a sa svih strana vidim da ga uzimaju od 530 pa do 830 (ako ja uzmem 930 bice komplet set :) :: :: :: :: @Djokosrb ako je kvalitet izrade,funkcionalnost,kvalitet kamere i druga cuda u pitanju veruj mi ne zalim pare :: :: :: ::
@Dejzan Pogledaj cene novih telefona po prodavnicama. Ne obracaj paznju na `redovne` cene na recimo mobilnisvet.com.
Gledaj po oglasima `star 1 dan` i sl. na kupujemprodajem ili na malim oglasima mobilnisvet.com. To su prave cene telefona koje ces naci po prodavnicama, sim-free i sa garancijom.
Kada to uzmes u obzir videces da ti se vise isplati da kupis telefon za kesh, jer je ista cena kao kaka bi ga uzimao na neki jaci ugovor u Telenoru (tipa Prenesi i surfuj XL). Potpises ugovor sa Telenorom za neki jaci popust ako si dugogodisnji korisnik i placas recimo 50% manje racun svaki mesec.
Tako ces uzeti sim free telefon za iste pare, a dobar deo cene telefona ces `povratiti` manjom mesecnom pretplatom.
Pozdrav.
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Yosemite 10.10.1
+1 Al` ostaje pitanje je da li je covek u mogucnosti da iskesira.
Inace, jedina zamerka koju imam na 930 je sto, zbog zakrivljenog ekrana na ivicama, ne mogu da pronadjem normalnu foliju. Sve pokrivaju celu prednju povrsinu pa sa strane nikad ne moze da se zalepi kako treba. Promenio sam 5 komada i na kraju sam isekao po 3-4mm sa obe strane i tako zalepio.
Jedina prednost 830 je to sto ima microSD slot.
:: @Dejzan Pogledaj cene novih telefona po prodavnicama. Ne obracaj paznju na `redovne` cene na recimo mobilnisvet.com :: :: Gledaj po oglasima `star 1 dan` i sl. na kupujemprodajem ili na malim oglasima mobilnisvet.com. To su prave cene telefona koje ces naci po prodavnicama, sim-free i sa garancijom :: :: Kada to uzmes u obzir videces da ti se vise isplati da kupis telefon za kesh, jer je ista cena kao kaka bi ga uzimao na neki jaci ugovor u Telenoru (tipa Prenesi i surfuj XL). Potpises ugovor sa Telenorom za neki jaci popust ako si dugogodisnji korisnik i placas recimo 50% manje racun svaki mesec :: :: Tako ces uzeti sim free telefon za iste pare, a dobar deo cene telefona ces `povratiti` manjom mesecnom pretplatom :: :: Pozdrav :: :: ******************************* :: :: iMac 27` (late 2012 :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: 1TB Fusion Driv :: Mac OS X Yosemite 10.10. :: :: ::
Druze znam i ja za tu varijantu ,ali kao sto Luja 88 kaze nemam te pare na gomili... Ovako na 6 meseci mogu da rastegnem i to mi znaci dosta.E sad sto se tice tih ponuda privatnih imao sam dosta losih iskustava tako da ili cimam druga iz Holandije ili ovde na ugovor...
Sto se tice memorije telefona 32 GB je meni vise nego dovoljno.Trenutno imam memorijsku karticu od 16GB u S3 i sasvim sam zadovoljan sa ukupnom memorijom . Jedino sto me nervira je cinjenica da nece izlaziti novi telefoni do septembra (winmobile) tako da se sad razmisljam da li dati manje para i uzeti 830 ili 930 to mi je sad velika dilema iskreno.
U svakom slucaju hvala vam na predlozima i sugestijama ali koliko vidim 930 je ipak bolji i on ce izgleda biti pik br 1
:: @Dejzan Pogledaj cene novih telefona po prodavnicama. Ne obracaj paznju na `redovne` cene na recimo mobilnisvet.com :: :: Gledaj po oglasima `star 1 dan` i sl. na kupujemprodajem ili na malim oglasima mobilnisvet.com. To su prave cene telefona koje ces naci po prodavnicama, sim-free i sa garancijom :: :: Kada to uzmes u obzir videces da ti se vise isplati da kupis telefon za kesh, jer je ista cena kao kaka bi ga uzimao na neki jaci ugovor u Telenoru (tipa Prenesi i surfuj XL). Potpises ugovor sa Telenorom za neki jaci popust ako si dugogodisnji korisnik i placas recimo 50% manje racun svaki mesec :: :: Tako ces uzeti sim free telefon za iste pare, a dobar deo cene telefona ces `povratiti` manjom mesecnom pretplatom :: :: Pozdrav :: :: ******************************* :: :: iMac 27` (late 2012 :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: 1TB Fusion Driv :: Mac OS X Yosemite 10.10. :: :: ::
:: Da te ne ushtinu za wireless punjac... :: :: ::
Iste dileme sam imao i ja i pre mesec dana kupio Nokia 925! Poslednji pravi Nokia telefon. Ova dva gore su plastikaneri (icrosoft) iako imaju dobru elektroniku ali po meni ne mogu da se porede sa 925. Plus, cena je na strani 925 (225E)! A što se tiče cene 930 za novu godinu je moja žena produžila ugovor u VIP-u i dobila ga za 35.700.- sa svim popustima i paketom od 1600.- din mesečno.
930 je po meni odlicno odradjen pregledao sam preko 10 klipova i analiza po raznim sajtovima.830 takodje izgledo sve zivo.Jedino sto po meni 830 ima prednost je cena i memoriska kartica.Ali posto meni 32 gb vrsi posao extra. Kako je zadovoljna telefonom jel kuka na nesto ? Po tebi kako to sve radi ?
:: Iste dileme sam imao i ja i pre mesec dana kupio Nokia 925 :: Poslednji pravi Nokia telefon :: Ova dva gore su plastikaneri (icrosoft) iako imaju dobru elektroniku ali po meni ne mogu da se porede sa 925. Plus, cena je na strani 925 (225E) :: A što se tiče cene 930 za novu godinu je moja žena produžila ugovor u VIP-u i dobila ga za 35.700.- sa svim popustima i paketom od 1600.- din mesečno. ::
I ja sam imao Lumia 925 i bio sam prezadovoljan telefonom. Jedini nedostatak je onih 16GB, bez microSD slota... Jedan kolega ga jos uvek ima i direktno smo poredili rad 925 i 930, kada sam ga kupio, i slobodno mogu da kazem da je razlika bila skoro zanemarljiva. Kamera, naravno, pobedjuje na novom modelu.
Koliko vidim sve duplo vise ima 930 .Jaci procesor,ram memorija,interna memorija izrad itd. Kazem dosta ljudi je pocelo da koristi Win mobile u okruzenju i svaki je na svoj nacin dobar. Sve zavisi sta kome treba ali 830 ili 930 bice zanimljiva odluka svakako jer necu pogresiti sigurno jedino izrada i karakteristike vuku na 930
:: I ja sam imao Lumia 925 i bio sam prezadovoljan telefonom. Jedini nedostatak je onih 16GB, bez microSD slota... :: Jedan kolega ga jos uvek ima i direktno smo poredili rad 925 i 930, kada sam ga kupio, i slobodno mogu da kazem da je razlika bila skoro zanemarljiva :: Kamera, naravno, pobedjuje na novom modelu.
Kao telefon radi super - zvuk, lakoća biranja itd. i to je bolje od Androida. Windows store - aplikacije su jadne i ne očekuj ono što ima za Android osim toga pokušava da naplati neke aplikacije a to u Srbiji ne radi. Cortana nije napravljena za srpski kao ni text sugestions itd. Ja koristim 925 uglavnom za telefon, poruke i mail a moja žena ima na poslu office 365 pa joj je 930 legao super. Na 925 mi se ekran uopšte ne prlja od prstiju dok na 930 ostaju otisci, takođe kada 930 uzmeš u ruku imaš osećaj plastike.
Istice mi ugovor uskoro pa se razmisljam da li da uzimam neki od telefona. Konkretno G3 ili 930 Lumiu bih uzeo, mada mi i Xperia T zavrsava posao samo me Android nervira s vremena na vreme sa svojim zaglupljivanjima.
Za sve važnije programe ima besplatne aplikacije. Idi na `Windows store` pa pregledaj pre kupovine. U svakom slučaju ni količina ni kvalitet aplikacija nije na nivou.
Ipak, za ovih 1.5 mesec koliko imam winPhone nema lagovanja, zakicavanjam čekanja..
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.