Jel moze mala pomoc? Kako da prebacim kontakte iz imenika sa starog telefona (nokia 6500 slide) na novi (sonu experia m2)? Morao sam da uzmem novu karticu, s obzirom da sony podrzava samo micro sim karticu. Jel postoji neki brzi nacin, a da nije to rucno?
Treba ti USB kabl i softver sa Nokia sajta, ili ako si dobio CD uz telefon. Instaliras software,(nekada se zvao Nokia PC Suite), prikacis telefon, exportujes sve kontakte u jedan fajl ili u Contacts folder Win7, i potom ih importujes u google kontakte, pa sinhronizujes taj google account sa Xperiom.
A moze i tako :) (Sta ti je Appleovac, prebacivanje preko BT sam uopste i zaboravio da postoji) Ako si dovoljno hrabar i vest, onda: Iskopiraj sve kontakte na memoriju telefona nokije. Izvadi karticu, izrezi je na dimenzije kartice za Xperiju, ubaci i nastavi da koristis normalno... Ako je zaj@bes (za sta su male sanse, ali postoje), onda svakako imas kontkte u memoriji Nokije, pa onda odaberi jednu od ove dve opcije sto smo ti dali Bobi i ja.
Ako prebacuje preko bluetooth-a moraces da potvrdjujes prebacivanje svakog kontakta. Google je laksa varijanta. Kako si zadovoljan telefonom (M2), posto vidim je relativno lose ocenjen na stranim sajtovima?
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Probao sam preko pc suite preko kabla i uopste mi u programu ne nalazi nijedan kontakt. Ima poruka, ima slika, ali nema kontakta. Jel ima to neke veze sto mi kartica u nokia nije vise aktivna?
A preko BT, uopste nigde nemam opciju send contacts via BT.
Javicu kakav je fon, danas sam ga uzeo, tako da jos nisam stigao da ga isprobam. Ovo malo danas sto sam ga koristio radi savrseno.
Ukljuci BT.Vrati se u kontakte ili imenik,pa onda new contact.pa tako dalje.
:: :: Probao sam preko pc suite preko kabla i uopste mi u programu ne nalazi nijedan kontakt. Ima poruka, ima slika, ali nema kontakta. Jel ima to neke veze sto mi kartica u nokia nije vise aktivna :: :: A preko BT, uopste nigde nemam opciju send contacts via BT :: :: Javicu kakav je fon, danas sam ga uzeo, tako da jos nisam stigao da ga isprobam. Ovo malo danas sto sam ga koristio radi savrseno :: ::
Iskopiraj ih sve na memoriju telefona, onda ces ih videti iz PC Suite. Kada ih tu bekapujes, onda izrezi karticu, ubaci je u Xperiu i iskopiraj podatke sa kartice na fon / google account...
Eva sad prebacujem na telefon. Ali meni kartica u nokia nije vise aktivna, dali su mi drugu micro sim koja mi je u xperiji. Kad prebacim u komp, kako posle? Izvini sto ovako ispitujem, ali nisam bas vest.
Najlakse mu je preko Bluetooth, stiklira sve kontakte, posalje ih, jednom klikne da prihvati sve i to je to. Ja sam tako nekoliko puta sa starijih Nokia kontakte slao na Android. Lakse je od PC Suita itd. :-)
:: A moze i tako :) (Sta ti je Appleovac, prebacivanje preko BT sam uopste i zaboravio da postoji :: Ako si dovoljno hrabar i vest, onda :: Iskopiraj sve kontakte na memoriju telefona nokije :: Izvadi karticu, izrezi je na dimenzije kartice za Xperiju, ubaci i nastavi da koristis normalno... Ako je zaj@bes (za sta su male sanse, ali postoje), onda svakako imas kontkte u memoriji Nokije, pa onda odaberi jednu od ove dve opcije sto smo ti dali Bobi i ja :: :: :: :: :: :: Prebaci kontakte preko bluetooth-a.. :: ::
Da kod starog telefona zadrzis sve kontakte na memoriji telefona, ubacis tu micro SIM (nekako je ubudzi ako mozes, ili pozajmi adapter od nekog), prebacis kontakte na novu karticu koju posle stavljas u nov fon.
Ali imas inace gomilu aplikacija koje mogu putem BT da sa najmatorijih simbijana povuku sve kontakte :)
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.