Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Auto rotate problem!!!
STRANA 1 OD 1
drmitra Auto rotate problem!!! 27.04.2015. 15:58 T61150

status: user
broj poruka: 141
Imam mali problem. Nedavno sam kupio xperia m2 aqua i sve radi fenoenalno, samo sto mi opcija auto rotate zabaguje i ne moze nikako drugacije da se okrene ekran. Kad ga restartujem, on pocne da radi normalno i posle jednog dana opet zabaguje.

Jel imao jos neko takvo iskustvo i jel zna kako da to resim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni Meni manje 27.04.2015. 16:17 #592569

broj poruka: 1229
Al na Alcatel 6030X ... jednom u mesec dana prestane da radi ..pa moram shutdown...nekad restart ne pomaze :S Cudno ali tako je..al je meni mnogo redje nego tebi svakako..i nikad nisam resio u cemu je stvar..pa cu pratiti temu ako neko ima odgovor :)
MSI 770-C45
AM3 Athlon x4
TakeMS 2x2gb DDR3 1333Mhz
2x160GB Maxtor
ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5
Asus DVD/RW

cojka032 Moguci fix 27.04.2015. 17:55 #592582

broj poruka: 303
Gubljenje `Auto Rotate`a moze da uzrokuju 2 stvari a to su ili softver ili hardver.
Da bi proverili dal je u pitanju softver ili ne skinite ovu aplikaciju ( http://goo.gl/DJq9yA ) i u aplikaciji idite u senzor i pomarajte telefon i ako vam ocitava pomeranje onda je u pitanju sistem ( softver ) a ako su senzori zaledjeni onda je hardver u pitanju. Sad nisam siguran za svaki telefon gde se nalazi flat kablic koji povezuje ` accelerometer ` sa telefonom ali je problem u njemu tj u jednim od konekcija ( mozda je otkacen ili se pomerio kablic ) tako da potrazite po guglu gde se nalazi flat kablic za `accelerometer`.
Ako je pak sistem odna predlazem factory reset ili brisanje sistema i vracanje osnovnog ( vise o tome mozete naci na XDA developers strani ).

Nadam se da sam iole pomogao oko nalazenju problema.

Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer

drmitra re 27.04.2015. 18:35 #592585

broj poruka: 141
Hvala ti. Probao sam sa ovim programom i prvo mi nije uopste reagovao. Onda sam iskljucio pa opet ukljucio telefon, i posle mi je reagovao. Nije mi jasno. Da je hardverski, valjda ne bi zavisilo od toga da li ga iskljucim ili ne?

cojka032 @drmitra 27.04.2015. 23:45 #592619

broj poruka: 303
Sry za kasan odgovor ( keva skoro putuje u inozemstvo pa se seta od kuce do kuce po rodbini ).
Sto se pitanja tice verovatno je to neki tip zastite kao za IPhone sto ima ako se pregreje nece da radi wi-fi i slicno pa cak ni sam telefon. Znaci ako te ne mrzi precesljaj XDA sajt i bekapuj tvoj rom i uradi reset sistema ( veoma slicno kao za pc samo nemas cd vec kao da radis iz dosa ) a ako te toliko nervira cuo sam za aplikaciju u kojoj kazez kako ce da se rotira slika i ona je uvek tako rotirana ( kao da je telefon oboren i sl ).
Ako sta budem mogao da pomognem samo reci pa da trazimo fix.
ps: surfujuci po netu sam primetio da mnogi korisnici iste probleme samo su im uredjaji razliciti. a skoro svako problem resava sa proveravanjem konekcije na flat kablu ( slicno kao ram kad ume da se pomeri pa ga win ne ocitava.

edit: evo nasao sam i tut kao da odradis backup sistema pa da uradis update na ndroid 4.4.4 ( http://goo.gl/HhYZzH ) pocni od tutorijala 3 pa zavrsi sa tut 1 ( jer je tut 3 sam backup tutorijal a tu 1 je update na novi android )

Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs