Radosna vest za Apple hatere... Kako trajno brikovati 64bit iOS uredjaj za manje od minute
STRANA 1 OD 2
VMARC
Radosna vest za Apple hatere... Kako trajno brikovati 64bit iOS uredjaj za manje od minute
11.02.2016. 22:35
T62935
status: user broj poruka: 9437
Ovim bagom su obuhvaceni svi iOS uredjaji koji imaju 64bit procesore. Dakle iPhone 5S, 6, 6S, iPad, iPod Touch, odnosno svi uredjaji koji nose A7 do A9X chipove, bez obzira koju verziju iOSa koriste. Dakle, ako dovoljno mrzite ovaj brend, nekoga ko poseduje Apple uredjaj ili i jedno i drugo, trebate da uradite sledece:
Pre nego pocnete, budite svesni da ovo nije nikakav Hoax, ili sl. stvar je ozbiljna.
Settings - general - time and date - postaviti godinu na 2000 Ponovo settings - general- time and date - sada ce se otvoriti opcija za 1970 godinu. Postaviti na 1. januar 1970. Restartujte uredjaj ili ga jednostvno ugasite i upalite
I to je to... Uredjaj ce se trajno brikovati. Dozvolice ulazak u DFU mod, dozvolice restore iz iTunesa, ali ce se po restoreu zaglaviti na Boot Apple Logo i vise nece moci ni u DFU mod. Dobra stvar je sto ce Apple (naravno) uvaziti garanciju.
Licno, nisam probao ni na jednom svom uredjaju, niti imam nameru :)
Probao sam na mom telefonu (no iPhone) da izvedem isto Ne dozvoljava mi nikako setovanje godine starije od 1971. godine. Tako da je izgleda na svim platformama kritičan stariji datum od 1971. godine.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: Ne pomaze nista.. :: :: Ako treba nekome sve osim ploce za delove, neka se javi :: Pozzz :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Koja je realna mogucnost da se ovaj scenario sa datumima desi slucajno ???
Mada ne bi bilo lose da se pojavi neki viruscic koji ce sve ovo automatski da odradi bez znjanja sopstvenika nekog od pomenutih modela i da ih sve sjezi da malo spusti na zemlju ponosnu Jabuku i jabucare...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Cekaj ne razumem se u te pametne telefone...sta ste vi dobili sa ovim. Koliko sam shvatio vi ste sjebali svoje telefone i sada se nadate da ce vam uvaziti reklamaciju i dati druge ...jel ... ili sam ja nesto istripovao ?
:: Uspelo na 6C. Hvala WMARC :: :: Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/y8x90 :: ::
Najpovoljniji je mts sa svojim Mix paketima... Ja sam u Oktobru uzeo 6S Plus 16 GB za 1 dinar uz Mix Net M paket. 1500 dinara je pretplata, 3500 dindzi je rata za fon, sve ukupno na 2 godine mu dodje soma evra. Telefon mu izadje 700e na rate, sto je opet jeftinije nego u radnji (ne znam sad kako se krecu cene). Jedini minus je sto nije simfree, moze da se otkljuca posle isteka ugovora, ili da iskesiras 100e ako ti je potreban simfree zbog cestog putovanja van zemlje.
Vip i Telenor nude simfree cini mi se, ali po znatno visim cenama.
Mozda se nesto promenilo u medjuvremenu, nisam pratio...
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 280X OC Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Hvala bratijo, ma mnogo je to love, ne dam iz principa. Ja reko ima neki paket za dva-dva i po soma. Trebam da kupim neki telefon ovih dana, smorilo me da godinama nosim igracke od 500 dindzi. :D
Onda cu ja da izbunarim neku peticu za 200-250e i to je to.
Nikad ja nisam bio takav, celog zivota radim nesto na svoju ruku i ne pripadam dosadnom sablonu. Gledajuci kakvi pajseri imaju taj ajfon, bukvalno mi se ogadio i ne mogu ocima da vidim tu jebenu jabuku. Fora je sto se lozim na metal, a sad cujem da ima i safirno staklo. Posto sam ljubitelj satova i na tom polju su me kupili. Takodje, hocu da probam i taj operativni sistem za koji kazu da radi bez greske. Eto, iskreno su to stvari koje me vuku ka jabuci.
:: Vidi ovog Dzemu. I on bi sada da kupi Jabuku. Videla zaba da se konj potkiva pa hoce i ona :) :: :: Nego misevi, dok vi pominjete tu neke pet`ce, ses`ce ja odavno furam osmicu kameleon boje. Ovo ni Operator nema :: :: ::
Sve je dobro dok god ne pocnes da slusas grand. Za tebe ipak ima nada za spasenje :)
:: Fora je sto se lozim na metal :: :: :: :: http://valid.x86.fr/cx7bt :: :: :: Vidi ovog Dzemu. I on bi sada da kupi Jabuku. Videla zaba da se konj potkiva pa hoce i ona :) :: :: :: :: Nego misevi, dok vi pominjete tu neke pet`ce, ses`ce ja odavno furam osmicu kameleon boje. Ovo ni Operator nema :: :: :: :: :: ::
:: Nikad ja nisam bio takav, celog zivota radim nesto na svoju ruku i ne pripadam dosadnom sablonu. Gledajuci kakvi pajseri imaju taj ajfon, bukvalno mi se ogadio i ne mogu ocima da vidim tu jebenu jabuku. Fora je sto se lozim na metal, a sad cujem da ima i safirno staklo. Posto sam ljubitelj satova i na tom polju su me kupili. Takodje, hocu da probam i taj operativni sistem za koji kazu da radi bez greske. Eto, iskreno su to stvari koje me vuku ka jabuci. :: :: https://g-a.d-cd.net/5ef6054s-960.jp :: :: Prvo sam trazio ovo da kupim, legendarna Nokia 8910i, ali to ne mogu da nadjem ispod 200e(novo kompletno) :: :: :: :: http://valid.x86.fr/cx7bt :: :: :: Vidi ovog Dzemu. I on bi sada da kupi Jabuku. Videla zaba da se konj potkiva pa hoce i ona :) :: :: :: :: Nego misevi, dok vi pominjete tu neke pet`ce, ses`ce ja odavno furam osmicu kameleon boje. Ovo ni Operator nema :: :: :: :: :: ::
Yep :D Ma naravno da se zaebavam. Da imam taj fon i da sam ga tako unistio, VMARC se ne bi dobro proveo, prisela bi mu jagnjetina :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Ma zajebavas :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium+Z-550 :: :: :: Ne pomaze nista.. :: :: :: :: Ako treba nekome sve osim ploce za delove, neka se javi :: :: Pozzz :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
što se tiče ovog brikovanja, samo otkačiš bateriju i vratiš je posle par minuta i telefon će se normalno upaliti, tako da od trajnog brikvoanja nema ništa :D
Ako hoces da brikujes svoj ajfon 6 promeni mu home dugme i updatuj/restoruj ga pa ce biti veselja :D doduše i ovo se moze resiti ponovnim vraćanjem SAMO ORIGINALNOG dugmeta koje je došlo sa telefonom, ali nekad je to nemoguće jer se pokida fletić i ćao dovidjenja :D
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.