Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Samsung UI 7 u-p-d-a-t-e je APSOLUTNA KATASTROFA za bateriju!!! kako sam se zeznuo...
STRANA 1 OD 1
npaun Samsung UI 7 u-p-d-a-t-e je APSOLUTNA KATASTROFA za bateriju!!! kako sam se zeznuo... 23.05.2025. 00:14 T69400

status: user
broj poruka: 105
imam Samsung S23

pre neki dan prihvatim da uradi predlozeni update. ispostavi se da je instalirao potpuno novi UI 7 interfejs. Uglavnom mi se nije svidela gomila nepotrebnih i navalentnih izmena, ali to bi se prezivelo.

Ali onda primetio da je zivot baterije postao apsolutno KATASTROFALAN!!! od telefona kojim bio savrseno zadovoljan, i koji sa ne nekom umerenom upotrebom uvece bio na 50-70%, se sveo na poluupotrebljivo smece koje se do rucka-popodne prakticno potpuno isprazni?! Kakvo sranje od apdejt i kakva blamaza od Samsunga, neverovatno. Baterija se ne greje, ali prosto se trosi neeeeeenormalno brzo nakon ovog apdejta... Od telefona koji bih samo dopunio pred spavanje, do telefona za koji motram da vucem eksternu bateriju da dodjem do kuće uvece, neverovatno....

Da mogu da vretim natrag na prethodno odmah bi, ali koliko znam ovo je nemoguce?

Ovo je izgleda masovna pojava, bar na S23 i S24.
ima nekih navodnih `resenja`: https://www.youtube.com/watch?v=qWAewNQM8NU&ab_channel=CyboTech
ali to se svodi na efektivno poiskljucivati sve moguce opcije i pretvoriti flagship telefon u trecerazredni telefon sto je besmisleno. pride, vecina komentara izgleda kaze da bas i ne pomaze mnogo. Ne pada mi na pamet da prolazim kroz sve ovo da iskljucujem, zarad mozda 20% dobitka, i da se telefon umesto do rucka isprazni do popodne. Hocu moj stari telefon od pre apdejta, koji je sa svim opcijam radio savrseno.

Ko dodje u iskusenje da apdejtuje samsung, nek dobro razmisli sme li da rizkuje da se zezne kao ja pre nego sto nadamo se Samsung pomeri dupe i izbaci apdejt koji ce da ispravi ovu katastrofu.

Ima li neko kakvih slicnih iskustava po ovom pitanju za ovaj apdejt?
Da li mozda neko ima neko iskustvo da mu je nesto konkretno i relativno jednostavno u podesavanjima resilo problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Kupuj 23.05.2025. 06:16 #683609

broj poruka: 6671
Daleko dam od toga da sam imao `sve` telefone, ali, sve koje sam imao, tako su prošli, kao i računari uostalom. Inače bi 60-70% još bilo na Windows 98SE. Da se ogradim, moguće je da će to biti ispravljeno-smanjeno nekim fixom, ali nikad kao pre. Stvar je u tome da novi hardver i nije baš toliko brži i bolji pa mu treba `mala` pomoć. Kod PC to je sprega OS i programera, najviše igara ali i profesionalnih programa oslonjenih na CPU/GPU. Najčešće se manipuliše setom novih instrukcija kojim se eliminišu stari hardver i softver. Kod mobilnog telefona, proizvođač još ima i slobodu kontrole potrošnje baterije. Ukratko, kad kupuješ, piše ti koliko update-a će biti podrške za tvoj model i to ti je to. Novi. Ono što ne piše, to je da će nakon zadnjeg update-a, telefon biti kretenizovan i udavljen i energetski isceđen, i da nema nazad. Dakle, ako nije neka katastrofalna greška pri update-u (dešava se često), onda je NAMERNO.
Budale računaju na sreću.

imarkovic Re: Samsung UI 7 u-p-d-a-t-e je APSOLUTNA KATASTROFA za bateriju!!! kako sam se zeznuo... 23.05.2025. 09:34 #683610

broj poruka: 19081
Имао сам још гора искуства са С10 плус, када сам га ажурирао, добио сам проблем са екраном, повремено (често) се екран деформисао (софтверски).. 6 месеци је трајала тортура пре него што је решено update-ом..

Од тог С10 нисам куповао следеће моделе, сада исто имам 23 ултра, и нисам срљао да одрадим ажурирање од пре неколико месеци, водећи се искуством од раније. Тако да игноришем.. Што се тиче твог проблема, немаш пуно избора, не покушавај да враћаш, рутовање телефона и сл., сачекај исправке и то је то.. Можда да узмеш неки други бекап телефон, а тај да ставиш у фиоку на 6 месеци, да му се не уништи батерија.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: imam Samsung S2
::
:: pre neki dan prihvatim da uradi predlozeni update. ispostavi se da je instalirao potpuno novi UI 7 interfejs. Uglavnom mi se nije svidela gomila nepotrebnih i navalentnih izmena, ali to bi se prezivelo
:: Ali onda primetio da je zivot baterije postao apsolutno KATASTROFALAN!!! od telefona kojim bio savrseno zadovoljan, i koji sa ne nekom umerenom upotrebom uvece bio na 50-70%, se sveo na poluupotrebljivo smece koje se do rucka-popodne prakticno potpuno isprazni?! Kakvo sranje od apdejt i kakva blamaza od Samsunga, neverovatno. Baterija se ne greje, ali prosto se trosi neeeeeenormalno brzo nakon ovog apdejta... Od telefona koji bih samo dopunio pred spavanje, do telefona za koji motram da vucem eksternu bateriju da dodjem do kuće uvece, neverovatno...
:: Da mogu da vretim natrag na prethodno odmah bi, ali koliko znam ovo je nemoguce
:: Ovo je izgleda masovna pojava, bar na S23 i S24
:: ima nekih navodnih `resenja`: https://www.youtube.com/watch?v=qWAewNQM8NU&ab_channel=CyboTec
:: ali to se svodi na efektivno poiskljucivati sve moguce opcije i pretvoriti flagship telefon u trecerazredni telefon sto je besmisleno. pride, vecina komentara izgleda kaze da bas i ne pomaze mnogo. Ne pada mi na pamet da prolazim kroz sve ovo da iskljucujem, zarad mozda 20% dobitka, i da se telefon umesto do rucka isprazni do popodne. Hocu moj stari telefon od pre apdejta, koji je sa svim opcijam radio savrseno
:: Ko dodje u iskusenje da apdejtuje samsung, nek dobro razmisli sme li da rizkuje da se zezne kao ja pre nego sto nadamo se Samsung pomeri dupe i izbaci apdejt koji ce da ispravi ovu katastrofu
:: Ima li neko kakvih slicnih iskustava po ovom pitanju za ovaj apdejt
:: Da li mozda neko ima neko iskustvo da mu je nesto konkretno i relativno jednostavno u podesavanjima resilo problem
tortojed Samsung spada u firme koje bih nazvao 23.05.2025. 11:59 #683612

broj poruka: 11013
``megalomanskim``. Godinama (zapravo: decenijama) je grizao pete Soni-boju i, b0gme nagrizao ih je. Da pojasnim: u pitanju su one multinacionalno-multimodularne kompanije koje se trude da u svakoj corbi budu mirodjija - kad shiptar u Njujorku otvori poslasticarnicu ili pekaru, sutra ujutro, tu negde, u siptarovoj blizini, osvane slasticarna ili pekara sa logoom ``Sony``. Na trzistu se pojavi novi model kisobrana koji sobom nosi neku novotariju u sistemu otvaranja/zatvaranja - u roku od ``odmah!`` Sony otkupljuje patent ili iznedri slicno resenje i, u roku od mesec dana planeta je preplavljena kisobranima ``SonyBrella``.

Ukratko: ako postoji neki brend telefona koji nikome, nikada ne bih preporucio, to je Samsung (za nijansu gori od Sonija a skuplji od ovoga, odnosno losiji u smislu koliko kupac dobija za svoje pare, losiji kako od Sonija tako jos vise od drugih brendova Shiaomi, Honor...).

Daum ... 23.05.2025. 12:13 #683615

broj poruka: 12806
Meni radi super na S24 Ultra.

imarkovic >> 23.05.2025. 12:39 #683617

broj poruka: 19081
@торто, а који тел. би препоручио, а да није трули епл?
Гугл? Ружан..

Гледам около познанике и које телефоне користе, то су углавном Шаоми и брендови испод, мени су они далеко од Самсунг-а, и није само мени, него иначе. Годинама користим јаче моделе, лепша половина А-серију и обично смо задовољни како за тих 3-5г., раде док батерија буде полако деградирана и буде време за нов. Јесте скуп, али је квалитетан, овако нешто хоће да се деси када буде `мејџор апдејт`.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

IvanNo1 Izgleda da je loš 23.05.2025. 14:00 #683621

broj poruka: 472
Uglavnom su ljudi koji imaju S23 vrlo nezadovoljni. Recimo:

https://forum.bug.hr/forum/topic/samsung/samsung-galaxy-s23s23s23-ultra-rasprava/291860.aspx?page=45&jumpto=6854190&sort=asc&view=flat
vladapsd Re: 23.05.2025. 22:04 #683627

broj poruka: 1016
Meni nije drastično lošije možda 10% kraće traje baterija, isto je S23 u pitanju. Inače je po meni samsung najkompletniji brend koji sam koristio (imao sam iskustva sa više modela). Svi su korišćeni izmedju 2,5 i 3,5 godine i nije bilo primetne degradacije u radu, kao i u trajanju baterije...(j8, a51,s20fe, s22 i s23). Imao sam pre samsunga xiaomi note 4 koji je bio ok i mi a3 koga su urnisali update-ima...

I7 12700+LC-CC-120-lico/Asus Prime B660M-A D4/Gigabyte RTX4070 Super Eagle /32GB DDR4 3200MHz/500GB Kingston M2+256GB Intel SSD+WD black 750GB+1Tb Samsung+1Tb Seagate/Asus 750W/Chieftec LCX-03/Dell P3223DE/Altec Lansing 4100

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs