Kao prvo, one cene po raznoraznim mobil shopovima na mobilnom svetu su, sta, mufte telefoni bez normalne garancije?
Resio sam da se pocastim telefonom jer moj verni W550 odbija da umre, a ortaci me odavno zavitlavaju i masne ekrane prstom :P
Evo trileme:
SE xperia x8 - najlepsi od tri ali alarmantno sumnjive specifikacije. HTC Gratia - lepuskast, bolje specifikacije, nit smrdi, nit mirise. SE xperia mini - lep, najbolje specifikacije ali me jako plasi velicina.
Bitan mi je dizajn, telefon je za mene i modni detalj, kao sat, telefone menjan vrlo retko tako da i ne bih da gledam u nesto sto mi se ne svidja. Primera radi LG optimus one i HTC wildfire su za mene skolski primeri ruznih telefona. Bitne su mi i performanse, ne zelim da kupim telefon na kome nece raditi ni jedna igra i koji ce da mi kida zivce sporoscu.
Najvise naginjem kao xperia mini ali me brine velicina, nesto kao x8 mi je idealno, plasi me da mini nije kao kutija sibice i zdepast-smesan u ruci.
Maksimalno bih dao do 250e za iskljucivo nov telefon.
Svaki predlog i pomoc dobrodosli, posebno vlasnika mini-ja.
Pa on je gotovo isti kao wildfire, a uopste nisam ljubitelj takvog oblog i poslovnog dizajna, volim opustenije i pravilniju formu.
EDIT: Izvinjavam se vlasnicima pomenutih telefona, nije mi bila namera da vredjam, vec da pojasnim sta trazim, ukusi i potrebe su naravno razliciti i postujem tudje.
Wildfire S nije nikako isti telefon, barem ne po specifikacijama. Isti je po specifikacijama kao Gratia.
Ako već gledaš najbolji telefon do te cene, nema boljeg od nove Xperie Mini. 1Ghz procesor, HD snimanje, 3.2 inča ekran itd... Sony Ericssonova verzija Androida je najbolje optimizovana povrh svega. __________________ Scourge of PCBerza
Na izgled sam mislio tako da bih u tom slucaju naravno pre isao na gratiu. I ja bih rekao da bolje od mini-ja nema za te pare, mada mislim da ima 3` ekran. Hvala na gurkanju u stranu u koju izgleda najvise zelim da odem .)
Voleo bih da cujem misljenja nekih vlasnika, najvise u vezi velicine...
Ovako... cackao sam mini pro, odlican telefon, meni posebno odgovara fizicka tastatura, ekran nije mali osim u slucaju da hoces da surfujes...za sve ostalo je sasvim dovoljne velicine... Ne bih znao za igre, s obzirom da me ne zanimaju, najbolje je da se prosetas i vidis telefon... Kontao sam sebi da ga pazarim, ali me brine surfing na njemu... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Vodafone SW . Ne funkcioniše BT file transfer, ne može se promeniti walpaper, ne može mp3 kao zvono, ne može se podesiti GPRS, MMS, ne pušta snimke sa YouTube....
Kada se instalira Samsung SW, sve radi. 110e su sa Samsung instaliranim SW. Linux based je SW i ultra brzo radi. WiFi besprekoran. Ekran perverzija. Palio sam ga pored iPhone4 i egal su u kvalitetu ekrana. Video zapis HD720p sa 30fps. PowerVR grafički akcelerator. Dosta stvari istih kao na iPhone 4. Isto je 16GB interna memorija. Poređenje: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3275&idPhone2=2954
Hvala svima na preporukama, izgledao sam sve i nekako i dalje najvise vucem ka xperia mini, cini mi se kao sto rece Daum da je najkompletniji proizvod sa jakim procesorom, dosta rama, kvalitetnim ekranom pa cak i 720p videom...
@Erestun - hvala za info iz prve ruke, mislim da mi surf nije nesto znacajan, izguglavanje eventualno i to je to...
Pogledacu sutra po gradu da li ima negde da ga probam u ruci, nisam iz bg-a pa ce biti izazov naci ga negde za probu...
@Miki - Ove cene sto si napisao, jel su to polovni/novi sa garancijom/bez?
Ajde što nemaš pojma o čemu pričaš, nego pored toga pokazuješ i svoj prostakluk. Koliko si patetičan pokazuješ i time što zadovoljavaš svoju sujetu nazivajući me, zamisli, studentom, klincom i fanboyem. Da je to sve bar tačno, pa da i na sve to ne zaključim da si običan priglupi trol u pokušaju...
Ne može da se poredi ekran sa Super Amoled+, a ovde se priča o običnom amoledu, ha ha ha... Pećinski neandertalac bi da se modernizuje preko noći, ne ide to tako. Sledeći put slobodno bolduj `glup sam`, nećeš pogrešiti sasvim sigurno.
:: Fanboy, ne kenjaj majke ti studentske. Nisi video dalje od tog iphona, ne može da se poredi ekran sa Super AMOLED+... NE MOŽE :: :: To što tvoj klinački mozak to ne registruje jer nema logoa jabuke na telefonu je problem lične prirode.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: Palio sam ga pored iPhone4 i egal su u kvalitetu ekrana :: :: 480x800 AMOSHIT vs 640x960 LED IPS - egal? I dont think so.
Na prcoljku od svega 3.5 inča ljudsko oko ne može registrovati razliku između 480X800 i 640X900, niti između Amoled, S-Amoled, S-Amoled+ ili IPS-a. 4.2 inča je čarobna granica. Matematički dokazano.
Inače pomenuti Samsung i8320 Protektor košta svega 110e. iPhone sa isto 16GB, SIM free je 500e. Užasno je glupo telefon sa minijaturom od 3.5 inča platiti 500e. Još kad taj ekran ne pravi iPone, već LG ili koga navataju.
Što bi trebao i8320 da ima karakteristike kao 5 puta skuplji te lefon? Ima približne.
@Guna: novi u fulu sa 6 meseci garancije. Pogledaj malo bolje Defy+. Definitivno je naj izbor, po meni. Kad ih google$ uzme pod svoje, đipiće im cena.
Mini bi trebao da imaš u poslovnicama MTS-a. Otiđi tamo, hoće da daju telefon da probaš. Nećeš ni sa njim pogrešiti. Pogotovo ako naletiš na nekog ko hoće da proda iz MTS paketa. Zaključani su, ali nije skupo otključavanje. MTS zaključava samo androide.
ti si ozbiljno u fazonu da je lcd ekdran bolji od amoled-a (bilo kog)? blago tebi!!!
pa disi ti vido da je bolji svetlosni filter od izvora svetlosti u boji po zelji!?
@quna, ja sam za htc (jer je htc) ili samsung (zbog ekrana, imao sam neki sa 800*480, jako dobar ekran, ali zavrsna obrada tog fona, citaj: plastika. je bila jedna od bednijih koje sam sreo)
Čak i na tom `prcoljku` od 3.5 inča se i te kako primeti razlika između pikselizovane slike na Amoledu i savršene slike na Retini zbog veće `gustine` piksela, ali pošto u ćumezima kao što je bambidebil najbolje ide jeftina plastika, onda i ti moraš da pričaš ono što ti prodaje robu. Svaki ciga svoga konja hvali, matematički dokazano. :))
Razlika između 3.5` i 4.2` je PO MENI razlika između telefona koji savršeno leži u ruci i džepu, i cigle sa prevelikim ekranom koju ne bih uzeo ni u ludilu. PO TEBI je možda obrnuto, hiljadu ljudi - hiljadu ćudi, tako da te uvaljivačke fore o `prcoljku`, `minijaturi` i `čarobnoj granici` ostavi za buvljak gde je takvoj demagogiji i mesto.
Inače, pomenuti Samsung i8320 Protector košta `svega` 110e jer mu je OS đubre (NEMA Android, već LiMo OS!), jer mu je kvalitet izrade očajan, i jer od gomile deklarisanih mogućnosti pola toga radi skrnavo (npr. snimanje u 720p formatu), a druga polovina pati od nasumičnih bagova + ne postoji softverska podrška u vidu novih firmvera, ne postoji mogućnost za upgrade, količina aplikacija na raspolaganju je smešno mala, tačnije nikakva itd. Ali to ne smeta da se laže sve u šesnaes`: `Dosta stvari istih kao na iPhone 4` muahahahaha
Preporučiti to LiMo smeće čak i u šali nekome ko pita za Android telefon je... no comment. Srbistanski prevar... pardon, `trgovci`, ko vas ne poznaje...
:: Na prcoljku od svega 3.5 inča ljudsko oko ne može registrovati razliku između 480X800 i 640X900, niti između Amoled, S-Amoled, S-Amoled+ ili IPS-a :: 4.2 inča je čarobna granica. Matematički dokazano :: :: Inače pomenuti Samsung i8320 Protektor košta svega 110e :: iPhone sa isto 16GB, SIM free je 500e :: Užasno je glupo telefon sa minijaturom od 3.5 inča platiti 500e :: Još kad taj ekran ne pravi iPone, već LG ili koga navataju :: :: Što bi trebao i8320 da ima karakteristike kao 5 puta skuplji te lefon :: Ima približne :: :: Evo usporedbe sa 3.5 puta skupljim iPhone 3GS :: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2826&idPhone2=295 :: Oni su vršnjaci, izašli su u isto vreme :: i8320 ga šije onoliko koliko gubi od iPhone4 :: :: :: @Guna: novi u fulu sa 6 meseci garancije :: Pogledaj malo bolje Defy+. Definitivno je naj izbor, po meni :: Kad ih google$ uzme pod svoje, đipiće im cena :: :: Mini bi trebao da imaš u poslovnicama MTS-a. :: Otiđi tamo, hoće da daju telefon da probaš :: Nećeš ni sa njim pogrešiti :: Pogotovo ako naletiš na nekog ko hoće da proda iz MTS paketa :: Zaključani su, ali nije skupo otključavanje :: MTS zaključava samo androide :: :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Drugar, samo mu pogledaj potpis i sve će ti biti jasno.
Oko može da prevari, razni bambimobili i slični buvljački demagozi mogu da prodaju naivnima šuplje priče, ali cifre ne lažu. Evo šta kažu ozbiljni uporedni testovi:
`There is no decisive winner as each of the three “Super” displays significantly outperforms the others in more than one important area and significantly underperforms in other areas. The iPhone 4 by far has the brightest and sharpest display and is the most power efficient of the displays. The Motorola Droid by far has the best picture quality and accuracy. The Samsung Galaxy S by far has the lowest screen reflectance and largest Contrast for both bright and dark ambient lighting, and the best viewing angles. On the flip side, the iPhone 4 has a weak color gamut and viewing angles, the Motorola Droid has weak screen reflectance and viewing angles, and the Samsung Galaxy S has lower brightness, excessive color saturation, higher power consumption and some sharpness issues. Each of these “Super” displays is none-the-less impressive and deserves an award: the iPhone 4 performed better overall so it earned the DisplayMate Best Mobile Display Award, the Motorola Droid earned the Best Mobile Picture Quality Award, and the Samsung Galaxy S earned the Best New Mobile Display Technology Award.
So while the iPhone 4 didn’t have the best color range or viewing angle, it still won over Galaxy S’ Super AMOLED, Nexus One / Droid’s AMOLED and iPhone 3GS’ LCD display.`
Komentar na Redmond Pie:
`I’ve personally used all the phones mentioned and while I own an AMOLED-toting HTC Desire myself, I agree with DisplayMate on the fact that Retina Display is the best overall. It’s just too gosh-darn sharp and bright for me to care for Galaxy S’ contrast ratio or viewing angles.`
Ma jasna je stvar da ni super amoled+ nije bolji od led ips iz 4-orke, a kamoli ono smeće iz onog vodafona koje ovaj pominje kao egal. Ali naravno da o tome nemaju pojma likovi koje su podučavali stručnjaci sa buvljaka i šalteruše iz mts-a... Bambidebil je samo šlag na tortu
:: Drugar, samo mu pogledaj potpis i sve će ti biti jasno. :: :: Oko može da prevari, razni bambimobili i slični buvljački demagozi mogu da prodaju naivnima šuplje priče, ali cifre ne lažu. :: Evo šta kažu ozbiljni uporedni testovi :: :: http://www.redmondpie.com/wp-content/uploads/2010/09/iPhone4vsGalaxyS1.jp :: :: http://www.redmondpie.com/wp-content/uploads/2010/09/iPhone4vsGalaxyS2.jp :: :: http://www.redmondpie.com/wp-content/uploads/2010/09/iPhone4vsGalaxyS3.jp :: :: `There is no decisive winner as each of the three “Super” displays significantly outperforms the others in more than one important area and significantly underperforms in other areas :: The iPhone 4 by far has the brightest and sharpest display and is the most power efficient of the displays. The Motorola Droid by far has the best picture quality and accuracy. The Samsung Galaxy S by far has the lowest screen reflectance and largest Contrast for both bright and dark ambient lighting, and the best viewing angles :: On the flip side, the iPhone 4 has a weak color gamut and viewing angles, the Motorola Droid has weak screen reflectance and viewing angles, and the Samsung Galaxy S has lower brightness, excessive color saturation, higher power consumption and some sharpness issues :: Each of these “Super” displays is none-the-less impressive and deserves an award: the iPhone 4 performed better overall so it earned the DisplayMate Best Mobile Display Award, the Motorola Droid earned the Best Mobile Picture Quality Award, and the Samsung Galaxy S earned the Best New Mobile Display Technology Award :: :: So while the iPhone 4 didn’t have the best color range or viewing angle, it still won over Galaxy S’ Super AMOLED, Nexus One / Droid’s AMOLED and iPhone 3GS’ LCD display.` :: :: Komentar na Redmond Pie :: :: `I’ve personally used all the phones mentioned and while I own an AMOLED-toting HTC Desire myself, I agree with DisplayMate on the fact that Retina Display is the best overall. It’s just too gosh-darn sharp and bright for me to care for Galaxy S’ contrast ratio or viewing angles.` :: :: Ceo test detaljnije :: http://www.displaymate.com/Smartphone_ShootOut_1.ht :: About DisplayMate Technologies :: http://www.displaymate.com/about.htm :: :: :: :: :: Palio sam ga pored iPhone4 i egal su u kvalitetu ekrana :: :: 480x800 AMOSHIT vs 640x960 LED IPS - egal? I dont think so.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.