Ko sta koristi od mobilnih telefona i koliko je zadovoljan istim?
STRANA 1 OD 3
Masuka
Ko sta koristi od mobilnih telefona i koliko je zadovoljan istim?
06.09.2014. 04:16
T58908
status: user broj poruka: 360
Dakle cisto informativno da vidim ko sta koristi od telefona a samim tim i operativnih sistema? Zanima me cisto medju berzasima jer je stvarno izbor medju telefonima bolji nego ikad. Uvek sam imao osecaj da ovde Android vlada. Planira li neko da kupi neki novi u sledecem periodu? Ako da, sta ocekujete od istog da je u stanju da uradi, da li biste menjali i sistem ujedno? U zadnjih par godina su apetiti porasli sigurno
Da trebda da nekom preporucim telefon, to bi mozda bio neki od novih androida, nexus na primer, ili lg g serija nije losa za nekih 300 eura, ili jace ove nove motorole... Sve novo od preko 300 eura je vredno paznje, a iskreno ne bih isao za jeftinije od 250e za android.
sto se tice onog dela - sta se ocekuje... pa da pouzdano vrsi pozive i salje poruke, radi push mail, ima dostupne aplikacije tipa socijalne mreze, voip, vesti, i standardne godinama prisutne aplikacije - notes, office za citanje mail attachmenta, kalkulator, led svetlo, kamerica, muzika i slicno. klasika.
Najvaznije je da sve ovo radi pouzdano, bez stucanja, bez bagova, i da ispunjava sve zahteve koje sam u sustini naveo, i mislim da svaki tel od 250 eura ispunjava skoro sve ovo, sto se hardverske podrske tice - da je sve upaljeno, da ne brines da li si nesto zaboravio da nastimas, ukljucis ili iskljucis, vec jednostavno da ti telefon radi.
E onda krece prica - koji dizajn, baterija, i sto cuda, pa ti onda i pored 250e zafali jos malo XD
Ako vec kupujes telefon - i ako ti apple nije odmah na pameti - nije za tebe. Ako si u fazonu bilo sta - windows ili android, pre bih isao na android jer je sad u siroj upotrebi, aplikacije su ti tu sve, pouzdaniji je malo, ali i ovi W telefoni od preko 300 eura deluju bas zanimljivo. Moje je misljenje da ti je za najmanje ulaganje najbolji android, a ako imas vise kesa, odlucio bih se za onaj koji bi mi prvi zapao za oko - da mi se svidja, i po specifikacijama potpuno odgovara. Lako ces na netu naci koliko su korisnici zadovoljni telefonom i neke njihove utiske.
Ja koristim nokiu c1 koju sam dobio od firme, topla preporuka svakome ko moze bez angry birds-a. Za mail i sve ostalo koristim kompove koje imam i kuci i svuda na radnom mestu. U kaficima pricam sa ortacima ili devojkom i gledam okolo sta se radi. Za fotografisanje koristim fotoaparat, a za slucanje muzike on-the-go korisim mp3 plejer u kolima ili u retkim slucajevima kada idem peske ili negde na put minijaturni samsung mp3 plejer.
Re: Ko sta koristi od mobilnih telefona i koliko je zadovoljan istim?
06.09.2014. 09:17
status: user broj poruka: 19077
Trenutno 2x Nokia 6630, Motorola XT615(fenomenalan telefoncic), ZTE.. i taman sam juce hteo da predjem na iPhone 4 sa simfree za male pare, ali izmigoljio se nekom drugom, prodavao lik sa Bench-a..
:: :: Dakle cisto informativno da vidim ko sta koristi od telefona a samim tim i operativnih sistema? Zanima me cisto medju berzasima jer je stvarno izbor medju telefonima bolji nego ikad. Uvek sam imao osecaj da ovde Android vlada :: Planira li neko da kupi neki novi u sledecem periodu? Ako da, sta ocekujete od istog da je u stanju da uradi, da li biste menjali i sistem ujedno? U zadnjih par godina su apetiti porasli sigurno
koristim iphone 2g verovao ili ne prosao je svasta samnom od +45 na terenu do -25 x padova u bare i drljanje zadnjih dve godine po laminatu i plocicama jer beba voli youtube na podu da slusa i rekao sam dok ne stane ne menjam ga p.s 2 g nije plasitican zato i izdrzava padove i udarce i skakanje po njemu dupetom od 12 kila :)
Ja koristim vec dve godine Samsung Galaxy S2 i uzivam sa njim, prosao je i on mnogo toga: od polivanja pune case koka-kole po celom display-u do pada sa 5. sprata
sva sreca nista mu nije, imam malo ostecenje donjeg desnog ugla telefona zbog tog pada ali ekran i sve ostalo mu je ostalo citavo (nije se razbilo niti ogrebalo)
Za sluzbeni koristim Nokia 7110 i uzivam sa njim (jedino ponekad promenim na noviji HTC Wildfire) sledece godine kada mi istekne ovaj ugovor videcu sta cu, da li da idem na WP ili da ostajem na Androidu, ali do aprila ima vremena, promenice se modela i modela :)
Xperiom sam veoma zadovoljan. Laga nema kao na nekim drugim androidima. Bez problema skače sa aplikacije na aplikaciju i uz svo internetovanje, razgovore i ostalo izvuče dan baterije. Huawei bih najradije razbio onome ko ga je napravio o glavu, ali ajde službeni je pa ga mahom koristim samo za razgovore.
Kratko sam probao nokiu 520 i nisam usepo da se naviknem na winphone fazon.
support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
sam koristio sve ,i na kraju sam se vratio na Nokiu 3310,iz 2001-e godine....sve na njoj je fabricki,i maska koja nema ni najmanju ogrebotinu, i baterija koja drzi lepa 3 dana i posle 13 godina koriscenja, ma nikad nista nije crklo na telefonu,lifetimer pokazuje 400+ sati razgovora?????? pa vi zakljucite da li sam zadovoljan..... :)
a dok sam koristio novije telefone,jedini fon sa kojim sam bio stvarno potpuno zadovoljan je Nokia N8....jbg nije android nego symbian,ali kad se pojavio,stvarno je palio i zario izgledom,kvalitetom izrade i posebno kamerom....
Posedujem dotični telefon i ne mogu reći da nisam zadovoljan,ali bih u u dogledno vreme prešao na windows phone.Izlaze novi modeli i mislim da je sada win phone 8.1 tako dobro ispeglan da android ne može ni da mu primiriše.Trenutni best by je lumia 925 a uskoro lumia 830.Android je bio u prednosti u aplikacijama ali su sada već napisane većinom sve bitnije aplikacije za win.phone .A neke nisu besplatne ali ih kupiš za 100 din.
Samo sam umesto stock launchera stavio Next launcher i nikad nije stucnuo niti zezao niti bilo sta. Koristam ga za pozive,poruke,mail,net,koristim kameru,igrice i manje vise sve za sta moze da posluzi i nikad me nije izdao (da ga ne ureknem :) )
AMD X2 4800+ 2x1GB 800Mhz Kingston Asus M2N68 Plus Hitachi 250GB WD 80GB XFX 8500GT LG W2240S-PN :)
Od skoro Lumia 930 i zadovoljan. Ima tu manu da se previse greje kada se zaposli GPU pa ga ne bih preporucio osobama koje vole da se igraju. Takodje, osetljivost displeja na dodir je za nijansu losija nego na 925 (oseti se odsustvo `Glance` mogucnosti) - i dalje bolja od vecine. Sve ostalo je vrhunsko!
U svakom sl. Windows Phone.
Od sledeceg ocekujem da ima quad x86_64 procesor sa hardverskom virtuelizacijom+4GB RAM-a, i sve to u 5` =]. (ovo i nije tako nerealno za koju god. s obzirom na to sto sve vec postoji u 8`)
@bunjevac Tek sad videh 830. Deluje skoro savrseno... Aluminijumsko telo, dobra kamera, microSD slot, laksi i tanji od 930. Po meni, pravi naslednik 925 modela.
I ne zeza se sa telefonom 24/7, vec je ozbiljniji korisnik svaka preporuka ide ka WP. Stabilniji i brzi telefon nisam imao, bukvalno ni jedan jedini bag/zabadanje za ovih 7 meseci koliko ga imam. Sve aplikacije koje mi trebaju imam ih za Dz, ima i onih koje se placaju ali velika vecina ima besplatne supstitute. A sa ovim 8.1 updateom je jos vise `problema` reseno, vise je personalizovan, opcije stavljanja app na SD, cortana itd. Za sada best buy je Lumia 520, jer u tom cenovnom rangu ne postoji stabilniji telefon i bolji je od ranom jednakog svakog androida.
Ali opet stvar ukusa, znam ljude kojima glavni meni sa svim tile-ovima (plocicama) ruzno izgleda, ne mogu da se naviknu na promenu sistema, nema puno dobrih besplatnih igrica itd...
LG G2 - veoma sam zadovoljan, imao sam pre njega S2,S3,S4 ali ovaj LG mi je nekako korak ispred, baterija me je odusevila jer sa S3 nisam mogao dan da sastavim.
Nokia 6303c, radi kao prvog dana (kupljena 2009.) i punim je 2-3 puta mesecno u zavisnosti od koriscenja.
Ako bih kupovao novi telefon, pojma nemam sta bih uzeo, izbor je bas veliki. Motorola Moto G2 mi deluje zanimljivo, videcemo za par dana kad se pojavi.
Ista prica, teget u mint stanju samo je mom riknula baterija a ove kineske su ocaj inace bih ga koristio sa velikim zadovoljstvom, plus je prava smekerica sada.
:: sam koristio sve ,i na kraju sam se vratio na Nokiu 3310,iz 2001-e godine....sve na njoj je fabricki,i maska koja nema ni najmanju ogrebotinu, i baterija koja drzi lepa 3 dana i posle 13 godina koriscenja, ma nikad nista nije crklo na telefonu,lifetimer pokazuje 400+ sati razgovora?????? pa vi zakljucite da li sam zadovoljan..... :) :: :: a dok sam koristio novije telefone,jedini fon sa kojim sam bio stvarno potpuno zadovoljan je Nokia N8....jbg nije android nego symbian,ali kad se pojavio,stvarno je palio i zario izgledom,kvalitetom izrade i posebno kamerom... :: :: ::
od samog pojavljivanja, nikad ništa loše, prezadovoljan, čekam shitket update... ...ali vraćam se na Sony jer su posle Xperia Go napravili fon po mom ukusu: http://goo.gl/aVCkfe
jeste mator 2 godine ali radi kao zmaj.Posle Huawei-a za 1 din koji sam dobio uz box paket ovo je pavi melem za moje oci .Telefon radi bez stucanja aplikacije imas i besplatne ali i one koje se kupuju imas masu za 100 - 300 dinara,kamerica mu za moj ukus odlicna .Jedino kad bi baterija mogla da traje kao na 3310 e to bi bio vrh. Drugar ima neki Alcatel i muku je mucio sa androidom,ja licno nisam koristio android telefone osim ono kad uzmem malo da se zezam od drugara i to je to. Za skoro mesec dana koliko koristim Lumiu prezadovoljan sve je pregledno , i po meni jednostavno ,naravno treba par dana da se naviknes i to je to.Inace nisam bio uopste zainteresovan za WP ali sada definitivno moj izbor br. 1 za kupovinu.
hm.. ucinilo mi se da sam bio jasan da su svi telefoni preko 250 eura odlicni, bilo da su android ili wp, dakle, moj savet se odnosio na uredjaje ispod 150 eura, jer pitanje nije ukljucivalo koliko para treba za nov telefon.
Zasto mislim da je bolje za 100 eura uzeti android a ne windows, to je moje misljenje. Covek ce ovde procitati jos 50 razlicitih misljenja. Ja sam svoje misljenje zasnovao na svom, ti si svoje na svom iskustvu, najjednostavnije da ti objasnim. Retko se danas vidjaju ozbiljniji problemi u koriscenju (sem kad je u pitanju falican uredjaj) kada se iskesira vise od 250 eura.
Iz mog iskustva, jeftiniji windows telefoni imaju problem kod prijema sms-a i nekih notifikacija koje bi trebalo da budu push, ali zbog necega kasne 10, 15, 20 minuta. Iskreno, ovo je jedina veca zamerka, ali meni je to napravilo par puta problem, u proslosti, da zbog neprocitane sms poruke, dodje do zabune. Takodje ne treba mi telefon koji je mp3 plejer i foto aparat i sta sve ne, a da ne mogu da se pouzdam u to da ce poslati ili primiti sms trenutno, ili da me izbaci iz mreze i da budem nedostupan u delu grada u kome je cudo da imas signal ispod 4 crte.
Lumnie od 6xx pa navise stvarno su se dobro pokazale, i ne pokazuju ove boljke, i ortaci su zadovoljni koristeci ih. Android koriste moji roditelji, Nexus uredjaje, odlicno rade, i nemaju bas nikakav problem. Ja koristim iOS, on mi najvise odgovara, do skoro sam koristio android, promenio sam ga jer sam imao losa iskustva sa konkretno Samsungom S3, koji nije ni prineti LG Nexus 4 ili 5, ili ovim novijim uredjajima.
Kao sto sam rekao, ponovicu opet - ako ima 250 eura, moze da bira bilo sta. Ako ima manje, isao bih na neke android varijante, ali ako ima zelju da kupi polovno ili ove telefone preko ugovora od nekog, sigurno moze da se izboksuje neki bolji telefon, neka nokia 625 i slicno. Sto se mene tice, LG Nexus 4 za 150 eura je zaista odlicna kupovina, ali ne sumnjam da ima i drugih dobrih telefona, zato i sluzi forum da se podele iskustva, dobra i losa, a ne da se proziva prva osoba sa kojom se ne slazes. Napisi zasto je windows telefon bolji, siguran sam da cemo videti tvoje razloge i ne vidim problem zbog cega se ne bismo slozili svi zajedno. Covek koji zeli da kupi telefon, pogledace sve sto ima od izbora, izabrace nesto na osnovu teksta koji je procitao ovde i na drugim mestima. Ne znam sto nekog to moze da zaboli, da njegov OS nije prozvan za najbolji ili tako nesto.
Moje je misljenje da je best buy android ispod 150e a da je potpuno svejedno preko 250 eura sta ce kupiti. I stojim iza svog misljenja. Za godinu, dve, tri, verovatno ce windows postati best buy za mali novac, mozda je vec i sad, ali trenutno se ne slazem. Za godinu ili dve, mozda se situacija promeni i onda cu reci da je windows platforma za jeftine telefone bolja opcija.
:: @Mileti :: :: Ako mozes samo da mi kazes zasto je Android pouzdaniji od WM. Hvala
Kosristim alcatel 6030x vec nesto preko godinu dana i jako mi dobro sluzi, jedina zamerka je baterija koja jedva sastavi ceo dan. S obzirom da sam zakljucio da mi telefon definitivno ne treba za igrice, sledeci tel koji budem uzimao ce biti windows phone (nokia 930 ili neki pandan u momentu kada budem kupovao) a posto sam u proteklih par meseci imao prilike da isprobam skoro sve sto je izaslo na trziste (radio u prodaji, vise ne hvala bogu) definitivno WP ispred androida u mom slucaju. Jednostavno WP je mnogo optimizovaniji od androida a brzina samog telefona mi je bitnija od toga da li ima da se skine angry birds IX za konkretnu platformu ili neka slicna kamara bespotrebnih aplikacija. To je moje subjektivno misljenje, daleko od toga da je android los OS ali s obzirom da sam isprobao sve a i sam koristim android, WP mi trenutno vise lezi.
`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.