Objektivnost, u ovom i slicnim slucajevima, uvek ide uz gram subjektivnog. Ima ljudi koji se loze na Iphone k`o klinke na Seku Aleksic. Isto je za Nokiu. I dzaba ti post. Ako ti se, jos uvek, nijedan od 3 po necemu ne IZDVAJA, uzmi lepo 3 papirica, napisi na svaki po jedan model, razbacaj po sobi, i koji prvi nadjes, taj uzmi. Jebaga, tako ti je.
Upravo su , tesko je biti objektivan i sad bi glupo bilo da kazem da sam ja najobjektivniji ali mislim da sam sazluzio `status ` na ovom forumu kao objektivan posmatrac, nije mi bitno nvidia , ati..intel, amd...nikakav brend..kupicu ono sto je najbolje za moje pare....
Promenio sam mnogo telefona ( ne hvalim se nego iznosim cinjenice) , uglavnom sam koristio nokie i imao zilion njih, ali sam koristio i windows mobile kao SE telefone...
Ono sto hocu da kazem jeste.....ne postoji savrsen proizvod ali smatram i siguran sam (naravno dugo sam trazio i birao pre kupovine iphona ) ...da je iphone generalno gledano najkompletniji proizvod u toj klasi....najvise dobijas za svoje pare i najvise ti daje.
Evo naprimer markopvict pomenu HTC touch HD ...to je bio jedan od telefona koje sam pomno cekao i razmisljao da li da uzmem, kao i jos par modela vec sam ih pomenuo...
ali sta vredi HD-eu..savrsene specifikacije kad je u praksi SKROOZ drugacije....jako losh , touch screen, operarativni sistem da ni ne spominjem ocaj, kvalitet izrade i plastika koja se ugiba za tel od 800e kod nas sramota...dizajn ..ajd dobro to nije ni bitno, o ukusima se ne raspravlja, nekom lep nekom nije.
Daleko je Iphone od savrsenog ali zasto se svi trude i kopiraju bas njega ? Zato sto je na tronu , na prestolu vec 2 godine. Lg je sad izbacio model koji prekopiran iphone + GUI je identican ( naravno po izgledu samo )
Dovoljno je samo reci da stari iphone 2G i to manji model od 8 GB jos drzi cenu od oko 300e posle 2 godine od pojavljivanja...govorim za polovne modele..novih nema!!!!!
p.s. Zmajko...moracu to da isprobam muhahah..nego, sta posle toga, flash telefona ili ?
Da Apple kao mp3 plejer ima najsavrseniji zvuk...tu grdno gresis...pisao sam o tome na PC Berzi jednom... U svakom slucaju Sony Walkman NWZ-A815 ima bolji zvuk, bolje EQ presete, 2 izmenljiva EQ preseta sto iPod/iPhone nema, bolji bas i za mnogo manje pare sluske koje kostaju 3500 u slobodnoj prodaji i koje su daleko bolje od sluski koje dobijes uz `ebeni nashminkani Apple. Bez uvrede,ne znam sta slusas,ali ako si slusao Britney Spears (primera radi) kojoj je kvalitet muzike na nuli zajedno sa gomilom filtera i studija koji ima savrsenu opremu na svakom mp3 plejeru ce tako nesto zvucati ok. Ono sto je bitno je uporediti zahtevnu muziku, vernost klasike, izdrzljivost distorzije itd. Primera radi, Shape Of Despair - 2001 - Angels Of Distress na iPod Touch bass je probijao, dok na Sony-ju mleeekoooo. Mogao bih jos mnogo toga da pisem sto se tice zvuka jednog i drugog brenda. Creative ima takodje dobar zvuk. ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
Qme i ti ga pretera sa Shape of Despair-om... Ajde da uzmem da su iPod i iPhone slicnog kvaliteta zvuka, slusao sam na iPodu dok sam lezao u bolnici sve od KrZatora, Destructiona preko Haggarda, Cannibala do Nokturnal Mortuma, Gravelanda, Ad Hominema pa pustio jos Bizzare, Talamascu, Astral i Zeljka Sasica XD i NIKAKO ne mogu da se pozalim na zvuk koji sam cuo...:) Shape Of Despair-u je generalno do odredjene tacke takav i zvuk (bar na tom albumu, druge nisam ni slusao) tako da nisu skroz merodavni ali sada ja vec odoh u off-topic... PoZ
========== BLEJA:)))
:: Da Apple kao mp3 plejer ima najsavrseniji zvuk...tu grdno gresis...pisao sam o tome na PC Berzi jednom.. :: U svakom slucaju Sony Walkman NWZ-A815 ima bolji zvuk, bolje EQ presete, 2 izmenljiva EQ preseta sto iPod/iPhone nema, bolji bas i za mnogo manje pare sluske koje kostaju 3500 u slobodnoj prodaji i koje su daleko bolje od sluski koje dobijes uz `ebeni nashminkani Apple :: Bez uvrede,ne znam sta slusas,ali ako si slusao Britney Spears (primera radi) kojoj je kvalitet muzike na nuli zajedno sa gomilom filtera i studija koji ima savrsenu opremu na svakom mp3 plejeru ce tako nesto zvucati ok. Ono sto je bitno je uporediti zahtevnu muziku, vernost klasike, izdrzljivost distorzije itd :: Primera radi, Shape Of Despair - 2001 - Angels Of Distress na iPod Touch bass je probijao, dok na Sony-ju mleeekoooo :: Mogao bih jos mnogo toga da pisem sto se tice zvuka jednog i drugog brenda :: Creative ima takodje dobar zvuk :: __________________________________________________________________ :: `I`ve noticed a certain lack of demons latel :: And it really worries me sick... :: ::
Brate ispade da su svi kojima se svidja iPhone seljaci koji slusaju neki tresh... HAHA!
@Ogi Bas tako... Mora u servis (ko ne ume sam) =P Zajebano ali ako pogledas listu telefona koji imaju tu rupu... =O
Slozio bih se sa malo preteranom izjavom koju je neko napisao - iPhone je all in one! Dobar zvuk - brate to je mob nije plejer, a ako ima konkurenta po pitanju zvuka sta je sa drugim karakteristikama??? Dobra kamera - brate to je mob nije fotoaparat, a ako ima konkurenta po pitanju zvuka sta je sa drugim karakteristikama??? Solidno trajanje baterije... Najveci displej u svetu mobilnih telefona koliko ja znam, nije cigla, jak hardver unutra koji treba gurati pa jos na onolikom displeju koji ne moras da bodes vec samo dodirnes, igrice sa grafikom koju win mobile moze da sanja...
To je sve sto se tice proseka. Sve ostalo je daleko ispred konkurencije koja sad samo kopira funkcije (velicinu memorije npr) i karakteristike (nacin upravljanja npr). Mali je bedak taj dizajn jer je toliko dobar da naprosto bode oci namcorastim i ljubomornim osobama koje smatraju da to nose samo ljudi u kesu i seljosi.
Evo poslednji put da se tripujem sa temom oko `da li je dovoljno dobar/bolji od xxxx` pa da bacim par linkova sa par aplikacija cisto informativno:
Pa bre qme, drago je meni sto ti slusas sve to na iPhone-u, ali nisi cuo na ovom SONY-ju. Ako nisi primetio taj album sam stavio radi primera samo. I ako cemo iskreno, posto vec znas kako to sve zvuci i kakav je vokal, ne mozes da koristis Rock preset bas iz razloga sto je tu vokal u prvom planu, a slozices se sa mnom da Cannibal Corpse-ima bas i ne treba vokal u prvom planu da bude ili Nokturnal, Graveland etc. Ja samo hocu da kazem da sa Shape-om se desava to sto se desava dok na zvucnicima i walkman-u zvuk nema deformaciju. Se nadjemo ti i ja pa ti ponesi Nokturnal Mortum - Lunar Poetry (Demo) na iPhone-u, ja cu na SONY-ju, pa da vidimo cija majka crnu vunu prede ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
B`ate, pise se Thrash .-) ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
:: Brate ispade da su svi kojima se svidja iPhone seljaci koji slusaju neki tresh... HAHA!
Nisam sine slusao na iPhonu, slusao sam na iPodu, ali nesto racunam da bi morali da budu BAREM tu negde sa zvukom:)!!! Ne znam, meni je to od onoga sto sa cuo bilo savrsenstvo sto se tice tih...prenosivih plejera, kako da kazem:D! A sto se tice preseta moram ti reci da nikada nisam voleo to da cackam, uvek mi je bio retardiraniji zvuk, milion ljudi mi je reklo da sam bilde sto sve to slusam bez ovog ili onog preseta ili ovako ili onako podesenog EQu u Winamp-u ali brate meni je sve to lepse ovako cisto:). A nije da se nisam igrao sa time... Ja sada trazim neke postene slusalice, sjebao sam sve dobre koje imam i ne mogu vise da setam sa Geniusovim headsetom kome sam sjebao mikrofon pa sam ga iscupao da ne izgledam jos gluplje nego sto izgledam sada sa njim ovako...I zvuk je ocajan...i sa desne strane slabiji... Jel ima neko neki predlog za bubice, preferiram Sony, do soma ipo dinara...?:) xD
========== BLEJA:)))
:: Pa bre qme, drago je meni sto ti slusas sve to na iPhone-u, ali nisi cuo na ovom SONY-ju :: Ako nisi primetio taj album sam stavio radi primera samo. I ako cemo iskreno, posto vec znas kako to sve zvuci i kakav je vokal, ne mozes da koristis Rock preset bas iz razloga sto je tu vokal u prvom planu, a slozices se sa mnom da Cannibal Corpse-ima bas i ne treba vokal u prvom planu da bude ili Nokturnal, Graveland etc :: Ja samo hocu da kazem da sa Shape-om se desava to sto se desava dok na zvucnicima i walkman-u zvuk nema deformaciju :: Se nadjemo ti i ja pa ti ponesi Nokturnal Mortum - Lunar Poetry (Demo) na iPhone-u, ja cu na SONY-ju, pa da vidimo cija majka crnu vunu prede :: __________________________________________________________________ :: `I`ve noticed a certain lack of demons latel :: And it really worries me sick... :: ::
Ovo je otislo skroz u offtopic, pa rekoh da se izvinim
27.02.2009. 10:49
status: user broj poruka: 1797
iPhone, iPod, isto sranje :-) Jbg, nema svako od nas isti sluh, a sto se tice toga trudim se da budem perfekcionista. Covece izdvoji kintu i uzmi zenhajzerke ili kossovke i miran si. Kao sto rekoh i pre, Apple iPod (Touch) je iskljucivo pravljen za americku MTV populaciju i KRAJ. Oni nisu posveceni zvuku vec atrakciji i generalno multimediji i 85% korisnika iPod-a ne zna ni priblizno sta znaci dobar zvuk. Vazno je da ako imas ti da imam i ja i da beli kabl viri iz moga dzepa. Zajebi to! :-) Al kao sto neko rece gore za iPhone, to je telefon, ne kamera,ne mp3 plejer itd itd. Nego malibane ides li na shining u avgustu .-)?
edit: cekaj bre malo `mali bane` da nemas ti veze sa onom Ravnom gorom (Raw Gore), sada Navrog ona smejurija od benda? i ti ces nesto da mi pricas o zvuku...piiiihhhh.... .-) Ajd u zdravlje! ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
Hvala ali sam bas hteo da napisem tresh jer tres i ne zvuci bas kao trash A za thrash ne umem nista lepo da napisem jer sam ja ipak vise za punk... Tj bio jer mi je taj fazon lezao od 7 osnovne do 2 srednje. Nije mi samo jasno kakve ukus za muziku i pravilno pisanje eng. jezika ima veze sa ovom temom uopste? 0_o Ne mora niko da se trudi da mi odgovori...
uostalom da nije bilo punk-a ne bi nastao ni speed ni thrash. Evolucija!!! Offtopic baaatooo! ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.