Pa meni je jedino bolji satio zbog kamere, ima xenon blic i bolje socivo verovatno, ali vivaz je bas lep telefon i jeftiniji je, isplativiji sto kazes. Nemoj molim te da zaboravis da mi napises utiske, kad budes uzeo vivaz :) Hteo sam ja x10, ali odakle mi toliki kes :) jedino ako nece neko da casti, ima li nekog takvog ovde xD ___________________________________ https://www.hd-space.org http://hd-torrents.org/index.php
Ajde sada se malo uozbiljite. Sada kazem ja vama dvojici niste probali i7 920 kako mozete da tvrdite da je on brzi od Q9550, a vi cete ima testova koji to dokazuju. E pa evo i vama testova koji dokazuju da je A4 brzi od Snapdragona, imate 593 000 rezultata.
Ako ste vas dvojica pametniji od celog anandtech-a onda ok :).
@erestun Nisam poceo Sennheiser u nebo da kujem, ali ovaj model sto sam ja uzeo je odlican, jos nekoliko njih mi je to posle potvrdilo. Ali ako 10 ljudi u mom okruzenju kaze da su sluske odlicne zar nemam razloga da ih hvalim ? Idemo dalje skar postavio temu jesam ja prvi odgovorio ali jos 5 ljudi je iza mene odgovorilo da uzme Sennheiser HD 201 i sad ih ja kao kujem u zvezde ???
@nmy jako bitna stvar kod telefona je sistem. Nije isto Symbian, Win Mobile, Android i Iphone OS 4.0 ? Tipa ja kazem Nokia 1100 brze radi od N97 ?
@skar cini mi se da sam procitao negde cifru od 800 $ :).
@ Erestun : Nosim XPERIA X1, ispunjava sve moje zahtjeve, jedino bi mogla biti nesto brza... (jos je kod mene budzeni Win Mobile 6.5 ROM pa i to usporava koliko toliko, najbolje bi bilo da ubacim neki 6.1 lite ) Sto se tice kvaliteta stvarno je odlicno uradjena...
@ skar: I meni se bas svidja X10, ali je mogo skupa, tj. mogu jeftinije da dobijem HD2 tako da ako prodam X1 u neko dogledno vreme, idem na HD2... Takodje ne gotivim bas nesto Smugsmug pokusaje telefona, a ni Nokia me ne odusevljava...
@ gile: Ne mora taj I7 920 da bude brzi od Q9550, tj. jeste brzi u aplikacijama koje zanju da iskoriste njegove prednosti, ali u ostalim aplikacijama nije bas ista situacija... Ono sto hocu da kazem da je 920 ista ili losija npr. za igre od 9550-ke, a platforma kao platforma kosta poprilicno vise...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Ovi pacenici u Srbiji traze 500 eura za 3Gs a u USA kosta 200 dollara, i sad koja ce to budala da da te pare za taj mob kad je naspram HTC-a smesan Apple, mozda samo da se kurce fenseri fegeti i neke drolje bogatasice
avgust mesec,izrada vrh,aluminijum!!!! imas na youtube rewiew,telefon jeste veliki al ima sta i da ponudi:) @VIVAZ koristio sam ga jedan dan,mislim cackao,mnogo mi je bolje odradjen od Satio
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Kad li će da se pojavi taj n8, baš me zanima kakva će biti izrada, jbg, nešto sam emotivno vezan za symbia :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
sa ugovorom na 2god je 200usd, bez je 600usd za 16gb i 700usd za 32gb
:: :: Ovi pacenici u Srbiji traze 500 eura za 3Gs a u USA kosta 200 dollara, i sad koja ce to budala da da te pare za taj mob kad je naspram HTC-a smesan Apple, mozda samo da se kurce fenseri fegeti i neke drolje bogatasice
Taman dotle cena da padne malo ovim androidima sve i da mi se ne dopadne n8, nema žurbe a baš bi mogao da apim neki, ovaj 6120 mi je ruku na srce malo izanđao, zatim tu su i novi horizonti i tako to...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
pa sad android nece do tad imati ovakve funkicje...ovo je dinosaurus!!!! mislim da ako nametnu povoljniju cenu,ima i jabuka i HTC da se cesu po glavi.... iskreno gledajuci nemacke rewiewe sa prototipom,nov simbian je max doteran i nasminkan,brzi i stabilniji...tako da sto se mene tice nece biti problema!!
:: Taman dotle cena da padne malo ovim androidima sve i da mi se ne dopadne n8, nema žurbe a baš bi mogao da apim neki, ovaj 6120 mi je ruku na srce malo izanđao, zatim tu su i novi horizonti i tako to.. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: avgust mesec,izrada vrh,aluminijum!!! ::
Ja sam bas zagrejan za vivaz, nagadja li se cena za n8, vredi li da cekam toliko vremena ili da uzimam vivaz, do sada me je k800 odlicno sluzio i ja mislim da SE u zivotu bolji fon nije napravio, a i tesko da ce ___________________________________ https://www.hd-space.org http://hd-torrents.org/index.php
:: pa sad android nece do tad imati ovakve funkicje...ovo je dinosaurus!!! :: mislim da ako nametnu povoljniju cenu,ima i jabuka i HTC da se cesu po glavi... :: iskreno gledajuci nemacke rewiewe sa prototipom,nov simbian je max doteran i nasminkan,brzi i stabilniji...tako da sto se mene tice nece biti problema! :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Taman dotle cena da padne malo ovim androidima sve i da mi se ne dopadne n8, nema žurbe a baš bi mogao da apim neki, ovaj 6120 mi je ruku na srce malo izanđao, zatim tu su i novi horizonti i tako to.. :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: avgust mesec,izrada vrh,aluminijum!!! :: ::
:: Ja sam bas zagrejan za vivaz, nagadja li se cena za n8, vredi li da cekam toliko vremena ili da uzimam vivaz, do sada me je k800 odlicno sluzio i ja mislim da SE u zivotu bolji fon nije napravio, a i tesko da c :: __________________________________ :: https://www.hd-space.org :: http://hd-torrents.org/index.php :: :: :: pa sad android nece do tad imati ovakve funkicje...ovo je dinosaurus!!! :: :: mislim da ako nametnu povoljniju cenu,ima i jabuka i HTC da se cesu po glavi... :: :: iskreno gledajuci nemacke rewiewe sa prototipom,nov simbian je max doteran i nasminkan,brzi i stabilniji...tako da sto se mene tice nece biti problema! :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: Taman dotle cena da padne malo ovim androidima sve i da mi se ne dopadne n8, nema žurbe a baš bi mogao da apim neki, ovaj 6120 mi je ruku na srce malo izanđao, zatim tu su i novi horizonti i tako to.. :: :: :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: :: :: avgust mesec,izrada vrh,aluminijum!!! :: :: ::
sluzi me danas kao sto me sluzi zadnjih 4 godine ...meni za pozive u poruke odlican ...jeste ,debil sam ,koristim telefon stariji od sebe samog ,al jednostavno me to ne interesuje toliko ...jedino telefon koji mi se strasno svdja je n95 ,svejedno dal onaj od 8gb ili klasican ,meni je telefon odlican ...ali ima bitnijih stvari u zivotu od telefona ...
inace ,za iphone uopsteno nemam mnogo lepih stvari da kazem ...do pre dve nedelje sam ga drndao svaki dan ,3gs 16gb ,i sta da kazem ,za zabavu nije los jer je lepo ispeglan os ,nema neke bagove kao windows mobile i ponekad ona seckanja ...ali cena brate ,cena je masivna ...telefon jeste lepo odradjen i kvalitetan ,ali cena ga ubi ...jednostavno ima istih ili boljih telefona za poprilicno manje para ,zato ga i kupuju mahom oni koji pare imaju za bacanje ...po meni totalno neisplativo ali svako ima svoje misljenje
Svi ovi koji su pisali Samsung, Nokia, SE,.... :) To su smesni telefoni, HTC tu i tamo ok je, al morate da shvatite jedno da ce iPhone 4 sa iOS 4 raditi 5x brze nego neki buduci HTC od 1,5GHz. Radi se o kompitabilnosti hardwera i softwera i tu je Apple tata, kako sa iPhone-om tako i sa kompovima (MacPro,iMac,MacBook) i to je dokazano! Zasto najvece svetske produkciske kuce koriste Mac racunare??? Odgovor je jasan zato sto se zna sta je tu i koliko je to sigurno! iPhone pljuju oni koji ne mogu da ga kupe ili oni koji su ga imali al nisu znali da ga koriste! iPhone 4 je objasnio neke stvari zadugo mnogim konkurentima (HTC jedino) i trebace lepo da se namuce da ga nadmase. Sto se tice toga sto nije ekran 4-5` to je glupost teska, ja ne znam sta bi sa HTC HD2 morao bi torbicu da nosim, ako vec hoces to ima Apple iPad 9.7` pa da onda bar sta nosim! 3.5` je sasvim dovoljno za jedan mob.telefon! Gde je HTC-u Three-axis gyro, Accelerometer u paru, retina displey, iOS, dizajn,.... A onome kome treba fotografisanje morace da kupi digitalni aparat za to jer ni jedan telefon nece praviti slike kao npr.moj Nikon D90, za sliku mora da postoji telo i objektiv i to cini sliku kvalitetnom. A na telefonu sociva i objetiv zajedno nemaju 8mm i tu ne moze nikad da bude dobra slika. Budite realni, da je tako svi koji vole fotografiju kupovali bi telefone od ne znam koliko mpx i to bi im bilo sve! Ne radi se o kvantitetu vec o kvalitetu mpx. NOVI iPhone je objasnio staklo+metal+retina+1GHZ to je cista 10-ka!!! Ako je 3GS radio ovako kako ce tek ovaj!!! pozz svima
:: sluzi me danas kao sto me sluzi zadnjih 4 godine ...meni za pozive u poruke odlican ...jeste ,debil sam ,koristim telefon stariji od sebe samog ,al jednostavno me to ne interesuje toliko ...jedino telefon koji mi se strasno svdja je n95 ,svejedno dal onaj od 8gb ili klasican ,meni je telefon odlican ...ali ima bitnijih stvari u zivotu od telefona .. :: :: inace ,za iphone uopsteno nemam mnogo lepih stvari da kazem ...do pre dve nedelje sam ga drndao svaki dan ,3gs 16gb ,i sta da kazem ,za zabavu nije los jer je lepo ispeglan os ,nema neke bagove kao windows mobile i ponekad ona seckanja ...ali cena brate ,cena je masivna ...telefon jeste lepo odradjen i kvalitetan ,ali cena ga ubi ...jednostavno ima istih ili boljih telefona za poprilicno manje para ,zato ga i kupuju mahom oni koji pare imaju za bacanje ...po meni totalno neisplativo ali svako ima svoje misljenje :: :: :: :: CARPE DIEM :: :: Ja nemam para za bacanje pa kupujem iPhone, to nije merodavno uopste. Ima debila koji ga kupe i ne znaju nista da rade i to je bacanje para a ima onih koji znaju sta su kupili i koriste maximum iz njega!
izvini, al sada moram da se zapitam sta znaci `koristiti maksimum` iz mobilnog telefona? posto mi nista drugo osim razgovora, smsa, muzike, maila, neta i mozda gps ne pada na pamet... a to skoro svi telefoni imaju. (nisam bas u toku sa mobilnima, al pretpostavljam da je tako) ne mislim nista uvredljivo, poenta pitanja je koji je to `maksimum` koji mu daje toliku prednost i za koji vredi davati tolike pare?
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: Ja nemam para za bacanje pa kupujem iPhone, to nije merodavno uopste. Ima debila koji ga kupe i ne znaju nista da rade i to je bacanje para a ima onih koji znaju sta su kupili i koriste maximum iz njega!
:: izvini, al sada moram da se zapitam sta znaci `koristiti maksimum` iz mobilnog telefona? posto mi nista drugo osim razgovora, smsa, muzike, maila, neta i mozda gps ne pada na pamet... a to skoro svi telefoni imaju. (nisam bas u toku sa mobilnima, al pretpostavljam da je tako :: ne mislim nista uvredljivo, poenta pitanja je koji je to `maksimum` koji mu daje toliku prednost i za koji vredi davati tolike pare :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui :: :: :: :: Ja nemam para za bacanje pa kupujem iPhone, to nije merodavno uopste. Ima debila koji ga kupe i ne znaju nista da rade i to je bacanje para a ima onih koji znaju sta su kupili i koriste maximum iz njega!
Pa zavisi kako ko neko da 700e neko da 450e npr.a ajde mi molim te opravdaj cenu Nokie od 400e sta to ona nudi za te pare govno od telefona i nije ni 5% iPhone-a! @Ruff pa npr.muzika, igrice, phone, sms, GPS, SSH protocol, Wifi, 1.000.000 app da sad ne navodim jednu po jednu to sve mozes da vidis na njihovom app storu, 500.000 app na cydia... Jel dovoljno? To je telefon ne komp? A sta sve ima od APP bolje da ne znas. Evo jedna koja sadrzi sledece: AppBox Pro™ offers numerous handy applications all in one place: - Alarm Clock (New!!!) - Secure Wallet (New!!!) (Requires Security Key In-App Purchase) - Battery Life - Currency Converter (195 currencies) - Dashboard - Date Calculator - Days Until (a.k.a. Countdown) - Flashlight - Holidays (95 countries) - Level (Surface/Bubble Level) - Loan Calculator - Periodic Calculator - Price Grab - Random Number Generator - Ruler - Sale Price Calculator - System Info - Tip Calculator - Translator (61 languages) - Unit Converter (17 categories and 357 units) - Web Games - Google Books - Google Docs - Gmail - Google News - Google Reader - Google Talk - Google Buzz - Google Calendar - iGoogle - Yahoo!
A sta radi MacPro to je tek posebna prica!!!
:: Pa budeš maximalni majmun što daš 700 evra za telefon, da bi mogao da pikaš igrice, da ideš na net ili bilo šta što već ne možeš na kompu... jeee.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: izvini, al sada moram da se zapitam sta znaci `koristiti maksimum` iz mobilnog telefona? posto mi nista drugo osim razgovora, smsa, muzike, maila, neta i mozda gps ne pada na pamet... a to skoro svi telefoni imaju. (nisam bas u toku sa mobilnima, al pretpostavljam da je tako :: :: ne mislim nista uvredljivo, poenta pitanja je koji je to `maksimum` koji mu daje toliku prednost i za koji vredi davati tolike pare :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui :: :: :: :: :: :: :: Ja nemam para za bacanje pa kupujem iPhone, to nije merodavno uopste. Ima debila koji ga kupe i ne znaju nista da rade i to je bacanje para a ima onih koji znaju sta su kupili i koriste maximum iz njega!
Izgleda ti obozavas Apple :). Idemo redom, ovaj najnoviji iPhone ima zavrsnu izradu najlosiju, zato i po nekim testovima kazu da ce ekran veoma lako puci, 3 puta je telefon padao sa visine od 105 cm, treci put mu je pukao ekran ? Idemo dalje Retina display je daleko od toga da ne moze ljudsko oko ne moze da sagleda sve sposobnosti. Ljudsko oko vidi nekih 470 pixela na nekoj povrsini, dok iPhone 4 ima 350. Dalje ima aplikaciju na app store-u ima oko 150 k app-ova. Inace Android grabi ogromnim koracima i kako vreme odmice pojesce iPhone OS. Uskoro ce i Win 7 mobile, kao i telefon na 2GHZ pa ti vidi sta ce da ostane od iPhone-a. Inace Win Mobile ima ogroman broj app-ova :). Mnogo je jeftinije razvijati aplikacije za Android nego za iPhone, a mnogo veci broj telefona podrzava Android u odnosu na iPhone. Jedino sto je dobro na novom iPhone-u je taj novi senzor i nista vise. Samo su ispravljene neke decije bolesti koje ima neka nokia do 200 evra vec niz godina.
Samo jos jedna stvar uskoro ce Nokia N8 sa ispeglanim Symbian-om pa cemo da vidimo kako ce to da se ponasa, ne zaboravi rastuci Maemo koji je odlican OS :). A da da ne zaboravim to sto ce se verovatno naplacivati software update za iPhone po izlasku iPhone OS-a 4.0 :). Inace moze da se nadje iPhone 3gs za 350 evra, ali ima HTC Desire za 340 koji je po meni bolji telefon :).
Inace znam jednoga koji je isto kao ti drndao iPhone 3GS i pricao mi da je to najbolji telefon, cim je uzeo HTC HD2 odmah je promenio misljenje :).
Inace Mac=dranje. A neke jace firme u svetu ne koriste ni Mac ni Windows nego specijalne OS-ove kojima mi pristup nemamo :).
Naravno... Misljenja su razlicita i o njima ne treba raspravljati! Da dodam da sam asistent na ETF-u i kad sam pricao sa prof.Brankom Rakovićem na temu Apple rekao mi je samo jedno da je u Apple-u buducnosti i da vec nekoliko godina prati njihov razvoj elektronike i nacin razmisljanja i implementacije! Nije sve u hradweru! Inace on jedan od bitnijih ljudi u Institutu Mihajlo Pupin a sa njim i prof.Petar Bosnjakovic!
Lepo je to sto su oni dostigli tolike domete, ali oni ne shvataju 1 bitnu stvar, apple mnogo voli zatvorene sisteme i kupovanje muzike preko njihovih shopova. A to samo u Americi prolazi u ostalim delovima sveta to niko ne radi. Tipa sto bi ja placao muziku kada mogu besplatno da je preuzmem ? I takodje sam procitao da mora da se plati odredjena suma da bi se startovalo razvijanje aplikacija za iPhone, dok takva situacija nije sa Androidom. Dakle sa jedne strane imas Apple gde se skoro sve bukvalno placa, a sa druge strane imas Windows gde se nista ne placa i Windows konfiguracije nude za isti novac mnogo vise od Apple konfiguracija. I ko ce da se odluci za Apple ? Bio i ostao fenseraj. Jedini proizvodi koji im valjaju su iPhone i iPad, ali sad ce navala tableta tako da ce iPad biti precenjen :). A dok izadje druga generacija iPad-a, Samsung, Asus, HP ili MSI tablet ce da tera Crysis 2 :).
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647742. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.