Vidim da ste nagrnuli na pricu da je Sljamsung presisao Apple samo tako, pa sam naveo samo jednu karakteristiku koja i posle skoro godinu dana nije ni sustignuta. Da se malo bolje razumes u dizajn i ergonomiju znao bi zasto ekran od 3.5 inca. Takodje da malo bolje poznajes i Android i iOS nikad ne bi odvalio tu glupost o svetlosnim godinama. Otkljucavanje, jailbreak i ostalo je apsolutno nepotrebno osim na trzistima poput Srpskog, gde iPhone inace i ne postoji, a cak i ovde to nije neophodno ako udjete regularno u Apple shop u Londonu i kupite regularan simfree (unlocked) telefon. Lepo je to sto si se pohvalio svojim mobilnim telefonima, ali nazalost vidi se da znas jako malo o njima.
@gile23 Bas tako, Apple ne pravi samostalno komponente, vec svoje uredjaje sklapa kao i vecina ostalih, i bas zbog toga vise ne moze da diktira tehnoloski trend u tolikoj meri kao sto je bilo to pre par godina, kada je konkurenciji trebalo 2 godine da shvati kako je telefon uopste konstruisan i da izbaci slican na trziste. Apple izbacuje poluproizvode? Jesi li ti nekada koristio Macbook recimo? Jeste li vi koristili iPhone u zemlji gde se on prodaje legalnim putem? Komentarisete Apple u globalu iz ugla prosecnog Sprskog korisnika, koja btw. nikada nije videla zvanicno Apple. Ako vec ne umete samostalno da procenite ko je gde, ko je koga presisao svetlosnim godinama, pogledajte berzu, pozicije kompanija...
:: Dakle ekran čini telefon? Pobogu, ima odličnu rezoluciju, ali kvalitet ekrana nije bolji od Super AMOLEDA. Ne moram ni da pričam koliko je Android svetlosnih godina daleko ispred Iphona... Rezolucija mu ne znači ništa kad ima ekran od 3.5 inča.. :: :: Te otključavanje, jailbreak, custom firmware-i da se ne bi zaključao, sve kroz itunes, itd... a Android samo uzmeš i koristiš.. :: :: Da ne budeš u zabludi, ne pričam ovo napamet, kući imam i Iphone 4 i Galaxy S pa sam imao puno prilika da ih uporedim.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Zaboravljas da Apple izbacuje nove modele jednom godisnje, a konkurencija ih sustize/prestize tek pred kraj tog perioda. Taj dual core na 1.2 ghz (A5) je pre mesec dana predstavljen u ipadu 2. Pomenimo i to da Retina displej predstavljen u junu prosle godine u Iphone 4 je jos uvek najbolji displej na trzistu... :: :: Ono sta su inzenjeri Epla napravili 2007 godine, strucnjaci iz Samsunga su kratko prokomentarisali `to je nemoguce`... A ta tvrdnja da su ih `presisali samo tako` je u najmanju ruku smesna . :: :: :: :: :: Oni su zaostajali za Apple-om, sada su ih presisali samo tako, CPU u Galaxy S2 je dual core na 1.2 GHZ, a Samsung je najavio sledece godine u Galaxy S telefonu dual core procesor sa taktom od 2.0 GHZ :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Svoj Samsung Galaxy S....... :: :: :: :: :: :: :: :: Sve jasno.
Auuuu! Ode tema u ...... Totalno je nebitno koji je bolji, apple, htc, nokia....., bitno je da je korisnik zadovoljan, i uvek ce biti onih koji ce voleti iphone, kao i nas koji volimo htc, itd... Imao sam ranije iphone, onaj prvi, 2g, stvarno je tada u to vreme bio revolucionaran, imao je software ispred svih, sad imam htc sa androidom i odusevljen sam mogucnostima i lakocom baratanja sa istim, tako da, dzabe polemisanje, i apple, i htc, i samsung imaju ozbiljne igrace na trzistu mobilnih, a ko je od njih najbolji tesko da se moze tek tako utvrditi, ne sumnjiva je cinjenica da poslednjih meseci mob. telefoni sa android platformom beleze nenormalan rast prodaje i to je ono za sta se mnogi hvataju kada kazu da je android platforma `pocistila` apple. Licno mislim da ce apple uvek imati svoje kupce, ako nista drugo, ono bar zbog svog dizajna, zavrsne obrade, i smeka koj poseduju. Ja imam trenutno htc desire, ali ne bi se bunio i da ga malo promenim za iphone 4, telefon mi u principu ponajvise sluzi, osim za razgovore i sms-ove, za mailove i surf, igre i ostale zavrzlame slabo koristim na njemu. .)
Pogledaj iPad 1 koje je sve nedostatke imao, koliko su Apple fanovi bili ubedjeni da im ne treba kamera, pa na kraju se pojavi u iPad 2 i to postade cool feature :) ? Fali tom iPad-u jos mali milion stvari, recimo zasto Apple namerno nije ubacio HDMI izlaz u iPad 2, pa logicno, prodavace adapter 40 $ i drace svakoga, to ce lepo izreklamirati i ubedice tonu ljudi da im je to neophodno. Isti takav adapter ce kinez da napravi za 5 $ max.
iPhone, pa tek u svojoj trecoj / cetvrtoj reviziji je poceo da lici na telefon, ali i dalje iOS je toliko ogranicen sistem, da ti tek omogucava pojedine stvari kada uradis JB. Recimo na iPad-u imas gestures koji su bili samo u jednom beta iOS-u, od tada se nisu pojavljivali, ali je sve to lepo spakovano u JB i to mozes koristiti :). Prvi iPhone nije imao 3G, ajde da pricamo o Srbiji pa da razumem, ali i tada je kod nas imao 3G koliko se secam, ali u drugim zemljama sveta to je vec uveliko postao standard u to vreme, kod njih je sada 4G, Boga pitaj kada ce to kod nas,... Nemas file explorer integrisan u sistem, stvarno strasno,...
Ako uporedis performanse Macbook-a sa konkurencijom sve ce ti biti jasno. Tu je prisutan i dalje problem pregrevanja, ventilatori hlade isto na 100 stepeni i na 50 stepeni, pa da ti se lap ne bi otopio, moras rucno da lupis ventove na max.
iMac 27`, odlepljivanje panela, prodor prasine kod panela,...
A sto se tice ekrana moracu da te demantujem u iP 5 se ocekuje veci ekran.
A da je iPhone toliko opasan igrac na trzistu ne bi stagnirao u market share-u oko 15 %, dok je Android-u share porastao za 20 % (ovo se odnosi na USA).
Sta mislis gde ce biti HTC i Samsung biti za 6 meseci :) ?
Ima Apple par premium proizvoda koji su stvarno ok, ali vecina njihovih `stvari` je dranje samo tako.
Pozdrav!
:: :: @gile23 Bas tako, Apple ne pravi samostalno komponente, vec svoje uredjaje sklapa kao i vecina ostalih, i bas zbog toga vise ne moze da diktira tehnoloski trend u tolikoj meri kao sto je bilo to pre par godina, kada je konkurenciji trebalo 2 godine da shvati kako je telefon uopste konstruisan i da izbaci slican na trziste. Apple izbacuje poluproizvode? Jesi li ti nekada koristio Macbook recimo? Jeste li vi koristili iPhone u zemlji gde se on prodaje legalnim putem? Komentarisete Apple u globalu iz ugla prosecnog Sprskog korisnika, koja btw. nikada nije videla zvanicno Apple. :: Ako vec ne umete samostalno da procenite ko je gde, ko je koga presisao svetlosnim godinama, pogledajte berzu, pozicije kompanija... ::
Kamera na iPadu? Bas bih voleo da te vidim kako slikas sa 10` tabletom po gradu da se malo nasmejem 3G ni dan danas ne radi kako treba u Srbiji, i zaista se pitam koliki procenat ljudi ga uopste koristi. Znam dosta ljudi koji imaju bas iMac 27` i nikad nisam video takve probleme. Da, nagadja se da ce iP5 imati 4` ekran koji ce se razvuci od ivice do ivice ali mislim da od toga nema nista. E ovde sam te cekao. ::A da je iPhone toliko opasan igrac na trzistu ne bi stagnirao u market share-u oko 15 %, dok je Android-u share porastao za 20 % (ovo se odnosi na USA)
iPhone drzi 15% market share sa svega 4 modela, istog cenovnog ranga, istog proizvodjaca, dok Android sa gamom od 40+ modela, vise cenovnih nivoa i vise proizvodjaca. iPhone je za 4 godine prodat u preko 100 miliona primeraka iPhone 4 recimo prvih pola godine prodaje nije mogao da se proizvode u dovoljnim kolicinama kolika je bila potraznja. Prvi modeli iPhone 4 su se u Srbiji prodavali po ceni od 2000$. Apple kao kompanija je u svakom pogledu superiorna u odnosu na konkurente koje ti navodis. Da Gugl nije uleteo u pricu sa Androidom pomenuti bi i dan danas prodavali razne simbiane i skarabudzene windowse 6.5 sa 65536 boja.
I ovde prestajem sa svakom daljom diskusijom, neka kupuje ko sta oce, svako ima pravo da misli da je vrhunac kupovine plasticni Sljamsung od 500 evra, a da je Epl globalni derikoza. Docekacemo mi i Apple zvanicno u Srbiji pa ce mozda tada imati smisla prokomentarisati opet nesto.
Zavist ili ljubomora, biraj otrov, ja na ovom forumu nikad se nisam hvalio niti imao nameru. Vidi se ko poznaje što poznaje a ko je fanboy...
Veličina ekrana je ono što kako kome odgovara, a ne definiše se onako kako je Cupertino odredi. Nije morao Samsung da dostigne retina display, HTC već prodaje par modela sa istom rezolucijom.
:: Vidim da ste nagrnuli na pricu da je Sljamsung presisao Apple samo tako, pa sam naveo samo jednu karakteristiku koja i posle skoro godinu dana nije ni sustignuta. Da se malo bolje razumes u dizajn i ergonomiju znao bi zasto ekran od 3.5 inca. Takodje da malo bolje poznajes i Android i iOS nikad ne bi odvalio tu glupost o svetlosnim godinama. Otkljucavanje, jailbreak i ostalo je apsolutno nepotrebno osim na trzistima poput Srpskog, gde iPhone inace i ne postoji, a cak i ovde to nije neophodno ako udjete regularno u Apple shop u Londonu i kupite regularan simfree (unlocked) telefon. Lepo je to sto si se pohvalio svojim mobilnim telefonima, ali nazalost vidi se da znas jako malo o njima.
Ljudi meni je iPhone najbolji. Kada budem imao Galaxy S onda ce mi on biti najbolji. Treba mi pomoc oko `jailbreak`- ovanja. Probao sam preko sajta `jailbreakme` ali izgleda da verzija softvera treba da bude 4.0.1 i predlaze mi da dovngrejdujem svoj 4.2 na 4.0.1? Da li postoji drugi nacin da se jailbreakuje ili da cekam...mozda ce jednog dana i 4.2 moci da se jailbreakuje? Hvala
:: Ljudi meni je iPhone najbolji. Kada budem imao Galaxy S onda ce mi on biti najbolji. :: Treba mi pomoc oko `jailbreak`- ovanja. Probao sam preko sajta `jailbreakme` ali izgleda da verzija softvera treba da bude 4.0.1 i predlaze mi da dovngrejdujem svoj 4.2 na 4.0.1 :: Da li postoji drugi nacin da se jailbreakuje ili da cekam...mozda ce jednog dana i 4.2 moci da se jailbreakuje :: Hvala
Od Samsunga I9000 je skuplji tačno 2 puta. Od dosta HTC modela koji su bolji lošiji 5% skluplji je preko 80%. Od Motorole Defy je skuplji skoro 3 puta. Od Nokie N8 je skuplji skoro 2 puta.
Prodaje se i iPhone4. Tako da na 10 Samsunga I9000, 8 raznih HTC-a, 5 Nokia N8 i 15 Motorola Defy, proda se i jedan komad iPhone 4. I onda mi se smuči kad za sat vremena zovne šaban koji je kupio iPhone4 i počne da kuka kako mu ne radi bluetooth, da ne može ni USB kablom da prebaci pesme... A lepo sam šabanu preporučio Nokiu X2 sa srpskim menijem (šopska, pola kila vrućeg i litar-litar).
Prvo i osnovno, multi tasking koji Iphone i dalje nema. To što su uveli mogućnost da se u aplikaciju implementira multi tasking nije to to jer gomila aplikacija ga ne podržava i dalje...
Drugo, sloboda da radim sa telefonom šta hoću: da koristim fajlove u svom telefonu kako hoću, da ih šaljem kome hoću, a ne da sam vezan za iTunes i da mi bluetooth čuči kao ukras.
Treće, Android je open source, što je rezultovalo u velikom izboru romova pa tako mogu da dobijem izgled i osećaj telefona kakav god poželim.
Četvrto, Apple dozira update-e na kašičicu, pa je tek iOS 4.3.1 dobio mogućnost wallpapera, a i dalje nema custom ringtonove. Možda će iphone 10 da dobije i screensaver. Naravno, sve to može da se uglavi, i wallpaperi, i ringtonovi itd, ali po cenu da se drkam sa jailbreakovanjem, Cydiom, i dodatnim aplikacijama.
Peto i najosnovnije, Flash podrška za browser koji iPhone posle toliko godina nema. To što je zbog politike Apple-a samo govori o tome koliko ih ne zanima krajnji korisnik već sve prodaju na ime. Steve Jobs je i sam rekao za famozni problem sa gubitkom signala na četvorci kad se uhvati celom šakom: Hold it different... __________________ Scourge of PCBerza
:: Veliki poznavaoče voleo bih da nam protumačiš ovu tvoju metaforu :: :: ::Ne moram ni da pričam koliko je Android svetlosnih godina daleko ispred Iphona.. :: :: I ako može u par kratkih crta na osnovu čega si ti zaključio da je operativni sistem Android bolji od mobilnog telefona Iphone :: Hvala, siroti fanboy.
:: Prvo i osnovno, multi tasking koji Iphone i dalje nema. To što su uveli mogućnost da se u aplikaciju implementira multi tasking nije to to jer gomila aplikacija ga ne podržava i dalje..
Trenutno, sve aktuelne aplikacije podržavaju multitasking. :: :: Drugo, sloboda da radim sa telefonom šta hoću: da koristim fajlove u svom telefonu kako hoću, da ih šaljem kome hoću, a ne da sam vezan za iTunes i da mi bluetooth čuči kao ukras Ja lično nisam nikad koristio bluetooth za prenos fajlova ni kada sam ga imao na drugim telefonima, imam utisak da je to više stvar istorije. Drugo, postoje bluetooth aplikacije koje možes da instaliras iz Cydie. :: :: Treće, Android je open source, što je rezultovalo u velikom izboru romova pa tako mogu da dobijem izgled i osećaj telefona kakav god poželim Kuvani romovi, donose jedno, gube drugo, naprave na hiljade njih i opet korisnici nemogu da pronadju pravi za sebe. :: :: Četvrto, Apple dozira update-e na kašičicu, pa je tek iOS 4.3.1 dobio mogućnost wallpapera, a i dalje nema custom ringtonove. Možda će iphone 10 da dobije i screensaver. Naravno, sve to može da se uglavi, i wallpaperi, i ringtonovi itd, ali po cenu da se drkam sa jailbreakovanjem, Cydiom, i dodatnim aplikacijama. iOS 4 je dobio mogućnost wallpapera. Screensaver postoji od 1.0 verzije iPhona. Ringtonovi se ubace preko iTunesa u dva koraka - prevlačenjem i klikom sync. Mislim da je kod Androida to znatno komplikovanije. Apple objavljuje update svakih par nedelja, i to naglašavam da oni kroz svoje updatove stare uređaje skoro u potpunosti podržvaju bar naredne 2,3 godine. Apple uređaji vrlo sporo zastarevaju i gube na ceni za razliku od SVIH drugih. :: :: Peto i najosnovnije, Flash podrška za browser koji iPhone posle toliko godina nema. To što je zbog politike Apple-a samo govori o tome koliko ih ne zanima krajnji korisnik već sve prodaju na ime. Steve Jobs je i sam rekao za famozni problem sa gubitkom signala na četvorci kad se uhvati celom šakom: Hold it different.. Takav je stav kompanije, misle da je Flash loš, neoptimozvan, šta već, drastično utiče na performanse uređaja i potrošnju baterije, više su za uvođenje drugih tehnologija, poput HTML5. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Veliki poznavaoče voleo bih da nam protumačiš ovu tvoju metaforu :: :: :: :: ::Ne moram ni da pričam koliko je Android svetlosnih godina daleko ispred Iphona.. :: :: :: :: I ako može u par kratkih crta na osnovu čega si ti zaključio da je operativni sistem Android bolji od mobilnog telefona Iphone :: :: Hvala, siroti fanboy.
CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A :: Trenutno, sve aktuelne aplikacije podržavaju multitasking. Aktuelne da, sve - ne...
:: Ja lično nisam nikad koristio bluetooth za prenos fajlova ni kada sam ga imao na drugim telefonima, imam utisak da je to više stvar istorije. Drugo, postoje bluetooth aplikacije koje možes da instaliras iz Cydie.
A kako zamišljaš da nekome prebaciš bilo kakav fajl u telefon? Ne koristim ga ni ja toliko, ali je to osnovna stvar na telefonu već 10 godina...
:: Kuvani romovi, donose jedno, gube drugo, naprave na hiljade njih i opet korisnici nemogu da pronadju pravi za sebe
Ne gube ništa. Biraš sam šta hoćeš i uvek imaš izbor što je najbitnije.
:: iOS 4 je dobio mogućnost wallpapera. Screensaver postoji od 1.0 verzije iPhona. Ringtonovi se ubace preko iTunesa u dva koraka - prevlačenjem i klikom sync. Mislim da je kod Androida to znatno komplikovanije. Apple objavljuje update svakih par nedelja, i to naglašavam da oni kroz svoje updatove stare uređaje skoro u potpunosti podržvaju bar naredne 2,3 godine. Apple uređaji vrlo sporo zastarevaju i gube na ceni za razliku od SVIH drugih
Screensavera nema i dalje koliko znam a da nije drkanje kroz Cydiu. Ringtonovi se modifikuju/reimenuju u drugi format, pa onda opet kroz iTunes. Kod Androida ti ne treba nikakav softver. Uzmeš mp3, iskopiraš ga u memoriju i gotovo... update-e izbacuju non stop a ništa realno ne poboljšavaju, ne računajući velike update-e ko što svi imaju. Samo to guraju da bi ubili jailbreak i unlock i tako te opet ograničavali, nakon svega, to je njihov telefon, ne tvoj.
:: Takav je stav kompanije, misle da je Flash loš, neoptimozvan, šta već, drastično utiče na performanse uređaja i potrošnju baterije, više su za uvođenje drugih tehnologija, poput HTML5.
E vidiš, mene boli dupe kakav je stav kompanije. Ja plaćam za proizvod i hoću da radi kako treba danas kada je moguće. Ovo samo pokazuje opet koliko ih ne zanima krajnji korisnik. A flash nećeš gledati 90% vremena na Androidu pa da ti utiče na bateriju, glup izgovor...
:: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: Veliki poznavaoče voleo bih da nam protumačiš ovu tvoju metaforu :: :: :: :: :: :: ::Ne moram ni da pričam koliko je Android svetlosnih godina daleko ispred Iphona.. :: :: :: :: :: :: I ako može u par kratkih crta na osnovu čega si ti zaključio da je operativni sistem Android bolji od mobilnog telefona Iphone :: :: :: Hvala, siroti fanboy.
jedina mana iphona u celoj prici je nedostatak FM -a, ali bole ih paja, hoce da zarade preko iTunes-a. Onaj kome treba flash na 3.5` ekranu taj nije bas sav svoj.
Mama su kuvani romovi, sad sam stavio cyanogen 7 na tattoo, ne mož da prepoznaš telefon. Sve što ti ne odgovara možeš da izmeniš/isključiš/izbaciš/obrišeš, oduvek sam ljubio slobodu.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Apple-u je glavni cilj zarada, putem iTunes-a, prodaje knjiga itd. Apple se ubi da dokaze da je iPad najbolji za citanje knjiga, a ustvari pravo je mucenje zbog ekrana, zato e-book readeri koriste E-ink tip displeja.
iPhone je bez JB ogranicena cigla, tek kada ga otkljucas dobijas slobodu.
Flash, naravno dobija se putem JB, ali zasto jednostavno samo ne ubace opciju da user bira hoce li flash ili ne, ali to ide dublje, zasto se to ne dogadja zato sto je Steve Jobs izjavio da je flash trash itd. e sada kada bi isti omogucio na iPhone-u i iPad-u njegova rec bi pala u vodu i izgubio bi autoritet kod svojih fanova.
:: :: Trenutno, sve aktuelne aplikacije podržavaju multitasking. :: Aktuelne da, sve - ne.. Sve aplikacije koje su dobile update ili su kreirane nakon izlaska iOS4 podržavaju multitasking. To je velika većina aplikacija. :: :: :: Ja lično nisam nikad koristio bluetooth za prenos fajlova ni kada sam ga imao na drugim telefonima, imam utisak da je to više stvar istorije. Drugo, postoje bluetooth aplikacije koje možes da instaliras iz Cydie. :: :: A kako zamišljaš da nekome prebaciš bilo kakav fajl u telefon? Ne koristim ga ni ja toliko, ali je to osnovna stvar na telefonu već 10 godina.. :: :: :: Kuvani romovi, donose jedno, gube drugo, naprave na hiljade njih i opet korisnici nemogu da pronadju pravi za sebe :: :: Ne gube ništa. Biraš sam šta hoćeš i uvek imaš izbor što je najbitnije Da sad reci da ne postoje romovi koji zakucavaju telefon, troše bateriju nenormalno mnogo itd. :: :: :: iOS 4 je dobio mogućnost wallpapera. Screensaver postoji od 1.0 verzije iPhona. Ringtonovi se ubace preko iTunesa u dva koraka - prevlačenjem i klikom sync. Mislim da je kod Androida to znatno komplikovanije. Apple objavljuje update svakih par nedelja, i to naglašavam da oni kroz svoje updatove stare uređaje skoro u potpunosti podržvaju bar naredne 2,3 godine. Apple uređaji vrlo sporo zastarevaju i gube na ceni za razliku od SVIH drugih :: :: Screensavera nema i dalje koliko znam a da nije drkanje kroz Cydiu. Ringtonovi se modifikuju/reimenuju u drugi format, pa onda opet kroz iTunes. Kod Androida ti ne treba nikakav softver. Uzmeš mp3, iskopiraš ga u memoriju i gotovo.. :: update-e izbacuju non stop a ništa realno ne poboljšavaju, ne računajući velike update-e ko što svi imaju. Samo to guraju da bi ubili jailbreak i unlock i tako te opet ograničavali, nakon svega, to je njihov telefon, ne tvoj
Nisam odmah hteo da te pitam, ali evo sad ću. Koja je funkcija screensavera i zašta je on tebi potreban? Kažeš da imaš iPhone a ne znaš da postoji lock screen. Ako misliš na animirane slike, da mora da se ide preko Cydie. :: :: :: Takav je stav kompanije, misle da je Flash loš, neoptimozvan, šta već, drastično utiče na performanse uređaja i potrošnju baterije, više su za uvođenje drugih tehnologija, poput HTML5. :: :: E vidiš, mene boli dupe kakav je stav kompanije. Ja plaćam za proizvod i hoću da radi kako treba danas kada je moguće. Ovo samo pokazuje opet koliko ih ne zanima krajnji korisnik. A flash nećeš gledati 90% vremena na Androidu pa da ti utiče na bateriju, glup izgovor.. Ajde da zanemarimo da je diskutabilna upotrebljivost flasha na mobilnom uređaju sa displejom od 3.5`. Istina je da Apple želi kontrolu nad svojim uređajima i želi da oni budu maksimalno stabilni i da rade baš kako su ih oni napravili da rade. Flash je očigledno kamen spoticanja na tom putu i oni su izabrali najednostavnije rešenje - da ga zaobiđu. Ti možes da ga nadudžis da radi pomoću Cydie ili da kupiš konkuretni uređaj - simple as that. I meni smeta što je većina Android baziranih telefona nekvalitetna i ružna. I mogu da ti navedem još desetine zamerki. Ako je tebi Android najbolji najlepši, u redu. Samo, zadrži ozbiljnost i relevantnost u svojim izjavama, jer ono što ti navodis kao poređenje ove dve platforme je krajnje smešno i proizvod je tvog izrazito subjektivnog stava koji je rezultat vrlo uske slike koju si dobio prvenstveno o iOS platformi.
Ajde sto je izgled potpuno iskopiran, ali čak ikonice i kablovi su potpuno identični? Stvarno su prsli? Prešišali ih samo tako? Ajde što se ja upiša od smeha ali mislim da su ove izjave i tebi sada smešne :: :: Apple nikada nije izbacio zaokruzen proizvod, nego uvek neke poluproizvode. Samo najtuznije od svega toga je to sto i drugi pocinju da prate taj trend :( :: :: A novi iPhone ce izaci tek za 6+ meseci, do tada ce iP 4 postati telefon druge klase. I u USA gde se iPhone najvise prodaje, carrieri (AT&T, Verizon, Sprint,...) utrkuju se za ekskluzivne Android telefone :: :: Apple se dobro drzao u poslu telefona, ali konkurencija ga je presisala trenutno samo tako,.. :: :: Ista stvar ce se desiti sa iPad-om pre ili kasnije :: :: Koliko je Apple zavistan od Samsung-a recice ti ovo :: :: http://www.engadget.com/2011/04/19/apple-spent-nearly-5-7b-on-samsung-parts-in-2010-faces-strong :: :: A Apple juce podigao tuzbu protiv Samsunga, stvarno su prsli :),.. :: :: Pozdrav :: ::
To što Samsung kopira Apple nema veze sa Androidom. Ko sad ima subjektivno mišljenje...
Činjenica je da sve što sam naveo je tačno, a nisi nijedan argument dao protiv toga, samo govoriš kako tebi to ne treba ili ne vidiš korist - subjektivno mišljenje...
Kad premotaš unazad šta je koji iPhone imao, apsolutno je tačno da nikad nisu celokupan proizvod izbacili.
Prvi iPhone je imao VGA kameru fixnog fokusa u eri od 5 megapixela, dakle celih 640x480. Divota!
Drugi je tek dobio 3G konekciju na net, podigao rezoluciju kamere, i ostavio fixni fokus! Ma još veća divota.
3GS je dodao video snimanje koje preko 5 godina je standard na telefonima i dodao autofokus koji sam ja 2 godine pre toga imao na K750 raspalom.
...i evo sad četvorka dodaje customizaciju wallpapera. Kažem lepo, ako se strpimo svi, za 5 godina ćemo imati i custom ringtonove a da pritom ne zajebavamo se kroz iTunes. Ekran sa rezolucijom od koje me bole oči jer je na 3.5 inča i moram da ga držim na 5cm od oka da bi čitao text, i ne, nije bolji prikaz od Super AMOLEDA. Multitasking, naravno samo prividan... __________________ Scourge of PCBerza
:: To što Samsung kopira Apple nema veze sa Androidom. Ko sad ima subjektivno mišljenje..
Mogao si da pogledaš šta i koga citiram. :: :: Činjenica je da sve što sam naveo je tačno, a nisi nijedan argument dao protiv toga, samo govoriš kako tebi to ne treba ili ne vidiš korist - subjektivno mišljenje..
Da ja, subjektivno tvrdim da je iPhone bolji telefon, i to govorim od početka. Svuda sam naveo da su to lično moji stavovi, a objektivne tvrdnje sam itekako potkrepio argumentima. Ti si taj koji pokušava da svoj stav proturi kao nešto objektivno. :: :: Kad premotaš unazad šta je koji iPhone imao, apsolutno je tačno da nikad nisu celokupan proizvod izbacili :: :: Prvi iPhone je imao VGA kameru fixnog fokusa u eri od 5 megapixela, dakle celih 640x480. Divota :: :: Drugi je tek dobio 3G konekciju na net, podigao rezoluciju kamere, i ostavio fixni fokus! Ma još veća divota :: :: 3GS je dodao video snimanje koje preko 5 godina je standard na telefonima i dodao autofokus koji sam ja 2 godine pre toga imao na K750 raspalom :: :: ...i evo sad četvorka dodaje customizaciju wallpapera. Kažem lepo, ako se strpimo svi, za 5 godina ćemo imati i custom ringtonove a da pritom ne zajebavamo se kroz iTunes :: Ekran sa rezolucijom od koje me bole oči jer je na 3.5 inča i moram da ga držim na 5cm od oka da bi čitao text, i ne, nije bolji prikaz od Super AMOLEDA. Multitasking, naravno samo prividan..
Ček, ti argumentima nazivaš ovo? Android je bolji ko zna koliko svetlosnih godina zašto? Zato što prvi iPhone nije imao ne znam kakvu kameru (btw. tad Android nije ni postojao), zato što je AMOLED skoro kao Retina, zato što telefon nema Screensaver (FAIL!)? E pa poznavaoče, pao si i na ličnom i na tehničom planu.
Ali više su mi se nekako dopali Daumovi kakvi-takvi argumenti od protivničke subjektivne tvrdnje da je iphone ekstra.
Probao sam ovo sve da pročitam ispočetka pod jakom autosugestijom da nemam pojma o čemu se tu priča i da sam došao da se informišem. Po ovom što je ovde moglo da se pročita pre bi uzeo neki android telefon, nemanja druže moraš malo više da se potrudiš, zasad nisi preterano ubedljiv.
Ja sam samo pokušao da dokažem da Apple nije taj koji kopira, taj koji juri druge, da iPhone nije galaktično skupo sranje koje je svetlosnim godinama iza Androida. Logično da bi se nakon ovoga opredelio za Android, kada ja nisam naveo skoro niti jednu prednost iPhona niti manu Androida. Iskreno, meni ni iz džepa ni u džep, samo me zabrinjavaju izjave pojedinaca koji ocenjuju nešto na osnovu izrazito subjektivnog stava. Još dođu da nađu zamerku prvom iPhonu koji je napravio revoluciju među mobilnim telefonima. Aloo, jesi ti svestan da su prvi Android telefoni imali onaj go***ivi rezistivni touchscreen displej? O čemu mi ovde pričamo?
:: Ali više su mi se nekako dopali Daumovi kakvi-takvi argumenti od protivničke subjektivne tvrdnje da je iphone ekstra :: :: Probao sam ovo sve da pročitam ispočetka pod jakom autosugestijom da nemam pojma o čemu se tu priča i da sam došao da se informišem. Po ovom što je ovde moglo da se pročita pre bi uzeo neki android telefon, nemanja druže moraš malo više da se potrudiš, zasad nisi preterano ubedljiv :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: ::
Dovoljno je da uzmeš u ruke iPhone koji je izrađen od stakla i nerđajućeg čelika i neki Android od reciklirane plastike pa se vidi ko je gde. iPhone ima Retinu sa 326dpi gustine piskela, gde ljudsko oko već sa 30ak cm ne može da razazna pojedinačne piskele. Touchscreen kod iPhona je i dalje najprecizniji i najosteljiviji. Upotreba žiroskopa, akcelerometra, kompasa, proximity senzor itd. je već iskopirano tako da to ne bih navodio kao prednost. Što se tiče ergonomije, dokazano je da je iPhone ima najidealniju veličinu, koja odgovara najvećem broju ljudi. iOS je opet, po meni najveća prednost, intuitivniji i lepši, sa ubedljivo najvećom bazom aplikacija. App store ima ~400k dok Android Market svega ~100k aplikacija. Eto neke najosnovnije prednosti, da drug Raic ima malo bolji uvid u situaciju :)
Nažlost moj lični uvid je nepovratno zamućen godinama sticanim animozitetom prema eplu kao kompaniji. Ono gore sam napisao iz što objektivnijeg ugla, možda sad neko sa strane neće ostati uskraćen za neosporne vrline ip4.
Meni lično taj displej s repinom ne znači mnogo, dobar mi i kusast, iOS mi je mana a ne prednost - na striktno ličnom nivou naravno, a baza aplikacija mi i ne igra neku ulogu sve dok najbitnije stvari postoje i na jednom i drugom sistemu što je ovde slučaj ... bez aplikacije za proricanje sudbine na osnovu broja cipela i količine ćevapa koje mogu da pojedem svakako mogu.
:: :: iOS je opet, po meni najveća prednost, intuitivniji i lepši, sa ubedljivo najvećom bazom aplikacija. App store ima ~400k dok Android Market svega ~100k aplikacija. :: Eto neke najosnovnije prednosti, da drug Raic ima malo bolji uvid u situaciju :)
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.