Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Koji telefon uzeti
STRANA 2 OD 2
gile23 Re: Re: Ako te ne mrzi procitaj 11.07.2011. 23:46 #343945

status: user
broj poruka: 9121
Jel to osecaj samo iz UI ili si ih uporedjivao u nekoj opasnijoj aplikaciji, koji je smoother :) ? Pretpostavljam da je ono prvo. iOS je samo optimizovan sistem, iOS 5 radi prakticno isto na iPhone 4 i na iPhone 3GS, ima jako male razlike koja se da primetiti po pojedincima koji su uspeli to da probaju, a vole Apple, tako da ne pomislis da je neki Apple hate u pitanju :).

Od vecine sam cuo isto to i sto ti kazes, da se iPhone 4 brze ponasa nego Galaxy S2, al ti sto su to pricali nisu bacili nikakav paralelan test dve neke aplikacije (jedne na iP druge na S2). Sledece iOS je ogranicen sistem koji dobija pravu funkcionalnost kada se JB, a opet moras da pazis koja je verzija iOS-a na telefonu i da li ta moze da se JB, sam proces JB je jako lak par klikova,...

To sto glavni app-ovi izlaze za iOS ce potrajati jos malo vremena, dnevno se aktivira preko 500 000 Android uredjaja. I sam Android kao sistem je laksi za developere koji ne moraju da se zezaju sa ogranicenjima iOS-a, imaju zaradu preko reklama koje su sigurno bolje targetovane od iAd-a sto ce u startu doneti developerima vise kesa .). Fajl sistem dobijas na iPhone-u tek kada ga JB.

Btw. krajem godine izlazi Android Ice Cream Sandwich (2.4 valjda) Google je rekao da ce to biti OS za koji nece trebati nijedan jedini fizicki taster (verovatno ce ostati samo onaj za ukljucivanje i eventualno za fotkanje sa strane).

Da ne pominjem koliko Custom romova ima za te Android telefone, gde je bolja situacija da li kod Samsung-a ili HTC-a ne znam, ali oni mogu da ubrzaju tvoj telefon samo tako :).

Pozdrav!

:: Nemam ništa od benchmarka telefona, pričam samo iz ličnog iskustva kako sam doživeo telefone, i naravno, ne teram nikoga, neka kupi svako ko šta hoće. Činjenica je da su aplikacije i dalje najzastupljenije na iOSu, a kad pogledaš Iphone 4 i Galaxy S2 ruku u ruku, Galaxy ništa nije brži, jedino što su boje lepše..
::
:: Totalno sam se začudio kad sam uporedio Iphone i Galaxy S2, 1Ghz single core iphone 4 radi možda čak i bolje nego Galaxy..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
:: :: http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_samsung_galaxy_s_i
:: ::
:: :: http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_htc_sensatio
:: :: Gigabyte GA-MA770-DS
:: :: Athlon 5000+ @ 3 GH
:: :: 2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz
:: :: Ati 3650
:: :: Termaltake 470
:: :: 500GB WD Caviar Blu
:: :: Termaltake WingR
:: :: Benq 22` FullHD
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 12.07.2011. 09:59 #344030

broj poruka: 12805
Probao sam naravno i igre, kako drugačije da izmerim tj osetim kako koji radi.

Toliku snagu navode u chipsetima u ovim novim telefonima a nigde jedne igre ili aplikacije da pokaže to.

Pogledaj recimo ove igre za iphone, ne postoje za Android primera radi:

Rage (premotaj do 1.20)
http://www.youtube.com/watch?v=52hMWMWKAMk

Unreal Engine demo:
http://www.youtube.com/watch?v=67V9F-9JHzQ

Infinity Blade:
http://www.youtube.com/watch?v=56XseC2DBB4

Ono što hoću ovime da pokažem je da se više pažnje dodeljuje iOSu kad su aplikacije u pitanju, i da su performanse ipak na visokom nivou. Android nažalost nema čime da pokaže brzinu, sem sa besmislenim benchmark programima...

Da neko ne pomisli kako sam subjektivan, koristim Android telefon...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
unknow13 E ovo je sad vec glupost 12.07.2011. 11:20 #344044

broj poruka: 581
Kakve veze ima da li neke igre postoje za iPhone a ne postoje za Android, nikakve !
I android ima dosta aplikacija koje ne postoje za iOS..
A za brzinu, sa stuck rom-om i kernelom mi je quadrant davao 750 poena, sad sam stavio custom 2.2.1 sa voodoo lag fix-om i sound kontrolerom i quadrant mi daje 2100 poena. Kad ce to moci kod iPhona? :)

Gigabyte GA-MA770-DS3
Athlon 5000+ @ 3 GHz
2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz
Ati 3650
Termaltake 470w
500GB WD Caviar Blue
Termaltake WingRS
Benq 22` FullHD

Daum Re: E ovo je sad vec glupost 14.07.2011. 09:37 #344793

broj poruka: 12805
Ok, ali šta imaš čoveče od quadrant rezultata??? Telefon nije ništa brži, niti igre i aplikacije!

Nije tačno uopšte da nekih aplikacija i igara ima striktno za Android, a čak i da ih ima, na prste ćeš da ih nabrojiš, tužno ali istinito...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

:: Kakve veze ima da li neke igre postoje za iPhone a ne postoje za Android, nikakve
:: I android ima dosta aplikacija koje ne postoje za iOS.
:: A za brzinu, sa stuck rom-om i kernelom mi je quadrant davao 750 poena, sad sam stavio custom 2.2.1 sa voodoo lag fix-om i sound kontrolerom i quadrant mi daje 2100 poena. Kad ce to moci kod iPhona? :
:: Gigabyte GA-MA770-DS
:: Athlon 5000+ @ 3 GH
:: 2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz
:: Ati 3650
:: Termaltake 470
:: 500GB WD Caviar Blu
:: Termaltake WingR
:: Benq 22` FullHD
gogi1 Re: Auu daum 14.07.2011. 09:47 #344795

broj poruka: 2076

bolji je iphone 4, moje iskustvo je takvo...meni se taj samsung uopste ne svidja

:: ti si se nesto bas popalio na ekran :
:: Ma bre Iphone 4 ne moze da se meri sa Galaxy S I
:: Cene su im iste, a Galaxy po svemu bolji, procesor, ram, rom, video, kamera, android.
:: Edit: I zanima me zasto je toliko bolje da bude aluminijumsko telo nego plasticno. Jedino ima razlike kad se drzi u ruci, inace se aluminijum mnogo brze izgrebe, uzdubi kad ispadne itd.
:: Gigabyte GA-MA770-DS
:: Athlon 5000+ @ 3 GH
:: 2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz
:: Ati 3650
:: Termaltake 470
:: 500GB WD Caviar Blu
:: Termaltake WingR
:: Benq 22` FullHD
lxixl Re: Re: E ovo je sad vec glupost 29.07.2011. 23:30 #348639

broj poruka: 58
Ne bih da ispadne da solim pamet, imam galaxy s I vec vise od godinu dana, telefon je daleko mocniji nego sto je prikazano i predstavljeno krajnjim korisnicima.. quadrant nije uvek precizan prilikom testa 100% ali u glavnom je merodavan i telefon jeste brzi kao i aplikacije... ( oseca se tecnost prikaza animiranog menija kada je softver optimizovan ili OC-ovan)
Jedini problem sto vecina korisnika ne znaju da nadju dovoljno dobar i/ili optimizovan rom i kernel za njega ili ne znaju kako da ih zamene...
cisto da ne bude da pricam napamet pogledajte sledece slicice :P :)

http://tinyurl.com/4y73fv8 inace je u pitanju OC od +60% bez ov/uv, sa +45% oko 32xx

inace galaxy S II trenutno ima slabije performanse (fabricki neoptimizovani softver), ali ce imati svakako duplo minimum od ovoga na slikama..

a aplikacije koje se prave iskljucivo za iphone jedini razlog je slabija sposobnost krekovanja istih jer za android se razbiju cas posla..

p.s. da neko ne misli da je fake, ako nekoga interesuje kako je taj skor moguc uputicu ga i objasniti odakle, kako itd.. pozdrav

:: Ok, ali šta imaš čoveče od quadrant rezultata??? Telefon nije ništa brži, niti igre i aplikacije
:: Nije tačno uopšte da nekih aplikacija i igara ima striktno za Android, a čak i da ih ima, na prste ćeš da ih nabrojiš, tužno ali istinito..
lxixl Re: Re: E ovo je sad vec glupost 29.07.2011. 23:31 #348640

Ne bih da ispadne da solim pamet, imam galaxy s I vec vise od godinu dana, telefon je daleko mocniji nego sto je prikazano i predstavljeno krajnjim korisnicima.. quadrant nije uvek precizan prilikom testa 100% ali u glavnom je merodavan i telefon jeste brzi kao i aplikacije... ( oseca se tecnost prikaza animiranog menija kada je softver optimizovan ili OC-ovan)
Jedini problem sto vecina korisnika ne znaju da nadju dovoljno dobar i/ili optimizovan rom i kernel za njega ili ne znaju kako da ih zamene...
cisto da ne bude da pricam napamet pogledajte sledece slicice :P :)

http://tinyurl.com/4y73fv8 inace je u pitanju OC od +60% bez ov/uv, sa +45% oko 32xx

inace galaxy S II trenutno ima slabije performanse (fabricki neoptimizovani softver), ali ce imati svakako duplo minimum od ovoga na slikama..

a aplikacije koje se prave iskljucivo za iphone jedini razlog je slabija sposobnost krekovanja istih jer za android se razbiju cas posla..

p.s. da neko ne misli da je fake, ako nekoga interesuje kako je taj skor moguc uputicu ga i objasniti odakle, kako itd.. pozdrav

:: Ok, ali šta imaš čoveče od quadrant rezultata??? Telefon nije ništa brži, niti igre i aplikacije
:: Nije tačno uopšte da nekih aplikacija i igara ima striktno za Android, a čak i da ih ima, na prste ćeš da ih nabrojiš, tužno ali istinito..
lxixl ah da zamalo da zaboravim.. :) 29.07.2011. 23:38 #348644

izvinjavam se za dupli post, jos jedna stvar bitna koju sam zaboravio za Dauma,
delimicno si u pravu za quadrant skor ali je to vazilo za pocetke galaxyja kada se radilo o
takzvanom lag fixu, koji se odnosio na brzinu upisa/citanja podataka, a tada se skor
svodio samo na optimizovani I/O podataka sto nije imalo veze nikakve sa procesorskom
snagom ili gpuom (mada je gpu u samom cpuu) kao i time sto free verzija quadranta ne pokazuje zasebno skorove kao u mom primeru sa slika..
sada to vise nije tako, mnogo se toga promenilo i Galaxy S I je izuzetno
evoluirao i iskreno do galaxyja 3 (najavljenog za prolece 2012 meni jaceg i boljeg telefona nema..:P :)
Pozdrav! :)

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs