Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
mp3 sa iPhon- a 4 na PC
STRANA 2 OD 2
Snoopy- Re: Snupi :) 08.08.2011. 23:45 #350762

status: user
broj poruka: 6083
Volim mobilnost, pa zato. Dodje ti umesto fascikle. Ne treba mi nesto preterano jako, bitno da ima ssd da brzo otvara office i programe in general. Mislio sam do NG da uzmem neki, ali sam pola para potrosio na drugu stranu, pa ce to malo da priceka :)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Gde se uhvati bas za Er, nagori proizvod koji je Epl ikada izbacio. Ako sa njim budes zadovoljan, onda ce ti sve na kraju biti jasno. Navucices se na ogrizak samo tako :
::
:: S1000R
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan nije zvaka za seljaka bilo pre i sad opet se pominje... 08.08.2011. 23:47 #350763

broj poruka: 3730
Evo opet kompleksi i slicna tematika...Jel ti decko kapiras to sto ti nosis je parametar vrednosti kao koliko puta ja idem u wc ??? Ja pricam o globalnom nivou .Svako uzima sta mu odgovara ali ne moze da prica za proizvod koji nije drzao u rukama i da ga blati.
To sto nazivas Amere debilima zapravo govori o tebi sve anti amerika i sl.Ko jebe amere decko uzimaju isto sto i mi sta im se svidi nece da ih boli glava od apple sigurno.. Dok za ostale garanciju ne dobijaju.Ljudi na zapadu daju pare za proverene kvalitetne stvari a ne sta je jeftino i sta ide ko alva.
Evo srbija puna fijata i samo crkavaju ali dzabe za srbina fiat stilo je zakon a bravo da ne pricam.
A to sto imas ostre zubice dzabe ... grisce jabuku samo tako:) .Toshiba ?? majko mila sta oni sve nece uciniti da prodaju svoje proizvode... fuj ...
jedino Lenovo i Dell imaju krediti u EU ostali paljba....

Sta ti je VMARC pa to je najblize sto moze da pridje Apple-u mada i to sto kazes kad bude video:D :D :D nece mu biti dobro ..

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sappiher
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470

gile23 ... 08.08.2011. 23:55 #350764

broj poruka: 9121
Opsta neinformisanost, svasta se pise.

Ja sam dosao na ideju za onakav moj post jer je pajsgudgud-a u 2 posta pre rekao da je Apple `Mercedes`, a ostatak daleko ispod.

E sada idemo redom. Prvo Macbook Air, on ima jako realnu cenu u pravom smislu tih reci. Intel je hteo da forsira svoju liniju ultrabook-ova znaci Macbook Air like, prvo su rekli da ce imati cenu ispod 1000$, ali po zadnjim report-ovima cene ce biti jako slicne Macbook Air cenama. Tako da Macbook Air ima ok cenu pogotovu posle i5 upgrade-a. To da se razjasni.

Idemo dalje, Apple je najveci proizvodjac telefona, ali market share mu pada ili raste u granicama 1 %, dok Android ima rast preko 20 %. Broj korisnika Android-a je presisao broj korisnika iOS-a odavno, tako da tu nema sta da se gleda. Zasto developeri jure Google umesto Apple, jednostavno zarade vise para. Imaju vise usera i imaju mogucnost da zaradjuju novac preko reklama tako sto ce app biti dzabe a u njemu ce se pojavljivati reklame od kojih ce developeri zaradjivati novac. E to isto ima i Apple i zove se iAd, medjutim problem je u tome sto je Google alfa i omega u advertising-u i oni su taj biznis doveli do savrsenstva i reklama koja ce se nalaziti u Android app-u ce biti mnogo bolje targetovana od konkurentskog iAd-a sto znaci vise novca za developera + ako se na to doda veci broj usera Android-a dobije se tona kesa. Naravno postoji App koji se zove Add blocker koji blokira te add-ove, ali opet ne koristi veliki broj usera taj app.

Dalje Apple ne moze nikako da kupi Samsung zato sto Samsung kao kompanija zaradjuje `samo` 160 milijardi $ na godisnjem nivou, a Apple ceo vredi 365 milijardi $. Samsung je prodao 5 miliona Samsung Galaxy S2 modela pre nekih mesecak dana, a Galaxy S2 nije uopste izbacen u USA, znaci prebacice 10 miliona sigurno. Ja mislim ali nisam siguran da je Apple prodao oko 120 miliona iPhone-ova (svih) znaci ako Samsung proda 10 miliona Samsung Galaxy S2 telefona, ali gde su tu drugi telefoni tipa Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S mini, uskoro ce i Samsung Galaxy S2 mini,... Ako se u tu pricu ubace i drugi proizvodjaci tipa HTC sa svojim HTC EVO 3D, HTC Sensation onda LG sa svojim LG Optimus telefonima itd. Dalje ako se doda u celu tu pricu da ne postoji LTE (4G) iPhone, a da ce Samsung Galaxy S2 u startu biti 4G telefon i da postoji vec tona HTC telefona u USA koji su izdati samo za USA trziste i nema ih nigde vise, tipa HTC Thunderbolt. Onda ti postane mnogo jasnije zasto je iOS mnogo ispod Android-a u trzisnom udelu i da se ta razlika svaki dan povecava.

iOS ima prednost zato sto app-ovi iskoce prvo za iOS pa posle za Android, bilo gledao Android ili Honeycomb (tablet sistem) klasican primer za ovo je Skype. iOS useri ce imati oficijelni Skype app dok ce Android useri morati da se pate sa nekim kvazi app-om. iOS ima milion mana u odnosu na Android koji ne pati zbog tih nekih bolesti. Izvolte procitati gde je problem u iOS-u, decko je iOS developer, tako da zna sta prica bolje od vecine nas ovde :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?254821-Tableti-i-njihov-OS-opsta-diskusija&p=2604426&viewfull=1#post2604426

Dalje to sto iPhone ima idealnu velicinu displeja ce biti razbijeno koliko u septembru / oktobru kada izlazi novi iPhone jer se najavljuje veci displej. Covek je tu sto sta pisao o Apple-u i njihovoj politici i prelistajte malo tu temu i sto sta ce vam biti jasno u vezi Apple-a i njihove mobile politike.

Da predjemo na tablet vode. Apple ne drzi uopste 85 %, do sada su prodali oko max 25 miliona iPad-ova. Jedan, ali pazi jedan od proizvodjaca tableta Asus prodaje na mesecnom nivou 300 000 - 400 000 svojih Transformera. Prvi put kada se pojavio Transformer na Amazon-u, svi komadi su bili prodati za 24h, Asus je tada rekao da ne moze dovoljno Transformera kolika je traznja za njima. E sada ja tebi postavim pitanje gde je Samsung Galaxy Tab P1000 7` koji je prodat u vise 2 miliona komada, gde su silni Galaxy Tab-ovi 10.1`v i 10.1`, HTC Flyer, 4G tablete itd. Ako u tu pricu ubacis i sve third party kineske proizvodjace koji ne furaju kapacitivni nego rezistivni ekran zbog svojih znakova (to je neko opravdanje) i ako na sve to dodas 4G bude ti jasno zasto se Apple-ov trzisni udeo smanjuje svakodnevno na polju tableta i da je samo pitanje vremena kada ce izgubiti trzisni udeo.

Dalje sto se tice tog licenciranja Apple je patentirao rec `App` cim je Amazon ubacio tu rec Apple ih je tuzio, pre par dana Apple je pukao u toj tuzbi i Amazon moze da koristi rec `App`. A to sto se tice toga da svi kupuju pesme preko iTunes-a preko debelo se varas, mozda kupuju app-ove, ali pesme retko ko, jer mogu da ih skinu 4free sa youtube-a ili da ih jure po nekim sajtovima. Celo to licenciranje je glupo jer postoji tona pesama koje se ne pojavljuju na marketu, ali i one mogu da se prebace telefon.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 08.08.2011. 23:57 #350767

broj poruka: 9121
Najbitnija stvar koju mnogi zaboravljaju je Microsoft koji ulazi lagano ali sigurno sa Windows platformom, zele da naprave full sistem gde povezuju desktop PC, mobilne, tablete i konzole, to nema niko od konkurenata + su izbacili Kinect SDK za Windows koji ce omoguciti move komande na Windows-u ? Zasto ce im ovo poci za rukom, poseduju 90% desktop PC segmenta, u konzolama nemaju monopol ali imaju tonu usera, Nokia izbacuje lagano WM 7 telefone, Microsoft ce sa Win 8 da pocne da izbacuje tablete. Microsoft ima ogromne sanse za uspeh ako bude imao neku normalnu politiku sa cenama, jer ce napraviti mnogo jaci ekosistem od Apple-ovog koji fura tu politiku, ali nema snagu kao Microsoft da to sve progura.

I jos jedna bitna stvar iPhone je bio prvi telefon na 1 GHZ, a sada ce biti jedan od poslednjih telefona koji ce imati dual core u sebi, dok Android dual core telefoni postoje vec par meseci. Problem je u tome sto ce u septembru nVidia zvanicno predstaviti i koliko sam shvatio ubrzo omoguciti ugradjivanje Tegra-e 3 (Kal-el) arhitekture u tablete i telefone. Kal-el je oko 5 puta brzi od Tegra-e 2 ili ti A5 koji je malo brzi na grafickom segmentu. Dakle dolazimo do toga da je i da ce i taj superiorni Apple biti u hw zaostatku `plagijatora` sa istoka nekoliko meseci.

Vec sam pomenuo koliko Apple kao kompanije brine o advanced userima. Od prvog modela 27` iMac-a se provlaci problem zagrevanja i prasine koji vec par nekoliko godina kasnije nije resen, pa se na iMac-u pojavljuju zute fleke u radu, prasina ispod panel-a itd. itd. Da se Desktop operativni sistem Mac OS X Lion prilagodjava po ugledu na mobile operativni sistem iOS umesto da bude obrnuto itd. itd.

Njihova politika je da proizvod dovedu do te granice da vecina prosecnih usera moze da ga koristi kako je Apple zamislio. Ali problem nastaje sto vecina ne zeli ta ogranicenja vec zeli vrhunski dizajniran proizvod po super ceni bez ikakvih ogranicenja. To Googe i ostali `plagijatori` sa istoka pokusavaju da dostignu i u poslednje vreme im to ide jako dobro, uostalom Android je free of charge OS dok se WM placa za iOS nisam 100% siguran, mada na njega ima pravo samo Apple i niko vise.

I ja bih licno zeleo da imam iPhone. Ako bi me iznervirao prodao bih ga jer jako lepo drzi cenu :), a kada bi izbacio Galaxy S2 u drustvu i iPhone sta mislite za koji bi se diglo vece hvaljenje :).

Nisam pre stigao da odgovorim, izvinjavam se :(. Nadam se da vam je ovim postom nesto jasnije. Naravno Apple ima par proizvoda koje konkurencija moze samo da sanja, tipa iPod Touch koji je stvarno ok proizvod za tu cenu, tu je i iPod nano ali on ima malo povecu cenu i naravno iPod shuffle je super stvar :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ma Snupiju odavno vec nije dobro :-)) 09.08.2011. 00:05 #350771

broj poruka: 9438
SALIM SE!!!!
Dobar je momak, zaista :-) Ali kad se navuce na ogrizak onda ce da se unormali sasvim :-)
S1000RR

toothless Najviše volim kad neko ovako odvali 09.08.2011. 00:24 #350782

broj poruka: 3241
da je Fiat loš automobil samo zato što je Srbija puna Fiata koji crkavaju.Ali da ne idem u off

https://www.mojdom.rs http://www.youtube.com/watch?v=g3sJB2tcoJY
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs