Apple ima svoje fanbojeve, ali ovi Samsungovi su neprevazidjeni.
F650GS Dakar
:: Pa da stvarno je za uporedjivanje. 3.5 inca naspram 4.8 inca. Ovamo aluminijum i pola metra prostora a ovamo plastika i 2mm prostora
Dobro, i to znaci da je S3 bolji, kvalitetniji. Jel tako?
:: :: Prema tome to nam je sto nam je i jos nesto. Ovaj test je totalni fail. Da je uradjen u laboratoriji pod idealnim i identicnim uslovima moglo bi da se komentarise. Ovako. Nista
Prosli E3 sajam nije imao Win 8, koji donosi kljucnu razcliku, samo pogledaj i videces :). Apple ima spreman HDTV, ok to ima vec Samsung, jedino sto mogu da urade je sa jacim akcentom na Siri, hoce konzolu, sa kim da se takmice, ko ce da ih podrzi i na kraju koja ce cena te konzole da bude :). Jedino sto vadi Apple je ekosistem - povezanost i nista vise. Ali koliko vidim MS ce tu da ih prestigne :).
Mislio sam da je veca razlika, jedina razlika moze da bude sto SGS3 ima vece zaobljenje, pa pravi pad na stranu bude cela debljina minus zaobljenje :), tako da dolazimo do vece razlike :).
Pozdrav!
:: :: Mozda ti to Samsung trenutno ne nudi, ali ti zarko preporucujem da odes na Engadget i pogledas sta je sve ekipica predstavila na E3 sajmu zahvaljujuci Win 8 i koliki je to pomak napred :), za ono je i Android zajebancija :). Posle se vrati ovde sa pricom da niko nista ne radi. A da sta Apple trenutno radi, ubacuje Retina display-a, koji ce to ikome da se ne lazemo na laptopu ? Veca rezolucija, veca hardware-ska zahtevnost, potrebna jaca baterija itd. Hajde tablet i mobilni telefon, ali brate notebook :: :: Pogledaj E3 sajam od prosle godine pa skontaj sta je od svega toga dozivelo uspeh, i vise sam mislio na mobile scenu nego generalno. I nisam mislio na Retina displeje vec na neke korenite promene i inovacije, a sta Epl ima spremno za naredne dve godine to ces tek da vidis :: :: :: :: A sto se tice side drop-a, samo malo bolje pogledaj gde je pao, tacno na staklo, iPhone je pao direkt po strani jer je debeo i aluminijum je apsorbovao udar, sa druge strane SGS 3 je tanak pa je prakticno svo opterecenje bilo u jako malom prostoru na ekranu. Negde na 2:15 vidi, par puta ponavljaj i videces. Inace klipu ima ~2 dana .) :: :: :: iP 9.3 a S3 8.6mm sta je tu debelo i tanko :: :: :: Btw. sto se tice stakla na iPhone 4S je Corning Gorilla Glass, dok je na SGS 3 Corning Gorilla 2 Glass .) :: :: Jedina razlika je sto je 2ka nesto tanja :: :: :: :: Inace Vmarc znas i sam da je taj iPhone koji sada koristis sastavljen od Samsung delova :),.. :: :: :: :: Koliko god iPhone imao jako telo, njemu je ranjiva tacka staklo kojim je oblozen :: :: :: :: @Daum ja mislim da se na benchu pojavio iPhone 4S par dana po launchu za ~970e, otisao je za ~10 minuta :: :: Evo ako bas vas interesuje prodao prijatelj prvi dan prodaje dva komada po 1500e :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: naprotiv, vise puta sam rekao da bih voleo da vidim i od smugsmuga neku konkretnu inovaciju, pomak na funkcionalnom i estetskom polju, to je jedini nacin da mi krajnji korisnici koristimo bolje brze i lepse uredjaje. nazalost osim epla trenutno ne postoji kompanija koja je sposobna da kreira a kamoli da uvede kao trend nesto novo :: :: :: :: :: :: :: :: ::
To sam i ja mislio dok nisam skoro popricao sa nasim covekom koji igrom slucaja radi kao inzenjer u Eplu koji kaze da vec imaju spremne prototipove za 2015 godinu, samo se ceka odgovarajuci napredak tehnologije kako b imali najaktuelniji hardver u tom momentu.
:: Prosli E3 sajam nije imao Win 8, koji donosi kljucnu razcliku, samo pogledaj i videces :). Apple ima spreman HDTV, ok to ima vec Samsung, jedino sto mogu da urade je sa jacim akcentom na Siri, hoce konzolu, sa kim da se takmice, ko ce da ih podrzi i na kraju koja ce cena te konzole da bude :). Jedino sto vadi Apple je ekosistem - povezanost i nista vise. Ali koliko vidim MS ce tu da ih prestigne :) :: :: Mislio sam da je veca razlika, jedina razlika moze da bude sto SGS3 ima vece zaobljenje, pa pravi pad na stranu bude cela debljina minus zaobljenje :), tako da dolazimo do vece razlike :) :: :: Pozdrav ::
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Pa da stvarno je za uporedjivanje. 3.5 inca naspram 4.8 inca. Ovamo aluminijum i pola metra prostora a ovamo plastika i 2mm prostora...Bas se pitam koji ce pre da pukne. I ako budem kupovao telefone da bi ih bacao na beton ili se gadjao sa njima kupicu ovo. :: :: http://www.gsmarena.com/sonim_xp3_20_quest_pro-3461.ph :: http://www.pricerunner.se/pl/1-2593494/Mobiltelefoner/Sonim-Xp3-Quest-PRO-prise :: Njemu ekran nece sigurno puci. Mozes i sa zgrade da ga bacis! :: Radi i pod vodom :D :: :: Svi bi mi hteli da imamo sto manji prostor oko ekrana ili po mogucstvu da i nemamo prostor nego da cela prednja strana bude samo staklo mozda i providno cak a zelimo i jos da bude i neunistivo. E pa brate to bi bilo moguce ali koliko bi kostao takav Smart phone? Jedno duplo vise. I ko bi ga kupio? NIKO. Prema tome to nam je sto nam je i jos nesto. Ovaj test je totalni fail. Da je uradjen u laboratoriji pod idealnim i identicnim uslovima moglo bi da se komentarise. Ovako. Nista.
Pazi Apple do pre par meseci po nekim rumor-ima nije mogao da odluci koji za koji model iPhone-a da se odluci. Mozda oni imaju neki koncept koji bi da prate tada sa odredjenom idejom sta bi tada mogli da predstave, ali fazon prototip (gotov proizvod) je malo prenabudzena prica, pojavi se neka tehnologija, nesto novo iskoci.
Bas je pre bilo na Mac rumors, neki novi nacin pakovanja display-a (tako neki fazon), moze da smanji debljinu iPhone-a za 22%.
Apple predstavi nesto sto valja, a onda ga ogranici, drugi samo skinu to ogranicenje i pojedu ih, bilo, sada je i bice :).
A sto se koristi nerdjajuci celik umesto aluminijuma, jel ima neko jasno objasnjenje :) ?
Inace Apple je najveci klijent Samsung-u, ugovor je premasio 10 milijardi $ sada kada je bankrotirala Elpida, pa kupuju i memorije od njih :).
A sto se tice inovacija Apple vs ostatak sveta. Apple samo to lepo izreklamira, evo ti live blog imas 3D Google Maps, dalje imas Netbook PC koji nije doziveo ni priblizni hype kao tablet, a 10 puta je funkcionalniji (ok ima sve svoje prednosti i mane), imas i Google Glass projekat koji je vec uveliko zasao u praksu, jako solidan broj ljudi je vec dobio prototip koji trenutno testiraju :). Google vec poseduje self driving car, sam zaobilazi cunjeve itd. Sad kada bih te pitao sta je od toga Apple uradio, ti bi verovatno rekao nista?
@Vmarc Samsung fanovi misle otvoreno, dok Apple misle zatvoreno .), kljucna razlika :).
Pozdrav!
:: To sam i ja mislio dok nisam skoro popricao sa nasim covekom koji igrom slucaja radi kao inzenjer u Eplu koji kaze da vec imaju spremne prototipove za 2015 godinu, samo se ceka odgovarajuci napredak tehnologije kako b imali najaktuelniji hardver u tom momentu :: :: http://forums.appleinsider.com/t/149793/tsmc-hopes-to-land-orders-for-20nm-chips-from-apple-in-2014-repor :: :: Inace S3 koristi istu Sonijevu kameru kao 4S :: :: :: Prosli E3 sajam nije imao Win 8, koji donosi kljucnu razcliku, samo pogledaj i videces :). Apple ima spreman HDTV, ok to ima vec Samsung, jedino sto mogu da urade je sa jacim akcentom na Siri, hoce konzolu, sa kim da se takmice, ko ce da ih podrzi i na kraju koja ce cena te konzole da bude :). Jedino sto vadi Apple je ekosistem - povezanost i nista vise. Ali koliko vidim MS ce tu da ih prestigne :) :: :: :: :: Mislio sam da je veca razlika, jedina razlika moze da bude sto SGS3 ima vece zaobljenje, pa pravi pad na stranu bude cela debljina minus zaobljenje :), tako da dolazimo do vece razlike :) :: :: :: :: Pozdrav :: ::
:: Pazi Apple do pre par meseci po nekim rumor-ima nije mogao da odluci koji za koji model iPhone-a da se odluci. Mozda oni imaju neki koncept koji bi da prate tada sa odredjenom idejom sta bi tada mogli da predstave, ali fazon prototip (gotov proizvod) je malo prenabudzena prica, pojavi se neka tehnologija, nesto novo iskoci :: :: Bas je pre bilo na Mac rumors, neki novi nacin pakovanja display-a (tako neki fazon), moze da smanji debljinu iPhone-a za 22% :: :: Apple predstavi nesto sto valja, a onda ga ogranici, drugi samo skinu to ogranicenje i pojedu ih, bilo, sada je i bice :)
Kamo srece da ih pojedu, ne mislis valjda da je onaj nesretni S3 pojeo bilo koga? :: :: A sto se koristi nerdjajuci celik umesto aluminijuma, jel ima neko jasno objasnjenje :) :: :: Inace Apple je najveci klijent Samsung-u, ugovor je premasio 10 milijardi $ sada kada je bankrotirala Elpida, pa kupuju i memorije od njih :) :: :: A sto se tice inovacija Apple vs ostatak sveta. Apple samo to lepo izreklamira, evo ti live blog imas 3D Google Maps, dalje imas Netbook PC koji nije doziveo ni priblizni hype kao tablet, a 10 puta je funkcionalniji (ok ima sve svoje prednosti i mane), imas i Google Glass projekat koji je vec uveliko zasao u praksu, jako solidan broj ljudi je vec dobio prototip koji trenutno testiraju :). Google vec poseduje self driving car, sam zaobilazi cunjeve itd. Sad kada bih te pitao sta je od toga Apple uradio, ti bi verovatno rekao nista
Cek, cek mi pricamo ovde o ozbiljnim komercijalnim proizvoda koji su stekli primenu i uspeh u realnom svetu ti mi navodis neke mastarije i renderovane prototipove? 3D Google Maps, ok, ali malo siris pricu. Smesna je ta prica, `apple to lepo izreklamira`. Ti mislis da to stvarno ima logike il si procito zdravo za gotovo sa chmar foruma? Idiotski primer, Google je koliko znam alfa i beta u oglasavanju, pa zasto oni ne izreklamiraju svoje proizvode i postanu sultan umesto sultana? :: :: @Vmarc Samsung fanovi misle otvoreno, dok Apple misle zatvoreno .), kljucna razlika :)
Tacnije receno, Apple misli a Samsung samo kopira te misli, ili bar pokusava :) Ne ozbiljno, Samsung fanovi, da li postoji neko toliko inteligentan da bude fan kompanije koja dodje i iskopira prvi iPad od retail kutije do punjaca i predstavi to javnosti? :: :: Pozdrav :: :: :: :: To sam i ja mislio dok nisam skoro popricao sa nasim covekom koji igrom slucaja radi kao inzenjer u Eplu koji kaze da vec imaju spremne prototipove za 2015 godinu, samo se ceka odgovarajuci napredak tehnologije kako b imali najaktuelniji hardver u tom momentu :: :: :: :: http://forums.appleinsider.com/t/149793/tsmc-hopes-to-land-orders-for-20nm-chips-from-apple-in-2014-repor :: :: :: :: Inace S3 koristi istu Sonijevu kameru kao 4S :: :: :: :: :: Prosli E3 sajam nije imao Win 8, koji donosi kljucnu razcliku, samo pogledaj i videces :). Apple ima spreman HDTV, ok to ima vec Samsung, jedino sto mogu da urade je sa jacim akcentom na Siri, hoce konzolu, sa kim da se takmice, ko ce da ih podrzi i na kraju koja ce cena te konzole da bude :). Jedino sto vadi Apple je ekosistem - povezanost i nista vise. Ali koliko vidim MS ce tu da ih prestigne :) :: :: :: :: :: :: Mislio sam da je veca razlika, jedina razlika moze da bude sto SGS3 ima vece zaobljenje, pa pravi pad na stranu bude cela debljina minus zaobljenje :), tako da dolazimo do vece razlike :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: ::
Pa ne znam, Windows ih je pojeo, Android ih jede vec uveliko. Google Glass je realnost ima vec par meseci, postoje prototipovi koji se vec duzi vremenski period aktivno testiraju, samo malo baci oko na net :). Sve gore sto sam ti napisao postoji, samo ubaci u Google .). Pa Google ne proizvodi hw, ono sto je do njih predstave kako treba, ostali tu treba da rade, mada bi mogli to malo jace da poguraju slazem se.
Realno reci mi jel dobrom delu kupaca tablet uredjaja, stvarno treba taj tablet uredjaj? Ako bacis paralelu na mene, ja cu da ti kazem da mi taj iPad treba za faks, pred kolokvijum, ispit i tako nesto da se preslisam ili da ucim kuci, koliko bih kesa dao za stampanje svega i svacega, toliko ce da mi ispadne iPad (mozda malo manje), ali mi je mnogo prakticnije i lakse da sve drzim u jednom uredjaju.
Ok kopira Samsung, moze se reci za par stvari, ali kako ce da izgleda Apple HDTV, kao kopija Samsung-ove 8 nove 8 serije ? Ili pak kada budu predstavili MacBook Air sa touch interfejsom ? Ok punjac jeste preterivanje :).
Tako ga jede zestoko da Epl drzi 80% profita u mobile sferi?! Google Glass je kao koncept ok ali komercijalnu upotrebu nikad nece doziveti, ili bar nece skoro. A nije bas da imam neke koristi od necega sto mogu samo pronaci na Guglu .) Da li dobrom delu kupaca treba tablet uredjaj? Naravno da ne, ni tablet niti 99% ostalih proizvoda koji se kupuju na daily basis podstaknuti reklamom ili navikom a ne realnom potrebom. Jel tebi TV realno treba? Mislim da nece izbaciti HDTV. I ne smeta meni sto Samsung kopira, vec cinjenica ta da se on pita vrhunac tehnologije bi i dalje bio slajder plastikaner. Samsung Mobile mi je generalno ogavan, aktuelnoj poziciji mogu da zahvale samo zbog uspeha i upumpavanja ostalih sektora kompanije.
ali opet dosta. Da li je to realan pokazatelj, jel Apple stagnira/zanemarljiv rast/pad (trziste) da li se krecu pravim pravcem u odnosu na druge koji su spustili profit margine, ali osvajaju trziste i cekaju plodove u buducnosti ?
Nacekacemo se mi sigurno, ali opet pokrenuli su nesto sto nikome nije palo na pamet :), imas tu i za Self driving car :). TV nije potreba, ali opet uvukao se u nase zivote i jednostavno ne mozes bez njega, mozda je slicna situacija sa tabletom, ali sve sto moze tablet, moze laptop ili pak bolji mobilni telefon, dok kod TV-a takva situacija nije :).
HDTV je po nekim rumor-ima gotov vec par meseci, sad se samo testira. Pa ne znam da li bi to bio vrhunac tehnologije (plastikaner), LG je izbacio prvi telefon na fazon iPhone-a, ali opet velika cena (bese oko 600 - 700e ako ne i vise) i los software su odbacili kupce. Samsung mobile je mozda tebi ogavan, ali ako mene pitas pravi trenutno najbolje smart telefone (bolje i od iPhone-a .)).
Pozdrav!
:: Tako ga jede zestoko da Epl drzi 80% profita u mobile sferi?! Google Glass je kao koncept ok ali komercijalnu upotrebu nikad nece doziveti, ili bar nece skoro. A nije bas da imam neke koristi od necega sto mogu samo pronaci na Guglu . :: Da li dobrom delu kupaca treba tablet uredjaj? Naravno da ne, ni tablet niti 99% ostalih proizvoda koji se kupuju na daily basis podstaknuti reklamom ili navikom a ne realnom potrebom. Jel tebi TV realno treba :: Mislim da nece izbaciti HDTV. I ne smeta meni sto Samsung kopira, vec cinjenica ta da se on pita vrhunac tehnologije bi i dalje bio slajder plastikaner. Samsung Mobile mi je generalno ogavan, aktuelnoj poziciji mogu da zahvale samo zbog uspeha i upumpavanja ostalih sektora kompanije. :: :: ::
Niti sam fun boy Appla niti samsunga. Gledam samo realno. Pitas koji je bolji? 4S ili S3 Ja mislim da 4S nema sta da trazi pored S3 mislim izgleda kao da mu je dete. Kakav je to mob koji ne mozes da povezes sa kompom kao covek i da prebacis sta hoces,posaljes pesmu preko bluetooth-a itd..Sranje! Iskreno briga me da li je metalni ili je plasticni.Bilo koji da prvi put padne i ogrebe se ili obije cak i malo savrsenstvo je izbledelo. Svi znamo da je Aplle najljigavija firma koja postoji. Povraca mi se samo kada pomislim na njih. Ceo zivot prodaju maglu furaju isti dizajn godinama,daju ljudima sve na kasicicu i samo idu na zvaku i zvaku. I sta je sa ovim sranjima sa I? Iphone,Imac,Ipad,Ipod,IK*rac,IG*vno... Daj bre uskro cu da nosim gace sa naznakom Igace! Samo ja i ja i ja. Pun mi je vise *urac te ljigave firme. A sto se tice samsunga ne bi se pretrgao da malo poravi kvalitet. Ma sve je to isto smece koje samo izvlaci pare iz dzepa i onda izadje sledeca generacija i onda prethodna ne vredi nista i u krug. Jbg Postali smo robovi tehnike koji ne umeju da kazu dosta!
:: Apple ima svoje fanbojeve, ali ovi Samsungovi su neprevazidjeni :: :: F650GS Daka :: :: :: Pa da stvarno je za uporedjivanje. 3.5 inca naspram 4.8 inca. Ovamo aluminijum i pola metra prostora a ovamo plastika i 2mm prostora :: :: Dobro, i to znaci da je S3 bolji, kvalitetniji. Jel tako :: :: :: :: :: Prema tome to nam je sto nam je i jos nesto. Ovaj test je totalni fail. Da je uradjen u laboratoriji pod idealnim i identicnim uslovima moglo bi da se komentarise. Ovako. Nista :: :: Lupam telefone u labaratorijskim uslovima :)
Sto bi bacao telefon? Kada kupujem telefon, da li je od platike ili od mermera ne gledam. Vazno da je lepo uklopljen i da deluje ozbiljno i cvrsto. Nikada nisam razmisljao kako izgleda kada bacam telefon. Cuvas i pazis i to je to.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
to su stari podaci, za Q1 nije bas 80 ali je 73%. :: :: ali opet dosta. Da li je to realan pokazatelj, jel Apple stagnira/zanemarljiv rast/pad (trziste) da li se krecu pravim pravcem u odnosu na druge koji su spustili profit margine, ali osvajaju trziste i cekaju plodove u buducnosti :: :: Za Google Glasses :: :: http://www.foxnews.com/scitech/2012/04/06/google-glasses-big-night-out-co-founder-sergey-brin-spied-wearing-prototype :: :: Nacekacemo se mi sigurno, ali opet pokrenuli su nesto sto nikome nije palo na pamet :), imas tu i za Self driving car :). TV nije potreba, ali opet uvukao se u nase zivote i jednostavno ne mozes bez njega, mozda je slicna situacija sa tabletom, ali sve sto moze tablet, moze laptop ili pak bolji mobilni telefon, dok kod TV-a takva situacija nije :)
Self driving car nikome nije palo na pamet? ... :: :: HDTV je po nekim rumor-ima gotov vec par meseci, sad se samo testira. Pa ne znam da li bi to bio vrhunac tehnologije (plastikaner), LG je izbacio prvi telefon na fazon iPhone-a, ali opet velika cena (bese oko 600 - 700e ako ne i vise) i los software su odbacili kupce. Samsung mobile je mozda tebi ogavan, ali ako mene pitas pravi trenutno najbolje smart telefone (bolje i od iPhone-a .))
Ma koji crni najbolji telefoni gile, dobijaju od semiconductor sektora gotov hardver, od Gugla gotov Android i to je jedino sto valja na Samsungu, sve ostalo je tesko djubre, lepo ti kazem da je Samsung Mobile hibridni izrod koji nije sposoban ni za sta...
sta Ja znam,dobar je,po meni bolji od mozarta,i hd7 al ne i od Omnia 7 koje sam koristio naravno u standardnom paketu je solidan tel,medjutim sa custom otkljucanim romom,je bombona jedino sto je,mnogo pricam pa jedva izvlacim jedan dan...ostalo je sve ok,dok ne skupim kes za Lumia 800 :D
:: Kako te služi Trophy, ja se lomim da predjem na WP7. Kakav je kvalitet telefona i ekran, zanimljiv mi je i Trophy sam po seb :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: pa sto je veca kriza to rastu i kompleksi,posebno u nas Srba...terible smo.. :: :: koristim trenutno Trophy,odradio sam sve moguce na njemu,i stvarno sam zadovolja :: :: al spremam sebi jedan 6500c,da bude ko bombona,i onda cu nju koristiti,jer mi je to najlepse parce mobilne telefonije ikada :: :: :: :: :: ::
Meni je arc s ispao par puta sa slicne visine na beton/asvalt i nije mu nista osim manjih ogrebotina, klasika - ispadne barterija - pokupim, slozim i teram dalje...
Za iPad 3 su oko 310 $, za iP4s su oko 180$, za S3 sada na brzaka pogledah i ne nadjoh nista :).
Pozdrav!
:: U radnjama niti je bilo tada, niti ima sada. To sto se prodavao i prodao za 1500e kod preprodavaca, to tek treba da dozivi plastikaner :: :: Ajd gile, kad vec pratis tematiku, nadji koliko ukupno kostaju delovi :: :: Sad videh da su ubacili istu kameru iz 4s (sony senzor), dobro, ne kasne mnogo : :: :: :: :: :: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs : :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.