Hm... Da, moguce da ovaj patch ispravi `increased network activity` i u mom slucaju...
Samo, posto nisam iskusan u ovim update-ovima i upgrade-ovima (uradio sam samo upgrade na iOS 6.1 pre desetak dana) ne znam kako sada ide procedura sa ovim update-om...
Jel treba da se ceka novi Jailbreak? Kako ce se taj update odraziti na podesavanja i aplikacije u telefonu? Koja je procedura? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Hvala druze u svakom slucaju! :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pazi, upravo je potvrdjeno da Evas0n 1.3 razbija i 6.1.2 Ipak sacekaj neki dan, jos uvek se ne zna da li postoje nekakvi bagovi. Vazno je da rupa postoji, mozda samo da se izbaci nova verzija Evasi0na, a mozda ni to... Sacekaj par dana, procitaj iskustva o eventualnim bagovima, pa podigni.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
: :: :: Jel treba da se ceka novi Jailbreak? Kako ce se taj update odraziti na podesavanja i aplikacije u telefonu? Koja je procedura :: ****************************************************************************************
OK... Sacekacu par dana... Nije problem... Ali me zanima koja je procedura oko tako `sitnog` update-a (12.6 MB) sa iOS 6.1 na iOS 6.1.2.
Jel ga radim iz telefona ili opet iz iTunes-a? Jel prvo treba da ga mozda unjailbreak-ujem ili ga samo update-ujem pa pregazim taj JailBreak novim JailBreak-om? Sta se desava sa podacima, podesavanjima, programima? Tek sam podesio sve kako treba...
Hvala! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Pazi, upravo je potvrdjeno da Evas0n 1.3 razbija i 6.1.2 Ipak sacekaj neki dan, jos uvek se ne zna da li postoje nekakvi bagovi. Vazno je da rupa postoji, mozda samo da se izbaci nova verzija Evasi0na, a mozda ni to... Sacekaj par dana, procitaj iskustva o eventualnim bagovima, pa podigni :: :: http://www.redmondpie.com/evasi0n-can-jailbreak-ios-6.1.2 :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: : :: :: :: :: Jel treba da se ceka novi Jailbreak? Kako ce se taj update odraziti na podesavanja i aplikacije u telefonu? Koja je procedura :: :: ****************************************************************************************
Za podesavanja uradis backup iz iTunesa pre upgrade
19.02.2013. 23:50
status: user broj poruka: 9437
I sve vratis nazad, osim krekovanih aplikacija, njih ces morati ponovo da uradis. Dakle aplikacije, lista poziva, imenik, sms, sva podesavanja, personalna i svih aplikacija, sve ti se vraca.
Sto se tice apdejta, najbolje je uvek da ga radis iz DFU moda, OTA ili iz iTunesa zna da pravi probleme kasnije kod jailbreaka ili jednostavno da ima nekakve nus tripove (jednom je na OTA apdejtu sa 5 na 5.1 znao da crpi bateriju i tako takve sitne gluposti...) Znaci najbolje je clean instal iz DFU moda. Gazis ga dzejlbrejkovanog, to ne igra nikakvu ulogu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Pa ti kazes da uradim klasican `Restore` iz iTunes-a iliti full reinstall? Ja sam mislio da je za ovako mali update dovoljno da se ide na settings->software update i to je to... Zato sam pitao za jailbreak... Znam da za kompletan restore nije bitno da li je jailbreak-ovan ili ne...
Tek sam namestio sve... Bas me mrzi da radim sve iz pocetka... A ne znam da li uopste i treba da radim update, tj. da li update resava ovo zbog cega sam i postavljao temu ili je neka aplikacija u pitanju... Sve u svemu nije vredno akanja sa ponovnim full reinstall-om iOS-a i kompletnim ponovnim podesavanjem...
Hvala u svakom slucaju!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
On The Air apdejt iz Settingsa telefona. Uvek idi makar iz iTunesa, da dovuce kompletan fajl. Da, kazem ti da uradis full reinstall, format ili kako god ga nazoves :) Izbegavaj apdejte. Sto se tice cimanja, nece ti biti neko, restore from backup ti vraca 70% stvari, ostalih 30 ticu se stvari za koje ti je potreban jailbreak. Sto se tice podesavanja, sva ce ti biti vracena, prakticno neces ni primetiti da razliku, osim ponavljam, nedosatatka ikona onih krekovanih aplikacija, kojih sada nema... Da, u nekakvoj teoriji, ako prvo odradis jailbreak pre restore from backup i instaliras AppSync, onda ti se mozda vrate i krekovane aplikacije iz Bekapa. Ne znam, probaj... Znaci prvo uradis Bekap, onda apdejtujes, pa u iTunes setup as new iPhone, potom jailbreak, AppSync i u itunes Restore from backup i tu odaberes mkukic`s iphone poslednji bekap...Trebalo bi sve da ti vrati. Ostanu samo sitnice iz Cydia, CallerID format fix i sta vec koristis... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Pa vidis to deluje tako jednostavno, ali kada sam odradio upgrade na iOS 6.1 i kada je trebalo sve iz back up-a iz iTunes-a da se vrati - samo je ispisao neki error kako ne moze da odradi back up i sva sreca pa sam u iTools back up-ovao te iste stvari, pa sam nesto i vratio, ali poruke, lista poziva i jos neke stvari nisu podrzane za iOS 5+ pa sam bez toga ostao... Mislim tu je, ali cekam novu verziju iTools-a... :) A do tada ce se napuniti i poruke i lista poziva da mi nece biti ni potrebno vracanje... :) Neka hvala... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ja nisam imao nikada nikakav problem sa vracanjem iz bekapa, a radio sam bas dosta iPhoneova. Mada, kao i kod svih Apple proizvoda i za iPhone vazi da se nista ne dira sve dok sve radi :) Ako si zadovoljan, nema potrebe da cackas dalje... I svidja mi se kako si poceo da razmisljas, postajes Mekista, lagano ali sigurno :))) Ni ja ga ne bih apdejtovao da ne moram... Upravo zbog posla... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
xaxa... :) Polako, ali sigurno... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Evo da ti potvrdim da ovo radi, ovim redom. Podigao sam na 6.1.2. i 15 minuta posle jailbreaka sve vraceno u prvobitno stanje. Morao sam samo da instaliram par aplikacija sa appstore, dropbox, flashlight i speedtest i rucno da ubacim mape u navigaciju. Mozes slobodno da se upgradeujes.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Da, u nekakvoj teoriji, ako prvo odradis jailbreak pre restore from backup i instaliras AppSync, onda ti se mozda vrate i krekovane aplikacije iz Bekapa. Ne znam, probaj... Znaci prvo uradis Bekap, onda apdejtujes, pa u iTunes setup as new iPhone, potom jailbreak, AppSync i u itunes Restore from backup i tu odaberes mkukic`s iphone poslednji bekap...Trebalo bi sve da ti vrati. Ostanu samo sitnice iz Cydia, CallerID format fix i sta vec koristis.. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Malo me mrzi da sve to radim (ne znajuci da li je to resenje za povecanu internet aktivnost)... Nikada nisam radio povratak podataka iz back up-a sa iTunes-a i kad mi je trebalo pre desetak dana kada sam radio upgrade na iOS 6.1 bas se desila greska i nije hteo da vrati...
Bice tih update-va za iOS 6 jos dosta... Videcu sta ce neki od buducih doneti... Ne mogu bas za svaki update da radim kompletan Restore i da vracam sve podatke.
Kada izadje neka verzija iOS-a koja ne podrzava moj iPhone 3GS 16GB onda cu da stavim na tu poslednju ako bude potrebno...
Pozz **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pozz **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.