Pa onda mts sa 1.5gb neta je bolji, mada opet i to je malo. Realno meni net i nije neki prioritet u tarifama, ali sto je rekao Abner, nadjes se u situaciji kada ti zatreba i onda trt...
Telenor daje samo 300 ka svim mrežama + dodatnih 1.000 samo za Telenor mrežu. Na početku meseca kada zoveš nekog u Telenor mreži, to se skida sa ovih 300, a ne se dodatnih `lažnih` 1.000 minuta.. Lagano ispari tih 300 minuta. Posle je minut ka drugim mrežama skup ko krv.
Kod MTS imaš 1.500 poruka, a kod Telenora 1.000. Mada i 1.000 poruka je više nego dovoljno.
Više pravog interneta, više pravih minuta, više SMS. Sve je na strani MTS-a.
:: daje 600 minuta ka svim mrežama :: :: Telenor daje samo 300 ka svim mrežama + dodatnih 1.000 samo za Telenor mrežu :: Na početku meseca kada zoveš nekog u Telenor mreži, to se skida sa ovih 300, a ne se dodatnih `lažnih` 1.000 minuta.. :: Lagano ispari tih 300 minuta. :: Posle je minut ka drugim mrežama skup ko krv :: :: Kod MTS imaš 1.500 poruka, a kod Telenora 1.000 :: Mada i 1.000 poruka je više nego dovoljno :: :: Više pravog interneta, više pravih minuta, više SMS :: Sve je na strani MTS-a :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
koje crne poruke ti spominjes sa Viberom i Whats Up-om... Svi skidaju prvo placene minute bez obzira koga zoves... nisu oni vrane...
A ovo za Vip treba proveriti posto kod njih kad potrosis kupljei protok neta ide naplata po MB...
I nigde ali nigde ne pise da se brzina neta ogranicava nego pise samo da se naplacuje...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: daje 600 minuta ka svim mrežama :: :: Telenor daje samo 300 ka svim mrežama + dodatnih 1.000 samo za Telenor mrežu :: Na početku meseca kada zoveš nekog u Telenor mreži, to se skida sa ovih 300, a ne se dodatnih `lažnih` 1.000 minuta.. :: Lagano ispari tih 300 minuta. :: Posle je minut ka drugim mrežama skup ko krv :: :: Kod MTS imaš 1.500 poruka, a kod Telenora 1.000 :: Mada i 1.000 poruka je više nego dovoljno :: :: Više pravog interneta, više pravih minuta, više SMS :: Sve je na strani MTS-a :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Imam ja net paket kod telenora prenesi i surfuj 1000 i galaxy s4... Nije neograniceno, to ne postoji...kada ispucas 1GB koliko je na mom paketu posle imas protok 64/64 to naravno pise negde, ali jako sitnim slovima...
Skyfire: ...frekfencija...
:: Takav telefon se ne kupuje ako nije na paketu.. :: Sta ce ti koj moj telefon koji je zamena za racunar bez mobilnog interneta.. :: :: Ja sam pre par nedelja gledao da uzmem neki HTC One i shvatio da Vip ima najpovoljniju ponudu ali je net ogranicen i da je Telenor ponuda daleko bolja zato sto je net neogranicen... znaci nije samo 3GB kao kod Vip-a a na dve godine me izadje 10K dinara vise.. :: :: Neko ce reci sta ce mi mobilni net imam wifi kuci/skoli/poslu ne treba mi... e a onda odes negde na izlet, planina/jezero/reka/vrska cuka, peske, vozom, kolima ili bajsom i shvatis da bi ti internet dobrodosao.. :: Recimo zastoj u saobracaju a ti u busu nista lepse od ubijanja vremena pregledom poruka i surfom.. :: :: Tako da jos jednom ponavljam takav telefon se ne kupuje ako ti je net ogranicen... znaci bolje ga je uzeti od provajdera.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: ::
Ako mislis u Telenoru da kupis telefon, dobro obrati paznju!
Akcija koja nije navedena na sajtu i uveliko traje - snizene cene za 10.000 dinara na veliki broj telefona, traje do kraja jula, sto ce reci do danas. Moras otici u radnju i proveriti da li je na S4 primenjena snizena cena i bukvalno sutra kupiti telefon i potpisati novi ugovor. A mislim da jeste. Samo ne znam za koje sve pakete...
Telefon je bruka, radi sigurno odlicno, nemoj da te to brine, ja imam S3, i nikakve probleme nemam. Kolicina od 1GB mesecnog protoka je sasvim ok ukoliko u kuci imas WiFi i ako na mestima gde cesto boravis ima relativno dostupan WiFi. Za neku tranziciju i citanje vesti, mail, slanje slika i socijalne mreze, 1GB ce ti biti sasvim dovoljno, sem ako si zaljubljenik u youtube sadrzaje ili upladujes citave foto albume svakih dva tri dana. Takodje mogu ti reci da Telenor bas i ne vodi racuna da svuda daje pun protok. Posto sam u centru, desava se da kod prebukiranih stanica postoje izvesna usporenja, pa budi svestan da neces bas uvek imati full protok,ali sve sasvim korektno radi, ako izuzmemo ovu zaista minornu stvar. Vrlo vazna stvar je da do sad nijednom nisam primetio da su mi ukrali minut ili MB u racunu koji redovno pratim, a cuo sam da na drugim mrezama umeju da se nekad malo `zalete` i zaracunaju malo vise od realnog stanja.
Ukoliko si se odlucio, pozuri u radnje sutra, ili ces mozda biti primoran da odes u Telekom :)
ja zadovoljan. Brzina je odlicna, pokrivenost takodje. Kada potrosis prvih 1gb *desilo mi se samo jednom za godinu i po dana*, posle toga net jeste spor ali nije neupotrebjiv. Naravno, na streaming bilo kakvog videa zaboravi, surf je solidan sa browserima koji kompresuju stranice (dolphin mini, opera mini (preporuka)). Meni se prenosi po 100-200 mb od prilike svakog meseca, kuci imam wifi, na poslu takođe, mada bar 3-4 sata dnevno sam na mobilnom netu. Vesti, mailovi, socijala (mreže hahah) i sve super.Cak i za yubtub ima - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Posle 1GB Telenor obara brzinu na 64/32. Praktično neupotrebljivo.
Popusti na telefone su do 10.000 dinara, a ne fiksno 10.000 dinara. Znače može popust biti i samo 2 dinara. Na S4 je popust najverovatnije 0 dinara.
VIP prevarante obavezno zaobiđi. Telenor i miriše i smrdi. Miriše kvalitet mreže i profesionalnost osoblja. Smrde te kulovske navlakuše napisane sitnim slovima u fusnotama.
Kod MTS se raspitaj jel se još uvek plaća ona glupa mesečna naknada od 99 dinara, zato što je telefon 3G. To izađe 2.400 dinara za 2 godine.
Raspitaj se da li je telefon SIM free ili je zaključan. Kod Telenora je 100% zaključan.
Uzmi u obzir i boju. Beli su u nabavci jeftiniji 10-15 evra od crnih i plavih.
Raspitaj se i o uslovima garancije. Kod MTS je garancija na uređaj, a ne na ime kupca. Kod VIP prevaranata garancija je na ime kupca. Ne važi ako preprodaš telefon. Može je ostvariti samo onaj ko je sklopio ugovor. Kod Telenora je najzamršenije. Mislim da ni njima nije jasno.
Pogledaj na kutiji jel MADE IN KOREA ili CHINA ili P.R.C.
:: Popusti na telefone su do 10.000 dinara, a ne fiksno 10.000 dinara :: Znače može popust biti i samo 2 dinara :: Na S4 je popust najverovatnije 0 dinara
Ne znam kakva si iskustva imao ranije u zivotu pa tako pricas, ali ja sam se licno uverio u `promociju`, pa kakva god da je, ovde sam skrenuo paunju ZooLoo, da ima u vidu. Ono sto sam video je da daju popust od fiksno 10.000 dinara ili ga ne daju uopste, na odabrane pakete - uglavnom na skuplje pretplate preko 1000 dinara. Ako ne svi, onda velika vecina telefona koji su skuplji od 40.000 dinara u Telenoru su ukljuceni u akciju. Druga je stvar sto ja ili bilo ko drugi misli da je Telenorova nabavna cena par iljada preko realne, stoga je ova opcija `popusta` stavila stvari od prilike gde im je i mesto. Iskreno se nadam da ce ova promocija potrajati i ostati nakon jula, jer je to svima nama u interesu.
Konkretno, S4 i telefoni te klase imaju smisla da sa smesnih 50 i 60 hiljada budu dati za 40 pa i manje. Ovde je sustina u dvogodisnjem ugovoru na uslugu, koju korisnici ne naplacuju manje od 2000 dinara mesecno. Njima se isplati da telefon bude malo jeftiniji i da tu razliku nadoknade kroz skuplji paket ako nekog obavezu, ili da se osiguraju kroz nove ugovore da ce i dalje imati korisnike. Taj telefon da se napravi kosta 30$ materijal i 40$ radnici i prevoz sa sve zaradom.
Meni takodje smeta kartelsko udruzivanje svih ovih mobilnih kompanija, i iskreno, smucili su mi se. Kao i zivot ovde. Svi oni se dogovaraju da preprodaju iste telefone po slicnim cenama, a sve to nabavljaju od istog dobavljaca, i svi se prave naivni. Nema tu trzisne igre niti utakmice, to je prevara koliko i sami politicki izbori.
Meni je paket blejao prazan bez ugovora, shvatio sam da cu ga i ovako i onako placati, i isplatilo mi se da uzmem telefon u okviru tog paketa, i ja sam prezadovoljan svojim izborom, jer znam da bolje nemam u ovoj drzavi. Takodje mi se ne ispalti da kupujem telefon u odavno sumnjivim radnjama po gradu gde ko zna koje telefone preprodaju kao nove, i ko zna odakle. Ovde si bar 100% siguran da je telefon nov.
Za internet svi znamo da se bahate. Ko je nama kriv kad smo kao ljudi neorganizovani, pa nek komsiji crkne i krava i jare i tele, samo da moja guzica trpi manje udaraca od njegove - a samo zato sto smo pasivni. Bar pristup internetu imam, pa mogu da vidim kolko kosta mesecno izdvajanje korisnika u Nemackoj ili Norveskoj ili Americi za jedan bolji paket, ispadne 40€ da platis fiksno da trosis kao sumanut i pozive i poruke i net, a uz pisljivih 100$ dobijes i iPhone 5, da ne govorimo koliko je to % od njihovih primanja. A ovde bi taj apple kostao 1000$. i pretplata 60€, uz sva moguca ogranicenja, jer se posedovanje pametnog telefona i dalje smatra luksuzom. Za nas sve su samo glupi telefoni. Hocu reci gluvi telefoni, mislim da se samo nismo dobro razumeli. No hard feelings. .)
Naravno, vecina ovoga nema direktne veze sa temom, al jbg. Odnosi se na kupovinu S4, kao sto stoji u naslovu. :)
...ja sam moj tako nabaviio, jurio sam oglase, uslov je bio da bude nov neotpakovan i da je uzet preko VIP-a, Telenora ili MTS-a (zbog garancije od 2god)
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W Fractal design Arc Midi Dell U2312HM
Hvala svima na ovim informacijama. :) Kupovacu preko mts-a najvervatnije. Sad iskreno da vam kazem sam u dilemi, ortaci mi pricaju kako je S4 bacanje para, jer je dosta slican i da je bolje da uzmem S3, furam ga godinu, dve, bar dok mi ne istekne taj ugovor ili garancija i onda ga prodam i uzmem sta tada bude aktuelno. Sa druge strane drugi kazu uzmi iPhone 4S nov ili dodaj jos malo i uzmi iPhone 5.
S3 sam imao prilike da vidim i cackam uzivo, dobar je, svidja mi se, S4 nisam, a sto se tice iPhonova, oba sam imao prilike da probam, i vrhunski su, to stoji.
Dolazim do pitanja, tj. trazim savet od Vas, sta Vi mislite da je bolji-razumniji potez, da ste na mom mestu.
Ortaci ti nemaju poima...ja sam bas S3 preskocio, imao sam S2 pa sad S4. S3 je poprilicno ruzan u odnosu na S2 i S4, kao neki prelazni model. S4 ima mnogo toga da ponudi i definitivno je najbolji android telefon na svetu u ovom trenutku.
al najbolji android telefon je LG nexus 4 koji pruza pure android iskustvo.
Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
Ti si ocigledno prespavao neko vreme u hibernaciji... Ima dosta modela telefona koji dobijaju PURE android update...
Kod HTC-a je to ONE M7, kod smugsmug-a je cini mi se bas ovaj za koji je potegnuta tema...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: al najbolji android telefon je LG nexus 4 koji pruza pure android iskustvo :: :: Intel i5-3570k@3,4GH :: CM Storm Enforce :: ASUS Maximus V Gen :: MSI GTX660Ti PE OC :: PATRIOT IEM 8GB @1600MH :: COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W :: INTEL SSD 520 Series 120G :: ::
Nexus 4 je dobar tel ali nije ta klasa jednostavno...nema FHD ekran, slot sa prosirivu memoriju, nema izmenjivu bateriju, ima velikih problema sa trajanjem baterije i ako ima GE rom, kamera je u rangu galaxy s2 modela - sto nije lose i sto je daleko bolje od HTC ONE koji je na tom polju fejlovao u epskim razmerama, nece skoro neka velika kompanija u tako nekom segementu fejlovati....
E sad vidim da ti nisi upoznat za HTC ONE Google Edition i Galaxy S4 Google Edition...svaki HTC ONE i S4 mozes pretvoriti u Google Edition, s tim da oni jos imaju i svoje interfejse: Sense i TouchWiz sto je opet neki plus u odnosu na Nexus 4...
:: al najbolji android telefon je LG nexus 4 koji pruza pure android iskustvo :: :: Intel i5-3570k@3,4GH :: CM Storm Enforce :: ASUS Maximus V Gen :: MSI GTX660Ti PE OC :: PATRIOT IEM 8GB @1600MH :: COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W :: INTEL SSD 520 Series 120G :: ::
@MaliAbner izgleda smo ti i ja spavali u istoj pecini posto ti ovde ne kontas da je rec
31.07.2013. 18:33
status: user broj poruka: 492
o touchwiz s4 modelu a ne s4 google edition koji za razliku od prvo pomenutog pruza pure android i da koleza m7 ti je interno ime za htc one i model htc one m7 ne postoji stvarno :D sve je to htc one :D e sad da li si ti mislio na sense ili google edition e tos morati da mi sapnes :D btw evo hint sense nije pure android :D @dautovic potpuno se slazem nexus 4 je ipak value for money telefon i nije bas u visinama s4 i htc one
Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
A sta je problem staviti u S4 ili ONE zvanican GE rom? Jel to neka nauka? Nekom se bas taj TW i Sense svidjaju, ja npr na S4 koristim 4.2.2 GE i super sam zadovoljan...sad cekam 4.3 GE da se zvanicno pojavi.
EDIT: Ja sam trebao da uzmem Nexus 4, imaju ga dvoje kolega...ipak je on 150e jeftiniji i tom cenovnom rangu nema konkurenciju...Najveca mana mu je trajanje baterije.
Recimo da uzmem telefon preko pretplate kao sto planiram, da li mogu taj telefon da prodam kad god pozelim ili moram da sacekam da isteknu te dve godine? Jer ja u principu placam kesom telefon a posle samo mesecna tarifa, pa mi je logicno da mogu, ili gresim?
Ma mozes odma da prodas...pa ja sam kupio od nekog lika sa VIP mreze...
:: Recimo da uzmem telefon preko pretplate kao sto planiram, da li mogu taj telefon da prodam kad god pozelim ili moram da sacekam da isteknu te dve godine? Jer ja u principu placam kesom telefon a posle samo mesecna tarifa, pa mi je logicno da mogu, ili gresim :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647737. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.