Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone 6 & iPhone 6 Plus Arrive in 36 More Countries and Territories This Month
STRANA 2 OD 2
Simon72 ... 14.10.2014. 13:30 #567366

status: user
broj poruka: 2799
Ko je sve na listi cekanja :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 S5 14.10.2014. 16:02 #567399

broj poruka: 1234
U Telenoru košta kao bubreg:
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/webshop/Mobilni-telefoni/Samsung/Galaxy_S5

Ovo govanjce će koštati kao oba bubrega.

Ima paćenika koji uzimaju paket od 7.000 dinara mesečno.
24X7 je 168.000 dinara + cena će biti oko 100.000 dinara uz Premium paket.

mixer93 Re: ... 14.10.2014. 16:23 #567401

broj poruka: 4187
Pa pazi, ja znam likove kojima pozivi i internet koriste kako bi obavljali posao. Stalno su sa telefon, i takvima sigurno treba paket od 3,4,5,6k dinara. E tu dobiju onda i telefon dzabe. E sad to sto ti kazes, to su pacenici kojima ne treba takav paket ali moraju da imaju odredjeni telefon... To su srpska posla, u stvari to je srpski sindrom sto neko vec rece, samo kolima i telefonima se kur**.

Spacewla uporedjenje 14.10.2014. 17:08 #567417

broj poruka: 612
Telekom Austria (A1):

iPhone 6+ 16GB:

Geräteanzahlung € 0,-
+ Teilbeträge für 24 Monate € 29,12/Monat

iPhone 6 16GB:

Geräteanzahlung € 0,-
+ Teilbeträge für 24 Monate € 24,95/Monat

Znači, švabe mogu za 3000 dinara mesečno da uzmu iPhone 6 i da razgovaraju. Srbija koja ima mnogo slabiji standard ima jače cene?!? Problem nije u potražnji i sl. glupostima, problem je u izrabljivanju budala. Neko bi trebao našem MTSu da postavi pitanje zašto je kod njih mnogo skuplje nego u drugoj državi? Koliko pretplatnika imaju oni koliko ovi? Naši plaćaju već poreze državi?!?

Spacewla Re: S5 14.10.2014. 17:10 #567419

Geräteanzahlung € 0,-
+ Teilbeträge für 24 Monate € 14,54/Monat

:: U Telenoru košta kao bubreg
:: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/webshop/Mobilni-telefoni/Samsung/Galaxy_S
::
:: Ovo govanjce će koštati kao oba bubrega
:: Ima paćenika koji uzimaju paket od 7.000 dinara mesečno
:: 24X7 je 168.000 dinara + cena će biti oko 100.000 dinara uz Premium paket
VMARC A koliko austrijanaca moze mesecno da izdvoji 25€ za telefonski racun 14.10.2014. 17:16 #567421

broj poruka: 9439
A koliko srba 3000 din.?
Opet poredite babe i zabe kako vama odgovara. Na prodatih 100 telefona u Austriji, prodace se 1 u Srbiji. I kako onda mozete da poredite zaradu kroz marze?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Equinoxe Re: A koliko austrijanaca moze mesecno da izdvoji 25€ za telefonski racun 14.10.2014. 17:31 #567427

broj poruka: 12057

Zato što je mržnja jako zajebana stvar...uvek za to ime nekog `opravdanja`.

:: A koliko srba 3000 din.
:: Opet poredite babe i zabe kako vama odgovara. Na prodatih 100 telefona u Austriji, prodace se 1 u Srbiji. I kako onda mozete da poredite zaradu kroz marze
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
mixer93 Re: ... 14.10.2014. 17:40 #567430

Kako ti da objasnis pojedincima ovde to?
Koji je to zakljucak, pazi molim te! Ako se kod nas ne prodaju telefoni u velikim kolicinama onda trebaju biti jeftiniji?

Spacewla Re: A koliko austrijanaca moze mesecno da izdvoji 25€ za telefonski racun 14.10.2014. 17:46 #567432

Znaš li cifru koliko ima MTS postpaid korisnika a koliko A1?!? Ako ne znaš, onda izmišljaš činjenice.
Znaš li usput kolike su tamo plate a kolka je kod nas? Kako to da se onda njima isplati da daju za NULA (0) evra (€) Galaxy S5 i 15€ mesečne pretplate na 24 meseci a da naš operater naplaćuje 60€ mesečne pretplate na 24 meseci?!? Razlikuješ li ti RAZLIKUI izmedju 15 i 60????????????????????????????
Njihove plate/naše plate i opet oni dobiju za 4x jeftinije? To nema veze sa pretplatnicima, ima veze sa budalama koje opravdavaju takve operatere. Vidim i ovde ima takvih koje znaju kanda da računaju.

ODGOVORITE mi koliko pretplatnika ima Telenor a koliko A1? Koliki je godišnji prihod A1 operatera a koliki Telenor Srbija. Pa onda serite uz kvalitetan WC papir .)
:: Opet poredite babe i zabe kako vama odgovara. Na prodatih 100 telefona u Austriji, prodace se 1 u Srbiji. I kako onda mozete da poredite zaradu kroz marze
Spacewla alo bolidi: 14.10.2014. 17:50 #567433

Ko kaže da se u AUSTRIJI telefoni PRODAJU na veliko? Zar ne vidiš da tamo svi uzimaju telefone za 0 (nula) eura (€). Niko ih ne kupuje. Plaćaju mesečno 15€ paket u kome su neograničeni razgovori, sms, internet, .. i voze Galaxy S5. Šta misliš koliko bi Srba uzelo takav paket da se ovde ponudi?!?

Recimo Galaxy S5 za 0 dinara i narednih 24 meseci po 1777din. pretplata u koju je uključeno neograničeno razgovora u okviru svih mreža, internet, bla, bla,...???

Ko kaže da se u Srbiji proda manje telefona? Prodaju se kao alva. To što ih operateri ne nude za realnu cenu, je druga priča. Nude ih NA CRNO za realnu cenu i tako se kupuju. vi opravdavate operatere??? Auuu šta čovek ovde neće da pročita

:: Kako ti da objasnis pojedincima ovde to?
:: Koji je to zakljucak, pazi molim te! Ako se kod nas ne prodaju telefoni u velikim kolicinama onda trebaju biti jeftiniji
Spacewla re 14.10.2014. 18:01 #567434

Pojedinima ni crtati ne pomaže, ali uporediću za one pametne:

= Gerätepreis€ 349,- Galaxy S5 cena uređaja bez ugovorne obaveze u Beču, mreža A1!
= Cena uređaja bez ugovorne obaveze: 95.000din (800€) u Telenor Srbija!

opet će neki bolid da to opravda manjim kontigentom uvoza i td. I to če biti opravdanje za podizanje cene na 800€ sa svega 349€ koliko je u `komšiluku`.
Jeste ali opravdanje za debile, jerr tom logikom, onda bi i na crno takav uredjaj trebao biti 800€, jer nema mnogo uvezenih konada, a ono, ... koliko beše na kupujem - prodajem?!?

VMARC Bolidu 14.10.2014. 18:04 #567436

broj poruka: 9439
Cena bez ugovorne obaveze nije bitna, jer se tako telefoni kupuju na drugim mestima.
Ako mislis da je Austrija losije trziste od Srbije, onda se rado svrstavam u kategoriju bolida koje si prozvao...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Miskonius Re: A koliko austrijanaca moze mesecno da izdvoji 25€ za telefonski racun 14.10.2014. 18:11 #567440

broj poruka: 4420

sa ovakvim cenama drugaciji odnos nije ni moguci...

Spacewla Re: Bolidu 14.10.2014. 18:11 #567441

Kada odgovorimo na ovo pitanje, možemo dalje polemisati, ovako samo NAGADJAMO!

- ODGOVORITE mi koliko pretplatnika ima Telenor a koliko A1? Koliki je godišnji prihod A1 operatera a koliki Telenor Srbija.
:: Cena bez ugovorne obaveze nije bitna, jer se tako telefoni kupuju na drugim mestima
:: Ako mislis da je Austrija losije trziste od Srbije, onda se rado svrstavam u kategoriju bolida koje si prozvao..
Spacewla Re: Re: A koliko austrijanaca moze mesecno da izdvoji 25€ za telefonski racun 14.10.2014. 18:22 #567442

Što ne bi objasnio, sa kojim to cenama? Misliš ono, kod nas 60€ mesečna pretplata u Telenoru uz S5, u Austriji A1 mreža 15€ uz S5? Sa tim cenama? Naravno da nije moguće drugačije kada ima jadnika koji uzimaju pakete od po 15€ i dobiju uz to budget Alcatel/ZTE i sl.telefone pa se još raduju što su dobili tel. za dinar.
Bitno je da i ti kao i ovi `komentatori` odgovoriš ovde meni, tj. nama, koiko godišnje zaradjuje Telenor Srbija a koliko A1 Austria. Kada to otkrijemo, znaćemo, da li su u pravu ovi koji se vade na kupovne moći i to da operateri Srbije nemaju sredstva i zaradu, ili pak ja & ostali koji znaju da nas operateri šišaju kao ovce jer ovde u Srbiji mnogo brzo vuna raste. .)

:: sa ovakvim cenama drugaciji odnos nije ni moguci..
:: :: A koliko srba 3000 din.
:: :: Opet poredite babe i zabe kako vama odgovara. Na prodatih 100 telefona u Austriji, prodace se 1 u Srbiji. I kako onda mozete da poredite zaradu kroz marze
:: ::
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: with Retina displa
:: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: 128GB flash storag
:: :: Intel HD Graphics 400
Spacewla ja o5, i neću više obećavam! 14.10.2014. 18:33 #567445

El vi čuli za reč - MONOPOL?!?

Monopol, je rešenje zagonetke. Austrija (kao i većina EU zemalja) ima 20 + operatera i svaki mora da se izbori za svoj kolač na trpezi tj. tržištu.
Ovde zbog korumpiranog režima (i njegovog instrumenta prinude - `ratel`), potplaćenog sudstva, loših zakona o monopolu, ... ne sprovodjenja istih, .. i raznih začkoljica za dobijanje licence, frekvencije, baznih stanica, bla, bla, .., nije moguće stvoriti zdravu konkurenciju. Nema to veze sa kontigentom prodatih telefona ili bilo čime. Cene diktiraju zato što im se može jer zajedno drže monopol na celom tržištu Srbije. Setite se samo koliko je vremena trebalo za donošenje odluke za prenošenje telefonskog broja?!? Valjda je i albanija imala ranije tu mogućnost. I to je diktiralo broj prodatih telefona? hehe

Hrvati jbt. neće da prihvate EU sporazum o poništavanju rominga unutar EU, jer na taj način kao fora imaju zaradu od TURISTA? Kao da tamo Španci i Liliputanci nemaju zaradu od turista pa rado to prihvataju. Balkanski mentalitet, to znaju i operateri, zato nas i deru!

Bobi4ever Re: Re 14.10.2014. 19:20 #567455

broj poruka: 4888
Takodje. Pokloni im tetka iz USA i dodje ovde da valja za soma eura.
Al` dobro, ovo je Srbija, sljama koliko hoces...

:: Svakako lepa vest! Nek uzima ko sta voli, ili sto bi rekli ko voli nek izvoli
:: Najmilije ce mi biti za ovu gospodu sa oglasa sto traze po 1000 i vise evra za iPhone6. Sramota!
mixer93 Re: ... 14.10.2014. 19:31 #567461

A tetka jadna, prima ga u dupe tamo za taj preplaceni otpad... xD

Igor88 ... 14.10.2014. 21:01 #567481

broj poruka: 509
iPhone 6 od 16GB uz paket koji košta oko 1500 dinara košta nešto manje od 110 000 dinara. Uz najjeftiniji paket od oko 530 dinara mesečno, iPhone košta oko 115 hiljada dinara. Uz najskuplji paket, koji je košta nešto manje od 5 hiljada dinara mesečno, telefon staje oko 68 000 dinara. Ako hoćete na rate, to je moguće jedino uz najskuplji paket, što znači da biste iPhone 6 plaćali oko 7700 dinara mesečno, 24 meseca.

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

-ShonE- Re: ... 14.10.2014. 23:08 #567492

broj poruka: 3529
O gospode boze! Ako stvarno budu takve cene, pa to nije normalno. Ej! Tolike pare da se daju za fon, ne znam sta da kazem, kako to da okarakterisem.

Ja imam neka svoja licna razmisljanja kojih se pridrzavam i kada svoj telefon menjam, nikada u zivotu nisam dao vise od 200-300e na tel., bilo preko paketa ili ovako kupljen.
U principu i kada izdvojim jednom u dve god. tih 200+ eura, dusa me boli koliko je to skupo, jer uz takvu cenu, ako hocu neki bolji fon, kao na primer kada sam uzimao nexus5, uz takvu cenu obavezno ide neki od skupljih paketa na mesecnom nivou. Strasno!

Najsveziji primer, kada su inostrani operateri u pitanju, je primer mog gazde. S obzirom da imamo firmu i u Nemackoj, on je lepo, cim se pojavio iPhone 5s, otisao tamo i preko firme uzeo za sebe jedan komad, uz njihov-nemacki broj i paket koji ga mesecno kosta nekih 40+ eur-a, i to ako se ne varam na god. dana, a mozda i na dve. Nije toliko ni bitno na koji period je, bitno je da ima neke, sacuvaj boze besplatne minute, pa ja mislim neograniceno po celoj evropi, u okviru evropske unije. E to je do jaja ponuda, a njemu znaci jer je non stop negde na putu po evropi.

Ovi nasi ne mogu ljudsku cenu da naprave nikako. Sve mi se cini da je monopol uzeo danak, i da nase trziste i nije toliko malo kako se cini, vec jednostavno, ako se pogleda po cenama, vidi se da je kod svih nasih operatera poprilicno slicna cena za aparate. Tuzno!
Ja licno mislim da dokle god ljudi kupuju nece ovi nasi da nam smanjuju cene, prosto i jednostavno, a hvala bogu ima gomila ljudi koji kupuju skupe tel. samo eto da mogu da kazu imam taj i taj model, znas ono, najnoviji. .)

:: iPhone 6 od 16GB uz paket koji košta oko 1500 dinara košta nešto manje od 110 000 dinara. Uz najjeftiniji paket od oko 530 dinara mesečno, iPhone košta oko 115 hiljada dinara. Uz najskuplji paket, koji je košta nešto manje od 5 hiljada dinara mesečno, telefon staje oko 68 000 dinara. Ako hoćete na rate, to je moguće jedino uz najskuplji paket, što znači da biste iPhone 6 plaćali oko 7700 dinara mesečno, 24 meseca
:: Intel i5 3570
:: Intel DZ77BH-55
:: 16GB Hyperx @160
:: 120GB SS
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Evo vam malo zdravog `razmisljanja` od strane kupca, 14.10.2014. 23:56 #567504

broj poruka: 1131
Znaci 4S,5S smo ga popu****?
Ja mislim da su se zeznuli ZESCE jer sta misle da bi mogli brze i bolje da da prodaju 4S u nekom paketu do 2000 din i max 200e ili 6 u nekom pakaketu od 2000 za 500 - 1000e u zavisnosti koliko ima GB?

Mislim Iphone treba da bude dostupan siroj masi da se probije na trziste pa zar ne? pa eto im resenja 4S ?

Koja je filozofija Appla?
Kada dolazi na novo trziste,onaj fazon `ko ima para kupice nas ko nema moze da place pored radnje`

Stice se utisak od njih : ocemo odmah veliku lovu,necemo da damo predhodne dosta jeftinije modele da nedaj boze vise njih ne bi posedovalo nase proizvode?

Mislim stvarno...

imarkovic Re: Evo vam malo zdravog `razmisljanja` 15.10.2014. 00:00 #567505

broj poruka: 19073
Kako to misliš, `koja je filozovija Apple-a`? Gde, u Srbiji?
Ista kao i svuda, samo što oni nisu zaslužni za to što su cifre velike, već, uvoznici, a preko njih i alavi preprodavci, svako hoće svoj deo kolača, mi smo dužni da platimo ceo i da pitamo jel treba još..

:: Znaci 4S,5S smo ga popu****
:: Ja mislim da su se zeznuli ZESCE jer sta misle da bi mogli brze i bolje da da prodaju 4S u nekom paketu do 2000 din i max 200e ili 6 u nekom pakaketu od 2000 za 500 - 700e
:: Mislim Iphone treba da bude dostupan siroj masi da se probije na trziste pa zar ne? pa eto im resenja 4S
:: Koja je filozofija Appla?
:: Kada dolazi na novo trziste,onaj fazon `ko ima para kupice nas ko nema moze da place pored radnje`
:: Stice se utisak od njih : ocemo odmah veliku lovu,necemo da damo predhodne dosta jeftinije modele da nedaj boze vise njih ne bi posedovalo nase proizvode
:: Ako ne bude u ponudi 4S i 5S onda bravo Apple...
Igor88 5S 5c 15.10.2014. 00:00 #567506

broj poruka: 509
5S i 5C bice u telenoru 4S NE!

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

micika988 ... 15.10.2014. 07:15 #567516

broj poruka: 2094
E koliko kukate za tim iphone-om. Gotovo svako penzionisano vojno lice americke mornarice koje imalo ikakvih dodira sa elektronskim osmatranjem i izvidjanjem navodi da je iphone-u moguce upaliti mikrofon dok je u power-off modu (ugasen ekran) i slusati sta se prica. (jedan od razloga zasto se baterija nikad ne vadi)

Nasta ti vecina trendica odgovara aHaaa i ode i kupi isti. Cak i da im demostriras, kako se pise app i njena upotreba, oni bi opet otisli u kupili ga. Nekom je nemoguce pomoci, ma sta uradili.

A onda se neko pametno doseti i kaze: `Nemam sta da krijem`. A ja mu velim, nemas a? Daj onda tvoj pasvord za mail, facebook, broj kreditne kartice, pin code i svaku mogucu malu prljavu tajnu sa iCloude-a. E onda vele, e pa nisam tako mislio. A sta si mislio, pitam se ?!
Don`t want my PC Green, Cuz man that shit is whack

maxxio Re: ... 15.10.2014. 08:52 #567520

broj poruka: 665
Ma šta kažeš? Već izašao novi broj `Trećeg oka`?
Sreća naša što imamo tebe `obaveštenog` i tvoj ljubljeni Google da nam čuva privatnost:

http://www.digitaltrends.com/computing/avoid-dropbox-facebook-google-warns-snowden/

http://america.aljazeera.com/articles/2014/5/6/nsa-chief-google.html

http://www.usatoday.com/story/news/world/2013/07/03/nsa-germany-snowden-websites/2487125/

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647765.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs