To se i ja pitam? Vrlo je jednostavno otici preko za vikend i kupiti telefon. MTS-u ne bih dao ni jedan dinar. tu kompaniju treba zatvoriti, Najobicnije neznalice, muljatori, dno dna.
:: Odes u prvi Apple store u okruzenju i zamenis telefon odmah : :: Jefinije ti je i brze.. :: Retoricko pitanje: Koj si Q kupovao iPhone preko operatera u Srbiji? Imas 200 000 din za bacanje :: Pa to niko normalan ne radi.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: AMD Sempron 385 :: MSI AM1 :: 2GB Kingston 1600MH :: 160GB :: LC Power 1340MI 75 :: :: Intel Celeron G182 :: Asus B85M- :: 2GB Kingston 1333MH :: 250G :: IGMax 500 :: :: ::
Cak i garanciju lakse i brze ostvaris... Moj drug kupio iP5 ovde preko oglasa, crkne mu BB dok je bio u Francuskoj, udje u Apple store u Parizu, da telefon sluzbeniku, ovaj ga preda nekom drugom radniku, posle 10 minuta se taj radnik vraca, donosi papir, on potpise i onaj radnik sa saltera mu u kartonskoj, onoj braon OEM, kutiji da samo telefon (bez punjaca i opreme), potpuno nov, naravno. Telefon je imao tragove koriscenja, ogrebotine i sl., nije imao masku nikada i niko mu nije pravio ni najmanji problem zbog toga, nisu ih uopste zanimala ta `fizicka ostecenja`. Jedino sto nije bio JB, jer je pokusao updateom iOSa da resi problem. Samo su mu proverili kvar i za 10 min je dobio novi telefon.
Još me drže bez informacija, dobio sam mail da je žalba na razmatranju i da se `strpim` iako nisam nikoga požurivao. Međutim, napravili su nekoliko, ali nekoliko grešaka, kako u zvučnom zapisu, tako i u pisanoj formi. Interesantno je i to da posle kontaktiranja Apple-a oni po imei broju nisu bili upoznati sa problemom, a MTS tvrdi da ih je Apple odbio, ali sam i njima pisao žalbu. Jednostavno neću da odustanem.
Ja garantujem da oni nisu ni kontaktirali Apple u vezi tog telefona. Kao po obicaju radi se o zamaranju i umaranju zrtve ne bi li ista odustala. To su klasicna jjarenja Srpskog poslovnja. Nema sta da ti tu da odustajes telefon je falican i mora da se zameni novim. Mogu oni tamo da dube na glavi, ja da sam na tvom mestu pisao bi pismo dirketno Apple-u. MAda si to trebao da uradis cim si to primetio. Da si slikao telefon sa serijskim projem IME-om kutijom detaljno sa racunom i poslao pismo sa sve slikama, i pri tom da kazes da nisi uspeo da reklamiras kod ovih nasih domacih lopova, ja garantujem da bi ti nov telefon stigao na kucnu adrsu.
:: Još me drže bez informacija, dobio sam mail da je žalba na razmatranju i da se `strpim` iako nisam nikoga požurivao. Međutim, napravili su nekoliko, ali nekoliko grešaka, kako u zvučnom zapisu, tako i u pisanoj formi. Interesantno je i to da posle kontaktiranja Apple-a oni po imei broju nisu bili upoznati sa problemom, a MTS tvrdi da ih je Apple odbio, ali sam i njima pisao žalbu. Jednostavno neću da odustanem :: :: Svakako da ću se javiti šta je bilo. ::
Agonija se nastavlja, evo i posle 14 dana ništa. Kontaktirao sam Apple Customer Support ponovo sinoć, i ipak su prijavili telefon, ali posle razgovora sa ljubaznim gospodinom iz Apple-a doznao sam da MTS treba ovo da reši ne Apple. Naravno posle malo kopanja doneo sam i sledeći zaključak. Polazeći logikom ličnog zaključka, možda i grešim ali teško, MTS ako nema servis moraće svaki telefon da zameni, za najmanji BUG oko SW-a ili najgluplji HW kvar. Kako to mora da ide iz MTS džepa u tom slučaju zaboravite da imate servis, zaboravite da imate pravo na reklamaciju, jer oni neće platiti ništa is svog džepa, jer im vi drugari niste bitni. Ukoliko je ovo zapažanje tačno, a u to sam poprilično siguran, MTS prodaje telefone bez važeće garancije, tj. želje da i jednu u budućnosti uvaži. Još jednom moj zaključak, možda grešim, ali teško. SWAP pakovanja u ovom slučaju sigurno nemaju, i jasno mi je zašto apple customer servisu ovo na prvu loptu nije bilo jasno. Opet nije mi jasno zašto kad su već znali da mogu da budu u problemu, nisu dogovorili finasiski RMA fi, od recimo min 1% jer u uslovima u kojima prodavac sam servisira telefone, a servisa stručnog nema, u tom slučaju trebali su dogovoriti RMA fi koji će da pokriva ovaj i njima slične slučajeve.
Opet postavlja se pitanje, šta ako imaju dogovoreni RMA fi? U tom slučaju u pitanju je samo bezobrazluk, i opet se vraćam na svoj zaključak, MTS neće preduzeti ništa, bilo da je novac ili SWAP u pitanju kako bi što više ostalo u inhouse kasi. Opet postavlja se pitanje zašto ovoliko čekati, šta sad čekaju?
Zaključak u kratkim crtama: MTS NEMA SERVIS ZA APPLE, BAR NE ONAJ ZVANIČAN. KO BUDE IMAO HRABROSTI DA UZME TELEFON KOD NJIH SVAKA MU ČAST.
Prvo zao mi je jako zbog tvog slucaja a evo u par crta realne stvari.
MTS,Telenor,Vip NE MOGU da imaju servis za Apple uredjaje kao ni za bilo koje druge po zakonu. Sve to odlazi u ovlascene servise (kod nas nema ovlascen servis za Apple) Dakle taj ljubazni te je tako slatko zajebo da nisi svestan.Koji crni support centar ? ALO BRE MAJMUNI vaz proizvod je felerican ocu odmah zamenu ne zanima me ni MTS ni vi ako nema zamene tuzba protiv Appla... eee tako se to radi.... Sa druge strane samo koga tuziti ? pogledaj spisak zemalja sa podrskom Srbije nema PONAVLJAM opet APPLE NIJE USO u nasu dragu Banana Republic.....
Ljudi su ti dali ovde najbolji savet za vikend preko i novi aparat kraj muka... A ako se pitas kako tamo to moze ne sto su oni uredjene drzave nego ima pravi Apple support...
ovako se kidas u prazno ili im zapreti ili nosi u okruzeneje trece nema
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Agonija se nastavlja, evo i posle 14 dana ništa. Kontaktirao sam Apple Customer Support ponovo sinoć, i ipak su prijavili telefon, ali posle razgovora sa ljubaznim gospodinom iz Apple-a doznao sam da MTS treba ovo da reši ne Apple. Naravno posle malo kopanja doneo sam i sledeći zaključak. Polazeći logikom ličnog zaključka, možda i grešim ali teško, MTS ako nema servis moraće svaki telefon da zameni, za najmanji BUG oko SW-a ili najgluplji HW kvar. Kako to mora da ide iz MTS džepa u tom slučaju zaboravite da imate servis, zaboravite da imate pravo na reklamaciju, jer oni neće platiti ništa is svog džepa, jer im vi drugari niste bitni. Ukoliko je ovo zapažanje tačno, a u to sam poprilično siguran, MTS prodaje telefone bez važeće garancije, tj. želje da i jednu u budućnosti uvaži. Još jednom moj zaključak, možda grešim, ali teško. SWAP pakovanja u ovom slučaju sigurno nemaju, i jasno mi je zašto apple customer servisu ovo na prvu loptu nije bilo jasno. Opet nije mi jasno zašto kad su već znali da mogu da budu u problemu, nisu dogovorili finasiski RMA fi, od recimo min 1% jer u uslovima u kojima prodavac sam servisira telefone, a servisa stručnog nema, u tom slučaju trebali su dogovoriti RMA fi koji će da pokriva ovaj i njima slične slučajeve :: :: Opet postavlja se pitanje, šta ako imaju dogovoreni RMA fi? U tom slučaju u pitanju je samo bezobrazluk, i opet se vraćam na svoj zaključak, MTS neće preduzeti ništa, bilo da je novac ili SWAP u pitanju kako bi što više ostalo u inhouse kasi. Opet postavlja se pitanje zašto ovoliko čekati, šta sad čekaju :: :: Zaključak u kratkim crtama: MTS NEMA SERVIS ZA APPLE, BAR NE ONAJ ZVANIČAN. KO BUDE IMAO HRABROSTI DA UZME TELEFON KOD NJIH SVAKA MU ČAST.
Zasto jednostavno ne raskines ugovor sa mts-om ? Otkaci se od njih i predji kod drugog provajdera. Ako ti je toliko stalo za apple povratna karta busom do Beca je smesna cena,kupis u Becu prosetas malo i kuca.
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: :: :: Zasto jednostavno ne raskines ugovor sa mts-om :: Otkaci se od njih i predji kod drugog provajdera :: Ako ti je toliko stalo za apple povratna karta busom do Beca je smesna cena,kupis u Becu prosetas malo i kuca ::
Ako je Apple kontaktiran a oni odbijaju da zamene uredjaj sto mi je totalno kosmicki neverovatno, ali akoje ipak tako to bi onda znacilo da se radi o nelegalnim uredjajima koje MTS prodaje. Dakle ovde nesto debeleo smrdi. Apple ne posluje tako sto se dogovoti sa nekim da mu proda telfone po nizoj ceni a da ne garantuje za ispravnopst istih to mi je skroz glupo. Ovde nisu cista posla nesto se tu desava. Ja sam imao rpoblem par puta oko reklamacije ali tako glupo obrazlozenje nikada nisam dobio. Cak sam dosdao u situaciju da spor jednom prilikom resavam i fizicki ali ovakvo obrazlozenje kao sto si ti od MTS-a dobio nikada nisam jos cuo.
:: Agonija se nastavlja, evo i posle 14 dana ništa. Kontaktirao sam Apple Customer Support ponovo sinoć, i ipak su prijavili telefon, ali posle razgovora sa ljubaznim gospodinom iz Apple-a doznao sam da MTS treba ovo da reši ne Apple. Naravno posle malo kopanja doneo sam i sledeći zaključak. Polazeći logikom ličnog zaključka, možda i grešim ali teško, MTS ako nema servis moraće svaki telefon da zameni, za najmanji BUG oko SW-a ili najgluplji HW kvar. Kako to mora da ide iz MTS džepa u tom slučaju zaboravite da imate servis, zaboravite da imate pravo na reklamaciju, jer oni neće platiti ništa is svog džepa, jer im vi drugari niste bitni. Ukoliko je ovo zapažanje tačno, a u to sam poprilično siguran, MTS prodaje telefone bez važeće garancije, tj. želje da i jednu u budućnosti uvaži. Još jednom moj zaključak, možda grešim, ali teško. SWAP pakovanja u ovom slučaju sigurno nemaju, i jasno mi je zašto apple customer servisu ovo na prvu loptu nije bilo jasno. Opet nije mi jasno zašto kad su već znali da mogu da budu u problemu, nisu dogovorili finasiski RMA fi, od recimo min 1% jer u uslovima u kojima prodavac sam servisira telefone, a servisa stručnog nema, u tom slučaju trebali su dogovoriti RMA fi koji će da pokriva ovaj i njima slične slučajeve :: :: Opet postavlja se pitanje, šta ako imaju dogovoreni RMA fi? U tom slučaju u pitanju je samo bezobrazluk, i opet se vraćam na svoj zaključak, MTS neće preduzeti ništa, bilo da je novac ili SWAP u pitanju kako bi što više ostalo u inhouse kasi. Opet postavlja se pitanje zašto ovoliko čekati, šta sad čekaju :: :: Zaključak u kratkim crtama: MTS NEMA SERVIS ZA APPLE, BAR NE ONAJ ZVANIČAN. KO BUDE IMAO HRABROSTI DA UZME TELEFON KOD NJIH SVAKA MU ČAST.
Pravac poslovnica gde si uzeo telefon, preko reda, uz uku, buku i dreku, trazis raskid ugovora. Na sred poslovnice, sad i odmah, bez odvlacenja su sporedne prostorije i sl.
Kokosari tvrde pazar i izmaraju coveka u nadi da ce odustati.Tuzno je sto trzisne inspekcije se izdrkavaju na malim radnjama i sirotinji a ove velike ne smeju da pipnu.Imao sam sa Telenorom prosle godine neprijatno iskustvo,otisao kod komsinice trzisnog inspektora i pozalio se.Rekla je da njima nista ne moze.
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.