To je sustina, mnogo prezervativa a svi probuseni (trgovac istripovao da je patriota...)!
Turbofolk will die very soon...!
:: Poredio sam sa drugarom slike na njegov LG G2 13mpx, mom Nexus 5 8mpx i mom starom foto aparatu Olympus c770 Ultra Zoom 4mpx :: :: Blaga reč je da je Olympus oduvao, a u to sam i sam bio uveren ali morao sam da dokažem drugaru da nije sve u mega pixelima.
Reklamiraju ga kao da je neunistiv a ustvari penis kao i sve ostale zajebancije iste vrste. Pre 3 dana sam jednoj devojci stavio slicnu stvar na sgs note 3 i be deluje lose ali opet bih ja na to stavio klasicnu folijicu po mogucstvu mat.
Dabome da sve nije u broju Mpix, velicina/tip senzora, optika... ajde molim te telefon da pravi slik kao dslr? Nokia 808 je mozda blizu, ali opet ima manji senzor od prosecnog dslr-a. Pa staklo. I sama slika se razlikuje od slike koju pravi malo ozbiljniji fotoaparat, sama zasicenost boja je drugacija. Naravno, moze da se to sredjuje posle, ali nije i ne moze da bude to - to.
Takodje ni procesori ne mogu da se porede, nije sve u broju jezgara ili brzini, tu su i setovi instrukcija.
I za 4k video - da, ima telefona koji snimaju 4k, ali moras uzeti u obzir i koji je bitrate i kompresija tog snimka. Uzmi poredi snimak sa nekog telefona i recimo Cinema Eos, ili ne daj boze Blackmagic kamere. Pa cak i `obican` HD sa dslr-a ne moze da se poredi sa 4k sa telefona.
Slazem se recimo sa tim da su rezolucije ekrana za mobilne otisle u domen nebuloznog.
Elem, postujem tvoje misljenje, ali smatram da su specifikacije telefona marketing koji i sluzi da se neko upeca na pricu `u ovaj telefon je jaci od komsijinog kompa` :)
That being said, smatram da je tablet jedna od najboljih investicija koje sam napravio. I da je generalno upotrebna vrednost tableta mnogo veca od telefona. Ja moj koristim i za zabavu i posao, plus sve sto moze da mi zatreba je uvek uz mene. Koristim ga za vise stvari nego za koje sam koristio laptop, i sto je najbitnije ne osetim ga u torbi, ne smeta mi da ga ponesem bilo gde (najveci problem koji sam imao sa lap-om) i za skoro godinu ipo dana, ni jednom nisam pomislio na to da li ce mi se isprazniti baterija.
Ali, kada mi treba PhotoShop ili bilo sta slicno ozbiljnije PC jednostavno nema zamenu.
Da se vratim na temu. Ne moze da se poredi sa PC-om. Postoje stvari koje se poklapaju ali PC=/= telefon=/=tablet. Sve ima svoju namenu.
Nego, idem ja sada do pekare po jednu pancerotu, kakvi bre megapikseli, 4k rezolucije i povezivanje 4 graf. karte. A ni jedan krug bajsem nece da skodi. :)
Slazem se da telefon i standardni desktop ne mogu da se uporede, ali opet ne mozemo ne primetiti da je danasnji HI END Smart phone jaci od vecine prosecnih kompjutera, mogu sa svakim u opkladu da bi moj Galaxy S5 mogao da potera i XP i sedmicu bez pardona. Slazem se, drugaciji je princip kad je ozbiljni rad u pitanju (photoshop i video editing, sto se programiranja tice to moze i na mom starom kompu sa barton procesorom i 3 GB ddr1). I pored svega danas, sandardni korisnik moze opusteno da se sluzi sa malo jacim tabletom ili smartphonom, jednostavno sve radi od you tubeta do slanja mejlova, dopisivanja i ne znam cega i to radi savrseno, a ni u jednom trenutku ne mora da sedi za kompom.
Sto se samog poredjenja sa DSLR-om tice... paaaa i da i ne.... kako da kazem... Ne ni najbolji smartphone sa najboljom kamerom ne moze ni u ludilu da se uporedi sa prosecnim DSLR-om (pod uslovom da osoba koja koristi i jednu i drugu spravicu ume da koristi DSLR kako treba). Ali staviti DSLR u ruke nekome na ulici i taj isti smartphone... pa tu stvari idu drugacijim tokom... Dok ce mu trebati 5 sekundi da uskljoca savrsenu fotografiju sa telefonom, sa DSLR-om nece slika u vecini slucajeva moci da se uporedi sa onom sa telefona jer isti doticni sa ulice ne ume da koristi DSLR ...
Koga zanima evo kod mene na S5 snimanje u 4K rezoluciji tera 48Mbit/s sto nije malo i uspesno ga i reprodukuje kao i bilo koji drugi 4K materijal... Sto se programiranja tice, tu nikada nije trebala nikakva masina, to je samo pisanje koda i kao takvo ne zahteva cak nista vise od text editora... Cak sam i na ovom telefonu u jednom trenutku iz ciste radoznalosti napravio ful funkcionalan sajt u HTML-u od nule bez ikakvih problema, osim sto je ipak za takvo piskaranje bolja tastatura, ali opet i danas to moze da se resi sa bluetooth tastaturom, a sam telefon se preko micro HDMI-a nakaci na monitor i eto ti komp... To je mogao i moj stari Motorola Razr XT910...
Iskreno pre bih rekao da ce PC kao licni kompjuter u kucama i firmama izgubiti poentu za jedno 10-15 godina, i da sve ide ka klaud varijanti, a da cemo u tom periodu u kucama imati terminale za pristup gde ce se sve ostalo raditi online... Nesto sve vise ide ka tome...
``Odmah da napomenem,svi smo svesni da hardver ugradjen u telefone nije na istom nivou kao na PC-ju.... Ali moderne Octa i quad core zveri,polako dostizu nivo,gde mi vidimo koliko smo pokradeni na PC trzistu... Sad bih ovde lagano rage-ovao,i psovao do mile volje,al svakako da imam precih stvari u zivotu``
Bravo Milunka, o tome ja pricam vec danima, upravo o tome. POKRADENI! Pravi izraz, zato mi masina ide na oglase samo je pitanje vremena, a sada da nastavim da citam celu temu...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Poredis CPU desktop racunara i CPU mobilnog uredjaja? Do juce shamesung performanse per core je imao jedva 2% od performnase per core i to duala iz 2006 godine :-D Jedino Apple je tu odmakao sa A7-A8 cpu koji pokazuju zube i ako je `samo` dual core...
E ja sam platatio 380 DM za Ericson T 10, sim karticu 80 DM ,prevod 10 DM i futrolu 15 DM. To sam sve kupio januara 2000 godine.
:: E sad se vracas u proslost daleku :: Pa ja sam pejdzer bel pagette platio 2.000 maraka :: :: Prvi mobilni ericsson gf 788 1000 + gsm karticu 360 maraka i cekao je 15 dana :: :: Sad ova deca ne znaju ni sta je pejdzer :: ::
Pricajte sta hocete, ovo je i mene iznenadilo... odradio sam mali test, jer mi djavo nije da mira, izmedju SG S5 i Canon EOS 1000D dslr-a i bez obzira sto je malo stariji fotoaparat, ipak je DSLR... Iznenadjen sam rezultatima...
Da bi bilo po PS-u i jedno i drugo je ful na automatici bez ikakvih efekata i ne znam cega... Ko ne vidi, neka skine obe fotke na komp i obrati paznju na tablicu od kombija ili na sam kombi... Jeste malo lepse boje daje dslr, mada realna slika u stvarnosti nije toliko tamna kao kod canon-a, a mnogo vise detalja preko telefona... e neka ide sve u pm...
Mislim da si se mozda zaebo u fotkanju, jer nema šanse da čak i entry model 1000D koji jeste slr, ali daleko od profi aparata napravi ovako lošu fotku. Pre svega, nije dobro slikano sa aparatom, ne ulazim u to da li je napravljena dobra slika i sa S5, verovatno nije ni to, ali da preskočimo to, nisam ni gledao specifikacije, ali znaj da dSLR ne mora nužno da pravi dobre slike na AUTO, baš naprotiv, mora da se prilagodi uslovima i ručno podesi kako treba, onda može da napravi neverovatno dobru sliku. Prozumer bi bio dobar primer za AUTO slikanje. Svakako, taj Canon nema zoom objektiv, a ovo je slikano sa terase na daljini, S5 ima svakako mnogo dobru napucanu kameru, sa sve zoom-om, ne košta džabe koliko košta. Ovakvo poređenje bi bilo adekvatno u nekim uslovima na relativnoj blizini, par metara, sa slikanjem nečeg gde mogu da se vide detalji itd.
:: Pricajte sta hocete, ovo je i mene iznenadilo... odradio sam mali test, jer mi djavo nije da mira, izmedju SG S5 i Canon EOS 1000D dslr-a i bez obzira sto je malo stariji fotoaparat, ipak je DSLR... Iznenadjen sam rezultatima.. :: :: Ova slika je napravljena sa S5 par sekundi posle canona... http://i.imgur.com/MsrU810.jp :: :: Ova je napravljena sa Canon-om.. http://i.imgur.com/vTGvD74.jp :: :: Da bi bilo po PS-u i jedno i drugo je ful na automatici bez ikakvih efekata i ne znam cega... Ko ne vidi, neka skine obe fotke na komp i obrati paznju na tablicu od kombija ili na sam kombi... Jeste malo lepse boje daje dslr, mada realna slika u stvarnosti nije toliko tamna kao kod canon-a, a mnogo vise detalja preko telefona... e neka ide sve u pm.. ::
Hahaha telefoni presisali PC. Samo vas zamisljam ceo dan za telefonom u znojavim rukama. Xexexe. Ja bi izgradio svoju pecinu sa agregatom ultra jakim PCem delovima rezevnim, satelitskom vezom sa NATO Paktom. Nezavisnim internetom, neprobojnim koji bi cuvali Albanski hakeri koji kada bi bio napadnut odmah bi sledio odgovor gasenje filtera u gradskom vodovodu i sl. Pecina napravljena da prezivi apokalipsu i za uspostavljenje komunikacije sa Amerikancima kada se sve srusi ovde.
Fabricki kit objektiv 18-55mm, jeste terasa prvi sprat, ali sama razdaljina do zida kuce je nekih 20m max, cisto sumnjam da sam se za`ebo u fotkanju znam da koristim cudo, a i nema sta da se zeznes u auto modu, sam fokusira i sva polja su fokusirala, slika nije mutna, takva je na automatici, objektiv cist... Da naravno da ce da napravi bolju fotku kada dslr koristis kako treba-na manuel modu, ali ovo je bilo cisto poredjenje oba uredjaja u auto modu, plus isti ima samo 10Mpix bez obzira sto za razliku od S5 ima CMOS senzor...
@imarkovic- To je to, ne moze drugacije 1000D, ispucao sam jedno 15 fotografija i rezultat je svaki put bio isti, lepo sam rekao da sam ostao u cudu, cak sam probao i sa manuelnim fokusom i rezultat je ostao isti... Cisto sumnjam da bi S5 mogao da se uporedi sa danasnjim naslednikom 1000D ali opet fotke govore same za sebe... Treba mi Upgrade ALI Ne mogu i Fotoaparat nov i motor da registrujem i dete od 2 meseca i drugo od 2 ipo godine, a i komp ima 6 godina a treba nov, sva ta usta traze, a ove godine iz ociglednih razloga necu nositi canona na more, bice dovoljan telefon (ako uopste bude mora)...
Imao sam 1000D pre nekoliko godina, bio je to odličan aparat, ali recimo ja ga nisam testirao sa fabričkim objektivom na tolikoj razdaljini, veruj mi da nije dobar za to, čak mislim da prozumer pre njega koji sam imao PowerShot S5 IS je imao fantastično bolji zoom i focus i bolju sliku na većim razdaljinama. Sada, sa profi aparatom ja ne mogu sa objektivom koji nije ZOOM da očekujem neku zapanjujuću sliku.. ali zato na blizinu, neuporedivo. Za aparat ti ne treba upgrade (po meni), već downgrade po pitanju telefona Da, to si u pravu, kad bih imao S5, radije bih njega nosio nego grdosiju od aparata na more. Pesak, voda, blabla. Ali, opet bih kupio dSLR.
:: Fabricki kit objektiv 18-55mm, jeste terasa prvi sprat, ali sama razdaljina do zida kuce je nekih 20m max, cisto sumnjam da sam se za`ebo u fotkanju znam da koristim cudo, a i nema sta da se zeznes u auto modu, sam fokusira i sva polja su fokusirala, slika nije mutna, takva je na automatici, objektiv cist... Da naravno da ce da napravi bolju fotku kada dslr koristis kako treba-na manuel modu, ali ovo je bilo cisto poredjenje oba uredjaja u auto modu, plus isti ima samo 10Mpix bez obzira sto za razliku od S5 ima CMOS senzor.. :: :: @imarkovic- To je to, ne moze drugacije 1000D, ispucao sam jedno 15 fotografija i rezultat je svaki put bio isti, lepo sam rekao da sam ostao u cudu, cak sam probao i sa manuelnim fokusom i rezultat je ostao isti... Cisto sumnjam da bi S5 mogao da se uporedi sa danasnjim naslednikom 1000D ali opet fotke govore same za sebe... Treba mi Upgrade ALI Ne mogu i Fotoaparat nov i motor da registrujem i dete od 2 meseca i drugo od 2 ipo godine, a i komp ima 6 godina a treba nov, sva ta usta traze, a ove godine iz ociglednih razloga necu nositi canona na more, bice dovoljan telefon (ako uopste bude mora).. :: ::
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647739. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.