Radosna vest za Apple hatere... Kako trajno brikovati 64bit iOS uredjaj za manje od minute
STRANA 2 OD 2
gilopile
...
14.02.2016. 05:01
status: user broj poruka: 9459
Ne razumem te. Kako mislis da promenis home dugme i brikovace se? Zar to nije obican taster i sve jedno koji ces staviti?
Objasni...Na ovo mislis ( link dole )? Kako ne moze drugi, tj. moze samo original koji je bio? Po cemu ga to izdvaja od ostalih? Jedino da su ugradili u njemu i neki eeprom koji sadrzi sifru da je to bas njegovo dugme.. :D
Tako je :) Prosto vadjenje baterije resava stvar. Sat se resetuje na default vrednosti. Stvarno je neunistiv! Home taster moze da se menja. To je obican taster sa ugradjenim fingerprint skenerom. Informacije koje on prikuplja skladisti i obraduje cip koji se nalazi na maticnoj ploci, tako da nema veze sa home dugmetom, problem je ako vrisne cip na MB, ali tesko... Ipak je to Apple.
Pa to. Sto onda Zutic zajebava...Ipak, zamalo da je taj chip ugradjen u njega :d Apple do jajca, brate!
::Home taster moze da se menja. To je obican taster sa ugradjenim fingerprint skenerom. Informacije koje on prikuplja skladisti i obraduje cip koji se nalazi na maticnoj ploci, tako da nema veze sa home dugmetom, problem je ako vrisne cip na MB, ali tesko... Ipak je to Apple
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Jedino sto mora biti original Home Button, sa kopijom ne radi Touch ID :)
El Capitan
:: Pa to. Sto onda Zutic zajebava...Ipak, zamalo da je taj chip ugradjen u njega :d Apple do jajca, brate :: :: ::Home taster moze da se menja. To je obican taster sa ugradjenim fingerprint skenerom. Informacije koje on prikuplja skladisti i obraduje cip koji se nalazi na maticnoj ploci, tako da nema veze sa home dugmetom, problem je ako vrisne cip na MB, ali tesko... Ipak je to Apple :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
na zalost nije bas tako, u pravu je markozutic, uradis restore sestice, preko iTunesa sa neoriginalnim home tasterom i dobijes error 53 i nema mu spasa . Za sesticu je sigurno, da li je za 6s ne bih znao. Za 5s nema greske. To se pojavilo zajedno sa IOS 9 i vise, mislim da je jos uvek bez pomoci.
:: Jedino sto mora biti original Home Button, sa kopijom ne radi Touch ID :) :: :: El Capita :: :: :: Pa to. Sto onda Zutic zajebava...Ipak, zamalo da je taj chip ugradjen u njega :d Apple do jajca, brate :: :: :: :: ::Home taster moze da se menja. To je obican taster sa ugradjenim fingerprint skenerom. Informacije koje on prikuplja skladisti i obraduje cip koji se nalazi na maticnoj ploci, tako da nema veze sa home dugmetom, problem je ako vrisne cip na MB, ali tesko... Ipak je to Apple :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Samo prilikom restorea. Dok si na istom fw koji je bio u trenutku zamene tastera, home ima funkciju ali bez touch id. Sa zamenjenim originalnim tasterom nema nikakvih problema. Jednostavno, nema drajver pa se brikuje :)
El Capitan
:: Nažalost promenom home dugmeta na 5S i na gore, svi koji imaju touchID dobijaju Error 53, detektuje se neoriginalni deo i telefon se brickuje :: :: Googlajte Error 53 Iphone.. :: :: ::
aj ovo sa vremenom nego sto ispade da je huawei prvi izbacio force touch (stara vest) , a plus apple `pozajmio` neke patente pa ce biti tuzeni...eeeee jabuko
vmarc na žalost nisi u pravu, bilo da UPDATUJEŠ ili da RESTORUJEŠ ajfon, brikovaće se mozes staviti originalni home button (sa drugog ajfona) i ista će biti stvar, problem je što senzor ima jedinstveni ID koji se upari sa ID-jem na matičnoj ploči, i ukoliko oštetiš svoje dugme ne da nećeš imati TOUCH id nego će ti se i telefon brikovati, naravno prilikom apdejta ili restora ali apple to nigde naznači pa sad imaš stotine hiljada telefona koji imaju error 53. skoro se nekom foto reporteru bbc-ja sjebao telefon u makedoniji i popravili su mu telefon u običnom servisu (apple nema autorizovane prodavnice ili servise u makedoniji) i stavili su mu novo dugme i kad je prošlo nekoliko meseci telefon mu se samo brikovao, i bbc i jos neki mediji preneli pricu, a ovaj problem je prisutan preko godinu dana. eh ironije.
elem, ako si dokon slobodno pobaj da ga brikujes tako, ako imas original moci ces da odradis restore i da povratis, ali ako nemas u skripcu si.
U pravu si. Znao sam za kineski home, ali evo, posle guglanja videh da je ista stvar i sa originalnim. Mislio sam da se brikuje posle apdejta sa kineskim home, ali ispade sa se brikuje i sa originalnim... :)
El Capitan
:: vmarc na žalost nisi u pravu, bilo da UPDATUJEŠ ili da RESTORUJEŠ ajfon, brikovaće se mozes staviti originalni home button (sa drugog ajfona) i ista će biti stvar, problem je što senzor ima jedinstveni ID koji se upari sa ID-jem na matičnoj ploči, i ukoliko oštetiš svoje dugme ne da nećeš imati TOUCH id nego će ti se i telefon brikovati, naravno prilikom apdejta ili restora ali apple to nigde naznači pa sad imaš stotine hiljada telefona koji imaju error 53. skoro se nekom foto reporteru bbc-ja sjebao telefon u makedoniji i popravili su mu telefon u običnom servisu (apple nema autorizovane prodavnice ili servise u makedoniji) i stavili su mu novo dugme i kad je prošlo nekoliko meseci telefon mu se samo brikovao, i bbc i jos neki mediji preneli pricu, a ovaj problem je prisutan preko godinu dana. eh ironije :: :: elem, ako si dokon slobodno pobaj da ga brikujes tako, ako imas original moci ces da odradis restore i da povratis, ali ako nemas u skripcu si :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
6 i 6Plus, zamenim home tastara nema ID skener prsta, radi klik, moze da se koristi normalno ali ne moze da se updatuje nikako ni OTA ni preko itunes-a. Moze bilo kad da se vrati org dugme i procice restore normalno....
proveru na zakljucanm telefonu dal radi ID tapnete 2x kad hocete da odaberete mrezu telefona da vam spusti ekran na pola ona fora kao da bi palcem pipnuo cosak, ako tel to ne odradi znaci da je senzor neispravan... brdo ih ima od vode da su tresnuli
5S moze da se stavi kineski taster gubi se ID citac, ali moze da se restoruje i radi najnormalnije samo u aktivaciji kaze da nema ID-a sve ostalo je ok za sad do 9.2.1 nema blokade error 53 na 5S
6S i 6S plus nisam rasturao nema pojma jos uvek ali mislim da je isto... vidim da je apple dunuo za taj error 53 vrv ce sa update toga i to iskljucit... prost razlog, ti meni prodas telefon ja mogu macolom da ga razbijem, hocu crno dugme, hocu crveno :) necu ID citac :) necu dugme :) itd prosto ti si vlasnik sta, kupicu kucu ali zidove ne smes unutra da krecis u belo :D samo krem :) plocice iskljucvo 15x15 i tus kabina :D salu na stranu erorr 53 je debilizam nad debilizmima, al tako je.....
pa i nije baš debilizam, odlična politika da osiguraju monopol nad popravkama. automatski izbacuju 3rd parti servise iz igre, jer ja kao 3rd parti servis nemam softver initi mašinu koja će da reprogramira bilo koje home dugme da radi sa tvojim ajfonom, dok apple to ima.
ako dobiješ error 53, apple preporucuje da donese telefon u apple store ali kad se tamo pojaviš samo ti tiho saopšte da ga zafljusneš u smeće i da kupiš drugi. Naravno ako ti voda sjebe home dugme, ili ga fizički oštetiš bajbaj. a problem je što ti nigde ne napošu da će ti tel biti brikovan ako odradiš apdejt, i nije problem što ti ne crkao telefon koji si platio 1000e i koji ćeš otplaćivati još 2 godine - a ne radi, nego je problem što su samim brikovanjem otišli svi tvoji podaci, kontakti, slike, video-i itd. (priznajte da ne radite bekap tako često) :D
svako vece kad ode n punjac radi bekap... a slike salje isto na one drive (zbog 100gb tamo imam) tako da jebes podatke :D
:: pa i nije baš debilizam, odlična politika da osiguraju monopol nad popravkama. automatski izbacuju 3rd parti servise iz igre, jer ja kao 3rd parti servis nemam softver initi mašinu koja će da reprogramira bilo koje home dugme da radi sa tvojim ajfonom, dok apple to ima :: :: :: ako dobiješ error 53, apple preporucuje da donese telefon u apple store ali kad se tamo pojaviš samo ti tiho saopšte da ga zafljusneš u smeće i da kupiš drugi. :: Naravno ako ti voda sjebe home dugme, ili ga fizički oštetiš bajbaj. a problem je što ti nigde ne napošu da će ti tel biti brikovan ako odradiš apdejt, i nije problem što ti ne crkao telefon koji si platio 1000e i koji ćeš otplaćivati još 2 godine - a ne radi, nego je problem što su samim brikovanjem otišli svi tvoji podaci, kontakti, slike, video-i itd. (priznajte da ne radite bekap tako često) : :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Ne, ako dodje do oštećenja home dugmeta zbog vode ili bilo čega naravno da će da ti servisiraju to, problem je ako doneseš telefon a imaš kinesko dugme...
:: pa i nije baš debilizam, odlična politika da osiguraju monopol nad popravkama. automatski izbacuju 3rd parti servise iz igre, jer ja kao 3rd parti servis nemam softver initi mašinu koja će da reprogramira bilo koje home dugme da radi sa tvojim ajfonom, dok apple to ima :: :: :: ako dobiješ error 53, apple preporucuje da donese telefon u apple store ali kad se tamo pojaviš samo ti tiho saopšte da ga zafljusneš u smeće i da kupiš drugi. :: Naravno ako ti voda sjebe home dugme, ili ga fizički oštetiš bajbaj. a problem je što ti nigde ne napošu da će ti tel biti brikovan ako odradiš apdejt, i nije problem što ti ne crkao telefon koji si platio 1000e i koji ćeš otplaćivati još 2 godine - a ne radi, nego je problem što su samim brikovanjem otišli svi tvoji podaci, kontakti, slike, video-i itd. (priznajte da ne radite bekap tako često) : :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Sredili su Error 53, sada ponovo moze da se koristi 3rd party touch ID. Mada su, zbog zastite podataka korisnika, i dalje disejblovali TouchID, dok se ne odnese u Apple ovlasceni servis, sto je, po meni, OK. Samo jos da srede date bug :)
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.