Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
>>Android vs iPhone/iPhone vs Android
STRANA 3 OD 3
Equinoxe Jos sam hteo da dodam 12.10.2014. 21:48 #567177

status: user
broj poruka: 12057

iTunes postoji i za Windows :D

Da, ima jako simpatične vizualizacije, ko to voli.

I što se baze i kupovine tiče...jbg, karma, ko razume shvatiće. Sada se vrlo lako može doći do iTunes kredita. To je jedino mesto gde ja mogu da kupim albume ili pojedinačne pesme mojih omiljenih izvodjača koji nema ni na disku ni na Amazonu - nigde drugde, jako puno rariteta i ekskluzivnih iTunes albuma. Baza je tako velika i lako pretraživa i često je koristim da nadjem nešto, sve češće više nego last.fm. na primer.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla Re: Re: Ako ga je imao tvoj drug 12.10.2014. 21:48 #567178

broj poruka: 612
Koji tel. koristiš?

:: Meni je ocajan :
::
:: http://www.speedtest.net/my-result/376526861
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=246028
:: Mikishon
:: :: To znaci da je informacija iz druge ruke :) Iz prve ruke je da je telefon odlican (imam ih dva)
:: ::
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: with Retina displa
:: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: 128GB flash storag
:: :: Intel HD Graphics 400
Spacewla Re: Jos sam hteo da dodam 12.10.2014. 22:00 #567182

Ja sam brate staromodni pirat. I dalje pretražujem torrent `baze`, google i logujem se na razne warez forume u potrazi za omiljenim albumima.
Nekako mi je ta ideja o kupovini kompresovane muzike online isuviše daleka, ja sam dete vinilnih ploča, odeš u radnju, prelistaš, preslušaš, ako ti se dopadne kupiš i izadješ sa nečim opipljivim pod mišku, isto je tako i sa audio kasetama, kasnije kompakt diskovima, imaš neku fonoteku kući fizički prisutnu. Ovako, sve ti je to nekako preneseno na tel. i slike omota su tu i neki propratni info, ali nemaš ništa opipljivo za šta si dao novac, osim tog telefona u ruci. Čak šta više, da bi slušao tu muziku na kućnom hifi sistemu, moraš imati dodatnu komponentu pored tog telefona, ipod dock ili odg. pojačalo sa priključkom za iPhone ...
:: I što se baze i kupovine tiče...jbg, karma, ko razume shvatiće. Sada se vrlo lako može doći do iTunes kredita. To je jedino mesto gde ja mogu da kupim albume ili pojedinačne pesme mojih omiljenih izvodjača koji nema ni na disku ni na Amazonu - nigde drugde, jako puno rariteta i ekskluzivnih iTunes albuma. Baza je tako velika i lako pretraživa i često je koristim da nadjem nešto, sve češće više nego last.fm. na primer
saxija Re: Re: re 12.10.2014. 22:05 #567183

broj poruka: 4016
alo momak N I S T A kad kacim usb, prepozna ga kao mass storage/mtp device i instalira generiicki drajver to je sve, samo copy/paste, nista, njente, nada...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: :: a i ne moram da instaliram nista da bih povezao telefon na racunar kao sto si naveo u prethodnom pos
:: Kako to misliš, ne treba ti ništa? Moraš da instaliraš u telefon d o d a t n i__p r o g r a m, da ga vežeš preko kućne WiFi mreže bežično i opet OTVORIŠ WEB browser na PC-u, ukucaš ip adresu, pa tek pristupiš fajlovima unutar telefona, što znači da si otvorio p r o g r a m (i to jedan u telefonu i drugi na PC-u), zar ne? Da li otvaraš Mozilla ili otvaraš iTools, isti ti je Q.
:: Da si ga vezao USB kablom, moraš da otvoriš p r o g r a m, generički fajl menadžer koji ti se javlja kao opcija kada privežeš telefon na PC, ili neki dodatni program za rad sa Androidom, i to opet ako si instalirao drajvere, jer mnoge Androide ne vidi PC bez drajvera. Sada je problem što moraš u dva klika da instaliraš iTools recimo? Ne mora iTunes koji mrze svi koji ne vole Apple. Mislim, ja tu ne vidim ni prepreku a ni ikakvu razliku. Ovo uopšte nije razlika i prednost jednog u odnosu na drugog.
Equinoxe Re: Re: Jos sam hteo da dodam 12.10.2014. 22:05 #567184

Ne moraš, ako te ne ne mrzi da razvučeš kabl od kompa do pojačala negde u stanu / kući.

AirTunes i AirPort Express su pomagala da tu muziku streamuješ i oslobodiš se žica.

Ko želi luxuz ima:

https://www.apple.com/airport-express/specs/

Samo ovaj uredjaj radi MNOGO više od streaminga sadržaja.

:: Ja sam brate staromodni pirat. I dalje pretražujem torrent `baze`, google i logujem se na razne warez forume u potrazi za omiljenim albumima
:: Nekako mi je ta ideja o kupovini kompresovane muzike online isuviše daleka, ja sam dete vinilnih ploča, odeš u radnju, prelistaš, preslušaš, ako ti se dopadne kupiš i izadješ sa nečim opipljivim pod mišku, isto je tako i sa audio kasetama, kasnije kompakt diskovima, imaš neku fonoteku kući fizički prisutnu. Ovako, sve ti je to nekako preneseno na tel. i slike omota su tu i neki propratni info, ali nemaš ništa opipljivo za šta si dao novac, osim tog telefona u ruci. Čak šta više, da bi slušao tu muziku na kućnom hifi sistemu, moraš imati dodatnu komponentu pored tog telefona, ipod dock ili odg. pojačalo sa priključkom za iPhone ..
:: :: I što se baze i kupovine tiče...jbg, karma, ko razume shvatiće. Sada se vrlo lako može doći do iTunes kredita. To je jedino mesto gde ja mogu da kupim albume ili pojedinačne pesme mojih omiljenih izvodjača koji nema ni na disku ni na Amazonu - nigde drugde, jako puno rariteta i ekskluzivnih iTunes albuma. Baza je tako velika i lako pretraživa i često je koristim da nadjem nešto, sve češće više nego last.fm. na primer
Spacewla Re: Re: Re: re 12.10.2014. 22:11 #567186

:: alo momak N I S T A kad kacim usb, prepozna ga kao mass storage/mtp device i instalira generiicki drajver to je sve, samo copy/paste, nista, njente, nada..
:

Samo Copy/PAste?!? Preko čega i u čemu? Zar ne treba da otvoriš neki file manager pa makar onaj generički (koji ti je skočio kada si nakačio USB kabal) da bi to uradio?!?

Isto ti je i sa iPhone, i tu čim ga utakneš na USB, možeš preko iTools copy/paste!

Jedina prednost androida u odnosu na iPhoneOS je ta da u androidu možeš u neki proizvoljan folder na rut particiji da gurneš šta hoćeš i većina aplikacija će to prepoznati, dok kod iPhone imaš dodatnu gnjavažu da razvrstaš svako svoje što je smor.
saxija Re: Re: Re: Re: re 12.10.2014. 22:12 #567188

broj poruka: 4016
aman covece otvorim explorer na kompu i prebacim sta hocu, a explorer se instalira sa windowsom tako da ja nista nisam instalirao, cak i ako nisam sistem podigao onda bas nista nisam instalirao, kontas :D
kao fles kad ubodem

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: :: alo momak N I S T A kad kacim usb, prepozna ga kao mass storage/mtp device i instalira generiicki drajver to je sve, samo copy/paste, nista, njente, nada..
:: :
:: Samo Copy/PAste?!? Preko čega i u čemu? Zar ne treba da otvoriš neki file manager pa makar onaj generički (koji ti je skočio kada si nakačio USB kabal) da bi to uradio?!
:: Isto ti je i sa iPhone, i tu čim ga utakneš na USB, možeš preko iTools copy/paste!
:: Jedina prednost androida u odnosu na iPhoneOS je ta da u androidu možeš u neki proizvoljan folder na rut particiji da gurneš šta hoćeš i većina aplikacija će to prepoznati, dok kod iPhone imaš dodatnu gnjavažu da razvrstaš svako svoje što je smor.
Spacewla Re: Re: Re: Jos sam hteo da dodam 12.10.2014. 22:13 #567189

U redu je za komp ili neki drugi oblik povezivanja. Mislio sam na klasičan stereo sistem koji imamo svi mi nekadašnji Hi-Fi entuzijasti u kući. Takav sistem u sprezi sa telefonom a ne kompom.

:: Ne moraš, ako te ne ne mrzi da razvučeš kabl od kompa do pojačala negde u stanu / kući
:: AirTunes i AirPort Express su pomagala da tu muziku streamuješ i oslobodiš se žica
:: Ko želi luxuz ima
:: https://www.apple.com/airport-express/specs
:: Samo ovaj uredjaj radi MNOGO više od streaminga sadržaja
Spacewla Re: Re: Re: Re: Re: re 12.10.2014. 22:18 #567190

Saxija, shvatam te, ali opet to je jebeni program koji posreduje izmedju telefona i PC-a. iTools je isto to - program koji posreduje izmedju telefona i PC-a!

Sada, ako te baš toliko mrzi da instaliraš dodatni program već koristiš GENERIČKI U OKVIRU OS-a to je o.k.
Ja prilikom prve instalacije Windows-a odmah instaliram Total Commader pa tek onda drajvere i ostalo. Samim tim, ne smatram manom to što moram da instaliram taj iTools da bih mogao da koristim iPhone. Moraš priznati da nije baš toliki hendikep da bi dao veliki minus ajfonu zbog toga, zar ne? .)

:: aman covece otvorim explorer na kompu i prebacim sta hocu, a explorer se instalira sa windowsom tako da ja nista nisam instalirao, cak i ako nisam sistem podigao onda bas nista nisam instalirao, kontas :
:: kao fles kad ubode
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Jos sam hteo da dodam 12.10.2014. 22:20 #567193

Zašto ne klasična stereo 3.5mm banana, iz heaphones out-a u pojačalo`s in :D ?

:: U redu je za komp ili neki drugi oblik povezivanja. Mislio sam na klasičan stereo sistem koji imamo svi mi nekadašnji Hi-Fi entuzijasti u kući. Takav sistem u sprezi sa telefonom a ne kompom.
:: :: Ne moraš, ako te ne ne mrzi da razvučeš kabl od kompa do pojačala negde u stanu / kući
:: :: AirTunes i AirPort Express su pomagala da tu muziku streamuješ i oslobodiš se žica
:: :: Ko želi luxuz ima
:: :: https://www.apple.com/airport-express/specs
:: :: Samo ovaj uredjaj radi MNOGO više od streaminga sadržaja
Spacewla Re: Re: Re: Re: Re: Jos sam hteo da dodam 12.10.2014. 22:28 #567197

Ne znam, da li bi to bilo prihvatljivog kvaliteta, tj snage za AUX ili neki CD ulaz? Probaću! :)

Doduše, Harman Kardon, Marantz i svi ostali kvalitetniji brendovi, za divno čudo, na svojim novijim izdanjima pojačala imaju i iPod, USB, HDMI ulaze..ali se ne isplati zamena Hi-Fi pojačala sa pojavom nekog novog priključka, na žalost!

:: Zašto ne klasična stereo 3.5mm banana, iz heaphones out-a u pojačalo`s in :D
:: :: U redu je za komp ili neki drugi oblik povezivanja. Mislio sam na klasičan stereo sistem koji imamo svi mi nekadašnji Hi-Fi entuzijasti u kući. Takav sistem u sprezi sa telefonom a ne kompom.
:: :: ::
:: :: :: Ne moraš, ako te ne ne mrzi da razvučeš kabl od kompa do pojačala negde u stanu / kući
:: :: :: AirTunes i AirPort Express su pomagala da tu muziku streamuješ i oslobodiš se žica
:: :: :: Ko želi luxuz ima
:: :: :: https://www.apple.com/airport-express/specs
:: :: :: Samo ovaj uredjaj radi MNOGO više od streaminga sadržaja
Milunka Re: Re: Re: Re: Re: Re: re 13.10.2014. 00:24 #567208

broj poruka: 1624
Ja takodje drzim na kompu Total Commander,za muziku Foobar2000,Opera i Chrome,i jos par preko potrebnih programa (kodeci,video plejer,photoshop,office,deamon tools). Zato iTunes ne drzim,ni winamp,ni nista,i ne zelim,kad ubacim staru nokiju n95,odmah je prepozna,otvoris My Computer i tu je ikonica telefona. O novijim telefonima necu ni da komentarisem.

Do predstavljanja iPhone 6 i IOS NISU BILI KONKURENCIJA NI JEDNOM VODECEM TELEFONU - pocevsi od Galaxy s 3. Zasto ? ZBOG EKRANA I REZOLUCIJE - nisu imali cak ni HD rezoluciju...

Tek od skora iPhone 6 parira HD TELEFONIMA - -> Da,bolji je od Galaxy s3,lg optimus 4x,itd...

svi telefoni koji su otpoceli full HD eru,pocevsi od SLJAMSUNGA GALAXY s4 itd - SU IZNAD
Svi sa QHD SU daleko iznad... Znaci LG g3 koji je izasao vec odavno,jos malo pa mozemo reci,zastareo uredjaj,je daleko iznad iPhone 6...

Krenimo samo od nepostajanja widgeta,sakrivanja ( disable-ovanja) fabrickih aplikacija,default browsera,baterije...

Ma necu ni da krecem,a ni da se upustam u temu koja poentu nema,niti ce ikad imati...

iPhone lepo izgleda, i softver je brz. Softver koji ne mogu porediti ni sa symbian mogucnostima od pre 10 godina...

ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H500

:: Saxija, shvatam te, ali opet to je jebeni program koji posreduje izmedju telefona i PC-a. iTools je isto to - program koji posreduje izmedju telefona i PC-a
:: Sada, ako te baš toliko mrzi da instaliraš dodatni program već koristiš GENERIČKI U OKVIRU OS-a to je o.k.
:: Ja prilikom prve instalacije Windows-a odmah instaliram Total Commader pa tek onda drajvere i ostalo. Samim tim, ne smatram manom to što moram da instaliram taj iTools da bih mogao da koristim iPhone. Moraš priznati da nije baš toliki hendikep da bi dao veliki minus ajfonu zbog toga, zar ne? .
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mikishon89 Re: Re: Re: Ako ga je imao tvoj drug 13.10.2014. 02:26 #567215

broj poruka: 2416
Note 3 i S2

http://www.speedtest.net/my-result/3765268613
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2460287

Mikishon

:: Koji tel. koristiš
:: :: Meni je ocajan :
:: :: http://www.speedtest.net/my-result/376526861
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=246028
:: :: Mikishon
:: :: :: To znaci da je informacija iz druge ruke :) Iz prve ruke je da je telefon odlican (imam ih dva)
:: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: :: with Retina displa
:: :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: :: 128GB flash storag
:: :: :: Intel HD Graphics 400
maxxio Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re 13.10.2014. 03:03 #567216

broj poruka: 665
:: Ma necu ni da krecem,a ni da se upustam u temu koja poentu nema,niti ce ikad imati..
:

Bolje nemoj, jer po pravilu na ovakvim i sličnim temama lupaš kao otvoren prozor.
Na početku teme sam okačio nekoliko testova gde se vidi kakve performanse ima iPhone u odnosu na neposredne konkurente, čitaj i plači.

Što se ekrana tiče, u svetu smartfonova zbog manje veličine ne vladaju isti parametri kao u svetu televizora i monitora, što u prevodu znači da je mnogo bitnija stavka implementacija takozvanih high pixel density tehnologija od same rezolucije uzete kao stavka po sebi. Po kvalitetu i jasnoći prikaza je Retina display još iz vremena svoje premijere na matorom iP4 u samom vrhu, a o odzivu tj. brzini reakcije na dodir po kojoj je iPhone tradicionalno tata bolje i da ne pričamo.

Po svim relevantnim parametrima - brzina u radu, odziv tačskrina, ukupne performanse, kvalitet ekrana, vrhunska arhitektura SoC-a, audio kvalitet, kvalitet kamere, autonomija baterije, broj i kvalitet dostupnih aplikacija, optimizacija i intuitivan UI, kvalitet korisničke i softverske podrške, jedinstven dizajn - iPhone je ili na vrhu ili u samom vrhu, i predstavlja možda i najzaokruženiji proizvod na tržišu smartfonova, što ne znači da nema takođe sjajnih Android ili WP telefona.

Na kraju krajeva, to je telefon koji je potpuno promenio način na koji ljudi percepiraju mobilne telefone i direktno penzionisao sve Symbiane ovog sveta. Toliko o `mogućnostima od pre 10 godina`, a widgeti, notification center i slične zezalice na Ajfonu su odavno stara vest za svakog ko je čuo za reči kao što su `jailbreak` i `Cydia`.

@spacewla

Kod WP8/8.1 je dovoljno da aktiviraš telefon sa @live nalogom i imaš pristup svim servisima, uključujući i Store (sada se tako zove).
Mislim da Here Drive+ nije dostupan za WP 7.8, ali bilo bi dobro da to neko potvrdi iz prve ruke.

MaliAbner Re: Ako ga je imao tvoj drug 13.10.2014. 09:05 #567224

broj poruka: 7779
@VMARC
Molim te kupi jos dva pa da te zovemo VMARC cetri iPhone-a...

Mada bi ti jos jedan bio dovoljan buduci da klasican srbistanac ima po jedan za svaku mrezu... jos ako ih okacis o jedan privezak KEVA !!!

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: To znaci da je informacija iz druge ruke :) Iz prve ruke je da je telefon odlican (imam ih dva)
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
micika988 Re: Re: Ako ga je imao tvoj drug 13.10.2014. 12:16 #567248

broj poruka: 2094
e kamo srece da spada u ovu kategoriju:

https://www.youtube.com/watch?v=GWLtRl6jDjw

pre ce biti:

https://www.youtube.com/watch?v=4fndeDfaWCg

i posle se covek pita sto idemo u dublje u govna :)...

Don`t want my PC Green, Cuz man that shit is whack

:: @VMAR
:: Molim te kupi jos dva pa da te zovemo VMARC cetri iPhone-a..
:: Mada bi ti jos jedan bio dovoljan buduci da klasican srbistanac ima po jedan za svaku mrezu... jos ako ih okacis o jedan privezak KEVA !!
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: To znaci da je informacija iz druge ruke :) Iz prve ruke je da je telefon odlican (imam ih dva)
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: with Retina displa
:: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: 128GB flash storag
:: :: Intel HD Graphics 400
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs