Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Sta kupiti od Tableta ?
STRANA 4 OD 5  
MaliAbner Bem ti klesta... 20.05.2014. 22:44 #553436

status: user
broj poruka: 7779
Koliko muke ni oko cega...

SVI tableti od reda sem SURFACE su igracke i na njima se moze pregledati posta,i citati novine, lagani sruf, po neki pdf i/il ebook...

Ako ti treba tabled da po nesto i odradis onda nema druge nego SURFACE...

Kad sam video dedu od 74 godine (clan Exper Review Board-a) kako pise putni izvestaj, izvestaj revizije projekta te izvestaj sa posete gradilistu uz mnostvo slika u tekstu na tabletu (imao je i fizicku tastaturu) pomislih u sebi sebi ovo je jedini tabled koji ima realnu upotrebnu vrednost...

Pri svemu tome sama sprava je tri puta laksa od laptopa slicne velicine...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Re: Bem ti klesta... 21.05.2014. 15:14 #553506

broj poruka: 665
Ma naravno, šta znaju o profesionalnoj upotrebi oni što rade za Pixar, ili oni iz Berklija koji uče kako koristiti iPad na nastupima i u studijskom radu, ili oni koji ga koriste na poslovnim prezentacijama, ili brojni dizajneri širom sveta, ili oni koji su upoznati sa njegovom već dugogodišnjom masovnom upotrebom u edukativne svrhe itd.

Ah, da, pa to su sve `fanbojevi`, koji nemaju pastirka sa PCBerze da im objasni svu nadmoć TouchWiz-a i taj nenadjebivi feeling krckanja jeftine plastike dok po n-ti put restartuje svoj zabagovani Galaxy Tab.
bigbluepro Re:Re: Bem ti klesta... 22.05.2014. 01:33 #553553

broj poruka: 239
Budi ljubazan pa reci sta to ovi u Pixar radu...

Da ne renderuju cackalice mozda na tableti...

Eh, sto volim ovaki postovi...

Daum Re: Re: Re: iOS vs android 22.05.2014. 11:31 #553565

broj poruka: 12805
Neće ti navesti jer je klasičan trol, pljuje ono što nema... vidiš da mu je komplikovano i Evasi0n tool da iskoristi.

:: Ne slazem se sa tobom. Navedi mi prednosti i jednom android tableta iz 2013 u odnosu na ipad air i mini retina?
:: Glavne prednosti ipada: Bolji ekrani, Bolji digitajzeri, Bolja zavrsna izrada, Bezbedniji OS , Optimizovaniji OS, Dugovecniji uredjaji (posle duzeg vremena koriscenja i dalje izgledaju odlicno dok se npr nexus72013 raspada (meni se raspao, os zakucavao) i za sve sto mi na iOS treba mili sekunda na Drdavom drndoidu treba vecnost. Procesor je UBICA! To bih voleo neki pajser ovde sa foruma da porekne?!?!?! Samo cekam.... sta ces vise?! Za malo vece pare imas daleko bolji tablet, koji mozes da koristis za sve ( office- obrada video materijala na prof nivou, obrada audio materiala na prof nivou itd. ) znaci Igracka?! Bravo momak ocito nikada u ruke nisi uzeo iPad a kamoli koristio. Obrazuj se prvo pa pisi a ne napamet da piskaras gluposti
::
:: Intel i5 3570
:: Intel DZ77BH-55
:: 16GB Hyperx @160
:: 120GB SS
:: :: tako se *ebu, apple, trendice, RASKRECENIH GUZOVA, shljik, shljk, shljuk trrrt :) :) :
:: ::
:: :: Salu na stranu, apple - igracka za nedozrelu decu. Android ga gazi sve u sesnaest, a kome treba tablet i za ra
:: :: +1 might
:: :: :: Evo novi video od Linus-a i njegovo misljenje o tom
:: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=W9QSFO0zx6
:: :: ::
:: :: ::
micika988 @Daum 22.05.2014. 12:37 #553573

broj poruka: 2091
daum = traum = crveno = bik

nasao da mi prica o komplikovanosti :)...

Ne brini aplle trendice januar 2015. se blizi, a sa njim i modularni telefoni koji ce nositi android u sebi i startna cena im pocinje od 50$. Oljustice tvoj lepi apple samo tako.

A kad smo vec kod brenda, google je ponovo presisao apple:

http://yhoo.it/1k5pbwm

Zivite na racun stare slave dok vam je Jobs bio ziv i projekata koje je jos on zapoceo. Inovacija vam polako ali sigurno odumire... ( i tu krenuse trendice da seru o 64-bitnom procesoru etc. )

A sto se tool-ova tice, sve sam ih izgustirao i daleko od toga da je **ckin dim ko sto `Bic PC berze navodi`. Od teranja GPS-a da ti radi kako treba, preko korektne verzije modem firmwera, nedo Bog otkljucavanja operatera, mlacenja sa Jailbreak-om i ilegalno/legalim ipa/deb aplikacijama itd.

p.s.

govno zapakovano u hiljadu ukrasnih papira je i dalje govno :) :) :)
maxxio ... 22.05.2014. 15:18 #553585

@bigbluepro

Ne znam `sta to ovi u Pixar radu`, ali sam gledao i čitao šta `radu` oni što rade za Pixar, kako sam i napisao u postu koji nisi najbolje razumeo.
Recimo:

`Pixar animator Don Shank`s iPad paintings prove that the modern canvas is a brilliant medium for creating artistic pieces.`

http://tinyurl.com/qzf7uw2

Ili čovek koji se zove Everet Dauning:

`A Pixar Animator`s Epic Quest To Create 365 Superheroes`

http://tinyurl.com/ntbn5dq

Ovaj momak ne radi za Pixar, ali je napravio karijeru zahvaljujući iPad-u:

http://tinyurl.com/pdzqf6d

PCBerza u 3d :P :

http://tinyurl.com/pebhh77

itd.

@Daum

Kako nema, pa zar nije rekao da je baterija pobrljavila na svakom od njegovih 325 ajfonova, i to čim mu istekne garancija sa Bubanj potoka? Ako nisi upućen, tamo prodaju i out-of-the-box rutovane Androide sa custom romom po želji.
Daum Re: @Daum 23.05.2014. 09:50 #553635

broj poruka: 12805
Ne bih znao o čemu pričaš, cure ti kompleksi na sve strane, uglavnom na račun nekog brenda koji ti očigledno smeta iz nekih ličnih razloga koje ni sam ne znaš pa moraš linkove da juriš po netu da bi dokazivao šta tačno? Kako je neko tamo napisao nešto i šta onda, odjednom zbog tog texta je lagdroid postao bolji OS, sa boljim izborom aplikacija možda?

Neko ti je isprao mozgić, a ovo nije forum za viceve...

:: daum = traum = crveno = bi
:: nasao da mi prica o komplikovanosti :)..
:: Ne brini aplle trendice januar 2015. se blizi, a sa njim i modularni telefoni koji ce nositi android u sebi i startna cena im pocinje od 50$. Oljustice tvoj lepi apple samo tako
:: A kad smo vec kod brenda, google je ponovo presisao apple
:: http://yhoo.it/1k5pbw
:: Zivite na racun stare slave dok vam je Jobs bio ziv i projekata koje je jos on zapoceo. Inovacija vam polako ali sigurno odumire... ( i tu krenuse trendice da seru o 64-bitnom procesoru etc.
:: A sto se tool-ova tice, sve sam ih izgustirao i daleko od toga da je **ckin dim ko sto `Bic PC berze navodi`. Od teranja GPS-a da ti radi kako treba, preko korektne verzije modem firmwera, nedo Bog otkljucavanja operatera, mlacenja sa Jailbreak-om i ilegalno/legalim ipa/deb aplikacijama itd
:: p.s
:: govno zapakovano u hiljadu ukrasnih papira je i dalje govno :) :) :)
VMARC Re: Re: @Daum 23.05.2014. 10:15 #553639

broj poruka: 9437
Kako bre mozes da se raspravljas sa nekim ko ima 25 godina. Pa taj bre, brate, ne zna gde je levo a kamoli sta je Apple. Mislim, ako je nekom Apple govno u ukrasnom papiru, taj ima ozbiljan prolem sa zreloscu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Ne bih znao o čemu pričaš, cure ti kompleksi na sve strane, uglavnom na račun nekog brenda koji ti očigledno smeta iz nekih ličnih razloga koje ni sam ne znaš pa moraš linkove da juriš po netu da bi dokazivao šta tačno? Kako je neko tamo napisao nešto i šta onda, odjednom zbog tog texta je lagdroid postao bolji OS, sa boljim izborom aplikacija možda
:: Neko ti je isprao mozgić, a ovo nije forum za viceve..
:: :: daum = traum = crveno = bi
:: :: nasao da mi prica o komplikovanosti :)..
:: :: Ne brini aplle trendice januar 2015. se blizi, a sa njim i modularni telefoni koji ce nositi android u sebi i startna cena im pocinje od 50$. Oljustice tvoj lepi apple samo tako
:: :: A kad smo vec kod brenda, google je ponovo presisao apple
:: :: http://yhoo.it/1k5pbw
:: :: Zivite na racun stare slave dok vam je Jobs bio ziv i projekata koje je jos on zapoceo. Inovacija vam polako ali sigurno odumire... ( i tu krenuse trendice da seru o 64-bitnom procesoru etc.
:: :: A sto se tool-ova tice, sve sam ih izgustirao i daleko od toga da je **ckin dim ko sto `Bic PC berze navodi`. Od teranja GPS-a da ti radi kako treba, preko korektne verzije modem firmwera, nedo Bog otkljucavanja operatera, mlacenja sa Jailbreak-om i ilegalno/legalim ipa/deb aplikacijama itd
:: :: p.s
:: :: govno zapakovano u hiljadu ukrasnih papira je i dalje govno :) :) :)
zerocool55 ..... 23.05.2014. 12:04 #553650

broj poruka: 1131
Au, sine ..... :D

Ovako tetka mi prima prvog u mesecu platu a ja sam u tolikom poslu da jedva sedam za kompom sada imam samo 5 min bukvalno da ovo napisem...

Ali ja sam je pitao da li oce Nexsus od 7 inca kaze da joj je malo,sada spominje i komp ja joj kazem : Odluci se nije isto ,a ona ma sta mi ti kazes ...

Ali izgleda da bi uzela od 10 inci ali meni licno je zapao za oci Nexsus jer znam da je on dobar...

Jos nisam procitao ovo sto ste napisali !! samo par prvih postova.....

Uh sunce ti j.... , za vikend cu imati vise vremena !

bigbluepro @maxxio 23.05.2014. 12:43 #553657

Sva tri linka predstavljaju umece osobe koja je radila na DOTICNOM UREDJAJU - u ovom slucaju jabuci...

Izvini, ali pomesao si te dve stvari... umece vs. uredjaj
cele1988 ... 23.05.2014. 13:28 #553661

broj poruka: 1424
imate dell tablete sa w8 pro sistemima i kostaju ko ploa surface..

http://www.dell.com/us/p/dell-venue-8-pro/pd?oc=fncwv8p01h&model_id=dell-venue-8-pro

300$ za full pc tablet...
maxxio Re: @maxxio 23.05.2014. 17:50 #553688

Svašta, pa upravo njihovo umeće je dokaz onoga što sam napisao u odgovoru na post#553436...

:: Sva tri linka predstavljaju umece osobe koja je radila na DOTICNOM UREDJAJU - u ovom slucaju jabuci..
:: Izvini, ali pomesao si te dve stvari... umece vs. uredja
TheBear Re: ..... 23.05.2014. 18:01 #553689

broj poruka: 6502
Pogledaj LG Gpad 8.3, ja sam ga uzeo pre par meseci, odlican je tablet hardverski jak sa odlicnim ekranom rezolucija 1920x1200, najnoviji Android KitKat, odlican kvalitet izrade...

:: Au, sine ..... :
:: Ovako tetka mi prima prvog u mesecu platu a ja sam u tolikom poslu da jedva sedam za kompom sada imam samo 5 min bukvalno da ovo napisem..
:: Ali ja sam je pitao da li oce Nexsus od 7 inca kaze da joj je malo,sada spominje i komp ja joj kazem : Odluci se nije isto ,a ona ma sta mi ti kazes ...
:: Ali izgleda da bi uzela od 10 inci ali meni licno je zapao za oci Nexsus jer znam da je on dobar...
:: Jos nisam procitao ovo sto ste napisali !! samo par prvih postova....
:: Uh sunce ti j.... , za vikend cu imati vise vremena
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 ... 23.05.2014. 19:01 #553697

broj poruka: 1424
hahahhaha lepo neko rece intel vs amd lol

1. ipad air 3g (ipad mini retina 3g) zavisi od ukusa
2. ipad air 3g (ipad mini retina 3g) zavisi od ukusa
3. ipad air 3g (ipad mini retina 3g) zavisi od ukusa
4. ipad air 3g (ipad mini retina 3g) zavisi od ukusa
5. ipad air 3g (ipad mini retina 3g) zavisi od ukusa
6. ipad air 3g (ipad mini retina 3g) zavisi od ukusa
...
...
9. iPad 4
10. iPad 3
...
...
...
25. Nexus N7 2013
26. Nexus N7 2012

daj bre ljudi smesni ste ko cirkus...

ne kapiram zasto se prepirete oko glupost...

Kome treba ultra portabilni LAPTOP - Mac Book Air (izlaiz nov sa sa 12` retina bez ventilatora)

Kome treba tablet iPad....

Kome treba Hibrid Surface 2,3

Kome treba ozbiljan desktop zamena Mac Book Pro

Kome treba buget komp da sufra i to eto pc za 25.000din

Kome oce fenseraj Mac Mini :) za 450e

obradmi To sto Google vise zaradjuje od Apple trenutno 23.05.2014. 19:08 #553698

broj poruka: 7732
u stvari jaca je kompanija od Apple trenutno i najjaca od svih It kompanija , ne mora da znaci da imaju najjace tablete.Browser benchmark u istoj klasi svugde je jaci Apple i dalje.Pitanje je samo koliko novca moze da se odvoji za tablet.Mada je MS nasao po meni najbolje resenje sto rece Abver surface to je hibrid i tablet i tastatura.

bigbluepro Covek je trazio do 30k MAX... 23.05.2014. 19:26 #553700

A sta je dobio...

BTW imam i Intela i AMD... AMD i Nvidiu

Mozda mi `cele` preporuci neku dobru jabuku....

Posto je ovo sto imam tuga....

LOL...

micika988 @Daum 23.05.2014. 19:39 #553701

:: Ne bih znao o čemu priča
Pa naravno da neznas, kad zivis pod staklenim zvonom ceo zivot. Da ti pojasnim:
http://bgr.com/2014/04/15/project-ara-release-date/

To detence stize u Januaru 2015. i kao sto se da videti, sastavljeno je iz zamenjivih delova. Cime je cena znatno ubijena, otvorene nove mogucnosti za developere da rade na segmentima, a ne celom telefonu i kad ti svirne sam radis servis i upgrade. TOTALNO SUPROTNA KONCECPIJA apple debilizmima..

:: pa moraš linkove da juriš po netu da bi dokazivao šta tačn
E za razliku od vas, lezilebovica, koji svoje teorije zasnivaju na vlastitom nahodjenju, ja se eto s vremena na vreme informisem o svetu oko mene i koja su svetska desavanja i kretanja. Nastavite da zivite u iluzijama da ste number 1 nemam nista protiv :).

E sad malo i realnosti:

http://store.apple.com/us/buy-ipad/ipad-mini-retina, 9

A njegov veciti rival:

https://www.google.com/nexus/7/, 9 32gb lte verzija

Evo da pretpostavimo da sam totalni amater, koji dao bog da zna i prostu sinhronizaciju apple uredjaja sa itunes-om da uradi, matematika je vrlo jasna, cak i na nivou 5-tog razreda osnovne. Najjeftiniji apple-ov model retine, je skuplji od najboljeg google-ovog modela. Da li apple daje priblizno funkcionalnosti koji google daje u datom poredjenju. NE BIH REKAO...

Tako da gospodo moja draga, zelim vam da ostanete u oblacima i da se tesite da ste najbolji....

p.s.

@VMARC
:: sa nekim ko ima 25 godin
konstantno me potcenjujes i drago mi je zbog toga...
mixer93 Re: 23.05.2014. 19:55 #553706

broj poruka: 4187
Sto ti malo ne uzmes u ruke taj nexus ili ipad mini, nego mlatis u prazno tu. Nexus7 i iPad mini se ne mogu porediti ni po cemu sem sto su tablet i jedan i drugi.
Sama velicina ekrana je NAJVECI nedostatak Nexus-u.
Totalno drugaciji OS. Na jednoj strani jednostavnost i funkcionalnost. Na drugoj strani kustomizacija i nista vise u odnosu na iOS.
Display. Retina. Sta vise reci, ako nisi probao da `pipkas` a nisi verovatno cim se toliko opires iOS-u ne znas sta propustas.
Sasvim drugaciji uredjaji.
Poredice ih samo budala.

VMARC @micika 23.05.2014. 20:17 #553710

broj poruka: 9437
Izvini, nisam primetio.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

maxxio Re: Re: 23.05.2014. 23:02 #553730

Uzeće ih on u ruke, čim se pojave na buvljaku.

:: Sto ti malo ne uzmes u ruke taj nexus ili ipad mini, nego mlatis u prazno tu.
micika988 @apple trendice 24.05.2014. 08:00 #553738

`Pride goes before destruction, and a haughty spirit before a fall.`

Ali cisto sumnjam da vas mozak zna da interpretira receno :)...
maxxio ..... 24.05.2014. 12:03 #553749

Mislim da ti ova više priliči:

`When a fool is annoyed, he quickly lets it be known.`

:: `Pride goes before destruction, and a haughty spirit before a fall.
:: Ali cisto sumnjam da vas mozak zna da interpretira receno :)...
Igor88 Re: ..... 24.05.2014. 12:22 #553750

broj poruka: 509
Micika, preterano Kenj*s.... Vidim na osnovu postova da ti je jefini i poslednji kontakt sa apple bio ip3G a nisi ni pogledao niti video nista posle toga osim na google.com (a mozda su momci i u pravu kada kazu na buvljaku), a mozda i sljakas ti tamo ivaljas telefone?!. Tuzno je sto blebeces u prazno (ponekad se zapitam dal je moguce da ne shvatete da svi kopiraju apple iOS-dizajn telefona,retina,Digitajzer multi tac,tac ID,Safrina stakla mislim da sam naveo dovoljno?) i pravis se da znas nesto oko sinhronizacije itd. Ako si baja znas da koristis itools (valjda) mada da kada je bio 3G aktuelan nije postojala ta app... Na zalost uskracen si za jako prijatno iskustvo sto se tice mini retine, i ne mozes porediti sa nexus-7-2013 koji kazem imao sam i raspadao se , posle kojeg je dosao mini retina i uvideo sam sta je kvalitet tableta, na moju zalost ipad mi je ispao 2 gi dan ma cak ni ogrebotinu nisam imao, nexusu mi se odlepio onaj `mekani materijal na dodir` posle mesec dana koriscenja i vukljanjapo dzepu ipad mogu da ti fotkam i dan danas je kao nov a u dzepu je non stop. Kada budes kompetetan i probas sve te uredjaje koje ja JESAM! Pisi do tada te opet ne primecujem samo sam sada morao da prokomentarisem tvoja S-nja. bas si ko bilde iz dnicelu.... Ali ozb zapitaj se sta je sa Zgommo... Pozdrav odjava.

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

:: Mislim da ti ova više priliči
:: `When a fool is annoyed, he quickly lets it be known.`
:: :: `Pride goes before destruction, and a haughty spirit before a fall.
:: :: Ali cisto sumnjam da vas mozak zna da interpretira receno :)...
Jamire prestigo 24.05.2014. 12:30 #553751

broj poruka: 1119
Zaobidji u sirokm luka! Mnogo reklmacija kvalitet nikakv. Najbolji je zibor asus,
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200)
http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_MeMO_Pad_HD_7/ sa 16gb je bolji i on kosta 19400,
A ako ti je skupo imas fenomenalni VIVAX (ne pretaju da me odusevljavau savakog dana)
VIVAX TPC-81203G sa SIM karticom.
http://www.winwin.rs/tablet-vivax-tpc-81203g-8-ips-qc-a7-1gb-8gb-wi-fi-3g-gps-cam-android-4-2-1190464.html
17990
Do sada koji god prestigio da sam prodao morao je da bude zamenjem u garantom roku ili sam morao da vratim novac!

Cooler Master 212 EVO
Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0
Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600
MSI 6850 OC
SSD OCZ Agility 3 60gb
1.5 WD+500gb WD
Chiftec CX-05B-B
Thermatle Purepower 600 Wati

micika988 @Igor88 24.05.2014. 14:38 #553766

A ti bese onaj „sto za njega ne postojim“. Vidim, misljenja se menjaju preko noci…

Good one maxio, ti bar imas smisla za humor, za razliku od „supermana“ koji ocigledno ne ume da kontrolise emocije. Klasican trendi, steta…

Ko koga kopira pitanje je. To vise niko sa sigurnoscu ne moze reci. Osnovna misao vodilja svakog normalnog kupca je da trazi spoj cene i kvaliteta. To ocigledno ne vazi za apple, posto je kod njih sve Bogom dano i primaju naredbe direktno od svevisnjeg, zato su tako uspesni. Pitam se zasto onda ne kontrolisu apsolutno celo trziste IT tehnologija, posto su tako revnosni, najbolji, brinu se za svoje musterije, ne vacare i prosto je nezamislivo koristiti bilo koji brend sem njih.

Neka vam bude JABUCARI, pametniji popusta, a decici jedno ostaje cigra i po neka zvecka, jer za bolje nisu i sto je najvaznije i ne zele da znaju. Tugo moja utopijska. POZDRAV !!!
STRANA 4 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs