Imam problem sa Nokia 6120 Classic kupljenim u ,,Mobis Electronics` (ovlasceni distributer-prodavnica) 14.2.2008. Kada legnem da spavam uvece iskljucim telefon i ujutru kada se probudim, kada ga ukljucim ne promeni datum, vec ostavi onaj od juce i samim tim se desi da me alarm uopste neprobudi ujutru. Sada cu vam opisati na kakve sam sve bezobrazluke naisao prilikom reklamacije:
- Prvi put (07.04.2008.) kada sam otisao da prijavim kvar tamo gde mi je raceno pri kupovini, rekli su mi da trenutno ne rade (to je bilo u periodu radnog vremena) i da dodjem za pola sata jer im je inspektor dosao...vratio sam se kuci jer sam bio u zurbi... - Drugi put (09.04.2008.) kada sam dosao rekli su mi da je promenjeno mesto za predaju pokvarenih telefona ali da rade kracim radnim vremenom nego prodavnica gde mi je pri kupovini receno da je tu i servis...vratio sam se kuci... - Treci put (10.04.2008.) kada sam predao telefon receno mi je da ce biti gotov najverovatnije sutra, ali da ne moze da garantuje da ce biti sutra jer nailazi vikend, pa ce biti ponedeljak ili utorak (2-3 radna dana)... - Cetvrti put (16.04.2008.) sam isao nedelju dana posle predaje da vidim sta se desava jer mi je bilo receno da ce biti gotov za 2-3 radna dana...receno mi je da treba da im stignu telefoni iz ,,WSC’’ (ovlasceni Nokia-in servis) i da je mozda u toj turi, a sutradan su ga tek predali u ,,WSC’’! - Peti put (23.04.2008.) kada sam isao da preuzmem telefon rekli su mi da je zamenjena backup baterija i softver. Folderi u telefonu su od 11.4.2008. 13:18h...sto je period dok je telefon bio u Mobisu. Kada sam dosao kuci video sam na sajtu ,,WSC’’ da za moj telefon pise: „Vas uredjaj nije popravljen i bice Vam vracen“, a telefon stvarno i dalje nije bio popravljen! - Sesti put (29.04.2008.) kada sam isao u Mobis trazio sam da mi zamene telefon novim posto nisu uspeli da ga poprave uz izvestaj na sajtu ,,WSC’’: „Vas uredjaj nije popravljen i bice Vam vracen“, sto odbili su uz obrazlozenje da to ne mogu da urade. Tada su mi rekli da backup baterija uopste i nije zamenjena nego samo software. Kada sam trazio da zovu sefa, momak koji radi tu je rekao da nema sefa...pitao sam: „ Da li si ti sef?“...rekao je da je sef necega...rekao sam: „Onda mi zovi tvog sefa“...rekao je da njegov sef meni ne moze da bude dostupan... Rekao je da su vec nekoliko pokvarenih telefona dobili sa servisa iz WSC za kratko vreme i da im to nije prvi put i da bi trebalo da ja odem tamo i da im, kako je rekao: „Sednem na grbacu“ kako bi mi odmah popravili telefon...pitao sam ga: ,,Zasto bih ja nekome sedao na grbacu i resavao vase probleme?! To je problem izmedju vas, a ja sam platio telefon 30% vise nego po divljim prodavnicama bas zato da bih izbegao ovakve neprijatnosti.’’...rekao je da ako ostavim telefon u Mobis-u oni ce u WSC predati tek za nekoliko dana... Posto mi je bio neophodan telefon dogovorio sam se da zovu WSC i da se dogovore da odmah uzmu u popravku telefon, a da im ja odnesem, da ne bih cekao kurira nekoliko dana. - Prvi put (29.04.2008.) sam otisao u WSC, gde su mi rekli da ne umeju da ga poprave odmah i da moraju da posalju mail Nokia-i i da tek kada im odgovore mogu da poprave telefon. Rekao sam da zamene telefon, na sto su rekli da oni to ne rade, nego mogu da zamene kompletnu stampanu plocicu, ali tek kada pokusaju da ga poprave. Trazio sam da telefonom odmah zovu Nokia-u, ali su rekli da im je jedini kontakt sa Nokia-om preko E-mail-a. Posto je serviser sumljao da je u pitanju samo softver da ne bih bio bez telefona (posto su tada nailiazili praznici – Vaskrs, 1 Maj) zamenio je softver u roku od nekoliko sati. - Drugi put (29.04.2008.) sam otisao u WSC da preuzmem telefon. Telefon je radio dva dana i opet se pokvario. Smucilo mi se i nemam vremena, kupio sam jeftin telefon na drugom mestu... - Treci put (12.05.2008.) sam otisao u WSC i odneo telefon na popravku...rekli su mi da po zakonu mogu da drze telefon 45 dana, ali da nece toliko da ga drze, nego ce da ga poprave za 2-3 dana i pitali da li mi je to uredu...rekao sam da... - Cetvrti put posle nedelju dana sam otisao u WSC da pitam o cemu se radi jer mi je bilo receno da ce biti gotov za 2-3 dana... rekli su mi da trenutno nemaju delova i da treba da im stignu delovi, ali su ostali na carini...
6 odlazaka u Mobis + 4 odlazaka u WSC = Kriminal! Jos uvek cekam...
Klasične matrice za laganje kupca. To svi u radnji treba da nauče napamet po zaposlenju. I u pravu si što kažeš da je kriminal. Inspekciju bre na vrata. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
E vidis Bato moj,posto u nasoj drzavi nema pravde i postenja onda stvar uzmes u svoje ruke...Ne daj Boze da se meni tako nesto desi...Izdrzao bih prva dva- mozda do tri puta da budem kulturan i primeren kakav u stvari jesam,lepo vaspitan covek...Ali kad bi mi prekipelo,poceo bih redom sve da ih pakujem pa da vidis dal ce da se prave ludi kad nekome polupas pi_ku!Danas se ne moze drugacije,sto si vise finiji u kulturniji,oni sve bezobrazniji!Strasno!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
mislio sam na renomirane prodavce. Nisam nikada imao problema sa reklamacijama, jer mi se kvarovi nisu desavali u garantnom roku. A i da jesu verovatno bih probleme resavao sam jer je to jedini moguci nacin! Inace cekas 100 godina i sve to kosta 10 puta vise nego da si kupio novu stvar... Zivimo u plasticnom svetu masovne potrosnje i masovne prevare.
Zovi ti trzisnog inspektora ispricaj mu pa idi s njim do njih, pa ili pare nazad ili nov telefon, ma koje zaj..... ja bi mu poredjao sve po spisku do sad al nije to resenje, divim ti se sto si izdrzao toliko...
Kako rece ukimafija to je mozda i najbolji moguci nacin...Upoznat sam da su sad kazne dosta rigoroznije kako i nacini i uslovi rada koji moraju da se postuju!...Prijatelju,povuci veze,odvedi im inspekciju pa nek se puse!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
ortaku je pre jedno mesec dana crkao monitor koji je kupio u eurolinku pre nekih 6 meseci za 300 eura.decko se lepo dogovorio sa njima i odneo monitor na reklamaciju koji su isti zadrzali.u medjuvremenu se sa eurolinkom desilo to sto se desilo i ljudi uz firme kimtec upadaju u prostorije eurolinka i odnose sve sto im je palo pod ruku ukljucujuci i ortakov monitor.posle par dana ortak ih zove i oni mu kazu sta se desilo,uzme on nazove kimtec i kaze im sta se desilo i dobija odgovor `nas to ne interesuje,prijavite trzisnoj inspekciji`.ode on lepo trzisnoj i isprica zeni tamo o cemu se radi kada ce ona njemu`ne mozemo mi tu nista da uradimo`.pita on nju kako to nista?`pa lepo moras da podneses prijavu pa na sud i jos mu doda na to 300 eura i nisu neke pare`.na kraju je sa razlogom batalio sve to i otisao lepo i kupio nov monitor.
:: ortaku je pre jedno mesec dana crkao monitor koji je kupio u eurolinku pre nekih 6 meseci za 300 eura.decko se lepo dogovorio sa njima i odneo monitor na reklamaciju koji su isti zadrzali.u medjuvremenu se sa eurolinkom desilo to sto se desilo i ljudi uz firme kimtec upadaju u prostorije eurolinka i odnose sve sto im je palo pod ruku ukljucujuci i ortakov monitor.posle par dana ortak ih zove i oni mu kazu sta se desilo,uzme on nazove kimtec i kaze im sta se desilo i dobija odgovor `nas to ne interesuje,prijavite trzisnoj inspekciji`.ode on lepo trzisnoj i isprica zeni tamo o cemu se radi kada ce ona njemu`ne mozemo mi tu nista da uradimo`.pita on nju kako to nista?`pa lepo moras da podneses prijavu pa na sud i jos mu doda na to 300 eura i nisu neke pare`.na kraju je sa razlogom batalio sve to i otisao lepo i kupio nov monitor :: :: Eh Moja Srbijo!
evo kakvo je moje iskustvo sa `renomiranim` prodavcima.kupim tel. u vip-u(standardno uz broj)i mislim resio sam probleme oko servisa u garantnom roku.nije proslo 3 meseca crnke mi flet kabl(samsung u-600)i ja pozovem korisnicki da mi kazu koja je procedura.posto su oni to uzeli od roaming-a kazu da odem kod njih.ja sacekam da prodju praznici(vaskrs,1.maj) pa odem do njih.pitaju oni sta je,ja im kazem flet kabl(svojevremeno sam radio sa telefonima pa se malo razumem) a oni meni daju papir da im opisem sta se desava sa telefonomsta cu ja im opisem i dam taj papir,pitam za koliko ce to da zamene i slusaj njihov odgovor:za DVADESETAK DANA.ja stao pa mislim pogresno sam cuo,kazem da je to popravka od 10 minuta a oni poceli da mrse te imaju mnogo telefona i ostalih uredjaja na popravci...mislim se pa normalno da imate kad vam za flet kabl treba 20 dana,ja sam to namestao ljudima na licu mesta.kazem im dajte mi kabl ja cu sam da ga namestim,nemoze onda ne vazi garancija,sta cu ostavim tel.posle mesec dana je bio gotov normalno nisu me obavestili kako su trebali nego sam ih ja zvao al ne da su ga popravili nego svaka cast.sad ispada iz mreze i razlokan je totalno.prvo sam mislio da su mi dali pogresan tel. al nisu jer moj ima jednu specificnu ogrebotinu pri dnu.evo sad se spremam da kupim nov tel. a ovaj da im vratim da ga nemeste kako treba.PA TI VIDI.
evo kakvo je moje iskustvo sa `renomiranim` prodavcima.kupim tel. u vip-u(standardno uz broj)i mislim resio sam probleme oko servisa u garantnom roku.nije proslo 3 meseca crnke mi flet kabl(samsung u-600)i ja pozovem korisnicki da mi kazu koja je procedura.posto su oni to uzeli od roaming-a kazu da odem kod njih.ja sacekam da prodju praznici(vaskrs,1.maj) pa odem do njih.pitaju oni sta je,ja im kazem flet kabl(svojevremeno sam radio sa telefonima pa se malo razumem) a oni meni daju papir da im opisem sta se desava sa telefonomsta cu ja im opisem i dam taj papir,pitam za koliko ce to da zamene i slusaj njihov odgovor:za DVADESETAK DANA.ja stao pa mislim pogresno sam cuo,kazem da je to popravka od 10 minuta a oni poceli da mrse te imaju mnogo telefona i ostalih uredjaja na popravci...mislim se pa normalno da imate kad vam za flet kabl treba 20 dana,ja sam to namestao ljudima na licu mesta.kazem im dajte mi kabl ja cu sam da ga namestim,nemoze onda ne vazi garancija,sta cu ostavim tel.posle mesec dana je bio gotov normalno nisu me obavestili kako su trebali nego sam ih ja zvao al ne da su ga popravili nego svaka cast.sad ispada iz mreze i razlokan je totalno.prvo sam mislio da su mi dali pogresan tel. al nisu jer moj ima jednu specificnu ogrebotinu pri dnu.evo sad se spremam da kupim nov tel. a ovaj da im vratim da ga nemeste kako treba.PA TI VIDI.
Kompletan tekst procitan u radio emisiji ZAIR (zakon akcije i reakcije) broj 401. koja sa emituje: Top FM - Beograd, OK Radio - Vranje, CITY Radio - Niš, Radio Palić - Subotica, Beotel radio - ISP web radio
Zvali me juce...bio sam danas po telefon...posto su im `tehnicari` bili na pauzi, bio sam uskracen za sagovornika... Devojka koja radi za pultom za prijem kaze: `Juce nas je zvao trzisni inspektor!`...pitao sam: `U vezi ovog telefona?`...rekla je totalno uzrujana odjedanput: `Da! Obicno dolaze, a sada su zvali! To mora da vam je neka rodjaka! Verovatno vam je tetka! Pozdravite tetku puno!`...u stilu neuropsihijatra rekao sam: `Da, da, da...`...kaze: `Samo da znate da smo telefon uzeli u popravku pre nego sto su nas zvali!`...ponovio sam: `Da, da, da...`...nasmejao sam se, rekao: `Prijatno` i otisao...(inace 18.06. ih je zvao inspektor, istog dana su poceli popravku, istog dana zavrsili (zamenili celu stampanu plocicu), istog dana me pozvali da preuzmem telefon...gle slucajnosti...hahaha) Sta ces, mlada, neukusna, prepametna...:)
Videcu da li ce ovaj telefon da radi kako treba...vise nista ne moze da me iznenadi...:)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.