Koliko se ja secam, i N95 i N95 sa 8GB i N82 imaju cpu = 333MHz i 128MB RAM.
N95 8GB ima veci ekran od N82, kao i od obicne N95. 2.8 > 2.4 inch
Sto se tice funkcija - isto sra*je drugo pakovanje, dakle ta poboljsanja kvaliteta fotografija NE POSTOJE, niti ijedan telefon ima kvalitetniji video zapis od drugog, iz jednog veoma prostog i jednostavnog razloga, a to je JEDAN TE ISTI hardver koji stavljen u oba telefona i pokretan istim softverom.
Sto se tice izgleda, meni se vise svideo N95 8GB.
Sto se tice kvaliteta, iskreno mislim da su gore navedeni najlosije napravljeni NOKIA telefoni, ikada, ali, nisam siguran... `vreme` ce pokazati.
Sto se tice ulozenog i dobijenog za te pare, mislim da bi neki HTC mobilni telefon u ovom slucaju `objasnio par stvari`, ali opet, ovo je Srbija brale pa je `neki normalan` internet jos uvek neka BEYOND 3000 opcija.
Uostalom, kupi sta hoces, tvoje su pare.
E da, i MNOGO GLUPA STVAR na N95 8GB je ta sto nema onu `zastitu kamere`, nego je socivo konstatno otvoreno za saradnju sa nekim kljucevima iz dzepa itd.
Pa makar imao i 100GB memorije imao sam prilike da oba telefona isprobam i zakljucak je sledeci: onakvu sklopociju, mislim na n95, mozes da kupis za mnogo manje novaca po meni je to, sto se tice finalne obrade, veoma los tel, podseca me na yuga inace, cinjenica je da se telefoni softverski maltene i ne razlikuju neko rece da n82 ima manji ekran, sto je po meni bolje jer je onda pojedinacni piksel manji, pa je samim tim slika ostrija mene je n82 odusevio svojim kvalitetom, najvise fizickim, stvarno ok tel kontam da bih ga i uzeo da nemam 6630 (koji je, iz mog licnog iskustva, jedan od najizdrzljivijih telefona) i e51, koji sam skoro uzeo posle e50, a i dalje najvise koristim 6630 ja bih ti preporucio da u razmatranje uzmes i n78 i neki od e serije, koji su stvarno fizicki kvalitetni i imaju savrsenu zavrsnu obradu primecujes da najvise pisem o materijalnim/fizickim karakteristikama, a to sve zbog toga sto maltene sve nokije softverski su iste ili bar priblizne (naravno: koliko novaca toliko muzike, sto se ogleda, u najvecem broju slucajeva u broju mega pixela kamere i mozda velicini memorije i ekrana, sve ostalo je manje, vise isto), tako da se izbor svodi na tel koji ti se vise svidja
Ne znam sto uopste poredite kamere, ekran i ostalo... Kome treba dobar ekran ili kamera uzece Samsunga... Nokia je uvek imala prednost zbog lakoce koriscenja, ali je to Symbian prilicno ukopao (stavljali su losiji hardver pa se sve uvek vuklo)
HTC je trenutno popularan, ali se mogu naci bolja resenja za manje pare... Ja sam koristio i BlueAngel i Tytn i uvek je bilo nekih glupih bagova...
Ako ces nesto dobro, uzmi Samsung i780... Dobijas dobar ekran, kameru, GPS, tastaturu, WM6, 2 baterije koje traju po 3 dana normalnog koriscenja po ceni 2 puta nizoj od TyTN II... Jedini nedostatak je sto je ekran 320x320 pa neke win aplikacije nece biti fullscreen :)
Oba modela imaju 332 x2 (dual core) apm procesore,N95 ima 64mb a N95 8gb 128mb rama. N95 8gb znatno brze radi i bolji je , ali je dosta i skuplji :(. To za poklopac kamere je skroz obrnuto N95 ima poklopac koji je isturen od glavne povrsine i mnogoooo se brzo izlize,dok N95 8gb ima uvucen i nema kontakta sa povrsinom. hehe, kada drzis kljuceve sa telefonom izguleces ceo fon a ne poklopac kamere :).Jedino ako imas kljuceve od gume :)
:: Koliko se ja secam, i N95 i N95 sa 8GB i N82 imaju cpu = 333MHz i 128MB RAM :: :: N95 8GB ima veci ekran od N82, kao i od obicne N95. 2.8 > 2.4 inc :: :: Sto se tice funkcija - isto sra*je drugo pakovanje, dakle ta poboljsanja kvaliteta fotografija NE POSTOJE, niti ijedan telefon ima kvalitetniji video zapis od drugog, iz jednog veoma prostog i jednostavnog razloga, a to je JEDAN TE ISTI hardver koji stavljen u oba telefona i pokretan istim softverom :: :: Sto se tice izgleda, meni se vise svideo N95 8GB :: :: Sto se tice kvaliteta, iskreno mislim da su gore navedeni najlosije napravljeni NOKIA telefoni, ikada, ali, nisam siguran... `vreme` ce pokazati :: :: Sto se tice ulozenog i dobijenog za te pare, mislim da bi neki HTC mobilni telefon u ovom slucaju `objasnio par stvari`, ali opet, ovo je Srbija brale pa je `neki normalan` internet jos uvek neka BEYOND 3000 opcija :: :: Uostalom, kupi sta hoces, tvoje su pare :: :: E da, i MNOGO GLUPA STVAR na N95 8GB je ta sto nema onu `zastitu kamere`, nego je socivo konstatno otvoreno za saradnju sa nekim kljucevima iz dzepa itd :: :: :: :: Majku Vam Bozju... :: ::
Ta Nokia n95 (obicna) je telefon srednje klase , veliko mi je bilo cudo kad je izasao da nema Carl Zeiss sociva taj symbian je slican na 50 drugih nokia samo sto bolje donosi od nekih starijih telefona je veca brzina i mozda jos neka sitna unapredjenja u software-u!!! Nokia n95 8GB je unapredjenja stvar jer naravno 8GB memorije i Carl Zeiss sociva i popravljeni su neki manji bug-ovi!!! Nokia n82 ti je telefon koji nije na izvlacenje i kod njega ce duze da ti sluzi flat kabal nego kod Nokia n95 (8GB)!!! IPhone ti je izbor za te pare, ako mene pitas, nije ni HTC los ali ovo cudo nije normalno sta sve ima!!! Ako imas nekog svog u inostranstvu neka ti poruce IPhone 3G koji je odlican jedino kosta 1000 dolara sto ti je oko 700 evra, ako kupujes legalnu n95 dodas jos malo para i imas 10 puta bolji telefon, ako ti trebaju funkcije ili neki HTC ti biras!!! A ako ti treba kamera kupi Sony Ericsson K850, ima dobru kameru i nista vise!!!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.