Pozz ljudi... !!! :) Vec neko vreme gledam koji telefon da kupim i izbor se sve na ova 2 modela. Hteo sam da uzmem n73 jer ima svasta, ali sam cuo od nekih da je telefon spor. Onda sam video 6110 koji kosta isto kao n73 samo sto ima GPS. To mi se jako svidelo jer bi kod n73 morad da dajem jos para ako bih hteo GPS navigaciju jer taj GPS prijemnik kosta oko 70e. Kamera mi uopste nije bitna kod telefona tako da mi slabija kamera kod ovog 6110 ne smeta. Sad sam u dilemi. O n73 svi daju samo pohvale a o 6110 nasao sam malo komentara. Da li 6110 ima neki ozbiljniji nedostatak koji ja ne mogu da uocim preko specifikacija ?
Ako ti je navigacija neophodna - 6110, a ako možeš da živiš bez nje - N73. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Pa, mogu da zivim bez navigacije ali bih bas voleo da je imam... Vec 3 godine imam k700 i vreme je da ide u penziju. Ali, prilicno se razocaram kad vidim da i posle 3 godine nista senzacionalno nije izaslo. Na oba telefona ima Symbian sto je bitno, a kamera i zvuk mi uopste nisu bitni. Naravno da mi treba mobilni koji ima mp3, ali kvalitet zvucnika mi bas i nije mnogo bitan. Ni kameru ni video zapis skoro nikad ne bih koristio tako da mi ni to nije nesto vazno. Vazno mi je da ekran bude dovoljno veliki a na oba telefona je ekran veliki. GPS ne znam koliko bih koristio ( tu i tamo bi mi bio od koristi ) ali to je stvarno nesto novo sto cu da dobijem, sve ostalo je samo unapredjeno ali vec ga imam na k700. Realno, mnogo sam blizi navigatoru nego n73 ali ipak je n serija sigurno dobra, a za ovaj 6110 nisam nikad cuo niti sam video da ga neko ima. Dosta je ruzan, ali mi to smeta mnogo. Ne zalim da uzmem telefon i da se razocaram zbog necega sto nisam znao. Zato sad moram da se raspitam kad je vreme...
Ok, a sta je sa 6110? Mozda je i on spor ili ko zna koji su mu nedostaci. Znam da ima boljih iz n serije, samo nisam bas nesto raspolozen da dajem 300-600 evra za mobilni... :)
Da li si nekad to video kako radi, ili da li u opste moze da radi? Nokia Maps .... dal postoji vece smece......?! Ja to nisam uspeo da nateram da radi, cuo sam da su neki uspeli da nameste preko wi-fi (wtf gps i wi fi)?! I da ga namestis gde mozes da vidis nesto na 320x240 tacaka? Taj njihov gps kapiram kao onu aplikaciju Google Maps na Iphone-u 2g? Na iphone 3g postoji GPS(hardware) i radi nezavisno od intentra.
za 6110,imao koristio oba n73 kineski odradjen telefon,sav skripi,skrbuce taj nokia maps okacite macku o rep,em sto je 0 od navigacije,em ce ti zguliti kredit dok kazes keks navigator je druga prica cvrst i jak telefon,kvalitetno odradjen slajd prava navigacija poput garmina,i ostalih(ako znas da ubacis mape)... ja bih ti preporucio da pogledas E65....mloooogo dobar fon
Nokia maps i po meni jeste shit program. A tvrdnja da je N73 kineski odrađen, ne mogu da se složim jer sam više od 6 meseci imao N73 i od tada N73 ME i krc se iz njega ne čuje. Nijednom mi nije tel. ispao, vodim računa o njemu za sad samo reči hvale, mehanički gledano. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: za 6110,imao koristio ob :: n73 kineski odradjen telefon,sav skripi,skrbuc :: taj nokia maps okacite macku o rep,em sto je 0 od navigacije,em ce ti zguliti kredit dok kazes kek :: navigator je druga pric :: cvrst i jak telefon,kvalitetno odradjen slaj :: prava navigacija poput garmina,i ostalih(ako znas da ubacis mape).. :: ja bih ti preporucio da pogledas E65....mloooogo dobar fo :: :: ::
N73ME je odlican telefon.Imam ga vec 2 god. i stvarno je fenomenalan.Slazem se da je spor,ali ja sam ga flesovao i sad radi ko zmaj.Plastika mu je perfektna,jos mi se nigde nije izgrebao!
garmin xt radi bez GPRS,radi k`o sat,gps je hardverski uradjen.
:: Da li si nekad to video kako radi, ili da li u opste moze da radi? :: Nokia Maps .... dal postoji vece smece......?! Ja to nisam uspeo da nateram da radi, cuo sam da su neki uspeli da nameste preko wi-fi (wtf gps i wi fi)?! I da ga namestis gde mozes da vidis nesto na 320x240 tacaka :: Taj njihov gps kapiram kao onu aplikaciju Google Maps na Iphone-u 2g :: Na iphone 3g postoji GPS(hardware) i radi nezavisno od intentra :: :: :: - - - - :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.