Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Dilema...oko kupovine telefona PART 2
STRANA 1 OD 1
racingboy Dilema...oko kupovine telefona PART 2 27.02.2009. 09:09 T15773

status: user
broj poruka: 157

Morao sam da otvorim new topic SORRY... :)

Prvo sam najvise bio zagrizen za i phone...stari iphone-e mi je bio ok,ali o ovom novom 3g sam slusao razne price tipa:`plastika puca iz cista mira,nefunkcionalan je,nema neke od najosnovnijih funkcija itd..zadnje kuciste je od najgore plastike(dok je kod starog bilo lepo aluminijumsko)`
Sto me je na neki nacin udaljilo od njega!Pa sam zato potrazio pomoc od nekoga ko je vec imao iskustva s njim!Onda sam se okrenuo e71...ali kazete da wifi na njoj nije bas najsjajniji...a meni je to jedna od bitnijih stavki...5800 sam nekako ostavio kao zadnju rupu na svirali ako se ne budem odlucio na jedan od ovih gore pomenutih

BTW...Sada ste me bacili u tesku dilemu sta uzeti!? JoS jEdNom THaNks...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bbocko re.. 27.02.2009. 09:52 #99648

broj poruka: 187
A sto bi kupovao iphone 3G koji kosta skoro duplo u odnosu na stari 2G?
Samo zato sto ima opciju 3G telefoniranja, mislim da nije vredno.
I ja sam bio u slicnoj dilemi u kupio 2G i mislim da nisam pogresio.
Telefon ima ubedljivo najbolji touch screen i display u odnosu na sve telefone.
Naravno iphone ima nekih mana, nema MMS, bluethooth radi samo ako imas slusalice (zaboravi na razmenu muzike i filmica sa prijateljima).
Po difoltu ne moze sa snima video sa zvukom (ali za to postoji resenje, instaliras preko cydie program koji se zove Cycorder).
2G ima slabiji zvucnik od 3G.
Ali zato ima ubeljivo najbolji software (gomila aplikacija-neke neverovatne tipa okarina, libele i sl.).
WiFi radi savrseno, kao da imas desktop i rukama.

Da sam na tvom mestu ne bi razmisljao uzeo bi iphone 2G. Modeli od 8GB mogu se naci polovni za oko 300 evra.

Nadam se da sam bio od pomoci.

Pozz

racingboy re 27.02.2009. 10:01 #99650

broj poruka: 157

Hvala za pomoc ali ja prvenstveno zelim nov telefon...posto imam losa iskustva sa polovnjacima...a stari i phon-e je odavno izasao iz prodaje!!!
Ognjeni Re: re.. 27.02.2009. 10:19 #99652

broj poruka: 4527
Upravu si...ako vec neko ima 2G , ne isplati se kupovina novog...ali ako nemas onda novi obavezno...

stim sto gresis i ne znam kako ne znas za takve stvari, iphone ima i mms, i bluetooth i sve. Samo treba instalirati program nista vise.
Sto se tice zvuka na tvom 2G-u...uzmi malu iglicu i probusi par rupica gde se nalazi zvucnik sa donje strane...

kod 2G-a se nalazi neko platno koje `stiti ` od prasine...par mm gurni iglicu , probusi...posle toga 2G ces morati da SMANJUJES zvuk :)

Ajd uzdravlje

:: A sto bi kupovao iphone 3G koji kosta skoro duplo u odnosu na stari 2G
:: Samo zato sto ima opciju 3G telefoniranja, mislim da nije vredno
:: I ja sam bio u slicnoj dilemi u kupio 2G i mislim da nisam pogresio.
:: Telefon ima ubedljivo najbolji touch screen i display u odnosu na sve telefone
:: Naravno iphone ima nekih mana, nema MMS, bluethooth radi samo ako imas slusalice (zaboravi na razmenu muzike i filmica sa prijateljima)
:: Po difoltu ne moze sa snima video sa zvukom (ali za to postoji resenje, instaliras preko cydie program koji se zove Cycorder)
:: 2G ima slabiji zvucnik od 3G.
:: Ali zato ima ubeljivo najbolji software (gomila aplikacija-neke neverovatne tipa okarina, libele i sl.)
:: WiFi radi savrseno, kao da imas desktop i rukama
::
:: Da sam na tvom mestu ne bi razmisljao uzeo bi iphone 2G. Modeli od 8GB mogu se naci polovni za oko 300 evra
:: Nadam se da sam bio od pomoci
:: Poz
bbocko re: re: re: 27.02.2009. 10:58 #99659

broj poruka: 187
@Ognjeni

aj posalji mi nazive koji su to programi i ako imas naziv instalera za cydiu preko koga da skinem.

thx

Zmajko ... 27.02.2009. 12:21 #99672

broj poruka: 1228
Za iPhone si dobio i vise informacija nego sto si trazio cini mi se... Ae sad da vidimo prednosti te E71, osim eksterne qweerty tastature. Meni taj mob izgleda kao gedzet za penzionere iskreno. Drug je kupio taj mob skoro i sada ga prodaje jer je kupio iPhone. Ne koristi ni 50% njegovih funkcija ali zato nema nameru da u skorije vreme predje na drugi. Svakim danom mu je sve interesantniji i interesantniji.

Uostalom, imas milion review-ova na tube pa baci pogled i tamo. Kreni odavde:
http://www.youtube.com/watch?v=FYL28Oriv2o

Pogledaj obavezno i ovaj vid:
http://www.youtube.com/watch?v=GuOGn8ATa9U
Pauziraj na 04:24 i pogledaj ko je 2 na listi =P
Posle samo hard reset, opusteno .)

Srecno sa kupovinom!
gman pa iphone 27.02.2009. 14:16 #99694

broj poruka: 1111
i ne mozes kupiti nov
jer se proizvodi iskljucivo za americko trziste i njihove mreze i prodaje se iskljucivo uz, valjda cigular
tako da je svaki ili otvaran, flashovan ili moras ispod kartice da dodas ono kolo za omogucavanje koriscenja na mrezama osim americke
tesko ces dobiti nov u kutiji, potpuno nov, bez ovih zahvata, a da radi
pisem ovo jer sam imao iskustva sa dva koja su prestala da rade u prvih mesec dana, a od servisa nista, onog oficijelnog, tako da ti za odrzavanje preostaju ove hijene nase , koje ce ti se naotimati novaca i za najmanji kvar
inace ova moja iskustva su od pre 2-3 meseca, tako da se situacija mozda i promenila
ali stvarno ne znam da su poceli da ga prodaju van usa-e, tj. da li postoje verzije koje podrzavaju druge mreze

nemojte mi ovo uzeti za zlo, pisem ono sto znam iz licnog iskustva

i da, ako vec imas stari, onda novi ne vredi kupovati, dovoljan ti je i net na starom, ne mogu da se setim jel podrzava samo gprs, ili i edge (po ovome sto ja znam, a studiram telekomunikacije, edge je klasifikovan kao 2.75 generacija mreze, mada ga vecina opisuje kao vezu 3. gen)

p.s. znaci nemoj da ga uzimas samo zato sto podrzava mrezu trece generacije, jer ima losu vezu, ili su imali losu vezu ova dva sa kojima sam ja bio u kontaktu, na kjima je nasa mreza omougecena putem tog cipa za karticu, mada ne verujem, kontam da svi pate od toga
recimo moja nokia e51 se poveze preko edge-a, a iphone 3g ne moze uopste da se poveze, ili je caki nedostupan, naravno lokacija je ista, jako slab signal u tom stanu
njega je mnogo bolje koristiti za net povezivajuci se preko wifi-a, a hvala bogu ima gomila nezakljucanih ap na koje mozes da se nakacis, i tad je telefon savrsen, sto se tice browsing-a, cak bih rekao da mu je to i osnovna namena, jer nju odradjuje stvarno dobro

ulsi

gile23 ... 27.02.2009. 14:59 #99711

broj poruka: 9121
A ekran ja mislim da ima najveci Nokia 5800, 3,2 inca, ne znam za Iphone, ali na Nokia-ji je mana sto nije OLED ekran nego LCD.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: ... 27.02.2009. 15:47 #99723

broj poruka: 4527
@gile23 - 3.8 incha...ne mogu da se porede.

@bbocko ..instaler i cydia su 2 stvari razlicite....imas soure za jedno, source za drugo...instaler zaboravi, nemas ni 2 % stvari kao u cydii.....

idi na isrbija.net pa trazi, to ti je iphone forum vrhunski ( nas )

@gman To je obicna greska u softweru bila...imas odavnu ispravku.

Ajd uzdravlje

:: A ekran ja mislim da ima najveci Nokia 5800, 3,2 inca, ne znam za Iphone, ali na Nokia-ji je mana sto nije OLED ekran nego LCD
:: Pozdrav
SkyFire A da neko razmisli.. 27.02.2009. 17:43 #99736

broj poruka: 18472
O ovoj zveri :

http://www.mobilecrunch.com/2009/02/15/sony-ericsson-sort-of-announces-the-121-megapixel-idou/

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_idou-2683.php

I Want to believe - The truth is out there

gman a jel zna neko 27.02.2009. 19:01 #99753

jesu poceli da ga rade za druge mreze
ili/i evropu i ostali deo sveta

ulsi

SkyFire Re: a jel zna neko 27.02.2009. 19:25 #99763

broj poruka: 18472
Na sta mislis?

I Want to believe - The truth is out there

:: jesu poceli da ga rade za druge mrez
:: ili/i evropu i ostali deo svet
:: uls
gman iphone 3g 27.02.2009. 23:59 #99812

sto me nervira sto teme odlaze u zaborav
ko ce se setiti da svaki put pamti koji je podforum, ime teme
onda moram da se smaram i bunarim temu po forumu, mojim temama i odgovorma
uf

ulsi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs