Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Dekodiranje e71
STRANA 1 OD 1
mbjelos Dekodiranje e71 02.03.2009. 22:34 T15857

status: user
broj poruka: 53

Imam e71 kodiran na Telenorovu mrezu. Koja je fora da neko trazi u servisu za dekodiranje 30e i treba mu 15 minuta za taj posao, a drugi traze 60e i treba da ostane telefon 2 dana kod njih? Ko je lud, a ko zbunjen.....
Da li je moguce odraditi to obicnim update-om softvera?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
spider12 dekodiranje 02.03.2009. 22:53 #100334

broj poruka: 92

update software varijantu zaboravi...dekodiranje tog telefona se radi uz pomoc odgovarajuceg boksa ili preko loga. Ovi sto ti traze 30 evrica za 15 minuta imaju boks i mogu sami da ga odrade a ovi sto traze 60eur i treba im 2 dana, ili idu kod ovih koji imaju boks ili dekodiraju putem logova - >iscita iz tvog telefona potrebne informacije, posalje te informacije (u obliku log fajla) nekom u inostranstvo koji ima softwer za dekodiranje pa mu ovaj vrati nazad log fajl ili kodove koji otkljucavaju telefon za sve mreze i zato je to otkljucavanje preko logova obicno skupo jer se ugrade svi pomalo.
mbjelos re 02.03.2009. 22:56 #100337

Znaci ne moze niko da mu uradi update sotvera i na taj nacin otkljuca, a meni da uzme 30e za navodni log na server?

skar Re: re 03.03.2009. 07:58 #100382

broj poruka: 3992
taj telefon se nemoze jos otkljucati preko boxa
moze na logove i preko uni sim kartice...
a i taj posao netarje 15min jer ipak covek moze lako da ti `ubije` telefon

rad je od coveka napravio majmuna

:: Znaci ne moze niko da mu uradi update sotvera i na taj nacin otkljuca, a meni da uzme 30e za navodni log na server
::
mbjelos re 03.03.2009. 22:29 #100584

Da li bi bio ljubazan da mi objasnis sta podrazumevas pod `ubije` telefon? Verovatno video zensko pa misli da moze da slozi pricu koju hoce. Da dam tih 30 ili 35 e ( u zavisnosti od verzije softvera) a da ne odradi nista za tih 15 min.... Da radim to ili ne?
skar Re: re 03.03.2009. 23:29 #100597

broj poruka: 3992
bb5 nokie inace nova serija nokia se otkljucavala tako sto se ceo telefon rascerupa pa se bodu odredjeni delovi na cipu,nebih da ti objasnjavam u detalje ali to se zove test piont...
e na isti nacin se otklucava i ta e71,ali ako slucajno bocne pogresno telefon moze da se ugasi `ubije`
medjutim izasla je nova varijanta boxa preko koje mogu da se otkljucaju nove varijante nokie ali to kosta 50e i nemaju svi servisi tu mogucnost tako da se i dalje svodi na cerupanje...jbg zapiso sam se pa sigurno je ostalo nekih nerazjasnjenih stvari

rad je od coveka napravio majmuna

:: Da li bi bio ljubazan da mi objasnis sta podrazumevas pod `ubije` telefon? Verovatno video zensko pa misli da moze da slozi pricu koju hoce. Da dam tih 30 ili 35 e ( u zavisnosti od verzije softvera) a da ne odradi nista za tih 15 min.... Da radim to ili ne?
profitel www.dekodiranje.rs 03.04.2009. 17:23 #106593

broj poruka: 3

obicnim update-om nije moguce dekodirati niti jednu novu nokiu!

E71 se NIKADA nije dekodirala na testpoint!!!
da,svaki servis koji poseduje odredjeni box moze da uradi dekodiranje,
cena naravno varira od servisa do servisa,i od toga koliko ko zeli da zaradi...
naravno da postoje i servisi koji to rade tako sto donesu kolegi i ugrade se... i to onda verovatno izadje 50,60e...
p.s.
kod nas je 30e i ceka se 15tak min.
pozz
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs