gde ih ima kod nas i kolika je cena paketa? ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Android je platforma, linuksoliki OS, ne telefon, skoro potpuno Open Source varijanta, cela akcija pokrenuta je od Googla, a pridruzili su im se svi zivi, ukljucujuci i velike mobilne zverke. Za sad u dve varijante, HTC G1 i G2, a u toku ove godine trebalo bi i da Sony Ericsson, Samsung i Motorola predstave svoje modele sa ovim OS-om. U principu ce ova i sledeca godina biti veoma interesantna na ovom planu, Nokia ce konacno da oslobodi Symbian njegovih 157384274 lincenci, tako da ce svi lakse da disu, M$ je izbacio WinMo 6.5 i uveliko radi na v7, ALP (Linux) odrasta, Apple je vec dovoljno pogurao celu pricu... Uskoro ce i na PCB da krenu teme tipa - `Instalirao sam Linux na moju Nokiju, ali sad dual-boot prijavljuje gresku i Windows Mobile nece da se podigne i izbrisao mi je ceo imenik i sve sms poruke, jel mogu Acronisom da vratim backup?`. Za sad Android moze da se potera i na nekim drugim modelima HTC-a, ali jos uvek nema neku upotrebnu vrednost jer nema kompletne podrske na osnovnom harverskom nivou (gsm, gps, wifi, bt, itd...). Bumo videli...
Video sam na netu te HTC-ove G1 je odlican i nije nesto previse skup u odnosu na druge HTC telefone, cena je negde oko 400 dolara, telefoni su na prvi pogled sasvim ok, ima u Svetu Kompjutera clanak bas o samom Android-u, ali nije dostupan online trenutno.
Pozdrav!
:: :: Android je platforma, linuksoliki OS, ne telefon, skoro potpuno Open Source varijanta :: cela akcija pokrenuta je od Googla, a pridruzili su im se svi zivi, ukljucujuci i velike mobiln :: zverke. Za sad u dve varijante, HTC G1 i G2, a u toku ove godine trebalo bi i d :: Sony Ericsson, Samsung i Motorola predstave svoje modele sa ovim OS-om :: U principu ce ova i sledeca godina biti veoma interesantna na ovom planu, Nokia c :: konacno da oslobodi Symbian njegovih 157384274 lincenci, tako da ce svi lakse da disu :: M$ je izbacio WinMo 6.5 i uveliko radi na v7, ALP (Linux) odrasta, Apple je vec dovoljn :: pogurao celu pricu... Uskoro ce i na PCB da krenu teme tipa - `Instalirao sam Linux na moj :: Nokiju, ali sad dual-boot prijavljuje gresku i Windows Mobile nece da se podigne :: izbrisao mi je ceo imenik i sve sms poruke, jel mogu Acronisom da vratim backup?` :: Za sad Android moze da se potera i na nekim drugim modelima HTC-a, ali jos uve :: nema neku upotrebnu vrednost jer nema kompletne podrske na osnovnom harversko :: nivou (gsm, gps, wifi, bt, itd...) :: Bumo videli.. :: :: nikako da doguram do petsto :: ::
Tema je stara ali vec i kod nas ima G1 za 150 Eu, a i ostali HTC modeli moze da se nadju oko 200-300 Eu. Android je jako super os za telefone! U Market-u su pojavili i srpski programi i igrice!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.