malo vise o mobilnim telefonima u nasim radnjama....
STRANA 1 OD 1
skar
malo vise o mobilnim telefonima u nasim radnjama....
31.03.2009. 10:52
T16504
status: user broj poruka: 3992
posto radim u ovlascenom servisu za samsung i nokiu zeleo bih pomoci vama potencijalnim kupcima novog telefona.... kad kupujete telefon obavezno gledajte kakvu vam garanciju daju uz njega... morate dobiti fiskalni racun...,originalnu kutiju,i full opremu,uputstvo na srpskom jeziku...samsung i nokia daju 2god garancije na svoje aparate.... svi `novi` telefoni skidani sa kojekakvih mreza ili kradeni sa proizvodne trake su pakovani... nove telefone tipa 5800 i ostale mogu dekodirati putem unisim karte,a to znaci da vam moraju izbunariti telefon,a to nije novo....mnogi dekodirani telefoni kasnije imaju problem sa mrezom,internetom,baguju se itd.... obavezno ga dobro pregedajte u radnje jer je moguce naici na razne sitne ogreotine,prasinu ispod ekrana,otiske na ekranu...itd sto je rezultat pakovanja... nadam se da ce vam ubuduce ovo pomoci pri kupovini novog mobilnog telefona...ako sam nesto propustio...dopunite me...hvala
Jedan moj prijatelj je skoro kupio u Pancevu Nokiu 6120 koja je bila nekih 30e jeftinija nego u prodavnicama po Beogradu. Navodno nova. Tada mi nije bilo jasno kako, ali mi je jasno sada. Moguce da je to takva `pakovana` Nokia. Uz sve to slika n kameri mu je zelenkasta, sto mislim da ne sme da se desava na novom telefonu.
proverene informacije da se ploce telefona kradu iz madjarskih fabrika i salju vamo...gde se pakuju....i ti dobijes kao nov telefon u stvari frankestajn....
rad je od coveka napravio majmuna
:: Jedan moj prijatelj je skoro kupio u Pancevu Nokiu 6120 koja je bila nekih 30e jeftinija nego u prodavnicama po Beogradu. Navodno nova. Tada mi nije bilo jasno kako, ali mi je jasno sada. Moguce da je to takva `pakovana` Nokia. Uz sve to slika n kameri mu je zelenkasta, sto mislim da ne sme da se desava na novom telefonu.
Lepo od tebe, Skar, sto si nam skrenuo paznju na te detalje iako mislim da mnogi od nas znaju da se sa telefonima koje mozes da kupis kod nas svasta radi pre nego sto dodju do police u radnjama. Cast izuzecima i firmama koje taj posao rade kako treba ali ima onih koji pokusavaju da uvale svakakvo djubre. Pomenucu samo primer kada su meni za telefon koji me je zanimao rekli da se uz njega dobija garancija od 6 meseci!! Koliko ja znam, po zakonu ove zemlje (kakva god da je) svi telekomunikacioni uredjaji moraju da idu sa garancijom od godinu dana. Obzirom da sam ipak dosta obrazovaniji i upuceniji u problem telefona koji se prodaju kod nas jer sam jos pre 10 godina radio u jednoj prodavnici Ericsson-a u Beogradu gde smo prodavali telefone legalno nabavljene direktno u Svedskoj (vlasnik radnje je bio svedjanin), jos tada su se ljudi cudili i cesali po glavi kada im kazem da ne mogu da dobiju telefon koji su do pre 2 minuta drzali u rukama jer ce dobiti isti takav, u kutiji, upakovanoj u celofan, sa svim papirima, IMEI stickerima i ostalim stvarima i da, ako otvorim kutiju, oni moraju da uzmu TAJ telefon i ni jedan drugi! To je bilo zlatno doba Ericssona 688, 768, 788, T29, T65, R310 i ostalih modela. U svakom slucaju, da treba biti obazriv, treba. Bolje obici 10 radnji i naci pravu stvar nego posle obijati noge po gradu trazeci nekoga ko ume (ako nista vise) barem da ti kaze sta ne valja sa tvojim `povoljno kupljenim` telefonom.
alpha copy...brate 50+ al je i telefon oridjidji..gumena futrola+sto djakonija.tv kabal,usb itd
:: Znaci ja bi hteo tamo do uskrsa da kupim ovaj mob. ali neznam u kojoj radnji u BG da kupim gledo sam na mobilnom svetu :: :: Sta vi mislite?? :: :: ::
e brate to su bila ta vremena kad su telefoni stizali u full pakovanjima...a ne u plasticnim kesama olepljenim selotejpom... evo jedan primer idem kroz centar zrenjanina proslog leta i nosim u obicnoj plasticnoj kesi 15 n95 8gb za nekog olosa...i on me plus casti 100e zato sto nije morao sam da dodje....nigde kutije...kabla..samo fonovi i punjaci ali cena 420e u odnosu na 600e nokijinih
:: Lepo od tebe, Skar, sto si nam skrenuo paznju na te detalje iako mislim da mnogi od nas znaju da se sa telefonima koje mozes da kupis kod nas svasta radi pre nego sto dodju do police u radnjama. Cast izuzecima i firmama koje taj posao rade kako treba ali ima onih koji pokusavaju da uvale svakakvo djubre. Pomenucu samo primer kada su meni za telefon koji me je zanimao rekli da se uz njega dobija garancija od 6 meseci!! Koliko ja znam, po zakonu ove zemlje (kakva god da je) svi telekomunikacioni uredjaji moraju da idu sa garancijom od godinu dana. Obzirom da sam ipak dosta obrazovaniji i upuceniji u problem telefona koji se prodaju kod nas jer sam jos pre 10 godina radio u jednoj prodavnici Ericsson-a u Beogradu gde smo prodavali telefone legalno nabavljene direktno u Svedskoj (vlasnik radnje je bio svedjanin), jos tada su se ljudi cudili i cesali po glavi kada im kazem da ne mogu da dobiju telefon koji su do pre 2 minuta drzali u rukama jer ce dobiti isti takav, u kutiji, upakovanoj u celofan, sa svim papirima, IMEI stickerima i ostalim stvarima i da, ako otvorim kutiju, oni moraju da uzmu TAJ telefon i ni jedan drugi! To je bilo zlatno doba Ericssona 688, 768, 788, T29, T65, R310 i ostalih modela. :: U svakom slucaju, da treba biti obazriv, treba. Bolje obici 10 radnji i naci pravu stvar nego posle obijati noge po gradu trazeci nekoga ko ume (ako nista vise) barem da ti kaze sta ne valja sa tvojim `povoljno kupljenim` telefonom :: :: ::
Re: malo vise o mobilnim telefonima u nasim radnjama....
03.04.2009. 17:57
status: user broj poruka: 3
@skar: pa da te dopunim posto si po meni cini mi se pomesao neke stvari! pitanje pre svega- u kom ovlascenom servisu radis?bas me zanima...
jer to sto si napisao su pola gluposti, a pola mozda i jesi u pravu. ajmo redom: 1. sto se tice novih mobilnih telefona tu nisi pogresio. - da,moras da dobijes fiskalni racun, - da garancija je po zakonu 1god, - da telefon treba da je u full-u itd, ali to ne znaci da sve sto se ne uklapa u ova pravila nije ORIGINALNI TELEFON,naprotiv to sto je telefon uzet u inostranstvu na ugovor samo potvrdjuje njegovu originalnost,jer provajder(operater) ne prodaje pakovane,sklapane i sl... Druga je stvar sto su se kod nas ``uvozile`` ploce i maske sa logom VODAFONE-a npr i sklapale i to je uglavnom bilo DJUBRE...
2. to da se dekodiranjem upropaste telefoni je cista glupost! a zasto? ako Ti odredjenim softverom iscitas NCK i ukucas kod kad ti telefon trazi, sta to moze da steti telefonu? Nijedan samsung se npr. ne dekodira tako da to zahteva bilo kakvu promenu softvera telefona. Da, mogu da se dese problemi ali SAMO ako se dekodiranje radi eksperimentalnim varijantama,jer kao u svakom poslu postoje alati i box-evi koji omogucavaju da tako nesto bude bezbedno.Koliko servisa je ulozilo u opremu sa kojom radi,Koliko dobrih servisa ima u ovom gradu, to su vec druga pitanja...
3.Nokia 5800 se NE_dekodira putem ``unisim karte``(pravilno je universalSIM kartice!!! ), taj model se dekodira BEZ IKAKVIH problema i posledica i podOBAVEZNO bez unisim kartice!!! i nije mi bas najjasnije sta znaci IZBUNARE TELEFON ? cudan termin za tehnicki obrazovano lice?
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.