Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
SE K700i Beli ekran
STRANA 1 OD 2  
ICEsd SE K700i Beli ekran 25.04.2009. 13:08 T17013

status: user
broj poruka: 2158
Imam problem sa sony ericsson k700i:

Sve je pocelo od kako je poceo sam da se gasi posle primljenog poziva znaci neko me pozove on zazvoni i posle par sekindi se sam ugasi.Kad iskljucim zvono on lepo radi ne gasi se. I tako ja odlucim da ga otvorim da vidim u cemu je problem, lepo sve pregledam nista nije crklo, zatvorim ga i odradim master reset (Totalni reset) telefon proradi al ostane isti problem kad je zvono ukljuceno on se ugasi.Posle sledeceg paljenja ekran je ostao samo beo znaci telefon radi sad noramlno i kad me neko pozove radi ok zvoni ne gasi se al sad je ekran beo nista ne vidim samo belo.Posto je blutooth ostao ukljucen iz Phone explorera vidi se telefon i svi fajlovi moze da se kopia na telefon i sa telefona i moze da se poziva sa njega, tj. sad mi racunar sluzi kao ekran za mobilni.

PA sad jel ima neko neku ideju sta da mu radim?
Dali je problem u softveru ili je ekran crko?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ... 25.04.2009. 13:18 #110083

broj poruka: 5714
Lepo odvoj display, kameru, karticu od elektronike i sve sem ovoga isprskaj kontakt sprejom (WD-40). Osusi, lagano prebrisi i fino montiraj nazad, mozda je los kontakt. A kasnije lako mozes i pozeljno je da ubacis nov software

A N G E L

gilopile Re: SE K700i Beli ekran 25.04.2009. 13:20 #110084

broj poruka: 9459
Problem ti je najverovatnije u konektoru za displej.Otvori ga ponovo pa proveri flet kabel koji ide iz displeja,tj.da li je lepo usao u konektor na plocici.

:: Imam problem sa sony ericsson k700i
::
:: Sve je pocelo od kako je poceo sam da se gasi posle primljenog poziva znaci neko me pozove on zazvoni i posle par sekindi se sam ugasi.Kad iskljucim zvono on lepo radi ne gasi se. I tako ja odlucim da ga otvorim da vidim u cemu je problem, lepo sve pregledam nista nije crklo, zatvorim ga i odradim master reset (Totalni reset) telefon proradi al ostane isti problem kad je zvono ukljuceno on se ugasi.Posle sledeceg paljenja ekran je ostao samo beo znaci telefon radi sad noramlno i kad me neko pozove radi ok zvoni ne gasi se al sad je ekran beo nista ne vidim samo belo.Posto je blutooth ostao ukljucen iz Phone explorera vidi se telefon i svi fajlovi moze da se kopia na telefon i sa telefona i moze da se poziva sa njega, tj. sad mi racunar sluzi kao ekran za mobilni
:: PA sad jel ima neko neku ideju sta da mu radim
:: Dali je problem u softveru ili je ekran crko?
ICEsd Otvorio 25.04.2009. 13:29 #110088

Otvorio ocistio i isto beli ekran i dalje stoji sve kontakte proverio sve je ok.
Softver nemogu da ubacim jer nemam usb kabl od njega.

Jel moze softwer da se ubaci preko bluetooth-a?

I jos jedno pitanje kako izgleda kad crkne ekrna dal je jednostavno mrtav i neradi ili je ovao kao moj ostane beo( tj. ostane mu pozadisko osvetljenje a ostalo neradi)
MACHINE Re: Otvorio 25.04.2009. 13:32 #110089

Nece ti tu firmver pomoci :(

nije display otisao ali nesto drugo mozda...jedina nada ti ja WD-40, da odlezi isprskan nekih 24h pa susenje i ponovno pakovanje...

A N G E L

:: Otvorio ocistio i isto beli ekran i dalje stoji sve kontakte proverio sve je ok
:: Softver nemogu da ubacim jer nemam usb kabl od njega
:: Jel moze softwer da se ubaci preko bluetooth-a
:: I jos jedno pitanje kako izgleda kad crkne ekrna dal je jednostavno mrtav i neradi ili je ovao kao moj ostane beo( tj. ostane mu pozadisko osvetljenje a ostalo neradi
gilopile Re: Otvorio 25.04.2009. 13:34 #110091

Ekran ne crkava tako lako,osim usled fizickog ostecenja,gde se vidno vidi pukotina i razlivanje boja.
Moja preporuka ti je da ga odneses u servis.

:: Otvorio ocistio i isto beli ekran i dalje stoji sve kontakte proverio sve je ok
:: Softver nemogu da ubacim jer nemam usb kabl od njega
:: Jel moze softwer da se ubaci preko bluetooth-a
:: I jos jedno pitanje kako izgleda kad crkne ekrna dal je jednostavno mrtav i neradi ili je ovao kao moj ostane beo( tj. ostane mu pozadisko osvetljenje a ostalo neradi
ICEsd Eh servis 25.04.2009. 13:41 #110093

Ovde u Smederevu je tesko naci dobrog servisera, neznaju oni nista vise od mene bar po mom iskustvu, jedan mi je rekao da mi je otisao kristal od stakla za punjenje na ploci i da to mora da menja i uzeo mi 10e za taj `kristal` i reko mi da kupim nov punjac (naravno kod njega) jer stari nece da ga puni.Donesem ja telefon kuci nece da puni preko novog punjaca otvorim stari punjac i vidim da je problem u kablu, promenik kabl i stavim telefon puni.Otvorim telefon da vidim taj cuveni kristal od stakla kad ono on nista nije radio na njemu.

Probacu da ga ostavim 24h da odstoji sa wd-40 i bez baterije.PA javljam rezultate ako ima neko jos neku ideju neka javi.

MACHINE ... 25.04.2009. 13:46 #110096

Da, bateija obavezno OFF a takodje i MIKROFON i ZVUCNIK...jer ce uci u njih pa ce tebe cuti kao iz bunara a ti njih neces...dakle,i to skini ili ne prskaj, ostal ekontakte da, sve konektore smao ne da ti udje u display

A N G E L

gilopile Re: Re: Otvorio 25.04.2009. 14:00 #110098

Kakvo bre prskanje wd-om???Posle takve intervencije moze slobodno u kantu za otpatke.

:: Nece ti tu firmver pomoci :
:: nije display otisao ali nesto drugo mozda...jedina nada ti ja WD-40, da odlezi isprskan nekih 24h pa susenje i ponovno pakovanje..
:: A N G E L
:: ::
:: :: Otvorio ocistio i isto beli ekran i dalje stoji sve kontakte proverio sve je ok
:: :: Softver nemogu da ubacim jer nemam usb kabl od njega
:: :: Jel moze softwer da se ubaci preko bluetooth-a
:: :: I jos jedno pitanje kako izgleda kad crkne ekrna dal je jednostavno mrtav i neradi ili je ovao kao moj ostane beo( tj. ostane mu pozadisko osvetljenje a ostalo neradi
MACHINE Re: Re: Re: Otvorio 25.04.2009. 14:13 #110100

Leba ti ne lupetaj...vidi se izdaleka da nisi cuo za kontakt sprejeve u RTV servisima a delokgrug delovanja je ogroman...ne znaci da ce da pomogne ali ako ga ima pri ruci moze da pokusa...prijatelj koji je radio u servisu je slicno postupao i uspevao da `odglavi` problem na svakom 10 telefonu. On je kontaktno neprovodan na niskim naponima, tek na par stotina volti provodi struju kapljicno i to ako su vrlo malog promera

To za bacanje nakon prskanja si samo izlupetao da bi nesto rekao...

A N G E L

:: Kakvo bre prskanje wd-om???Posle takve intervencije moze slobodno u kantu za otpatke
:: :: Nece ti tu firmver pomoci :
:: :: nije display otisao ali nesto drugo mozda...jedina nada ti ja WD-40, da odlezi isprskan nekih 24h pa susenje i ponovno pakovanje..
:: :: A N G E L
:: :: ::
:: :: :: Otvorio ocistio i isto beli ekran i dalje stoji sve kontakte proverio sve je ok
:: :: :: Softver nemogu da ubacim jer nemam usb kabl od njega
:: :: :: Jel moze softwer da se ubaci preko bluetooth-a
:: :: :: I jos jedno pitanje kako izgleda kad crkne ekrna dal je jednostavno mrtav i neradi ili je ovao kao moj ostane beo( tj. ostane mu pozadisko osvetljenje a ostalo neradi
gilopile Re: Re: Re: Re: Otvorio 25.04.2009. 14:26 #110102

Ne,nisam izlupetao.Otvori telefon i samo primakni prst prema konektoru za displej,videces oscilacije i kako se gama povecava,smanjuje.A jos ako ga nprskas...Burazer mi je imao k510i kome je riknuo dzojstik,otvorio ga i hteo da ga poprska kontakt sprejem i samo mali deo je otisao ka konektoru i po plocici,a za uzvrat je dobio jednu veliku straftu po ekranu koja se nikada nije izgubila.

:: Leba ti ne lupetaj...vidi se izdaleka da nisi cuo za kontakt sprejeve u RTV servisima a delokgrug delovanja je ogroman...ne znaci da ce da pomogne ali ako ga ima pri ruci moze da pokusa...prijatelj koji je radio u servisu je slicno postupao i uspevao da `odglavi` problem na svakom 10 telefonu. On je kontaktno neprovodan na niskim naponima, tek na par stotina volti provodi struju kapljicno i to ako su vrlo malog promer
:: To za bacanje nakon prskanja si samo izlupetao da bi nesto rekao..
:: :: Kakvo bre prskanje wd-om???Posle takve intervencije moze slobodno u kantu za otpatke
:: :: :: Nece ti tu firmver pomoci :
:: :: :: nije display otisao ali nesto drugo mozda...jedina nada ti ja WD-40, da odlezi isprskan nekih 24h pa susenje i ponovno pakovanje..
:: :: :: A N G E L
:: :: :: ::
:: :: :: :: Otvorio ocistio i isto beli ekran i dalje stoji sve kontakte proverio sve je ok
:: :: :: :: Softver nemogu da ubacim jer nemam usb kabl od njega
:: :: :: :: Jel moze softwer da se ubaci preko bluetooth-a
:: :: :: :: I jos jedno pitanje kako izgleda kad crkne ekrna dal je jednostavno mrtav i neradi ili je ovao kao moj ostane beo( tj. ostane mu pozadisko osvetljenje a ostalo neradi
MACHINE Ma ne vredi 25.04.2009. 14:56 #110105

ti brkas babe i zabe, niti procitas ve sto sam napisao...naravno da ako njega isprskas da ce se to desiti. A kada pritisnes prstom to je normalno (do odredjene granice, ai reverzibilno), sama rec LCD ima u sebi pjasnjenje, izmedju dva sloja stakla i matrice je tecni kristal...ja sam rekao da TFT skine pa onda da isprska pa onda obrise

A N G E L

ICEsd cist da imate pretstavu kako to izgleda 25.04.2009. 15:14 #110111

http://www.uselessinfo.pwp.blueyonder.co.uk/dismantlek700.htm

znaci ovako igleda tle. kad se rasklopi samo sto ekran ostane beo kao kod lcd monitora da ima ekransko pozadinsko osvetljenje da nisam sjebo kristalni sloj pa da smo pokazuje osvetljenje a kristali nerade ?
gilopile Re: Ma ne vredi 25.04.2009. 15:32 #110120

Ma znam da nisi mislio da porska displej,naravno.Ali ipak nebih savetovao da se sprica kontakt,jer ce se vlaga,a i masnoca iz takvih tipova sprejeva zavuci i moze da pravi samo probleme.Ne verujem da je tu bilo sta oksidiralo ili se zaprljalo.

@ICEsd: Otvori telefon i upali ga,zatim lagano pritisni gornji deo displeja sa zadnje strane(tamo gde se spaja flet kabel sa LCD-om),pa vidi da li dobije povremeno sliku.
Pokusaj i ovo:Na tom flet kablu treba da ima i jedan mali trimer koji sluzi za gamu.Uzmi srafcigercic pa ga malo pomeri u suprotnom smeru kazaljke na satu.

:: ti brkas babe i zabe, niti procitas ve sto sam napisao...naravno da ako njega isprskas da ce se to desiti. A kada pritisnes prstom to je normalno (do odredjene granice, ai reverzibilno), sama rec LCD ima u sebi pjasnjenje, izmedju dva sloja stakla i matrice je tecni kristal...ja sam rekao da TFT skine pa onda da isprska pa onda obris
ICEsd Ma nista ni da mrdne 25.04.2009. 15:53 #110122

Prstom ka sa donje strane ekrana pritisnem nista se ne desava samo ostaje otisak prsta a za gama tockic nista se ne desava na koju god stranu da ga okrenem.
ICEsd Evo sad mrda 25.04.2009. 16:04 #110126

Ekran vise ne radi vise mu ni pozadinsko svetlo ne radi znaci mora da jurim negde neki pokvareni k700i a da mu radi ekran da zamenim.

Hvala na savetima.
gilopile Re: Ma nista ni da mrdne 25.04.2009. 16:06 #110127

Jbg.Ne znam vise sta da ti predlozim.Jedino ostaje da se proba sa 100% ispravnim displejom,da li ce da pokaze sliku.Tako ces znati na cemu si.

Ili ako imas laptop,posto si rekao da ti monitor sluzi kao displej.

:: Prstom ka sa donje strane ekrana pritisnem nista se ne desava samo ostaje otisak prsta a za gama tockic nista se ne desava na koju god stranu da ga okrenem.
ICEsd da 25.04.2009. 16:08 #110128

Jos da telekom da besplatan GPRS pa moze i ko modem da mi posluzi :DDD

Hvala jos jednom bar znam na cemu sam.Sumljao sam ja odma na displej da je crko al se ne predajem dok ima nade a sad ga je ugasio skroz.

gilopile Re: Evo sad mrda 25.04.2009. 16:09 #110130

E do k.Inace za pozadinsko svetlo je zaduzen onaj mali fletic na fletu.

:: Ekran vise ne radi vise mu ni pozadinsko svetlo ne radi znaci mora da jurim negde neki pokvareni k700i a da mu radi ekran da zamenim
:: Hvala na savetima.
codeus re 25.04.2009. 17:24 #110139

broj poruka: 4054

*** beli ekran na bilo kojem eriksonu je flash problem *** nosi na fleshovanje ..
Erestun re 25.04.2009. 17:59 #110143

broj poruka: 1797
Sto kaze codeus, idi na youtube imas gomilu tih snimaka SE-a sa belim ekranima. Definitivno flesh mu treba.

Slavuj ... 25.04.2009. 21:12 #110184

broj poruka: 2236
Telefonu treba jedna pedala, a vlasniku jedna NOKIA umesto tog šugavog šupavog šljama od sprave.

`Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli,
Nego nama, - što smo im se naguzili `
(mali Mujo)
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Re: ... 25.04.2009. 22:59 #110200

broj poruka: 4515
A NOKIJA nije zabogovani sljam od sprave? Potpisujem da ne postoji sprava koja vise baguje od Symbian raspalih nokija ! ! !

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: Telefonu treba jedna pedala, a vlasniku jedna NOKIA umesto tog šugavog šupavog šljama od sprave
:: `Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli
:: Nego nama, - što smo im se naguzili
:: (mali Mujo)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: ... 25.04.2009. 23:32 #110210

SE su izvanredni telefoni, nista losiji od NOKIA...pa nije to LG ili Samsung...zaista su odlicni...
Meni su do sada crkla 2 Siemensa i 2 Nokie

A N G E L

:: Telefonu treba jedna pedala, a vlasniku jedna NOKIA umesto tog šugavog šupavog šljama od sprave
:: `Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli
:: Nego nama, - što smo im se naguzili
:: (mali Mujo)
ICEsd EEEE ceakaj Stani polako 26.04.2009. 05:50 #110262

Nema potrbe oko svadje koja je marka bolja, meni je crko ekrani(display) i to je to.Ja nisam cuvo moj telefon dorbro za 4 godine dobro je i ovoliko izdrzo sta je sve preziveo.

Znaci display je dead.Trazim novi, nema potrebe za raspavom ova marka ona marka sta je tu je, moj telefon je crko mojm gerskom i nicijom drugom.STOP i to je to, niko nije bolji od mene na to se svodi rasprava.

PEACE PEOPLE
Slavuj ... 26.04.2009. 10:11 #110272

broj poruka: 2236
Opušteno, sve zavisi od modela do modela telefona, ne od proizvođača.

SE K700i je fino napravljen spolja, ali i moja pokojna baba, koja ga nije ni imala, zna da mu džojstik umire, da taj priključak displeja ume da pravi gomilu problema, kao što i pravi, da mikrofon crkava, da Bluetooth 3 dana radi pa 4 ne radi...

Nego je poenta mog posta bila da postoji neka NOKIA u ``istoj klasi``, a bez problema, hardverskih i softverskih.

Što se mene tiče, nosite svi http://blog.makezine.com/F8S75HNF05JJOWY.jpg ne zanima me savršeno, nabudžite samo one pak-tregere i stavite činč da bi bio stvarno prenosivi, mobilni, i onda ga nosite kao ranac i boli vas q...c !

`Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli,
Nego nama, - što smo im se naguzili `
(mali Mujo)
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs