Pre neki dan sam postavio temu o 5800 i N96. Odluka je pala na 5800, medjutim u medjuvremenu primetim da negde pise da ima, a negde da nema wi-fi. Zna li neko od vas `konacan` odgovor? Takodje me interesuje koliko je ekran izdrzljiv na grebanje, kao i sta bi ste vi pre uzeli, 5800 ili E71. Znam da su razlicite klase namenjene zasebnim ciljnim grupama, interesuje me koji je po vama funkcionalniji. Nasiljem protiv argumenata... support normality
Pazi ovako... Ja sam bio u slicnoj dilemi, ali sam se odlucio za E71. 5800 bi trebao da ima wifi... Moras sam da odlucis sta ti je potrebnije, touch screen ili puna tastatura. Sigurna je jedna stvar, E71 je mnogo brzi u radu i veoma je ugodan rad u landscape-u. Medjutim, iako sam odusevljen sa E71, mogu da ti navedem sta nije bas dobro. Mnoge aplikacije ne mogu da se startuju zbog orjentacije ekrana! Ima jedan zvucnik koji je veoma veoma los! Speakerfon se slabo cuje! Duplo slabije nego na mom prethodnom 6120! kamera nije nesto posebno... Ali mnogo je brz, najbrzi symbian koji sam imao! Super je za mailove, smsove (i evo ovo kuckanje sad). touch screen je dobra stvar, ali mnogo moras da ga pazis, super je za rad ali nemas tastauru, koja ako ne kuckas mnogo i nije toliko bitna...
Nokia 5800 ima Wi-Fi. Ekran je otporan jer ne napravljen za dodirivanje, al iz toga sledi da ostaju otisci od prstiju malo, al ništa strašno.
Nokia 5800 i E71, tačnije E i XpressMusic su 2 sasvim različite kategorije telefona, ne znam zašto ih porediš uopšte. E su poslovni, klasični monoblok telefoni, a XM su Music, touch (5800),...fun....akcenat bačen na Images, Music, Photos, Videos....mada ima i Bluettoth, WiFi, generalno paket uz koji dolazi 5800 je zaista bogat.
zato sto mogu da uzmem E71 za 9000, odnosno 5800 za 8000din. Generalno oba mi se svidjaju al bas nisam pametan. Nasiljem protiv argumenata... support normality
Ima wi-fi. Uhvatices more AP po gradu (pogotovu HG520S :))))) Imam telefon oko 4 meseca, drzim ga u futrol pa ne znam koliko bi se grebao.
Pre njega sam imao N95 i 6230(njega jos imam), N95 sam toliko izgrebao (i displej i masku) da sam ga prodao za 130 a imao je samo 15 sati razgovora.
Najveca zamerka na telefon sto istaje mastan od ruku na njemu, kamera u odnosu na N95, pa i N73 koji sam imao nije ni za k***c, mada ni sa njima nisam nesto slikao, ipak je aparat za te stvari.
Radio mu je cudo nevidjeno, ima i RDS, zvuk je EXTRA (i radio i MP3), GARMIN na njemu radi ekstra (5.00.40), tu vidis koliko mu je touch screen dobra stvar, rezolucija ekrana je takodje bezobrazno dobra, i za SYMBIAN je strava brz (dosta brzi od N95, a N73 je puz za njega).
Gadan je da kucas poruke kad vozis, mada retko to radim obicno zovem sa sluzbenog :)) E sad ako volis da igras igrice na fonu (N-GAGE), to je vec problem, jbg. Znas kako kazu: Koliko para toliko muzike. Ali opet za te pare nisam se ni trenutka pokajao.
Šta god te zanima, pitaj, jer držim u ruci 5800. E71 nije mali telefon i nije za džep. Ako te tastatura brine jer je nema na 5800, nemoj da te brine jer imaš 4 vrste vrste unosa karaktera: klasičnu (alfanumeričku), full Qwerty u lendscape modu, mini querty u mini modu za bockanje sa stylusom, i handwriting. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: zato sto mogu da uzmem E71 za 9000, odnosno 5800 za 8000din. Generalno oba mi se svidjaju al bas nisam pametan :: Nasiljem protiv argumenata.. :: support normalit :: ::
ali meni je 5800 pomalo zenski telefon.Ja sam ga uzeo zeni za 8.mart,telefon stvarno ima sve,ali ja ga licno nikad ne bi uzeo za sebe.E71 je zato pravi muski telefon,vrhunske izrade i mogucnosti.Ja ga nemam licno da bi ga sad hvalio kao moje pa najbolje,ali model koji je proglasen za telefon godine 2008. vredi paznje.
N97 ce biti touchscreen ` za koji ce biti vredno ubiti `.
Medjutim pokoleba me to sto na listi specifikacija pise da nema. Kucanje nije problem posto trenutno kucam sa Ipoda tako da nece biti problem navici se. Bitno mi je da garmin lepo radii. Posto dvoje sa mog posla `oce da uzmu E71 kakva je slika na njima tj. radi li sve kako treba(mislim na garmin)? Masnoca nije problem, poznato je da prsti bolje klize po ekranu kad je podmazan:D. Bax koliko ti drzi baterija u proseku? Nasiljem protiv argumenata... support normality
Nokia 5800 je sve al nije ženski telefon....ovo su klsični ženski telefoni: Nokia 7373 u svim bojama, 7200, 7260, N76....5800 je najdalje unisex telefon, jer niko devojci neće reći.....u što si uzela taj muški tel.....ja bar ne bi rekao .-)
@pajsgudgud Traje 3-4-5 dana, zavisi šta radiš. Ako je GPS, Wi-Fi konstantno, onda 3. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
za rutave balkance,priznaj.Jedino ako se depilirash,onda OK Ma 5800 je bruka telefon,wifi i garmin rade do jaja,montirash ga na nosac u autu i imash pravu navigaciju,u upaljac turis fm modulator,povezes ih sa duplim stereo kablom,pustish muziku sa telefona i glas koji navigira na zvucnike u autu i uzivash.Tu dolazi do izrazaja prednost touchscreena,jer kad nije na nosacu pomalo je nezgodno kucati poruku na njemu dok vozish(sto je inace novim zakonom zabranjeno, clan taj i taj,tacka ta i ta,stav taj i taj)
:: :: Nokia 5800 je sve al nije ženski telefon....ovo su klsični ženski telefoni :: Nokia 7373 u svim bojama, 7200, 7260, N76....5800 je najdalje unisex telefon, jer niko devojci neće reći.....u što si uzela taj muški tel.....ja bar ne bi rekao .- :: :: @pajsgudgu :: Traje 3-4-5 dana, zavisi šta radiš. Ako je GPS, Wi-Fi konstantno, onda 3 :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
To je ekstra, ja moj pod touch bateriju sabijem za dan ili pola dana kada odigram neku igru. 5800 je zenski model koliko i pakovanje sardina. Za zene su manji modeli bas koje je bax naveo. Secate se onih modela sa velikim ogledalom ili programcicem za racunanje `onih dana`. 5800 to nema, ne? Nasiljem protiv argumenata... support normality
Mnogo kosta taj N96, a ako hoce da prospe tolike pare, uzme ko covek N97 koji tek treba da izadje ima i ovako qwerty tastaturu i online, i plus je touchscreen, a ima i Idou i Xperia-ju koji su po meni bolji od tog N96, 5800 je po meni pre svega za muziku sto mu kaze i ime XpressMusic, a E71, svi telefoni E serije su odredjeni kao telefoni za poslovne ljude koji ce malo slusati muziku, a pre svega koristiti neke njegove funkcije. Po meni oba su telefona dobra ne mozes pogresiti ako uzmes bilo koji od njih, sad ti pogledaj koji ti se vise svidja telefon.
Ma koji crni N96. Precenjen telefon. E71 i 5800 imam za gore navedene cifre, a N96 mi nude za 20000din. Važi! Nasiljem protiv argumenata... support normality
E daj oladi, u redu je dečko, bacio si pare na sr@nje od telefona, a sad pogledaj ponovo šta je naslov teme. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
N96 je lep telefon ali za 500 evra je kompletno sranje, pogotovo jeftina izrada od sjajne plastike koja pojacava njegov `kineski` osecaj... __________________ Scourge of PCBerza
Kupiš oba, isprobaš, isproveravaš sve što te zanima, izabereš jedan, a ja ću za one navedene pare da otkupim od tebe onaj drugi, koji ti se ne svidi, jedini moj uslov je 100% ispravnosti.
Hvala svima na odgovorima, ja uzimam 5800, direktorskoj gamadi ću naručiti E71:D i ovce site i vuk na broju:P (znaju oni da se šalim) Nasiljem protiv argumenata... support normality
:: Kupiš oba, isprobaš, isproveravaš sve što te zanima, izabereš jedan, a ja ću za one navedene pare da otkupim od tebe onaj drugi, koji ti se ne svidi, jedini moj uslov je 100% ispravnosti :: :: EKSTRA
n97 je izasao i kosta 720e..... ja bih tu uzeo e71.... bex 7373 ima samo u crnoj i roze varijanti mora da si nesto pobrakao jer 7370 ima u krem i zlatnoj.... i jos jednom n96 u djubre:))))
rad je od coveka napravio majmuna
:: Mnogo kosta taj N96, a ako hoce da prospe tolike pare, uzme ko covek N97 koji tek treba da izadje ima i ovako qwerty tastaturu i online, i plus je touchscreen, a ima i Idou i Xperia-ju koji su po meni bolji od tog N96, 5800 je po meni pre svega za muziku sto mu kaze i ime XpressMusic, a E71, svi telefoni E serije su odredjeni kao telefoni za poslovne ljude koji ce malo slusati muziku, a pre svega koristiti neke njegove funkcije. Po meni oba su telefona dobra ne mozes pogresiti ako uzmes bilo koji od njih, sad ti pogledaj koji ti se vise svidja telefon :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Ne uspevam da primetim potpuno šta je ``to`` i gde ``to`` i kako ``ide``, nego nekako postadoh zainteresovan da saznam svrhu navođenja onih cena, pa mi se onakav pristup učinio kao najpogodniji, jer i dalje, osim neposredne ponude, ja ne vidim nijedan drugi razlog zbog koga bi bilo kome u bilo kom drugom trenutku i slučaju te informacije o tvojim nabavnim cenama išta u životu značile.
stvarno neznam gde si ti shvatio da ja nudim telefone..... ja samo kazem ljiduma koje su trenutne cene.... nikome na ovom forumu nista nisam nudio samo pokusavam da pomognem...a ti malo pogledaj svoje komentare i prestani prozivati
:: Ne uspevam da primetim potpuno šta je ``to`` i gde ``to`` i kako ``ide``, nego nekako postadoh zainteresovan da saznam svrhu navođenja onih cena, pa mi se onakav pristup učinio kao najpogodniji, jer i dalje, osim neposredne ponude, ja ne vidim nijedan drugi razlog zbog koga bi bilo kome u bilo kom drugom trenutku i slučaju te informacije o tvojim nabavnim cenama išta u životu značile :: :: EKSTRA :: ::
:: Hehe šaljivdžija :: :: Kad bi to tako išlo.. :: :: Hvala svima na odgovorima, ja uzimam 5800, direktorskoj gamadi ću naručiti E71:D i ovce site i vuk na broju:P (znaju oni da se šalim :: Nasiljem protiv argumenata.. :: support normality:
izvini kolegapograsno shvatih....nema ljutis..jbg desava se
:: Odgovor je bio na ovo ispod :: :: EKSTRA :: :: :: Hehe šaljivdžija :: :: :: :: Kad bi to tako išlo.. :: :: :: :: Hvala svima na odgovorima, ja uzimam 5800, direktorskoj gamadi ću naručiti E71:D i ovce site i vuk na broju:P (znaju oni da se šalim :: :: Nasiljem protiv argumenata.. :: :: support normality:
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.