Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
fiksni telefoni i ISDN prikljucak
STRANA 1 OD 1
jocky23 fiksni telefoni i ISDN prikljucak 16.07.2009. 20:31 T18849

status: user
broj poruka: 13
da li moze neko da mi pomogne ko se razume u isdn i fiksne telefone posto prodavci u vecini prodavnica nemaju blage veze o cemu ja pricam...

dakle situacija je sledeca:

imam isdn bazni prikljucak (obican koji sam dobio u zamenu za staru liniju), na njoj su mi prikljucena 2 analogna telefona. Imam dve linije na jednom broju, dakle ako pricam na jednom telefonu, kada me neko drugi zove zazvoni drugi telefon i tako na 2 telefona imam 2 nezavisna razgovora.
e sad, hocu da kupim nove telefone a pri tome da imam sledece mogucnosti:
- da mogu interno da razgovaram izmedju moja 2 telefona (besplatno)
- da mogu da prosledjujem pozive sa jednog telefona na drugi (znaci da se javim pa ako nije za mene da prosledim na drugi telefon)

da li ovo moze sa jednom bazom i 2 slusalice ?
ili
da li mogu da kupim 2 telefona (sa 2 baze) a da jednu slusalicu registrujem na obe baze pa da dobijem ove funkcionalnosti ?

nadam se da ce neko znati da mi pomogne.
hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ovo sto ti trazis je moguce 16.07.2009. 21:12 #129202

broj poruka: 7732
model Panasonic 21828 dect ja imam taj model mada je nebitno,prvo registrujes obe slusalice na bazu.

primer handset 1 zove handset 2,za to ti sluzi taster (int),na handset 1 pritisnes (int) i broj 2,prekidanje razgovora kao kod spoljnih poziva.Transfer poziva izmedju 2 handseta .Imas spoljni poziv na handset 1 ,opet pritiskas (int) i broj 2.Ovime bi poziv prebacio na broj 2,ako nema odgovora ponovo (int) i vracas poziv na handset 1.

E sad pazi kod Panasonica imas conference calls znaci oba handseta ucestvuju u razgovoru sa spoljnim pozivom itd.. to kad kupis pa procitaj upustvo.Handset 2 mozes da kupis i naknadno bitno da je Panasonic.

Sve ovo ostvarujes sa 1 bazom i 2 handseta.Ovaj model ima i repeater t.j pojacavac signala za veci domet.

jocky23 re 16.07.2009. 21:26 #129208

hvala na odgovoru !

a da li, kada pricas na 1. a neko te zove, da li zvoni 2. slusalica ?
obradmi Dobijas poziv na oba handseta 16.07.2009. 21:31 #129209

i ko se prvi javi dobija spoljni poziv.Imas u setup-u podesavanja i za to.Kod spoljnih poziva ti razgovaras sa nekim i neki spoljni poziv te takodje zove ,to se placa kao poseban servis slicno kao caller id ,taj servis se zove call waiting,to ti je dovedeno kao kod mobilnih svi ti servisi.Naravno za sve to moras da imas digitalnu centralu.
obradmi Na tom modelu Panasonic imas i SMS servis preko fiksne telefonije 16.07.2009. 21:32 #129211

ali Telekom to ne podrzava.....

jocky23 znam za call waiting 16.07.2009. 21:42 #129212

nego ja imam isdn, i imam 2 linije - znaci sada posto imam 2 odvojena telefona na ta dva mogu da imam po jedan nezavistan razgovor u isto vreme (znaci 2 u isto vreme)
a sada bih samo jos hteo i da mi ta dve slusalice budu medjusobno povezane.
znaci to sa dve slusalice na istoj bazi sto si rekao je ok, ali da li si siguran da mogu dva razlicita poziva da budu na te 2 slusalice koje su na istoj bazi ? :)
obradmi Ovo sve sto sam ti naveo vazi kad telefon prikljucis na jednu liniju 16.07.2009. 21:52 #129213

Ne vazi za 2 telefonske linije t.j 2 razlicita telefonska broja.Bitno ti je da shvatis ,baza je ta koja hendluje spoljne pozive ,t.j jednu liniju ,handset ti je samo lokal i nista vise.Pa izvedi zakljucak kako da podesis sve.Pitanje je sada kako Telekom to tretira ,raspitaj se kod njih.
obradmi Pogledaj po net-u 16.07.2009. 22:12 #129219

pretpostavljam da postoji baza koja hendluje 2 telefonska broja pa ih preusmerava na lokal .Mislim da ima Panasonic tako nesto.
jocky23 isdn 16.07.2009. 22:16 #129221

da, sad sam provalio, za ovo mi treba isdn telefon koji moze da hendluje vise linija a onda na to registrujem dodatnu slusalicu i onda imam sve te opcije... e sad treba to sve naci kod nas... a da nije papreno skupo :)

hvala na pomoci !!

pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs