Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone - Pocetnicka pitanja
STRANA 1 OD 1
sawitch iPhone - Pocetnicka pitanja 06.09.2009. 18:12 T19890

status: user
broj poruka: 667
Imam iPhone 3G, pa posto do sada nisam imao vremena da se malo ozbiljnije pozabavim njime, evo doslo je i do toga.. Zanimaju me neke osnovne stvari:

Kako da ubacujem teme? Znam da postoji neka fora, neki winterboard i slicno, ali stvarno ne znam kako to da odradim...
Kako da instaliram iBluetooth, cuo sam da je taj program odlican jer je onda bluetooth na iPhoneu moguce koristiti kao i svaki drugi, za prebacivanje sadrzaja sa jednog telefona na drugi, a ne samo za bluetooth slusalice i slicno..??
Koja je fora kod imenika da se prikazuju imena ako nemam memorisan broj sa prefiksom +381? Znam da je neki Tweak ili nesto slicno...
Kako da namestim MMS i GPRS, tacnije net preko Telekoma, ciji sam pretplatnik? Na ranijim telefonima sam dobijao konfiguracijske poruke i to je to.. Sada ovde ima drugacija procedura.. A i da moze da se nakaci samo po potrebi a ne da bude non-stop on-line jer bi me to zakopalo sto se tice finansija...

Ako neko zna, mnoooogo bi mi pomogao.. Citao sam ja nesto na par foruma, ali sam slabo razumeo.. Kad postavim pitanje, iskuliraju me jer su to pocetnicka pitanja... Itd...

E, da - Takodje znam da postoje 2 particije na telefonu, pa me zanima da li ima i nesto kao total commander za telefon, neki explorer?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.09.2009. 18:24 #137945

broj poruka: 12057

Konsultuj ovaj sajt / forum:
http://www.iphone-srbija.com/

vukdusan Sta mogu pomazem 06.09.2009. 18:34 #137946

broj poruka: 800

Imam ipod touch pa ne mogu da ti pomognem za bluetooth i mms. Kucaj quickpwn na google i na njihovom sajtu imas objasnjenje kako da jailbreakujes fon, instaliraj cydia i installer, a onda iz jednog od njih skini prvo winterboard pa teme. Za file menager imas program, ne znam tacno ime, igraj se malo sa searchom u C. i Inst. , mada veruj mi ne treba ti ni zasta ja sam ga imao pa sam ga obrisao. Takodje ti preporucujem sajt appulo.us, a imas i njihov izvor linkova koji ukucas u cydiu pa dobijas sve njihove updateove. Ibluetooth instaliraj na isti nacin. Moj mail je vukdusan@nadlanu.com, pa pitaj sta oces, samo nisam bas azuran sa proveravanjem poste.
sawitch ,.. 06.09.2009. 19:23 #137956

@bax

Icicu i na taj sajt, ali to je kao kada bih ovde postavio pitanje `Kako da pustim muziku na kompjuteru` i verovatno ce me i tu odj...

@Vukdusan

Upravo sam jailbreakovao i unlockovao fon, to je izgledalo komplikovano ali je u stvari jako lako...

Cydiu imam, ali ne installer koji je bio deo starijih verzija softwarea.. Sada imam 3.0 i telefon mi radi lepo, brzo.. Sad jos samo da instaliram par programcica.. Na iTunesu sam zaobisao karticu i ostalo.. Naveo sam da sam iz Dallasa i izgooglao sam njihov zipcode i sada mogu free aplikacije da skidam, i onda to ide na sinc preko toga.. Ali interesuje me bas onih par stvari sto sam naveo u prvom postu... Sad cu da vidim sta cu naci na ova 2 sajta.. Ako ne nadjem, javim se tebi bar za teme.. :) Hvala ljudi..
VMARC Re: ,.. 06.09.2009. 19:41 #137961

broj poruka: 9437
Kada si sve ovo odradio, kada baratas sa svim ovim teminima, goredva navedena problema ce ti biti peace of cake. Dakle:
iBluetooth instaliras iz Cydie, potom preko programa WinSCP za windows pristupis iphoneu preko wlana i dobijas klasican phone browser. Da, da bi mogao da pristupis iphoneu preko wlana, moras i cydie instalirati OpenSSh i resterovati iPhone. Username za Iphone ti je root a pass je alpine. Tako presnimis krekovani fail iBluetooth_ na iphoneu, tacnu lokaciju ne znam, gugluj je. Ako ne nadjes fajl, ostavi mi mail dab ti ga poslajem, mada retko svracam na pcb, pa se mozes nacekati, bolje ga nadji sam na netu.

Za Regional Fix, U cydia potrazi CallerID fix za tvoju verziju softwarea.

Parametri za net ti se nalaze na iphone-serbia. Mislim da ne mzoe da se kaci po potrebi, cak mu je EDGE i podrazumevana konekcija, tako da i ako budes u WI-FI zoni, opet ce prioritet dati EDGEu. Ovo se resava pogresnim ucitavanjem passworda za konekciju (izostavi poslenje slovo) pa kada hoces da se konektujes samo ga dodaj :)

Baby BM

:: @ba
::
:: Icicu i na taj sajt, ali to je kao kada bih ovde postavio pitanje `Kako da pustim muziku na kompjuteru` i verovatno ce me i tu odj..
:: @Vukdusa
:: Upravo sam jailbreakovao i unlockovao fon, to je izgledalo komplikovano ali je u stvari jako lako..
:: Cydiu imam, ali ne installer koji je bio deo starijih verzija softwarea.. Sada imam 3.0 i telefon mi radi lepo, brzo.. Sad jos samo da instaliram par programcica.. Na iTunesu sam zaobisao karticu i ostalo.. Naveo sam da sam iz Dallasa i izgooglao sam njihov zipcode i sada mogu free aplikacije da skidam, i onda to ide na sinc preko toga.. Ali interesuje me bas onih par stvari sto sam naveo u prvom postu... Sad cu da vidim sta cu naci na ova 2 sajta.. Ako ne nadjem, javim se tebi bar za teme.. :) Hvala ljudi..
sawitch @VMARC 06.09.2009. 19:47 #137963

Mislim da nisam razumeo najbolje, ali sada cu jos par puta da procitam tvoj post, pa da probam...

A cini mi se da sam i procitao da ima taj iBluetooth manu, da se ne mogu poslati pesme sa mog iPhonea na neki drugi, jer isti sifrira pesme kada ih prebacim na fon... ??

VMARC Re: @VMARC 06.09.2009. 19:59 #137964

broj poruka: 9437
To vec ne znam.

Ajmo ovako, sta moras imati na Iphone:
Iz Cydie (za lakse pronalazenje koristi search iz Cydie):

OpenSSH Client
iBluetooth
CallerID Fix (PAZNJA MORA BITI SAMO ZA TVOJU VERZIJU SOFTVAREA!!!!)

Na PCju moras imati instaliran program Win SCP http://winscp.net/eng/download.php

Na iPhone-serbia.com imas parametre i uputstvo za internet preko njihove mreze.

Pitanje:
Jel ti izvlaci bateriju? To je softvaerski problem, koji se javlja ne na svim telefonima, a prouzokuje ga PUSH. Zbog toga sam se vratio na 2.2.1 verziju softvera, jer sam punio telefon 3x dnevno i baterija mi je stalno bila vrela....
Baby BM

:: A cini mi se da sam i procitao da ima taj iBluetooth manu, da se ne mogu poslati pesme sa mog iPhonea na neki drugi, jer isti sifrira pesme kada ih prebacim na fon... ?
sawitch TRAZIM STRUCNJAKA ZA DESIFROVANJE ! ! ! 10.09.2009. 02:38 #138765

http://macthemes2.net/forum/viewtopic.php?id=16793347

Ovo ko mi desifruje, tacnije objasni kako da instaliram dobije 100 dinara kredita za mob.

Prelepa stvar, koliko sam razumeo updateuje se jednom nedeljno i radi non-stop..

Pokusao, ali nista zivo razumeo nisam...

Sredio sam Caller ID na telefonu i delivery report kod SMS-a... Zakljucio sam da je pametno da ne podesavam EDGE jer kazu da unistava kredit..

Nije mi jos jasno da li ce mi raditi MMS ako ne istaliram GPRS (EDGE)??

skar mozda sam tvrdoglav i zastareo... 10.09.2009. 14:51 #138844

broj poruka: 3992
sto se tice telefona,ali nerazumem poentu davanja kesa za iphone gde nijedna aplikacija neradi fabricki nego za svaku moras imati odredjeni program
zar nije lakse ako vec hocete tipkati uzeti neki HTC ili 5800,i miran si...ali kazem da je samo moje subjektivno misljenje

`rad je od coveka napravio majmuna`

FAQ Ovo je moje misljenje 10.09.2009. 16:26 #138900

broj poruka: 532
Po meni je malogradjanski uzeti telefon od 500+ evra a posle ne znati sta sa njim. Koja je svrha kada ga ne mozes ni namestiti? Zvaka za devojke ili za hvalu pred siromasnim drugovima jos ako nisi iz Beograda tim ucinak veci. To je isto kao kada bi ja kupio tenk. Nemas pojma ni kako se podesava ni cemu moze da sluzi ali nema veze vazno je da smo baje (sto davno rece i machine u nekoj temi za neke ljude). Koliko pratim forum imao si ispada sa nekoliko papreno skupih Nokia telefona a sa njima si mogao samo da se tucas u glavu jer stalno nesto nije radilo kako treba. Ako nisi vican tehnologijama i to ti ne lezi u rukama a i sa engleskim si nesto posvadjan, bolje ne brkaj nista nego uzmi najprostiju stvar koja salje i prima poruke i pozive i mozda muziku i neku kameru i pun dzep. I vuci siti i koze na broju. Ako imas novaca za bacanje onda bolje daj neki novac ili potrebstine za decu bez roditelja u nekom domu za nezbrinute. Neces se muciti oko telefona a ucinices dobro delo. Tako i ja radim kada ne znam sta cu sa parama da ne bi kupovao nesto sto ce me samo napraviti budalom. Nije sve za svakoga. Ja sa izvinjavam na duzini posta i na ovom prijateljskom savetu

skar Re: Ovo je moje misljenje 10.09.2009. 16:30 #138903

veoma lepo skrojeno

:: Po meni je malogradjanski uzeti telefon od 500+ evra a posle ne znati sta sa njim. Koja je svrha kada ga ne mozes ni namestiti? Zvaka za devojke ili za hvalu pred siromasnim drugovima jos ako nisi iz Beograda tim ucinak veci. To je isto kao kada bi ja kupio tenk. Nemas pojma ni kako se podesava ni cemu moze da sluzi ali nema veze vazno je da smo baje (sto davno rece i machine u nekoj temi za neke ljude). Koliko pratim forum imao si ispada sa nekoliko papreno skupih Nokia telefona a sa njima si mogao samo da se tucas u glavu jer stalno nesto nije radilo kako treba. Ako nisi vican tehnologijama i to ti ne lezi u rukama a i sa engleskim si nesto posvadjan, bolje ne brkaj nista nego uzmi najprostiju stvar koja salje i prima poruke i pozive i mozda muziku i neku kameru i pun dzep. I vuci siti i koze na broju. Ako imas novaca za bacanje onda bolje daj neki novac ili potrebstine za decu bez roditelja u nekom domu za nezbrinute. Neces se muciti oko telefona a ucinices dobro delo. Tako i ja radim kada ne znam sta cu sa parama da ne bi kupovao nesto sto ce me samo napraviti budalom. Nije sve za svakoga. Ja sa izvinjavam na duzini posta i na ovom prijateljskom savet
markopvict Re: mozda sam tvrdoglav i zastareo... 10.09.2009. 16:47 #138915

broj poruka: 4515
A koja aplikacija ne radi? Ovo sto lik hoce da namesti je editovana tema.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: sto se tice telefona,ali nerazumem poentu davanja kesa za iphone gde nijedna aplikacija neradi fabricki nego za svaku moras imati odredjeni progra
:: zar nije lakse ako vec hocete tipkati uzeti neki HTC ili 5800,i miran si...ali kazem da je samo moje subjektivno misljenj
:: `rad je od coveka napravio majmuna`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Re: mozda sam tvrdoglav i zastareo... 10.09.2009. 16:50 #138916

broj poruka: 4527
Lupetaju gluposti ovi sto nisu ni drzali iphone u ruci a da ne govorim da su ga koristili. Mada tacno je sto kaze iznad ...das 500e a nemas pojma nista oko tehnike...zlo i naopako.

savitchu, to ti skida kredit kad kod otkljucas telefon a ne jednom nedeljno, ja ga koristim i znam, ali zato sto imam wifi kuci pa mi je dz.

Ajd uzdravlje

:: A koja aplikacija ne radi? Ovo sto lik hoce da namesti je editovana tema
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
:: :: sto se tice telefona,ali nerazumem poentu davanja kesa za iphone gde nijedna aplikacija neradi fabricki nego za svaku moras imati odredjeni progra
:: :: zar nije lakse ako vec hocete tipkati uzeti neki HTC ili 5800,i miran si...ali kazem da je samo moje subjektivno misljenj
:: ::
:: :: `rad je od coveka napravio majmuna`
skar Re: Re: mozda sam tvrdoglav i zastareo... 10.09.2009. 17:00 #138920

ako mislite da lupam jer sam negde nacuo to oko iphonea ja vam mogu dati sliku iz ruke jer ga upravo imam na stolu pored sebe iphone 3g bele boje
zena je donela da joj se sredi jer se sam od sebe zakljucao...
uostalom necu da se prepirem oko neke bezveze teme

:: A koja aplikacija ne radi? Ovo sto lik hoce da namesti je editovana tema
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
:: :: sto se tice telefona,ali nerazumem poentu davanja kesa za iphone gde nijedna aplikacija neradi fabricki nego za svaku moras imati odredjeni progra
:: :: zar nije lakse ako vec hocete tipkati uzeti neki HTC ili 5800,i miran si...ali kazem da je samo moje subjektivno misljenj
markopvict Re: Re: Re: mozda sam tvrdoglav i zastareo... 10.09.2009. 17:09 #138924

broj poruka: 4515

Ok, sam se od sebe zakljucao... ma vazi... Pao je jedan update software-a.
Realno telefon je bruka.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: ako mislite da lupam jer sam negde nacuo to oko iphonea ja vam mogu dati sliku iz ruke jer ga upravo imam na stolu pored sebe iphone 3g bele boj
:: zena je donela da joj se sredi jer se sam od sebe zakljucao..
:: uostalom necu da se prepirem oko neke bezveze tem
:: :: A koja aplikacija ne radi? Ovo sto lik hoce da namesti je editovana tema
:: :: - -
:: :: - - Socijalna Mreza!!
:: :: :: sto se tice telefona,ali nerazumem poentu davanja kesa za iphone gde nijedna aplikacija neradi fabricki nego za svaku moras imati odredjeni progra
:: :: :: zar nije lakse ako vec hocete tipkati uzeti neki HTC ili 5800,i miran si...ali kazem da je samo moje subjektivno misljenj
:: :: ::
:: :: :: `rad je od coveka napravio majmuna`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Re: Re: mozda sam tvrdoglav i zastareo... 10.09.2009. 17:09 #138925

ovoo je GENIJALNO...sam od sebe se zakljucao GENIJALNO ...a necu ni da komentarisem sto se zeni `sam od sebe zakljucao`

Ajd uzdravlje

:: ako mislite da lupam jer sam negde nacuo to oko iphonea ja vam mogu dati sliku iz ruke jer ga upravo imam na stolu pored sebe iphone 3g bele boj
:: zena je donela da joj se sredi jer se sam od sebe zakljucao..
:: uostalom necu da se prepirem oko neke bezveze tem
:: :: A koja aplikacija ne radi? Ovo sto lik hoce da namesti je editovana tema
:: :: - -
:: :: - - Socijalna Mreza!!
:: :: :: sto se tice telefona,ali nerazumem poentu davanja kesa za iphone gde nijedna aplikacija neradi fabricki nego za svaku moras imati odredjeni progra
:: :: :: zar nije lakse ako vec hocete tipkati uzeti neki HTC ili 5800,i miran si...ali kazem da je samo moje subjektivno misljenj
:: :: :: `rad je od coveka napravio majmuna`
skar Re: Re: Re: Re: mozda sam tvrdoglav i zastareo... 10.09.2009. 17:56 #138941

zato sto je uradila upravo ono ssto je markopvict rekao...al dosta necu da se prepirem
nije mi to bio cilj, uostalom rekao sam svoje subjektivno misljenje,nikoga nisam ubedjivao,ali vidim da ste vi nesto raspolozeni aj pozdrav

:: ovoo je GENIJALNO...sam od sebe se zakljucao GENIJALNO ...a necu ni da komentarisem sto se zeni `sam od sebe zakljucao`
:: Ajd uzdravlje
:: :: ako mislite da lupam jer sam negde nacuo to oko iphonea ja vam mogu dati sliku iz ruke jer ga upravo imam na stolu pored sebe iphone 3g bele boj
:: :: zena je donela da joj se sredi jer se sam od sebe zakljucao..
:: :: uostalom necu da se prepirem oko neke bezveze tem
:: :: :: A koja aplikacija ne radi? Ovo sto lik hoce da namesti je editovana tema
:: :: :: - -
:: :: :: - - Socijalna Mreza!!
:: :: :: :: sto se tice telefona,ali nerazumem poentu davanja kesa za iphone gde nijedna aplikacija neradi fabricki nego za svaku moras imati odredjeni progra
:: :: :: :: zar nije lakse ako vec hocete tipkati uzeti neki HTC ili 5800,i miran si...ali kazem da je samo moje subjektivno misljenj
:: :: :: ::
:: :: :: :: `rad je od coveka napravio majmuna`
sawitch Evo ovako 10.09.2009. 18:35 #138954

Prvo, nemam para na bacanje.. Stedim na mnogim potrebnijim stvarima da bih kupio telefon koji mi se SVIDJA.. Uzeo sam iPhone jer je prelep, i zato sto na njemu mogu da drzim i sve klipove sto su mi interesantni, svu muziku, slike, i ostalo... To sto on moze da kruni kukuruz, napravi palentu i pojede, stvarno mi ne igra ulogu...

A da mi je znati ko je to uzeo iPhone i znao vise od mene u pocetku... Skroz se razlikuje od svih telefona koje sam imao a imao sam podosta... Na Nokii sam imao probleme koje ni dosta strucniji ljudi od nekih ovde nisu znali da rese.. To sam saznao tek nakon sto sam je prodao.. Jednostavno bagovit Simbian pravi neresiva sr.nja..

Ako neko nece da mi pomogne, ne zna ili nesto drugo, ne treba da zalazi u stvari koje ga se ne ticu, kao sto su moje finansijsko stanje, nivo znanja engleskog i ostalo..

Postavio sam pitanje u vezi aplikacije i cak ponudio neku vrstu nagrade (Znam da se nisam pretrgao, ali bolje i 100 dinara nego nista)..

E sad, znam da to jede kredit, ali ja zbog toga nisam ni nabudzio GPRS, vec takodje imam kuci wireless pa se preko njega kacim na net.. A procitao sam na forumu iphonesrbija da moze tako da se updateuje, jednom nedeljno... Inace, ne bih postavljao ovde pitanje vezano za iPhone, ali moram.. Podneo sam zahtev za registraciju tamo, ali mi jos nije stigao aktivacioni mail, i verovatno ni nece.... Ne znam iz kog razloga...
Ognjeni Re: Evo ovako 10.09.2009. 19:05 #138965

Nije problem da ti pomognem ali trebace ti za jos 100 stvari posle i onda ces opet nuditi 100 din .)....na tom forumu imas sve zivo..kreni lagano u citanje i no problemo, sve ces naci.

Ajd uzdravlje

:: Prvo, nemam para na bacanje.. Stedim na mnogim potrebnijim stvarima da bih kupio telefon koji mi se SVIDJA.. Uzeo sam iPhone jer je prelep, i zato sto na njemu mogu da drzim i sve klipove sto su mi interesantni, svu muziku, slike, i ostalo... To sto on moze da kruni kukuruz, napravi palentu i pojede, stvarno mi ne igra ulogu..
:: A da mi je znati ko je to uzeo iPhone i znao vise od mene u pocetku... Skroz se razlikuje od svih telefona koje sam imao a imao sam podosta... Na Nokii sam imao probleme koje ni dosta strucniji ljudi od nekih ovde nisu znali da rese.. To sam saznao tek nakon sto sam je prodao.. Jednostavno bagovit Simbian pravi neresiva sr.nja.
:: Ako neko nece da mi pomogne, ne zna ili nesto drugo, ne treba da zalazi u stvari koje ga se ne ticu, kao sto su moje finansijsko stanje, nivo znanja engleskog i ostalo.
:: Postavio sam pitanje u vezi aplikacije i cak ponudio neku vrstu nagrade (Znam da se nisam pretrgao, ali bolje i 100 dinara nego nista).
:: E sad, znam da to jede kredit, ali ja zbog toga nisam ni nabudzio GPRS, vec takodje imam kuci wireless pa se preko njega kacim na net.. A procitao sam na forumu iphonesrbija da moze tako da se updateuje, jednom nedeljno... Inace, ne bih postavljao ovde pitanje vezano za iPhone, ali moram.. Podneo sam zahtev za registraciju tamo, ali mi jos nije stigao aktivacioni mail, i verovatno ni nece.... Ne znam iz kog razloga...
sawitch @Ognjeni 10.09.2009. 20:29 #138992

Poslao sam ti mail, da me opet neko ne napadne sto ne dajem pare u dobrotvorne svrhe, vec na telefon... :)

PS

Ima tebe i na onom forumu, ili mi se cini.. Isti nik..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs