do yaya,jel znas za druge telefone kako da proverimo? Mene zanima SE...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: ukucate *#06#,vidite 7,8 cifru vaseg imei-a pa proverite gde vam je ploca proizveden :: :: :: 10 = Finlan :: 20 = German :: 30 = Kore :: 40 = Chin :: 50 = Brazil, USA, Finlan :: 60 = HK, China, Mexic :: 70 = Finlan :: 80 = Hungar :: 91 = Finlan :: :: finska je prva klasa,nemacka srednja,ovo ostalo *%$#@@^&* :: moja e71 je korejska,iako na ploci pise `made in FINLAND :: :: :: `rad je od coveka napravio majmuna`
Re: Re: Re: kako znati li je vasa nokia zaista `FINSKA`
15.10.2009. 08:55
status: user broj poruka: 3053
Aj drzim te za rec. A rekoh tii da ces biti zadovoljan napajanjem,kod tih modXtreme serija nema greske...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: nema jos za sony,ako saznam ti si druga ruka,inace onaj ludi mod extreme je najbolje napajanje,trebali su ga nazvati `predrkancija`...:)) :: :: :: :: `rad je od coveka napravio majmuna` :: :: :
Isto kao i kod tebe moja E71 7,8 cifra su 03 sto znaci Korea a na tel i kutiji pise Made in Finland! Joj leleome prevaro :) Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :(
:: I dalje koristim 6630 :)) :: :: :: :: El jos imas 6630,meni na mojoj e61 isto 0 :: :: :: :: :: :: http://img132.imageshack.us/img132/2598/e84004850crossfire.pn :: :: http://img199.imageshack.us/img199/9340/e8400.pn :: :: :: :: E8400 4.6GHZ E0/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/ATI 4850 Crossfire/CHIEFTEC 650W/2 :: :: :: :: :: Meni su 7,8 cifra 00 :D ... odakle je onda moja ploca? Inace pise Made in Finland :: :: :: :: :: :: :: :: ::
pametno pitanje za finske se pouzdano zna da rade po 5 i vie godina,dok od madjarskih i rumunskih svi beze, npr sve nemacke 3100 radile su ko blesave,bas moja sestra je koristila 5g a kupio samjoj polovan...za korejance i ostale nemam pojma
Inace bi trebalo da bude svuda isto proizvedeno ,ali cesto bude da nije tako.Svi dobro znamo zasto se nekada izbegavaju neciji hard diskovi koji su iz kine,dok ti isti iz malezije su normalni,recimo neke modele telefona izbegavamo koji su iz tajvana,dok ti isti iz drugih zemalja su ok... i tome slicno. I to sve zbog problema koji se javljaju iz odredjenog izvora.Licence su uvek iste kao i tehnoloski proces,a sad... da li se svim fabrikama isporucuju identicni delovi,odnosno istog kvaliteta to samo oni znaju. ___________________________________________
po veku trajanja,broju vracenih telefona na garanciju...a najbolje je sto u svakoj rumunskoj nokii 1208,1209 fali baterija:)))) neverujem da u normalnom radu ima razlike jer sam i ja koristio i nemca,madjara i finca...ali pazi svi trgovci polovnjaka nevole kad im zapadne madjarska nokia n95...
`rad je od coveka napravio majmuna`
:: I na mom je 00, takođe Finland. Evo ga, šestu godinu navršava :: :: Inače, zar ne bi trebalo da nema apsolutno nikakve veze u kojoj je državi telefon napravljen, dokle god se pravi po originalnoj licenci ? :: :: Stvarno ne znam odakle ti tako pouzdana informacija da su telefoni iz Finske ``prva klasa``, Nemačka ``srednja`` a ostali $%~‚##!&/( :: :: Objasni nam, po čemu se razlikuju ? Šta si ``čudno`` primetio itsl. :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
Od kad je Rumunija država ? I od kada se tu prave telefoni ? Nikad čuo, a ni video nisam telefon iz Rumunije. Izgleda da je i bolje što nisam.
Nego, zanimaju me ove druge, Poljska, Češka, Slovenija, Slovačka, Austrija, Engleska, Francuska... Šta je sa njima ?
Znam da postoji gomila pacijenata koji su spremni da se zbog 10 eura niže cene polovnog mobilnog telefona ubeđuju da je prava Nokia samo ona na kojoj piše Made by NOKIA(ili šta već), ali to ne govori bukvalno ništa o kvalitetu samog uređaja, već samo o mentalnom poremećaju pacijenta, zato sam ga i nazvao pacijentom.
Na primer, kojih imaš najviše na servisu, posle rumunskih ?
-Onako iz utiska, koja bi bila statistika ?
Čije baterije ne valjaju ? Čiji ekrani crkavaju ? Čiji je softver najproblematičniji ? Čija maska je najgora ?
ha pa baterije su generalno sve kineske,ekrani ne crkavaju,a sto se tice softvera,gasenja,resetovanja tu madjari prednjace maske su totalno iste,jedino ove sto se kasnije kupuju kao originali nisu ni O od org. sad vec nije tako evo primer simbian telefona 6220c i 6210 od 100 kom samo su 5 bile finske,8kom nemacka,ostalo madjarska...jedino jos E serija drzi to `made in finland`,mada moj post gore ukazuje na suprotno,izgleda da se samo tamo sklapaju
`rad je od coveka napravio majmuna`
:: Od kad je Rumunija država ? :: I od kada se tu prave telefoni ? :: Nikad čuo, a ni video nisam telefon iz Rumunije. Izgleda da je i bolje što nisam :: :: Nego, zanimaju me ove druge, Poljska, Češka, Slovenija, Slovačka, Austrija, Engleska, Francuska... Šta je sa njima :: :: Znam da postoji gomila pacijenata koji su spremni da se zbog 10 eura niže cene polovnog mobilnog telefona ubeđuju da je prava Nokia samo ona na kojoj piše Made by NOKIA(ili šta već), ali to ne govori bukvalno ništa o kvalitetu samog uređaja, već samo o mentalnom poremećaju pacijenta, zato sam ga i nazvao pacijentom :: :: Na primer, kojih imaš najviše na servisu, posle rumunskih :: :: -Onako iz utiska, koja bi bila statistika :: :: Čije baterije ne valjaju ? Čiji ekrani crkavaju ? Čiji je softver najproblematičniji ? Čija maska je najgora :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
Kako bre ti slavuj toliko znas o licencama, proizvodnji i kvalitetu, kad u Srbiji nijedna fabrika ne radi vec 10 godina? A sto se tice Rumunije to je za nas svetska, kulturna i prosperitetna drzava. Pa i kod nas mnogi voze daciu logane pre nego yugica. Ima oni da lansiraju staelite i idu na mars, mi cemo jos da radimo `privatizaciju`. E a telefoni su vam svi kineski, koreanski, hongkongski. Sve zemlje kad imaju skarta dampuju to kod nas ili u botswanu (isto svetsku drzavu u poredjenju sa nama).
:: Od kad je Rumunija država ? :: I od kada se tu prave telefoni ? :: Nikad čuo, a ni video nisam telefon iz Rumunije. Izgleda da je i bolje što nisam :: :: Nego, zanimaju me ove druge, Poljska, Češka, Slovenija, Slovačka, Austrija, Engleska, Francuska... Šta je sa njima :: :: Znam da postoji gomila pacijenata koji su spremni da se zbog 10 eura niže cene polovnog mobilnog telefona ubeđuju da je prava Nokia samo ona na kojoj piše Made by NOKIA(ili šta već), ali to ne govori bukvalno ništa o kvalitetu samog uređaja, već samo o mentalnom poremećaju pacijenta, zato sam ga i nazvao pacijentom :: :: Na primer, kojih imaš najviše na servisu, posle rumunskih :: :: -Onako iz utiska, koja bi bila statistika :: :: Čije baterije ne valjaju ? Čiji ekrani crkavaju ? Čiji je softver najproblematičniji ? Čija maska je najgora :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.