Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Dobijamo jos jednog operatera u fiksnoj telefoniji
STRANA 1 OD 1
Kovle Dobijamo jos jednog operatera u fiksnoj telefoniji 16.10.2009. 20:50 T21016

status: user
broj poruka: 976
Kompanija Telenor i kablovski operater SBB bice glavni konkurenti u trci za licencu novog operatera fiksne telefonije u Srbiji. Dojče telekom nece se odazvati na ovaj tender, koji ce biti raspisan do kraja godine, jer je ambicija nemackog giganta i dalje kupovina, ciju je prodaju Vlada odlozila zbog svetske ekonomske krize.
Telenor i SBB su zainteresovani i vec duze vreme pregovaraju sa vlastima. Po vazecem zakonu o telekomunikacijama, monopol Telekoma Srbije u fiksnoj telefoniji istekao je u junu 2005. godine. U ministarstvu telekomunikacija potvrdjeno je da je u poslednjih godinu dana rastao interes za fiksnu telefoniju pre svega kod kompanija koje su vec prisutne na nasem trzistu telekomunikacija, kao i u drugim segmentima, kablovskoj televiziji, mobilnoj telefoniji.

E napokon da su se setili da uvedu drugog operatera. Valjda cemo kao korisnici interneta takodje imati neke dobiti od toga. Nalazimo se na zacelju evrope po brzini neta, porsek je 5Mbit/s, a procitao sam negde da kao telekom nudi poslovnim korisnicima brzinu od 10Gbita/s, odakle im sada to, ko zna koliko kosta mesecno jbt, sta vi mislite o svemu ovome

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
trogdor Samo da srede upload vise, sramota bre! 16.10.2009. 21:24 #149621

broj poruka: 373

Go Go Go !!!

Mateja1991 SBB 16.10.2009. 21:43 #149629

broj poruka: 15

Smoke

Au ako mene kosta 6Mb/s 3090 din , koliko ce da kosta 10Gb/s ?? :D
Ishmerish Re 16.10.2009. 21:46 #149631

broj poruka: 7285
Ja vec duze vreme pratim tu pricu,i sve do sada sam bio ubedjen da ce Mediaworks biti drugi operater.Ja se iskreno nadam da je ovo samo jos jedna laz vlade Srbije i da ce MW na kraju stvarno dobiti tender.Jer sam imao prilike da cujem planove doticne firme ako uspeju da dobiju tender,a upravo se odnosilo na internet kao glavni adut.I to putanjom od ruralnih podrucja ka razvijenijim mestima i gradovima.

A ako ovi uzmu neznam koje dobro ce izaci iz toga,jer ce i dalje samo Lelekom imati izlaz iz ove shupe.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

ICEsd re: 16.10.2009. 22:06 #149643

broj poruka: 2158

Ma ko najvise podmaze taj najvise i dobije zar mislite da ce sve da bude posteno, necemo se mi niceg boljeg nagledati min bar jos 1god dok se sve vaske ne nasisaju nasom krvlju.
dz0ni Re: Dobijamo jos jednog operatera u fiksnoj telefoniji 16.10.2009. 22:13 #149645

broj poruka: 880

Izvor teksta: http://www.blic.rs/temadana.php?id=115836

:: Kompanija Telenor i kablovski operater SBB bice glavni konkurenti u trci za licencu novog operatera fiksne telefonije u Srbiji. Dojče telekom nece se odazvati na ovaj tender, koji ce biti raspisan do kraja godine, jer je ambicija nemackog giganta i dalje kupovina, ciju je prodaju Vlada odlozila zbog svetske ekonomske krize.
:: Telenor i SBB su zainteresovani i vec duze vreme pregovaraju sa vlastima. Po vazecem zakonu o telekomunikacijama, monopol Telekoma Srbije u fiksnoj telefoniji istekao je u junu 2005. godine. U ministarstvu telekomunikacija potvrdjeno je da je u poslednjih godinu dana rastao interes za fiksnu telefoniju pre svega kod kompanija koje su vec prisutne na nasem trzistu telekomunikacija, kao i u drugim segmentima, kablovskoj televiziji, mobilnoj telefoniji
::
:: E napokon da su se setili da uvedu drugog operatera. Valjda cemo kao korisnici interneta takodje imati neke dobiti od toga. Nalazimo se na zacelju evrope po brzini neta, porsek je 5Mbit/s, a procitao sam negde da kao telekom nudi poslovnim korisnicima brzinu od 10Gbita/s, odakle im sada to, ko zna koliko kosta mesecno jbt, sta vi mislite o svemu ovom
neXus2000 Quality 16.10.2009. 23:34 #149668

broj poruka: 3351
Mislite da ce neko preci na fiksnu telefoniju kod SBB-a, kad ne mogu ni ovo malo od TV-a i interneta da sreda kad treba i kako treba?

A Ako dobije Telenor, onda opet propast. Monopol.

U ovoj zemlji sve samo da nije stranac, i to kvalitetan, koji ce nam ponuditi bolje za mnogo manje para.

Ulazak u EU, i sve sto ona nudi, kad umrem. A to je jos jedno 60tak godina.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs