Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Kupio Nokiu N78 - izgleda prevara
STRANA 1 OD 1
goranvu Kupio Nokiu N78 - izgleda prevara 20.11.2009. 16:28 T22082

status: user
broj poruka: 195
Kupio pre par dana telefon u MyPhoneStore, i ono što mi se odmah nije dopalo - lik odlazi i donosi za 5 minuta telefon u otvorenom pakovanju. Telefon deluje kao savrseno nov, sve je ispravno itd, kablovi uredno povezani, itd. Plaćam telefon, ali sa garantnim listom ne dobijam fiskalni račun, već blok račun (zar ne bi trebalo i fiskalni u svakom slučaju?)
Druga stvar koja mi se nije dopala kad sam došao kući - manual je na bugarskom, i nema drugog jezika.
Treća stvar, telefon koristim dva tri dana, napunjen do daske. Prve noći slušao mp3 na njemu jedno sat vremena, ostavio ga i u toku noci kad sam isao u wc nadjem ga da je ugasen, prazna baterija. Sutradan opet do daske napunjen telefon, cackao nesto po njemu, podesavao, malo koristio wifi, i onda krenuo u kola u pustim FM transmitter, za par minuta telefon javlja `low battery`. Otvorim telefon da pogledam bateriju, a na njoj nema holograma. Ne bi li danas svaka originalna baterija trebalo da ima hologram? Ovako mogu da mi uvale bilo šta.
Peta stvar - na Nokijinom sajtu piše da je u pakovanju i travel charger, ja ga nisam dobio.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 20.11.2009. 16:31 #160373

broj poruka: 8138
Uvalili ti nekog kineza.Ja bih odmah otisao kod njih,i sve ovo sto si ovde naveo,ispricaj njima.Ako se bune,samo spomeni inspekciju,pa da vidimo sta ce reci na to.

The Way It`s Meant To Be Played

skar ... 20.11.2009. 19:07 #160427

broj poruka: 3992
pa blok racun su ti dali jer mozda im fiskalna nije radila...otidji pa ih priupitaj
to sto na nokia sajtu pise,samo da znas da se pakovanje razlikuje od regiona u kom se prodaje..na bateriji mora imati logo...
garancija je cija MOBIS? ALPHA COPY?
baterija standard traje 3-4 dana ako ga tvoj toliko srce idi da ti zamene fon,ili cekaj 45dana da bi to odradili...
sve najbolje

``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`

Daum ... 20.11.2009. 19:07 #160428

broj poruka: 12805
Cim nema hologram na bateriji verovatno je neka losa kineska. Trazi im originalnu bateriju, pa tek onda spominji inspekciju...

skar Re: ... 20.11.2009. 19:09 #160430

broj poruka: 3992
to sto je fon bio u otpakovanoj kutiji moguce da ga je izvadio iz rafa,pulta ili gde mu stoje izlozeni telefoni...
a sad bugarski manual to mi smrdi...

``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`

:: Cim nema hologram na bateriji verovatno je neka losa kineska. Trazi im originalnu bateriju, pa tek onda spominji inspekciju..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
Stripy Verovatno 20.11.2009. 19:14 #160433

broj poruka: 4163
si popio kopiju. Tačno, svaka nokia ima bakteriju sa hologramom. U kakvoj god radnji da kupiš bilo telefon bilo kikiriki MORAJU da ti izdaju FISKALNI račun, dok blok račun se piše samo u slučaju kada kupcu treba za pravdanje potrošene love i to UZ FISKALNI. Ja kao vlasnik servisa imam i blok račun koji je zamena za fiskalni i on se koristi samo kada je fiskalna kasa neispravna i na njemu piše i za ćorave FISKALNI račun. Vrati se i traži original bateriju (a verovatno je i fontele neka nokla) a ako se prave mutavi pomeni im -prodato bez fiskalnog- prijavu finansijskoj, daće ti jedan nov na poklon

Shit happens

snacke1984 re 20.11.2009. 19:27 #160437

broj poruka: 381
Novi Zakon koji ce uskoro nadajmo se biti usvojen bice na mnogoj veci strani Potrosaca.Tako da trgovci koji budu prodavali kopije ili sl.Kad im budu roknuli katanac na vrata i po dzepu onda ce se opametiti,stim sto ce potrosac imati mnogoo veca prava nego do sada:D

TheBear Meni 20.11.2009. 19:58 #160454

broj poruka: 6502
na N95 ima baterija hologram sve je original ali slabo drzi isto, ne bas toliko ali 2 dana max drzi kad se malo koristi, samo mislim da N78 ima jacu bateriju tako da bi ta tvoja trebala da drzi vise...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Slobodno im spomeni mater pokvarenu... 20.11.2009. 21:16 #160476

broj poruka: 1590
po sadasnjem zakonu o zastiti potrosaca, imas pravo da ako ti se kupljena roba ne svidi (ne ako ne radi kako treba, nego ti se jednostavno ne svidja to sto si uzeo), imas pravo u roku od da li 7 ili 14 dana da vratis kupljenu robu, a oni tebi pare nazad!!!

Ja sam tom stavkom uspeo da sredim deciji bicikl u rekordnom roku, jer se gospoda nisu udostojila da pre prodaje odrade nulti servis, pa su isporucili biciklu sa falicnom zadnjom glavom.

Znaci, tuci zmiju pravo u glavu. Sto pre, a to bi po meni bilo vec sutra (ako rade) odneses komplet koji su ti dali i trazis original nazad ili pare. Ili naravno inspekcija (nocas se raspitaj za telefon inspekcije, da ih stvarno nazoves ako krenu da te nerviraju).

Srecno i pozdrav.
Pisko Ne čitaj ako si već popee.....io 21.11.2009. 13:30 #160621

broj poruka: 6670
Računajući da te malo pustio bes...
Evo kako ćeš proveriti da li je prava ili kopija:
pogledaj u ogledalo, ako ti se kosa ufrćkala, onako sitni uvojci, ako ti je trava zelenija nego pre i ako ti je naročito lako izgovaranje slova B i E u kombinaciji... onda si fasovao lažnjak.
Ako ovoga nema, samo proveri u radnji....
P.S. Ovo samo da te ne prođe bes kad budeš po nedelji išao kod dotičnih.... ako slučajno za vikend ne rade.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

doca80 Re: Ne čitaj ako si već popee.....io 21.11.2009. 13:31 #160622

broj poruka: 3053
jbt,kakav lik,ti me uvek nasmejes posteno...

KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA

:: Računajući da te malo pustio bes...
:: Evo kako ćeš proveriti da li je prava ili kopija
:: pogledaj u ogledalo, ako ti se kosa ufrćkala, onako sitni uvojci, ako ti je trava zelenija nego pre i ako ti je naročito lako izgovaranje slova B i E u kombinaciji... onda si fasovao lažnjak
:: Ako ovoga nema, samo proveri u radnji...
:: P.S. Ovo samo da te ne prođe bes kad budeš po nedelji išao kod dotičnih.... ako slučajno za vikend ne rade
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
dautovic ... 21.11.2009. 14:02 #160626

broj poruka: 2856

Tebe su zajebali samo tako...idi najebi im se keve!

Ja imam `ALFA KOPI` N79...moje je original nokia fabricko pakovanje, i pre ovog nisam imao original pakovanje...Fantazija ja...jedino sto nema je punjac za kola i neka uzina dok sve pregledash sta ima : )
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs