Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
hitno problem oko k550
STRANA 1 OD 1
Gare87 hitno problem oko k550 07.12.2009. 00:40 T22586

status: user
broj poruka: 4725
Znaci ovako, posto sam iskoristio juce telefon kao usb kod druga, hteo da predje virus(kompjuterski) pa sam blokirao i obrisao ga. ali gle cuda telefon uflesirao skroz!?
kao prvu izgleda da taj virus postavio ova fajlove na fonu da budu skriveni ali je i zakljucao nekako ili sta vec opciju hidden u properties, pa sam fala bogu backopovao fon i obrisao sve te fajlove zato sto ih fon ne moze vidi(zato sto je tupav izgleda). ali sada postoji jos jedan problem, iz ne znam kog razloga mi uflesirali sledeci dugmici: left action key 2 5 i 0 keys, pa je sad jebeno sto nece da prorade nikako, preinstalirao sam software ali to nije bio razlog sto su uflesirali, pa zato ako mozete HITNO mi treba pomoc ako znata kako da se ovo sredi, ako ne sutre popodne ili prekosutra idem do servisa pa tamo neka ga resavaju, hvala!!

p.s. HITNO JE!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Skoves Jbg 07.12.2009. 00:48 #167100

broj poruka: 237
Odnesi do servisa i neka ti isflesaju tel i ubace zadnju verziju software-a koju imaju. I ima da leti .Pozz

R1 ili nijedan! Peca R.I.P

Skoves ee 07.12.2009. 00:49 #167101

broj poruka: 237
Preko boxa naravno da ne pomislis da ti pricam nesto a ti si to vec radio sam.
R1 ili nijedan! Peca R.I.P

Gare87 VEC UBACIO ZADNJU 07.12.2009. 00:55 #167103

Tj kad sam updatovao softver pisalo imate vec novu verziju da li zelite reinstal, ja da i reinstaliram lai maler to nije popravilo problem sa ovim dugmicima, tako da sta sad?? pozz

baxter hitno problem oko k550 07.12.2009. 01:03 #167106

broj poruka: 730
Ma sto da nosis u servis uradi sam ja sam fleshovao k750 u w800 k550i u w610...nije tesko imas ovde lepo objasnjenje

http://www.akshayy.com/sonyericsson/crossflashing/flash-k550-to-w610/

Ako ti je frka donesi ja cu ti uradim.....

P.S Ako neces da ga fleshujes u w610(sto je po meni mnogo bolje) nadji samo Main i Fs od tvoje verzije telefona koje ces da vidis kad uplasi XS++ 3.1 ili A2 uploader

Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2
MSI X38 Diamond Edition
Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz
Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator
WD Black 640Gb 1AALS
Chieftec 350w <

Gare87 ne shvatam vas 07.12.2009. 01:18 #167109

ako mislite flesovao kao reinstalirati softver, ja sam to vec uradio, ali i dalje je problem oko ovih dugmica koje sam naveo, tako da :((????

:: Ma sto da nosis u servis uradi sam ja sam fleshovao k750 u w800 k550i u w610...nije tesko imas ovde lepo objasnjenje
::
:: http://www.akshayy.com/sonyericsson/crossflashing/flash-k550-to-w610
:: Ako ti je frka donesi ja cu ti uradim....
:: P.S Ako neces da ga fleshujes u w610(sto je po meni mnogo bolje) nadji samo Main i Fs od tvoje verzije telefona koje ces da vidis kad uplasi XS++ 3.1 ili A2 uploade
:: Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2
:: MSI X38 Diamond Edition
:: Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz
:: Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator
:: WD Black 640Gb 1AALS
:: Chieftec 350w
Daum ... 07.12.2009. 01:29 #167111

broj poruka: 12805
Ajde barem napisi pravilno sta si hteo da kazes. Telefon uflesirao skroz? Ta rec, niti pojam ne postoje... Ne razumem sta ti znaci to...

Ako si mislio na re-flash telefonam, tj resetovanje ROM-a telefona, to je nemoguce sa virusom, jer telefon nema odakle da iskopira novi ROM...

Gare87 ma ne 07.12.2009. 01:36 #167114

uzeo sam onaj program za updatovanje softvera kad sam ga ukljucio prijavio je da je telefon updetovan vec, pa mi ponudio reinstal, pa sam reinstalirao.

Ali i dalje je problem da left action key ne radi, 2, 5, 0 ne radi, kad pritisnem nista se ne desava, sve ostalo je sredjeno, mislim da sam jasniji sad bio!?

baxter ti si isao 07.12.2009. 02:33 #167117

broj poruka: 730
Preko SEUS-a a to ti samo ubaci u telefon noviji CID znaci ne menja FS nego samo MAIN frimware.....moras da odradis ceo flash znaci novo ubacivanje Preko XS++ 3.1 ili a2 uploader + Cust pack za centarlnu evropu a najlakse ti je preko XS++ da uradis to sve.To sto si radio ti ne znaci nista,odnosno znaci da ti se softwer gadno izbagovao...

Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2
MSI X38 Diamond Edition
Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz
Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator
WD Black 640Gb 1AALS
Chieftec 350w <

skar Re: ne shvatam vas 07.12.2009. 08:12 #167127

broj poruka: 3992
ne mozes to uraditi preko usb pa da si bog...
daum ti je objasnio sta se radi sa fonom kad ga fleshujesh, a to se radi sa boxom(S.E tool),da je tako svako bi imao servis telefona sa par usb kablica

``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`

:: ako mislite flesovao kao reinstalirati softver, ja sam to vec uradio, ali i dalje je problem oko ovih dugmica koje sam naveo, tako da :((???
:: :: Ma sto da nosis u servis uradi sam ja sam fleshovao k750 u w800 k550i u w610...nije tesko imas ovde lepo objasnjenje
:: ::
:: :: http://www.akshayy.com/sonyericsson/crossflashing/flash-k550-to-w610
:: :: Ako ti je frka donesi ja cu ti uradim....
:: :: P.S Ako neces da ga fleshujes u w610(sto je po meni mnogo bolje) nadji samo Main i Fs od tvoje verzije telefona koje ces da vidis kad uplasi XS++ 3.1 ili A2 uploade
:: :: Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2
:: :: MSI X38 Diamond Edition
:: :: Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz
:: :: Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator
:: :: WD Black 640Gb 1AALS
:: :: Chieftec 350w
Mashinac .)) 07.12.2009. 08:23 #167128

broj poruka: 192
pa nije bash tako, SE telefoni su bash zbog toga meni oduvek bili zanimljivi, sa malo znanja i par dobrih programa, prosto mozesh da mu radish shta hocesh :)
Naravno ako si vican tim stvarima mozesh sam da odradish, flash drajveri za usb, XS++ i nadjesh neku odgovarajucu verziju tvog softvera, MAIN, FS i odradish to i vidish da li problem i dalje postoji...
Mozesh i preko FAR-a, ili A2 uploadera... Potrazi na mobilnomsvet-u, imash upustva za fleshovanje SE telefona, mislim da tamo imaju linkovi za potreban softver i za firmware telefona..
Pozz

skar Re: .)) 07.12.2009. 08:42 #167133

a sta ce ako ga ubije,pa pocne da blinka crveno...a???
onda 30e za flash chip...
ne kazem da ne moze bukvalno ali treba znanja...i one gluposti
izvadi bateriju,drzi crvenu slusalicu,pritisni vamo..ubodi tamo

:: pa nije bash tako, SE telefoni su bash zbog toga meni oduvek bili zanimljivi, sa malo znanja i par dobrih programa, prosto mozesh da mu radish shta hocesh :
:: Naravno ako si vican tim stvarima mozesh sam da odradish, flash drajveri za usb, XS++ i nadjesh neku odgovarajucu verziju tvog softvera, MAIN, FS i odradish to i vidish da li problem i dalje postoji..
:: Mozesh i preko FAR-a, ili A2 uploadera... Potrazi na mobilnomsvet-u, imash upustva za fleshovanje SE telefona, mislim da tamo imaju linkovi za potreban softver i za firmware telefona.
:: Poz
Mashinac ... 07.12.2009. 10:03 #167138

broj poruka: 192
Pa i rekao sam uz malo znanja i umeca, nisam ni rekao da moze svako :)
Ubijanje dolazi u obzir ako se ne uradi neshto kako treba, a pitanje je da li je vredno rizika, jer obicno fleshovanje u servisima je 10e tako neshto, pa ako je prvi put verovatno se ne isplati zezati se samo zbog toga .)
skar bolje je da ne dira 07.12.2009. 10:36 #167143

jer da zna odradio bi to....
800 din je flesh u skoro svim servisima,a ako hoce da reskira,mozda i profitira

Gare87 Re: bolje je da ne dira 07.12.2009. 12:28 #167169

pa ako ne diram onda nece nikad ni da se oporavi!?
nego mi kazi da li oni u servisu mogu da odrade to kompletno fleshovanje telefona i koliko to otprilike kosta?? ako ne onda da pogledam pa sam to da uradim i da nadjem na mobilni svet!?
I da znaci to sto se dugmici zabagovali to je sigurno do softvera?? tako da se moze to srediti?? hvala

:: jer da zna odradio bi to...
:: 800 din je flesh u skoro svim servisima,a ako hoce da reskira,mozda i profitira
:: ``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
skar Re: Re: bolje je da ne dira 07.12.2009. 12:36 #167176

10e ne verujem da neko ima servis a da ne zna da ti odradi full flesh,nisam iz BG,tako da znam jedino jedan dobar servis sa kojima saradjuejmo DUMIX..

:: pa ako ne diram onda nece nikad ni da se oporavi!
:: nego mi kazi da li oni u servisu mogu da odrade to kompletno fleshovanje telefona i koliko to otprilike kosta?? ako ne onda da pogledam pa sam to da uradim i da nadjem na mobilni svet!
:: I da znaci to sto se dugmici zabagovali to je sigurno do softvera?? tako da se moze to srediti?? hval
:: :: jer da zna odradio bi to...
:: :: 800 din je flesh u skoro svim servisima,a ako hoce da reskira,mozda i profitira
:: :: ``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
Gare87 problem 07.12.2009. 15:01 #167258

posto sam resio da fleshnem fon ali da bude w610 pa sam iskoristio onaj link da to uradim ali djavola pise da mi je EROM CID CID53, a treba, EROM CID should be CID52. Pa da li da probam sa fleshom da li oce da radi ili da bataljujem, nisam jos krenuo sa fleshovanjem, pomec hitno, hvala!!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs