Imam situaciju da sam nasao lika preko oglasa koji nudi novu nokiu koju je dobio za NG iz alpha copy-a,sve regularno full pack itd,samo mi 1 vrlo bitna stvar nije bas najjasnija. Pitao sam ga da li ima garanciju - ako je nov mora da ima, i rekao je da ima blanko garanciju sa pecatom samo. Kako funkcionisu garancije u alpha copy-u,ja pretpostavljam da funkcionisu kao i svugde (Garantni list sa pecatom i potpisom + Fiskalni) i cenim da je moguce su mu racun sklonili jer kad se nesto daje za poklon cena se sklanja itd...naravno ukoliko je sve to istina sto je naveo. Ako neko moze da mi pomogne bilo bi odlicno :) Srecna nova svima ,sve najbolje! Pozz ljudi
Alpha Copy je uvoznik nokije za srbiju,ja mislim da ako dobijes pecat alpha copy-a da si tu zavrsio posao,regularno je sigurno,on je verovatno uzeo preko firme pa zato nema racun
Kupio sam pre mesec i po dana mobilni u Mobis-u, oni su isto uvoznici.
Na garanciji su 2 pečata različite veličine i boje, potpis prodavca, datum, nalepnica sa IMEI brojem telefona i naravno fiskalni račun.
Cena se skida sa bombonjera, viskija i eventualno odeće, na primer ja nisam dobio na poklon nijedan uređaj bez računa u kutiji, zaheftanog za garanciju, a stvarno se ne sećam nijedne garancije na kojoj nije pisalo da BEZ RAČUNA = NE VAŽI !
Bilo bi fino ako biste se našli ispred neke Alpha Copy radnje, pa taman da pitaš šta i kako može i prosvetliš nas sve.
Btw da nije neko slucajno upoznat i sa slucajem kada se telefon uzme preko vipa mtsa ili telenora u nekom paketu i da dobije ne kodiran telefon tj da telefon koji je uzet u nekom paketu moze da radi na sve mreze bez dekodiranja. Znaci da li postoje takvi slucajevi ili je to nemoguce?
Ja sam preko VIP-a pre dve godine dobio kodiran telefon, mada sam čuo od desetak ljudi da preko MTS-a prodaju najviše nekodiranih. Za Telenor ne znam.
Koliko sam čitao po internetu, nikakav zakon te ne sprečava da tražiš da ga dekodiraju odmah ispred tebe ili ako nemaju uslova, da ti odmah uruče nekodiran(neka kopaju par minuta po kutijama), pošto se u ugovoru kodiranje nigde ne navodi kao njihova obaveza, a ni pred zakonom nisu ni na koji način ovlašćeni da to rade bez tvog zahteva, naloga, želje...
Imali bi pravo da ga dekodiraju ako bi se serija telefona proizvodila baš za njih, kao za npr. TIM, Vodafone, Orange... Pa da imaš logo VIP, MT:S ili Telenor na nekom poklopcu, kutiji itd. a ne, u najboljem slučaju, samolepljivu nalepnicu nakrivo zalepljenu, kao iz samoposluge.
Mada, pozovi ipak njihove centrale pa proveri, to ti je max. 10 minuta, sve zajedno.
Ovako, ja sam jedan od ACN Store (Alpha Copy Nokia Store) i ujedno i MTS diler za Nokia AC telefone. Krenucu odpozadi, znaci telefoni preko MTS-a (govorim o Nokia telefonima kupljenim u ACN store) su uvek otkljucani, sto znaci sve kartice rade u njima, garancija na Nokia telefone je 2 godine.
Ja kad dobijem telefon u radnju dobijem blanko garantni list, sa Alpha Copy pecatom na njemu Kada prodajem telefon, popunim one zajebancije sve ime prezime model imei itd i overim i mojim pecatom
Nisam siguran da li takva garancija kao tvoja je validna, jer nisam imao slucaj da nekom poklanjam telefon pa da pitam ove u Alpha Copy kako da mu garantni list sredim bez fiskale itd
VIP i Telenor uvek zakljucava telefone, a telefoni iz MTS poslovnica su isto zakljucani tako da ko zeli Nokia telefon uz MTS racun ubedljivo najjeftinije moze da ga kupi u ACN Store prodavnici kojih ima oko 60 u Srbiji
Sve tople preporuke za Alpha Copy!Sve svoje Nokie sam kupovao kod ortaka koji je isključivo telefone nabavljao od njih znači druga ruka i nikada nisam imao nikakav problem ljudi su direktni zastupnici Nokie tako da je to dovoljna preporuka.
Oglas si pretpostavljam našao na mobilnom svetu i lik je iz Novog Sada?Ako si pomišljao da ti šalje nekom kurirskom službom,sa otkupom,ni u ludilu(pretpostavljam da nisi ni mislio tako).A to blanko garancija bez fiskalnog???Na šta ti to miriše?Ne postoji ovlašćeni servis,za bilo koje aparate,da će ti prihvatiti garanciju,overenu,bez fiskalnog računa.
kod mene kad stignu telefoni dobijam ih sa blanko garancijom,moje je da udarim pecat,potpis i fiskalac sad imam trenutno 6220c koji sam kupio od druga full sa blanko garancijom,i znam da je legalan treba samo da uporedisa imei sa nalepnice na garanciji i imei na kutiji da li su isti sa tvojim fonom i nema te glava boli za ostalo IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
lepo je što je legalan, nego, kada bi na primer ti sada nekome prodao tu 6220c, da li bi ga sutra primili u servis sa takvom garancijom, bez fiskalnog računa, pečata i potpisa prodavca ?
Nekoga ko nije serviser, ko nema rodbinu ili prijatelja u tom nekom servisu ?
Je l` uopšte dolaze u servis telefoni sa takvim garantnim listovima ?
pa jes da je zajebano moj kolega,ali ima pecat telenora na sebi sto sam zaboravio da kazem mada moze da se dobije garancija i sa blanko racunom mada sumnjam,kontam da je taj tel uzet preko mreze kao i ova moja a mozda je i neka muvacina,ko zna,sva sta ima
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: @skar :: :: lepo je što je legalan, nego, kada bi na primer ti sada nekome prodao tu 6220c, da li bi ga sutra primili u servis sa takvom garancijom, bez fiskalnog računa, pečata i potpisa prodavca ? :: :: Nekoga ko nije serviser, ko nema rodbinu ili prijatelja u tom nekom servisu :: :: Je l` uopšte dolaze u servis telefoni sa takvim garantnim listovima ?
Pa, da li je uopšte legalno da bilo koji servis primi telefon ili bilo koji drugi uređaj sa ``praznom`` garancijom ?
Jer, ako neki Mića nije debil da to oglasi, ne vidim šta bi ga sprečilo da sada odmah uzme ® garanciju bilo kog uvoznika i skenira, obriše slova i odštampa u boji(zbog pečata).
Dakle, za 10 minuta da ``skine`` koju poželi, a pogotovo jer ni potpisi najčešće ne idu preko pečata, nego su udaljeni, jer i ovi iz prodavnice štede mastilo ili šta već, pa udaraju na prazan deo papira, jer se nikako drugačije pečat ne bi video.
A i nikakvih drugih detalja nema, to su najobičniji papiri iz knjižare, 200-300 dinara košta pakovanje od 500 komada onih ``za štampač``.
VIP Nokie su iz Alpha copy, imam jednu. Ali samo godinu dana garancije, ne znam kako. Pitao sam prodavca u VIP-u, samo je slegao ramenima. A u vreme kada sam kupio telefon je pochela da se izdaje garancija na 3god. za Nokia telefone. Verovatno je VIP uzeo sa godinu dana garancije i dobio po mnogo povoljnijoj ceni. Dobio sam garantni list sa Alpha Copy pechatom. Mislim da je vaznije da imash fiskalni rachun, jer bez njega ti ne vredi garantni list. A ako nemash gar. list a imash fiskalni, prolazish... ko nema u vuglu, ima u guglu
za tvoju informaciju tek od 2010 godine nokia daje 2godine garancije,daj boze da je 3
:: VIP Nokie su iz Alpha copy, imam jednu. Ali samo godinu dana garancije, ne znam kako. Pitao sam prodavca u VIP-u, samo je slegao ramenima. A u vreme kada sam kupio telefon je pochela da se izdaje garancija na 3god. za Nokia telefone. :: Verovatno je VIP uzeo sa godinu dana garancije i dobio po mnogo povoljnijoj ceni. Dobio sam garantni list sa Alpha Copy pechatom. :: Mislim da je vaznije da imash fiskalni rachun, jer bez njega ti ne vredi garantni list. A ako nemash gar. list a imash fiskalni, prolazish.. :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
....meni se čini da je to betacopy (štampač) Alfa Copy-a. Kakva crna blanko garancija, samo popunjena i pečatirana garancija i to obavezno uz fiskalni račun (pre račun nego garancija).
:: za tvoju informaciju tek od 2010 godine nokia daje 2godine garancije,daj boze da je :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) :: :: :: VIP Nokie su iz Alpha copy, imam jednu. Ali samo godinu dana garancije, ne znam kako. Pitao sam prodavca u VIP-u, samo je slegao ramenima. A u vreme kada sam kupio telefon je pochela da se izdaje garancija na 3god. za Nokia telefone. :: :: Verovatno je VIP uzeo sa godinu dana garancije i dobio po mnogo povoljnijoj ceni. Dobio sam garantni list sa Alpha Copy pechatom. :: :: Mislim da je vaznije da imash fiskalni rachun, jer bez njega ti ne vredi garantni list. A ako nemash gar. list a imash fiskalni, prolazish.. :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: :: :: ::
Zaključujem da telefone sa garancijama, na kojima NEMA potpisa, pečata prodavca, datuma prodaje, oznake modela uređaja i fiskalnog računa, na besplatno servisiranje u garantnom roku primaju samo ortaci, kumovi i rođaci, jer utaja poreza nije baš legalna radnja.
druze najbolje ti pozovi alpha copy pa se lepo informisi kod njih :) a koliko ja znam racun uz garanciju uglavnom traze maloprodajne firme, jer npr ako si kupio telefon u jednoj radnji, nemozes ga odneti u koju god oces radnju, iako im je isti serviser - alpha copy , jer nece oni da se J*bavaju sa tvojim telefonom kad ga nisi kupio kod njih, - nisu uzeli proviziju za taj telefon, tako da verovatno ti je dovoljan pecat alphacopyja samo ? i imei kod telefona za koji garancija vazi
:: Kad vam skar strucnjak kaze onda je to 100% :) Nego Skar baci pogled na temu sto sam postovao ti tu strucnjak :: :: :: Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2 :: MSI X38 Diamond Edition :: Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz :: Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator :: WD Black 640Gb 1AALS :: Chieftec 350w :: ht :: ::
Uzeo sam Nokiu n79 staru 1.5 mesec full oprema 3 maskice kabal.....Da ne duzim dobio sam garanciju kao ova tvoja sa slike i ne pise model sloviima nego nalepnca sa modelom i IMEI i WLAN sn i samo je udraen pecat od Aplha Copy skrroz gore i dole od telekom srbije i ostalo nista nije popunjeno.Sta mislis jel ok to?
Mislim da necesh imati problema sa njima. Ujak je imao interesantnu situaciju u VIP-u. Riknuo mu onaj Sagem(VIP), od njih dobiije neki osnovni za vreme dok je onaj u servisu. Proshlo dve nedelje i on ode pa i zove VIP i trazi telefon koji se prodavao uz paket veci od onog koji on placa. Dogovorili su se da dobije taj shto hoce, ja mu na to kazem nema shanse, to nema logike. Naravno bio je drzak i trazio je taj ili nijedan, pa mu poshalju opet Sagem nashta je on pozivchanio i otishao da im objasni dogovor koji su imali. I chovek dobije telefon koji je hteo! Eto, chak je i profitirao. Mislite li da ce neko od tih operatera da trazi greshku u pravopisu na garantnom listu?! ko nema u vuglu, ima u guglu
iskreno,i ja kad popunjavam garanciju samo udarim pecat,jer nalepnica sa imei je zalepljena na garantnom listu,a datum je na fiskalcu tako da to je to... koje si boje pazario??? ja trazim crnu za sebe al je nema nigde...
:: Uzeo sam Nokiu n79 staru 1.5 mesec full oprema 3 maskice kabal.....Da ne duzim dobio sam garanciju kao ova tvoja sa slike i ne pise model sloviima nego nalepnca sa modelom i IMEI i WLAN sn i samo je udraen pecat od Aplha Copy skrroz gore i dole od telekom srbije i ostalo nista nije popunjeno.Sta mislis jel ok to :: :: :: http://img51.imageshack.us/i/03012010172.jpg :: :: :: :: Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2 :: MSI X38 Diamond Edition :: Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz :: Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator :: WD Black 640Gb 1AALS :: Chieftec 350w :: ht :: ::
zanima me da li ovlasceni servis prima mobilni uz garanciju mts-a ali bez fiskalnog racuna? kupila sam mob od devojke koja ga je uzela uz postpaid paket pa zatim prodala. dobila sam garanciju na njeno ime sa pecatom, al racun nema tj izgubila ga je. e sad, da li da se pravim luda i odem u servis samo sa garancijom ili u mts-u moze da se trazi neka potvrda, duplikat racuna i sl...? hvala puno unapred
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.