Razmišljam se između Nokie 5800 XpressMusic i još par modela HTC. Voleo bih da čujem vaša iskustva o ovoj Nokiji, ona će najjverovatnije pasti, što ne znači da neću da čujem preporuke za još neke fonove u tom cenovnom rangu.
samo nije nesto kvalitetno uradjen, ali ima dobru kameru, softver naj noviji symbian je po meni super, ekran odlican kao i rezolucija, neces pogresiti ako uzmes...
Imao sam 5800 pre 10 dana,ali samo na kratko nekih 5 dana. Dobar telefon,crvst,odziv na dodir je solidan,moglo je i malo bolje ali dobro je.Ekran je ostar i ima visoku rezoluciju,rezolucija kao na n97 samo sto je manji ekran a ista je rezolucija. Pisanje poruke nije mnogo komplikovano . Za bateriju ne znam jer kratko sam ga koristio.
Kad smo vec kod HTC da li je neko koristio?Kakav je ekran? Posto vidim u specifikacijama da ima 65 k boja a nokia i samsung po 16 mil boja. Da li se primeti razlika?
Birao sam izmedju 5800 i E52 na postpaid, uzeo E52, odlican telefon, cak ako nije i bolji od 5800, ako hoces garanciju od 2 god. inace imas za 320 evra bez garancije kod muvarosa pravu Nokia N97 :).
Imaju ekrani isto boja, stvar je sto operativni sistem kod HTC podrzava 16bitne boje, odnosno 65,536
Nemoj to da te buni, to je do windows mobile-a
Fermi - An EPIC Fail
:: Kad smo vec kod HTC da li je neko koristio?Kakav je ekran? Posto vidim u specifikacijama da ima 65 k boja a nokia i samsung po 16 mil boja. Da li se primeti razlika :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: ::
@eseses Ti telefon korists i za slikanje a video si kako Nokia pravi losije slike.. Zasto kao covek ne kupis neki SE,meni Nokia nece nikad biti bolja od SE po raznim stavkama..Mislim da je Nikia precenjena i da vise prodaje ime nego sto nudi! Mada taj 5800 XpressMusic je ok telefoncic,malo sam se igrao sa njim,nije uopste los..
Ovaj SE Satio ubija ali zato i cena ubija hehehe.. Nego znam da volis Nokiu tako da necu nista ni da ti predlazem jer ces to i uzeti a 5800 nije los fontele..
Ne mogu SE da koristim, jednostavno mi ne odgovara. Nokia je Nokia. Do sada sam promenio 14 telefona, najduze sam imao Nokiu N73ME (koju trenutno imam). Citavih godinu i po dana. Pre nje sam imao jos 3 Nokie, 4 SE-a, 3 Motorole, 2 Samsunga i 1 Siemens. Ubedlivo najgori su Samsung po meni. Uzas zivi. Motorole su extra, Siemens tu i tamo, i SE ok. Ali Nokia je Nokia, jednostavno mi odgovara po funcijama. Mozda zato sto sam se navikao na nju.
Sad gledam Nokiu N95 8 GB, vrh je fon! Mozda i njega uzmem, jer ima sve sto mi treba, a najjeftiniji je. Ili njega, ili 5800 XM.
Nije los N95, ali 5800 je bolji ipak, nema 5800 neke bolje funkcije samo ekran, rezolucija, malo bolji i brzi softver... N95 ima bolju kameru ali ne mnogo, slicne su...
:: Ne mogu SE da koristim, jednostavno mi ne odgovara. Nokia je Nokia. Do sada sam promenio 14 telefona, najduze sam imao Nokiu N73ME (koju trenutno imam). Citavih godinu i po dana. Pre nje sam imao jos 3 Nokie, 4 SE-a, 3 Motorole, 2 Samsunga i 1 Siemens. Ubedlivo najgori su Samsung po meni. Uzas zivi. Motorole su extra, Siemens tu i tamo, i SE ok. Ali Nokia je Nokia, jednostavno mi odgovara po funcijama. Mozda zato sto sam se navikao na nju :: :: Sad gledam Nokiu N95 8 GB, vrh je fon! Mozda i njega uzmem, jer ima sve sto mi treba, a najjeftiniji je. Ili njega, ili 5800 XM :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Pa meni je bitna kamera, da ima dobar zvuk i da ima dobar WiFi. Ovaj N95 8 GB ima sve. Jos kad mu uflesujem novi softver, ima da leti...
A i dostojan je zamene N73 ME.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Nije los N95, ali 5800 je bolji ipak, nema 5800 neke bolje funkcije samo ekran, rezolucija, malo bolji i brzi softver... N95 ima bolju kameru ali ne mnogo, slicne su.. :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: :: :: Ne mogu SE da koristim, jednostavno mi ne odgovara. Nokia je Nokia. Do sada sam promenio 14 telefona, najduze sam imao Nokiu N73ME (koju trenutno imam). Citavih godinu i po dana. Pre nje sam imao jos 3 Nokie, 4 SE-a, 3 Motorole, 2 Samsunga i 1 Siemens. Ubedlivo najgori su Samsung po meni. Uzas zivi. Motorole su extra, Siemens tu i tamo, i SE ok. Ali Nokia je Nokia, jednostavno mi odgovara po funcijama. Mozda zato sto sam se navikao na nju :: :: :: :: Sad gledam Nokiu N95 8 GB, vrh je fon! Mozda i njega uzmem, jer ima sve sto mi treba, a najjeftiniji je. Ili njega, ili 5800 XM :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Samo da ga nadjes :), ovaj telefon je bataljuje 5800 po svemu.
@Sky SE odavno nema telefon kao K800, da moze da napadne neku tu srednju klasu, tj. duze vreme nema telefona K serije, koji imaju oduvek veliku popularnost kod nas i koji su ako celokupno gledamo telefoni malo bolji od Walkman telefona, nemaju konkurenta za Nokiajinu N seriju (barem kod nas). Po meni kvalitetni telefoni od SE su Aino, Idou i Xperia telefoni.
To si u pravu. Malo je veci, ali jbg, za te pare ne moze da bude perfektan.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Dobar je i ima sve to sto sto si naveo, jedino ga ubi dizajn i velicina, npr ja ne volim leti kad uletim usorc ili tresu a ono dzomba viri iz dzepa.. :: :: Mnooogo je veliki i tezak telefon.. :: :: Fermi - An EPIC Fail :: ::
Burazer ima N95 obican, promenio je 3 original maskice za godinu dana, jedna original maskica je 20 evra, pa ti vidi da li ti se to isplati, 5800 je slicne zavrsne izrade, ako ne i gore. Kamera se samo zove 5mpx iako je optika visoko firmirana Carl Zeiss.
@markopvict: N73 ME ima jednu od najboljih plastika. Moj N73 ME je kupljen 2006. god. Za 4 god. zamenjena mu je baterija i srednji taster. Evo ga, dan - danas je kao nov. Ne verujem da je N95 losiji sto se kvaliteta tice.
Sto se kamere tice, N73 ME ima ok kameru samo po danju, nocu je uzas.
@gile23: Pa sta je radio tvoj burazer sa tim telefonom?
Njemu je N73 drzao ravno godinu dana, posle je popravka bila skuplja od samog telefona. K850 je drzao 3 meseca dok nije batalio one touch sense tastere i onda ulozio N73, K850 i U600 za N95 i jos doplatio. Sad vodi racuna o telefonu, ali jednom mu se desilo da je uzeo telefon i maskica mu ostala u ruci :). Pogledaj onaj Aino odlican je telefon, samo ako mozes da ga nadjes i ako imas pare :).
Pozdrav!
:: @markopvict :: N73 ME ima jednu od najboljih plastika. Moj N73 ME je kupljen 2006. god. Za 4 god. zamenjena mu je baterija i srednji taster. Evo ga, dan - danas je kao nov. Ne verujem da je N95 losiji sto se kvaliteta tice :: :: Sto se kamere tice, N73 ME ima ok kameru samo po danju, nocu je uzas :: :: @gile23 :: Pa sta je radio tvoj burazer sa tim telefonom :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Moram te razocarati ali N95 ima losu kameru tj lose slike.. Pokazao sam ti sliku sa K750,e Nokia bez obzira na veci broj pixela ima daleko losiju sliku! I to ti sve pricam jer sam telefon probao u raznim vremenskim intervalima..Jedino sto ne mogu da kazem za zvuk,zvuk je cool.Sve ostalo mi se ne svidja uopste.
@SSS to sto ti nokia odgovara je cista navika, ja mogu isto da kazem da Sony Ericsson je Sony Ericsson. Jer meni SE odgovara u svakom pogledu. Symbian je shit, fabricki meni Nokie je shit takodje. Trenutno imam K810i i sledeci telefon ce biti SE sigurno, iako ima dobrih Nokia po izgledu i kvalitetu meni telefona mi se nikako ne svidja. Matori ima HTC tytn II, nista posebno. Spor je, za surf sam mu instalirao operu i u tome je spor, ali dobro to je ipak malo stariji telefon. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647700. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.