Nokia 5800 XpressMusic - problem sa u-p-d-a-t-e - om softwarea
STRANA 1 OD 2
Scyter
Nokia 5800 XpressMusic - problem sa u-p-d-a-t-e - om softwarea
20.03.2010. 19:42
T25443
status: user broj poruka: 8138
Uzeo sam danas ovaj fon. Prezadovoljan sam. Funkcije su mu fenomanalne, ekran je veliki, zvuk je fantastičan, kamera solidna, touch jako precizan, solidno brz telefon...
E sad, moj problem je sledeći =>>> Zadnji update koji je izašao za ovaj telefon je 4x.x.xxx. Meni PC Suite i Ovi Suite pokazuje da je zadnja verzija 31. 0. 101. updateovao sam telefon na tu verziju misleći da ću posle ovog updatea moću ponovo da updateujem telefon na 4.x.xxx verziju, ali ništa od toga. Ne znam zašto neće da nađe 4x.x.xxx update, dok kod druga je bez problema updateovan telefon na 4x.x.xxx.
Ako neko zna rešenje ovog problema, nek napiše, bio bih mu jako zahvalan.
Budi jako oprezan s updejtovima, posle nema vraćanja na prethodni firmware a često znaju da sjebu pa se ti češi dok ne izađe sledeći. vidi prvo po netu šta kažu oni koji su stavili tu verziju.
edit: zato i držim svoj fon na starom firmweru, sledeća verzija sjebe trajanje baterije a ako staviš onu posle toga više ne možeš da mu otključaš stavljanje krekovaniog softvera
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ma ovaj najjnoviji update je dobar, poboljšan je dosta. Drug ga koristi, odličan je.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Budi jako oprezan s updejtovima, posle nema vraćanja na prethodni firmware a često znaju da sjebu pa se ti češi dok ne izađe sledeći. vidi prvo po netu šta kažu oni koji su stavili tu verziju :: :: edit: zato i držim svoj fon na starom firmweru, sledeća verzija sjebe trajanje baterije a ako staviš onu posle toga više ne možeš da mu otključaš stavljanje krekovaniog softver :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
nesto ti se fon zaglupio...probaj da ga resetujes..pa ponovo...mora da proradi...
:: Da, i sa njim sam radio, nije mi našao 4x.x.xxx verziju :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: to radis sa nokia updater-om..on sve odradi bez problema.... :: :: :: :: :: :: :: ::
Predpostavljam da ti telfon nije originalno pakovanje nego je skidan sa neke mreze,neki mobilnio provajderi kad izađe novi firmware zele prvo sami da ga istestiraju pre nego što ga izbace.Kod mene je isto stanje moj telefon je vodafone-ova verzija,evo imaš ovaj sajt da proveriš can i update
To ti je što ti je izgleda da je tvoj telefon za posebno tržište gde još nije odobren ovaj zadnji softwarea,evo i ja čekam jeb*i vodafone da izbaci više taj software Black Wolf
:: @skar :: Probao sam tako, ne pomaže :: :: @blackwolf :: Mislim da nije skidan sa mreže, original je :: :: Proverio sam na linku, tj. ukucao sam kod mog telefona, i izbacio mi je obaveštenje da je verzija koju sada koristim poslednja za ovaj telefon :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Pazi, upoređivao sam telefon od mog druga i moj, identični su. Razlika je samo u tome što on ima crvenu liniju, a ja plavu. Kod je updateovan telefon na 4v, a kod mene nema šanse. Isto je RM 356.
The Way It`s Meant To Be Played
:: To ti je što ti je izgleda da je tvoj telefon za posebno tržište gde još nije odobren ovaj zadnji softwarea,evo i ja čekam jeb*i vodafone da izbaci više taj software :: Black Wolf :: :: :: @skar :: :: Probao sam tako, ne pomaže :: :: :: :: @blackwolf :: :: Mislim da nije skidan sa mreže, original je :: :: :: :: Proverio sam na linku, tj. ukucao sam kod mog telefona, i izbacio mi je obaveštenje da je verzija koju sada koristim poslednja za ovaj telefon :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Ko zna za koje tržište je pravljen, možda ako bi mu promenio ID i stavio od nekog koji nije skinut sa mreže... updater prema njemu nalazi koji update može na tvoj fon. Mislim nagađam, bilo bi dobro da ti se javi neki fon-hirurg, tako nešto sam odradio davno sa 6630, bio je skinut s TIM-a, kad mu je promenjen ID uzeo je najnoviji firmware za čist telefon.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
kao sto kaze sky, uzmes sony erikson, bacis ga u vazduh sto jace mozes , pritom snimas nokiom i zabelezis svoja zapazanja i objavis review ovde na pcberzi .)
elem. problem je sto nokia ne izbacuje Firmware u isto vreme za sva trzista, pa ces morati ili da se strpis dok ne izadje za trziste sa kog je tvoj telefon(kod nas ima telefona sa svih trzista,uglavnom sumnjivog porekla pa otuda i tvoj drug ima mogucnost da updatuje pre tebe , ako nije sam nesto cackao )
druga varijanta je da uzmes stvar u svoje ruke, ne onu stvar nego telefon :D
nadjes product code i promenis ga za trziste na kome je firmware vec dostupan
ista fora je sa nekim telefonima kao n79 koji imaju FM transimet, ali je softwerski zakljucan jer npr u srbiji je to zabranjeno da se koristi, uzmes lepo promenis produkt code, updatujes fon lupam za United Kingdon region i imas FM transimer .)
` get 5800 v41 and v40 simplest way guys as u all have nokia 5800. it would like to say just don`t waste your time for searching v40 and v41 update and don`t try to change product code it will make your phone out of warrant. just go to nokia care and submit your phone they will provide you update for EVERY PRODUCT CODE just free of cost`
update directly online by tping *#0000# and press options and select update or use nokia software updater`
Taman sam poceo se nerviram kad sam citao prve postove i predloge, te restartuj, te se zaglupeo..a onda marko povadio stvari. Samo kucaj u google-u NOKIA 5800 Product codes i isprobaj par njih, ukucaj ustvari BALKAN product codes da bi imao i srpski, ako to nekome uopste i treba. Koristi program NSS, ako hoces mogu ti zipujem i posaljem sve na mail, posto sam dobra dusa
pa ko ce da pomogne novopecenom i ponosnom vlasniku nokia telefona :PPP
a sto se tice `originalnosti` telefona,
msm to su gluposti svaki telefon je original :D
telefon skidan sa mreze, kraden ili kupljen u ALPHACOPY-ju po paprenoj ceni su skroz isti, ili se mogu dovesti u isto stanje pomocu gore navedenih PRODUKT KODOVA
koji ce de-brendirati telefon ako je skidan lupam sa VODAFONA , jer mreze stavljaju svoje logo-e i ostale gluposti, neke cak i zakljucavaju odredjene delove i funckije telefona
stoga telefoni se dele samo na Originalan telefon, i KOPIJU - kineska kopija za 100 evra kod cige na tezgi, tako da nemojte lupati vise :D
ako si ga kupio u alphi i dobio u ovakvom pakovanju
onda onda je to TAKOZVANI `original` mada ponavljam svi su telefoni originali, skidan sa mreze nije kopija, jeftiniji je jer ga je neko tamo kupio za 3 eura i prosvercovao preko granice pa ga stim prodaje ovde po nizoj ceni
O da da dodam, znaci suma sumarum sta sam hteo da kazem , ljudi mesaju original pakovanje i original telefon :)
u sustini iste sluske i punjac ces dobiti i u onoj obicnoj kutiji ako kupis tel za 200 jura
ali ako se palis na originalnu kutiju, onda pravac alphacopy i da te tamo osisaju :D
:: Taman sam poceo se nerviram kad sam citao prve postove i predloge, te restartuj, te se zaglupeo..a onda marko povadio stvari. Samo kucaj u google-u NOKIA 5800 Product codes i isprobaj par njih, ukucaj ustvari BALKAN product codes da bi imao i srpski, ako to nekome uopste i treba. Koristi program NSS, ako hoces mogu ti zipujem i posaljem sve na mail, posto sam dobra dusa :: :: ::
Slazem se sa markom 200 posto! Izludjuje me to original, nije original. Bas smo ovakvu raspravu vodili pre par dana kad smo izasli da iskuliramo malo napolju. Nije ni bitno gde je napravljen, svaki telefon je original ako ima fabricki softver i hardver. Kutija nema veze sa time. Ja sam uvek za da se preko operatera uzme fon zato sto su ti sto posto novi, a ovo sto se kupuje po oglasima kao novo i po radnjama sa godinu/6 meseci garancije, to je polovno samo tako! Nokia daje 2god garanciju na uredjaje tako da samo polovan telefon moze da ima manje garanciju. Tamo neki baja koristi mesec dana fon, pa ga ovde posle posalje i nasi ga prodaju mnogo manje nego sto on stvarno kosta.
:: Budi jako oprezan s updejtovima, posle nema vraćanja na prethodni firmware a često znaju da sjebu pa se ti češi dok ne izađe sledeći. vidi prvo po netu šta kažu oni koji su stavili tu verziju :: :: edit: zato i držim svoj fon na starom firmweru, sledeća verzija sjebe trajanje baterije a ako staviš onu posle toga više ne možeš da mu otključaš stavljanje krekovaniog softver :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
nemoj se nerviras,znas to nisu gluposti,moj n79 nije hteo da se upadjetuje dok mu nisam uradio fabricki reset..tako da ja ne pricam gluposti...znaj...
:: Taman sam poceo se nerviram kad sam citao prve postove i predloge, te restartuj, te se zaglupeo..a onda marko povadio stvari. Samo kucaj u google-u NOKIA 5800 Product codes i isprobaj par njih, ukucaj ustvari BALKAN product codes da bi imao i srpski, ako to nekome uopste i treba. Koristi program NSS, ako hoces mogu ti zipujem i posaljem sve na mail, posto sam dobra dusa :: :: ::
Jedno je da nije hteo da se updatuje a drugo je da ne nalazi najnoviju verziju softvera. Ja sam menjao licno product code drugu sa vodafona na srpski i resetovao lifetimer i radi sve tip-top
Ma nemas ti pojma.. :) Inace nisam te zaboravio,ubio sam se trazeci one biose nemam pojma gde su..Link na rapidshare pukao gde sam uploadovao! P.S.Nisam nzao da si ti kad si se javio mailom,ko da sam plavusa jebte..Heheheh..Salim se.Retko posecujem mail sa berze..Sorry!
:: nemoj se nerviras,znas to nisu gluposti,moj n79 nije hteo da se upadjetuje dok mu nisam uradio fabricki reset..tako da ja ne pricam gluposti...znaj.. :: :: :: :: Taman sam poceo se nerviram kad sam citao prve postove i predloge, te restartuj, te se zaglupeo..a onda marko povadio stvari. Samo kucaj u google-u NOKIA 5800 Product codes i isprobaj par njih, ukucaj ustvari BALKAN product codes da bi imao i srpski, ako to nekome uopste i treba. Koristi program NSS, ako hoces mogu ti zipujem i posaljem sve na mail, posto sam dobra dusa :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.