Kupio sam polovan bezicni telefon Panasonic i prikljucio sam ga umesto starog telefona. Telefon ne reaguje na dolazne pozive, niti zvoni niti sija, nista. Znam da je ispravan, pa mislim da nije neispravnost u pitanju. Sta bi moglo da bude? Iimam digitalnu centralu, a model telefona je KX-TC1484B.
Sto se tice sinhronizacije, ona izgleda ne postoji za ove starije modele. To je i meni palo na pamet ali toga nema na ovom telefonu. Bar ja mislim da je tako jer nisam u uputstvu mogao da nadjem.
Hajde ovako, ako imas jos koji telefon na liniji, raskaci ga, neka bude samo bezicni na liniji pa pokusaj ponovo. Ako imas i ADSL modem, raskaci i njega sa linije Moj Panasonic konkretno nije hteo da zvoni jer je pored bio jos jedan fixni i fax tel.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
internet je bezicni, a imam samo jedan telefon u stanu. Imao sam bezicni telefon pre par meseci i radio je bez problema. Da li moze da bude neko ogranicenje od centrale jer je ovo malo stariji model telefona?
Ma nema ni ta osnovna podesavanja. To je onaj stari model sa debelom antenom i bazom sa malom antenicom. Nije ko ovi sada sa podesavanjima kao mobilni telefon. Od podesavanja je samo tonsko ili pulsno biranje, imenik i brzo biranje. Nema cak ni melodije nego ono jedno zvono. *bem mu sitno zito!!!!!!!! Poludecu. Pazi, bio sam kod burazera u Bajinoj Basti i tu ga probao prvi put i sve je radilo, onda se cujem sa likom od koga sam kupio i on mi kaze da je sve ok sa telefonom i da nije imao potrebu za nekim posebnim podesavanjima, ali kada sam stigao u Zemun on nece ni da pisne.
Taj tvoj telefon neki zesci zajebant... Doveo ga u Zemun i on odma` utripovao da je zemunac. Dobro da ti nije jos rekao i :` Sha je bre!!! Sha ti meni alo!!!
Iscupaj mu bateriju, neka ostane bez napajanja malko da se `resetuje` pa pokusaj ponovo... Ako i tada nece... E jbg.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
E to jos nisam probao pa cu probati sutra, sada vise ne mogu da ga gledam ocima. Hvala vam na trudu u svakom slucaju, a ako se setite jos necega vi postujte pa cu ja procitati sutra. Hvala jos jednom i pozdrav. Javicu ako uspem da ga dovedem u red.
Nesto ti je do telefona 100%, jer ja imam kuci stariji bezicni telefon i jos nekoliko onih fiksnih koji nisu bezicni i jedan cak sa onim brojevima sa krugom sto se okrece :), i valjda je digitalna centrala jer sam u centru grada, i nema nikakvih problema, a kamoli nekakvih podesavanja. Proveri ti da li si sve dobro povezao, mada bi tu trebalo cim se ubaci telefonski kabal da sve radi normalno ?
Prvo, čak i ti stari telefoni imaju podešavanje - sinhronizaciju. Oni obično imaju setove frekvencija na kojima rade (desetak do dvadeset), i to zato da kada su u dometu jedan drugom, ne smetaju međusobno ali i da ladno upadaš drugima u vezu i slušaš njihove razgovore - i obratno. Osim te sinhronizacije, ima i `PRIJAVA` bazi od strane slušalice, ali i poziv baze slušalici (ono kad se izgubi i zaturi ispod tepiha, pa da cvrči i nađe se lakše). Na bazi to je obično jedini taster koji ima, a na tim starim analognim panasonicima, obično na dnu, taster sa oznakom za promenu kanala `CH` - obično... ne tvrdim da je svagde. Tako, ako se tvoj telefon nalazi u blizini tuđe baze, i prijavio se na nju ili se pogodilo da je to default kanal na kojem je bila tvoja slušalica, onda, kod dolaznog poziva, reaguje ona bliža slušalica, a, kod odlaznog, kada ti zoveš, ladno aktiviraš tuđu bazu (i zoveš džabaka).... osim tih upadica i smetnji i opasnosti od prisluškivanja i neovlašćenog korišćenja broja (ono, komša koji sa slušalicom u ruci obilazi kvart i vrbuje signal za sopstvene potrebe), ti telefoni rade na svim domaćim centralama i u svim kombinacijama analogno-digitalnih telefona, provereno. Dakle, probaj taster za prijavu slušalice na bazu i taster za promenu kanala. Ono sa resetovanjem i vađenjem baterije.. ne može da škodi.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.