Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Izbor telefona? Nokia N95 / E71 / Blackberry
STRANA 1 OD 2  
Plamen Izbor telefona? Nokia N95 / E71 / Blackberry 15.04.2010. 13:34 T26063

status: user
broj poruka: 2836
Planiram da kupim neki dobar telefon, budzet mi je oko 120-130e... E sad nasho sam netu sl telefone (polovne):

Nokia N95 (super stanje) - 100e
Nokia N95 8GB - 130e
Nokia E71 (sa garancijom) - 150e
Blackberry 8520 (sa garancijom, nov) - 150e

Svi telefoni su originalni... Znam njihove specifikacije i sve to, nego me interesuje:

- Izdrazljivost (prilikom pada, ceskih da li se lako polomi displej, maska, da li dolazi do kvara)
- Kvalitet (da li se desava da neki od ovih telefona sam od sebe prestane da radi, ili crkne flet, ili je spor softver)
- Wifi (znaci brzina, da li telefon moze da otvara vece stranice) - posto sam koristio ovaj blackberry i prilikom ocitavanja stranica stalno izlazi da je cokies full, pa telefonu treba prvo da isprazni pa ponovo i tako traje citavu vecnost..

Molio bih one koji imaju neki od navedenih telefona da ostave svoj komentar, i da mi pomognu pri izboru. Pitam zato sto sam do sad koristo K750i sa kojim sa prezadovoljan, padao mi je xxx puta i uvek je radio super, baterija mi drzi oko 5dana (a tel star 5-6god)... itd... pozdrav

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
despot83 Nokia E71 (sa garancijom) - 150e 15.04.2010. 13:42 #205010

broj poruka: 711
samo to i nista vise

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 15.04.2010. 13:47 #205012

broj poruka: 12805
E71 definitivno. Najkvalitetniji je od navedenih telefona, kuciste je od celika, tanak je, i QWERTY tastatura je odlicna. Za symbian naravno imas gomilu aplikacija, lako se hackuje za unsigned aplikacije. Baterija ima 1500mAh, tako da komotno traje 3-4 dana. Uz njega treba i koznu futrolu da dobijes, 2GB karticu, dobre sluske, tako da je komplet paket ceo telefon...
Imam E72, poredio sam ga licno sa E71 tako da imam neka iskustva...

janke Daum 15.04.2010. 14:12 #205026

broj poruka: 118
Kako se pokazao taj e72 posto planiram da ga uzmem uskoro. Jel opravdava svoju cenu.

Daum Re: Daum 15.04.2010. 14:16 #205029

Pa ne znam koju cenu jel opravdava, posto sam ga ja dobio novog za 270 evra.
S`obzirom sta sam sve dobio uz njega i kako brzo radi telefon, ne zalim se...

430 evra ne znam jel vredi...

:: Kako se pokazao taj e72 posto planiram da ga uzmem uskoro. Jel opravdava svoju cenu
::
Snoopy- - 15.04.2010. 15:50 #205039

broj poruka: 6083

Ja znam - ne vredi. To je 430 u nokiashopu, kao sto je 330 e71 u istoj prodavnici. Al jbg, ako hoces 2god garanciju, da budes siguran da ga niko nije archio pre tebe, odes tamo i prsnes 80-100e vise.

Ja imam e71, super je fon, tastatura keva, gps lepo radi, wifi odlican, a sto se tice otvaranja strana, na svakom simbian telefonu, i winmo, mozes da ubacis skyfire sa punom flash podrskom i da otvaras strane da budu iste ko na PCu.

Ako ga imas za 150 sa garancijom, uzmi, al nemoj se sjebes za 10-15 evra ako imas neki sa vise garancije, znaci, odlaze cesto zvucnici, mikrofoni, prsne sistem, a i kamera se sjebe, tako da defnitivno gledaj da ima sto vise garancije, ja bar tako kupujem fon. Poz
Daum ... 15.04.2010. 16:17 #205049

Odlaze cesto zvucnici i ostalo na drugim telefonima, ali na telefonima u ovoj klasi - ne...

Snoopy- E sad 15.04.2010. 16:25 #205052

Drugu na E51 otisla slusalica..

Drugom decku riknula kamera na e71

Zato mu kazem da bolje da uzme sa vise garancije, da ne bije glavu. Mislim da je to najpametnije.

Mislim, mozes i to da osporis, nije problem.
lahaine :) 15.04.2010. 16:48 #205059

broj poruka: 118
E poz , reci mi jednu stvar, koja je ta N95 siva ili crna,ja bi crnu za te pare :)
despot83 ne ne ne decko :) 15.04.2010. 16:54 #205061

broj poruka: 711
Siva je obicna

a crna je model od 8giga mega

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

Snoopy- - 15.04.2010. 17:27 #205079

Nesi u pravu, deckonja :)

Imas i obicnu u raznim bojama: Silver, Plum, Black, Pink, Red

N95 8GB je sasvim drugi telefon, to sto ima memoriju je najmanje bitno, ima duplo vise rama, veci ekran, mnogo kvalitetnije odradjena...
gile23 ... 15.04.2010. 18:52 #205099

broj poruka: 9121
@daum imam E52, ista je zavrsna obrada kao na E71, jednom mi je ispao E52, maskica iskocila, pa je to povuklo jos 10 stvari, na tom telefonu je samo metalni poklopac za bateriju koji je debljine kao list hartije. Mogu da kazem da je izdrzljiviji N70 kada ispadne nego E52. Negodrugo pitanje ja sam gledao to hakovanje za unsigned aplikacije na mobilnisvet.com, ali nista izvalio nisam, jel moze neki mali help ?

@plamen imas polovan 5800 za nekih 150 evra, ali ja ti licno ne bih preporucio taj telefon, jer je nekako spor, mozda se kroz menije krece brzo, ali u aplikacijama se vidi tromost.

Pozdrav!
Snoopy- - 15.04.2010. 19:15 #205104

Gile, lako se hakuje mobilni. Sutra dok zavrsim ispit pa cu ti se javim ako ti treba pomoc. Mada, ako znas engleski, lako ces se snadjes. idi na dotsis.com i sve ces lepo tamo da nadjes
gile23 Re: - 15.04.2010. 19:22 #205105

broj poruka: 9121
Cekam kada zavrsis ispit :). Unapred zahvalan !

Pozdrav!

:: Gile, lako se hakuje mobilni. Sutra dok zavrsim ispit pa cu ti se javim ako ti treba pomoc. Mada, ako znas engleski, lako ces se snadjes. idi na dotsis.com i sve ces lepo tamo da nadjes
skar n95 8gb 15.04.2010. 20:27 #205119

broj poruka: 3992
kakav e71,jeste kvalitetan ali za nasu mladez previse ozbiljan fon,kamera kao da ima 0.3mpx,jadan mp3,ocajne sluske,ako nisu finci imaju fabricku gresku,koristio sam madjara,arapa,i finca i jedino finac ne pravi probleme
za 8gb stojim izatoga da je masina..pozz

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

Snoopy- Ne bih rekao 15.04.2010. 20:43 #205123

Ja imam madjara i furao sam 8gb karticu i nije pravila nikakav problem, ni najmanji, cak mi lepse radila, tj brze od ove nokia 2gb, zato sto je 8gb bila class 6, toliko o tome sto tvrdis da baguje, verovatno si dobio sje^an uredjaj ili ko zna sta ti je bilo sa tom karticom. Kamera nije toliko losa, mogu da postavim sliku ako zelite, slusalice uvek mozes da kups druge, a zvucnik je sasvim solidan. To dal je madjar, finac itd ne pije vodu, samo kupi sa 2god garancije, videces da ce da radi ko satitj. Ipak, ko hoce mp3, kameru, nek ide na n95. Za mladez stoji da je ozbiljan telefon, ali ko kuca dosta poruka, telefon je keva, ja ubijam 100tinak poruka dnevno do 150 i ne osetim da sam ih poslao. Sad je fora da klinci furaju telefone za odrasle :)

@gile- napisi samo koja ti je nokia i koji FW
skar Re: Ne bih rekao 15.04.2010. 21:16 #205135

ja BIH rekao...jer je Nokia izbacila servisni list o fabrickim greskama e71,znam o cemu pricam.....
ne postoji N95 2gb,postoji n95-1,i n95-2(8gb)....
a to sto si ubo model koji radi blago tebi:D

:: Ja imam madjara i furao sam 8gb karticu i nije pravila nikakav problem, ni najmanji, cak mi lepse radila, tj brze od ove nokia 2gb, zato sto je 8gb bila class 6, toliko o tome sto tvrdis da baguje, verovatno si dobio sje^an uredjaj ili ko zna sta ti je bilo sa tom karticom. Kamera nije toliko losa, mogu da postavim sliku ako zelite, slusalice uvek mozes da kups druge, a zvucnik je sasvim solidan. To dal je madjar, finac itd ne pije vodu, samo kupi sa 2god garancije, videces da ce da radi ko satitj. Ipak, ko hoce mp3, kameru, nek ide na n95. Za mladez stoji da je ozbiljan telefon, ali ko kuca dosta poruka, telefon je keva, ja ubijam 100tinak poruka dnevno do 150 i ne osetim da sam ih poslao. Sad je fora da klinci furaju telefone za odrasle :
:: @gile- napisi samo koja ti je nokia i koji FW
Plamen re 15.04.2010. 21:16 #205136

broj poruka: 2836
Ljudi hvala vam na odgovorima. Licno mi se vise svija E71, ali ipak trazim dobru kameru i dobar mp3... Mislim da cu uzeti N95 posto mogu da ga nadjem za manje para, ali ako naletim na solidan E71 njega cu... imam jos vremena da razmislim.

skar Re: re 15.04.2010. 21:19 #205138

ako hoces jedan dobar foncic mozda uvrstis n79 u svoju listu....
mnogo brze radi garmin,kamera extra slike,i 3.5mm za sluske....
ako N95 samo 8gb

:: Ljudi hvala vam na odgovorima. Licno mi se vise svija E71, ali ipak trazim dobru kameru i dobar mp3... Mislim da cu uzeti N95 posto mogu da ga nadjem za manje para, ali ako naletim na solidan E71 njega cu... imam jos vremena da razmislim
Snoopy- - 15.04.2010. 21:27 #205141

Ko je rekao da postoji n95 2gb? Postoji kad joj ubacis karticu.xD Znam vise ljudi sa madjarima i nemaju problema, furao sam i n95 8gb made by nokia(valjda za kinesko trziste) i radio je extra, bez ikakvih problema. A zanima me kako si tako ubedjen da je to tako za e71 da riknjava na madjarima, sa koliko si se susreo, i koliko si dugo imao e71 madjarski pa znas? Cisto pitam. I da, samo n95 8gb, ne treba ti obicna, nema staklo preko ekrana nego kad izgrebes ekran, ne mozes da zamenis masku, direktno je izlozen.
skar Re: - 15.04.2010. 21:40 #205144

pa proslo mi ih je dosta kroz ruke:D
nisam rekao da riknjava,nego da ima fabricku gresku
1.zabaguje se kad treba sa udje u glavni meni
resenje izvadi se baterija i ponovo upali fon
2.kad te neko poziva isto zablokira,identicno resenje
nisam rekao samo na madjarima,nego na vecini e71...

:: Ko je rekao da postoji n95 2gb? Postoji kad joj ubacis karticu.xD Znam vise ljudi sa madjarima i nemaju problema, furao sam i n95 8gb made by nokia(valjda za kinesko trziste) i radio je extra, bez ikakvih problema. A zanima me kako si tako ubedjen da je to tako za e71 da riknjava na madjarima, sa koliko si se susreo, i koliko si dugo imao e71 madjarski pa znas? Cisto pitam. I da, samo n95 8gb, ne treba ti obicna, nema staklo preko ekrana nego kad izgrebes ekran, ne mozes da zamenis masku, direktno je izlozen.
Snoopy- - 15.04.2010. 21:57 #205147

Sta znam.. meni se to nikad nije desilo, ni mom drugu, imamo zajedno vec 5 meseci, on 6..vise mi to lici na karakteristiku svih mobilnih telefona sa simbianom. Mozda je to bio slucaj sa prvim verzijama FW, ja imam onaj 400. i radi super. A to finas, madjar..nema veze, burazer uzeo finsku sa 2god garancije 5800 i riknuo mu posle mesec dana, nepunih, ekran, jedina stvar koja bi na tom telefonu i trebalo da radi. Jbg, samo je bitno da ti zapadne dobar uredaj, nebitno gde je sklopjen. A da bi stvarno znao kakav je telefon, trebalo bi da ga koristis bar par meseci da bi znao koliko je pouzdan, a ne da samo prodje kroz ruke, slozices se. Suma sumarum, Sve zavisi kakvo ti sranjce zapadne :)

Evo i dve slike koje sam napravio ovim telefonom, jedna napolju slikao neke felne, a druga unutra sa blicem, ako mislite da izgleda ko da je 0.3 mega pixela, ja se nazalost necu moci slozim. Izgleda bas kao da je 3, nista posebno

http://img697.imageshack.us/i/13042010028.jpg/
http://img215.imageshack.us/i/image102g.jpg/
skar NE 15.04.2010. 22:07 #205150

znam,lik mi iz apha copy servisa licno rekao za to...uostalom izgleda da su to prvi modeli imali
@Daum
kuciste je od plastike:D oplata je celicna,a e72 je mnogo bolji fon..mala ispravka
suma sumarum n95 8 gb je za multimediju nasparam e71 majka,obratno e71 svaka serija ima svoju namenu kod nokie

:: Sta znam.. meni se to nikad nije desilo, ni mom drugu, imamo zajedno vec 5 meseci, on 6..vise mi to lici na karakteristiku svih mobilnih telefona sa simbianom. Mozda je to bio slucaj sa prvim verzijama FW, ja imam onaj 400. i radi super. A to finas, madjar..nema veze, burazer uzeo finsku sa 2god garancije 5800 i riknuo mu posle mesec dana, nepunih, ekran, jedina stvar koja bi na tom telefonu i trebalo da radi. Jbg, samo je bitno da ti zapadne dobar uredaj, nebitno gde je sklopjen. A da bi stvarno znao kakav je telefon, trebalo bi da ga koristis bar par meseci da bi znao koliko je pouzdan, a ne da samo prodje kroz ruke, slozices se. Suma sumarum, Sve zavisi kakvo ti sranjce zapadne :
:: Evo i dve slike koje sam napravio ovim telefonom, jedna napolju slikao neke felne, a druga unutra sa blicem, ako mislite da izgleda ko da je 0.3 mega pixela, ja se nazalost necu moci slozim. Izgleda bas kao da je 3, nista posebn
:: http://img697.imageshack.us/i/13042010028.jpg
:: http://img215.imageshack.us/i/image102g.jpg/
ctrl Sve to zaobiđi 15.04.2010. 22:13 #205151

broj poruka: 779
i nađi N82,fantastičan telefon.Fercera za sve pare

Daum Re: ... 15.04.2010. 22:40 #205157

Odes na http://helloox2.com/ i skines unsigned aplikaciju.

Sad, tu aplikaciju je potrebno da signujes da bi mogao da je instaliras.

Da bi signovao aplikaciju potrebno je da imas certificate i key koji je jedinstven za svaki telefon.

Odes lepo na http://cer.opda.cn/en/ registrujes se i prijavis svoj IMEI za izdavanje sertifikata za potpisivanje aplikacija. Dobijes ga uglavnom za par sati, najvise jedan dan.

Imas aplikaciju na njihovom sajtu, besplatnu sa kojom potpisujes bilo koju symbian aplikaciju.

Potpises HelloOX2, strpas ga na telefon, instaliras i cao. Imas otkljucan telefon koji prima unsigned aplikacije.

Ovo uputstvo inace vazi za bilo koji symbian telefon. Ja sam recimo pomocu ove metode lepo stavio sebi Ngage na E72 za koji nije ni namenjen :)

:: @daum imam E52, ista je zavrsna obrada kao na E71, jednom mi je ispao E52, maskica iskocila, pa je to povuklo jos 10 stvari, na tom telefonu je samo metalni poklopac za bateriju koji je debljine kao list hartije. Mogu da kazem da je izdrzljiviji N70 kada ispadne nego E52. Negodrugo pitanje ja sam gledao to hakovanje za unsigned aplikacije na mobilnisvet.com, ali nista izvalio nisam, jel moze neki mali help
:: @plamen imas polovan 5800 za nekih 150 evra, ali ja ti licno ne bih preporucio taj telefon, jer je nekako spor, mozda se kroz menije krece brzo, ali u aplikacijama se vidi tromost
:: Pozdrav!
Daum Re: re 15.04.2010. 22:43 #205160

Covece, N95 (govorim o prvom) je verovatno najgori telefon koji je nokia izbacila. Katastrofalno je jeftinog kvaliteta, a ekran nema ni plastiku preko da se zastiti. Mali udar je dovoljan da ga slomis, maska se guli lagano, a slider polako gubi cvrstinu. Imao sam taj telefon 2 godine, kupio sam ga novog kad se pojavio, tako da sam ga posteno istestirao...

:: Ljudi hvala vam na odgovorima. Licno mi se vise svija E71, ali ipak trazim dobru kameru i dobar mp3... Mislim da cu uzeti N95 posto mogu da ga nadjem za manje para, ali ako naletim na solidan E71 njega cu... imam jos vremena da razmislim
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs