Pazi ovako ja sam uzeo taj samsung i 7500 galaxy ne da je sranje nego nemas predstavu .. kamera katastrofa baterija jos vece sranje..Nema blutooth mp3 zvono moras sam da pravis iz raznih programa ma uzas zivi neznam sta mi bi da ga uzmem ali dobro neko voli da se cima..
Da ironija bude veca ja sam vratio taj galaxy i uzeo nokia 5800 sreca pa telenor ceni musterije. Moj savet ti je ne uzimaj jer android je jako los sistem ne ispitan i tek raste kad verzija bude na jedno 5.0 uzmi dotle windows mobile i symbian moja preporuka
i7500 ima capacitive touchscreen, al` nema kameru napred i radio, ostalo je vise manje isto. Jel` mozes da uzmes da isprobas par dana? Mene ta nokia sluzi vec 7-8 meseci super, ali mi taj capacitive screen mnogo vise odgovara. Ja bih zamenio samo zbog toga. Samo ne znam za tu bateriju, na nokiji mi to drzi i po 6-7 dana.
Pazi android je nova stvar ako te ne mrzi da se cimas i da punis telefon svako vece uzmi kazem ti baterija je uzas kamera isto kojih crnih 5 megapixela kvalitet je realno na 2 .0 bolje uzmi htc tatoo softwer isit ali baterija i kamera su druga prica .. Moja preporuka drzi nokiu i uzivaj a ako te smorila ko sto sve nas smori model fona jebiga sta da ti kazem.. ja je ne bi menjao..
Problem je sto ne mogu da uzmem na probu. Meni na 5800 baterija drzi 2 dana a nov telefon sam uzeo. Oko 30 poziva,oko 40 poruka i wifi i gprs. I jos kamera je mnogo losa na 5800 pogotovo nocu. A samsung bih uzeo prvestveno zbog androida i amoled ekrana. Nekako mi na 5800 nije dovoljno precizan touch.
imao sam GALAXY-nosio sam ga mesec dana i prodao!!!to je neopisivo sranje od telefona-ne zavaravaj se tim androidom.ni njegova kamera nije nesto a tek nocu-uzas!!baterija-krs!!! jedino sto je lep na oko...
po meni je samsung najgori (ali je to i jedan od prvih modela) android telefon... lagan, baterija i izgleda ko samsung od 50e :P Drugo 5800 sa verzijom software-a kad je izasla i sad je totalno drugi telefon.... vec sa verzijom v31 su ispravili i postala je dosta brza i agilnija.. sad je tu v40 (prodao sam ja nisam stigao da ga probam) ali je sigurno postala jos brza... Realno ona nemoze da bude sporija od N97 kad je to isti telefon :P `unutra` :D meni je jedino smetalo to sto je plasticna dosta.. zato HTC pa ko gospodin covek :D.... tattoo ima slabu rezoluciju ekrana to mu je jedina da kazem mana (istu ima ko N96,N95) HERO je bombona, a Magic je po meni Best Buy Android telefon... Hocu da kazem... bezi od tog samsunga ako hoces android samo 3 slova... HTC
Bla, bla. bla. Ne znas da koristis android, ne znas da ga rootujes, ne znas da nadjes aplikacije za njega. Uzivaj u svojoj prosecnoj Nokii...
Sama cinjenica koliko je Android intuitivniji od symbiana je dovoljna da predjes na njega... __________________ Scourge of PCBerza
:: Pazi ovako ja sam uzeo taj samsung i 7500 galaxy ne da je sranje nego nemas predstavu . :: kamera katastrofa baterija jos vece sranje..Nema blutooth mp3 zvono moras sam da pravis iz raznih programa ma uzas zivi neznam sta mi bi da ga uzmem ali dobro neko voli da se cima. :: :: Da ironija bude veca ja sam vratio taj galaxy i uzeo nokia 5800 sreca pa telenor ceni musterije :: Moj savet ti je ne uzimaj jer android je jako los sistem ne ispitan i tek raste kad verzija bude na jedno 5.0 uzmi dotle windows mobile i symbian moja preporuk ::
Ipak sam uzeo samsung i7500. Menjao sam glavu za glavu za 5800. tel je nov. Ima i garanciju. Malo cu da se zezam sa njim,pa ako mi se ne dopadne lako mogu da se vratim na 5800
Sine ne kupuju ljudi telefon da bi se zamlacivali sa njim ili ti gubili vreme... Android nista nije inovatniji od Symbiana ,Windows mobile ,Linux-a i Mac OSX Android je pokusaj da se skine Apple i iphone naravno ..propali pokusaj .. Telefon covece nema najosnovnije Mp3 , Blutooth, kamera ko ja je 2 mgpx a ne 5 Molim te to rootovanje i aplikacije koje ne da nisu kompatibline nego uzas Cim je stigo u srbiju ja sam ga uzeo testirao 5 dana i za 5 dana nista nisam uradio i vratio ga nazad e bre na kutiji ti pise blutooth 2.1 a on ne vidi druge ????? A da ne pricam sto nema ni softwer za povezivanje sa racunarom tako da molim te cuti Android obecava promene ali dok on dodje do nokine verzije Symbiana i windowsa proci ce decenije.... U vipu bre dele dzabe samo da ih se otarase baterija koja bre ne izdrzi jedan dana a pritom nisam akao navigaciju i ostala cuda ??? Decko to sto si otrkrio ameriku ne znaci da si uhvatio vola za muda ... Nokia je institucija za telefone ko sto je mercedes za kola prema tome ticu i seckaj pesme i stavljaj kao ring ton ...
Pokusaj da se skine apple OS? Au covece, pa takvi ljudi kao ti sa manjkom informacija i ne znaju da koriste android...
Mp3 i bluetooth su osnovne stvari koje svaki Android OS ima, samo opet: ne znas da koristis telefon pa svaljujes svoje neznanje na OS...
Baterija u proseku drzi 2 dana minimum na svakom androidu, ali nije zvaka za seljaka, pa da drzis i Bluetooth i Wifi i mp3 player upaljen non stop...
Sta da ti kazem kad mislis da Nokia koja stoji u mestu po pitanju OS-a bolja nego Android... c c c... U srbiji nista novo...
Nisam otkrio ameriku, ali ti bi mogao da otkrijes android... hahahahaha....
Mozda da na google-u potrazis koji tutorial kako se koristi Android? __________________ Scourge of PCBerza
:: Sine ne kupuju ljudi telefon da bi se zamlacivali sa njim ili ti gubili vreme.. :: Android nista nije inovatniji od Symbiana ,Windows mobile ,Linux-a i Mac OSX :: Android je pokusaj da se skine Apple i iphone naravno ..propali pokusaj . :: Telefon covece nema najosnovnije Mp3 , Blutooth, kamera ko ja je 2 mgpx a ne :: Molim te to rootovanje i aplikacije koje ne da nisu kompatibline nego uzas Cim je stigo u srbiju ja sam ga uzeo testirao 5 dana i za 5 dana nista nisam uradio i vratio ga nazad e bre na kutiji ti pise blutooth 2.1 a on ne vidi druge ???? :: A da ne pricam sto nema ni softwer za povezivanje sa racunarom tako da molim te cut :: Android obecava promene ali dok on dodje do nokine verzije Symbiana i windowsa proci ce decenije... :: U vipu bre dele dzabe samo da ih se otarase baterija koja bre ne izdrzi jedan dana a pritom nisam akao navigaciju i ostala cuda ??? Decko to sto si otrkrio ameriku ne znaci da si uhvatio vola za muda .. :: Nokia je institucija za telefone ko sto je mercedes za kola prema tome ticu i seckaj pesme i stavljaj kao ring ton .. :: :: ::
- ne radi mu bluetooth file transfer - nema nikakav file explorer - ne moze se koristiti kamera dok ne kupite memorijsku karticu - ne radi mu alarm - nema nista od navigacije - zadnjih 6 pokretanih programa se ne zatvara i srce memoriju - restarti.
Sve ovo osim bluetooth-a se moze resiti. Ali trazi silno vreme, a vreme je novac.
5800 realni vredi 50e vise polovna od bilo kog Android promasaja novog. Tako je na trzistu
5800 nije nista specijalno telefon, zavrsna izrada nista narocito, kao i touch, kamera je bolja na N70, i telefon je spor pogotovo u igrama, znaci ono je slideshow u odnosu na moj e52, na kome ta igra samo leti, ali zato zvucnik radi za sve pare. Sve u svemu nista narocito. Inace da je Android sranje ne bi postojali za njega telefoni od 500+ evra i ne bi te telefone takozvane budale kupovale. A to sto ste vi drndali 1.5 Android na ovom Samsung-u, ne znaci da je to najnoviji, posle toga izaslo je jos nekoliko verzija, sada je najnovija koliko se secam 2.1. Android je sve u svemu odlican sistem, malo dorade mu jos fali, u dogledno vreme prestici ce iPhone OS, jer Android podrzava 50+ telefona, a iPhone OS 3, za koji mesec ce 4.
Radi Bluetooth transfer ima bar 5 odlicnih file explorera 3 mi nije jasno sta?! Radi alarm Radi navigacije extra (mada je problem samo na tattoo zbog 320x240 rez) Imas task killer.....
:: - ne radi mu bluetooth file transfe :: - nema nikakav file explore :: - ne moze se koristiti kamera dok ne kupite memorijsku kartic :: - ne radi mu alar :: - nema nista od navigacij :: - zadnjih 6 pokretanih programa se ne zatvara i srce memoriju - restarti :: :: Sve ovo osim bluetooth-a se moze resiti. Ali trazi silno vreme, a vreme je novac :: :: 5800 realni vredi 50e vise polovna od bilo kog Android promasaja novog :: Tako je na trzist ::
ako je pitanje 5800 vs samsung definitivno nokia Android vs symbian.... ovaj drugi nema sta da trazi trenutno, a i u buducnosti Mada opet kazem 5800 od pre 1 godine i sad totalno drugciji telefon bar je ubrzan 2.5x ko koristi i ima novim sys zna sta pricam... ko ga ima i tera na v11 taj treba da se zabrine za sebe :D
Evo malo utisaka. Kamera je mnogo bolja nego na 5800,touch je precizni. E sad imao sam 5 simbian telefona,pa mi malo teze ide snalazenje. Posto dosta slusam muziku na tel,razocaran sam,los zvuk u slusalicama. E neko je napisao da neradi kamera dok se nekupi memorijska,ovaj tel ima internu memoriju od 8 gb i tako da moze da se koristi kamera
1) Kad uzems telefon on ima blutooth samo za razmenu podataka sa drugim Androidom sto je debilno totalno jer bukvalno 2% ljudi koristi android 2)Mp3 ima ali ne mozes postavljati ring tone vec moras debelo da se mucis 3) baterija tebi drzi u snovima 2 dana maximum je 1 dan jer je poznato da je Android sisa baterije samo tako plus sto samsung od svih ima najgore baterije 4) Ja jedino sto sam drzao upaljeno je edge i nista vise kad bi drzo wirles i mp3 ne bi ni 4 sata izdrzao 5)Ocito nisi imao telefon u rukama pa tako pricas to sto radi htc je druga prica ali opet android je ne ispitan i nepouzdan u ostalom vidis komentare 6) Ja da mu trpam jos aplikacije pa nece izdrzati ni sat vremena.. 7) Nokia je firma a ne osnivac Sybiana to jest da pripada samo njima...Samsung Ericson i drugi furaju sybian vec milion godina 8) Zapitaj se svi pljuju Android a ti ga hvalis eeetooo ga Srbin naso jedan pametan Nemam nista licno protiv tebe rodjo ali shvati ako se tebi svidja a nama milion ne ocito nesto nije uredu ja cu uzeti androdi kad se nabije na jedno 5.0 verziju 9)A to sto kosta toliko ? pa i black berry kosta pa nema udeo nista veci od androida i ko apple pozdrav pricacemo kad sred sistem dotle ja uz windows symbian linux a ti vozi android
Kao sto rekoh, nije zvaka za seljaka. Bluetooth file transfer radi normalno, sad jbg da te ucim kako nemam nameru.
Pravi file explorer nema ni jedan telefon, dok se ne skine.
Kamera radi normalno sa internom memorijom, probao na HTC Hero, HTC Magic itd...
Alarm mu ne radi? Boze mili... ovo necu ni da komentarisem...
Navigaciju jedino ugradjenu ima nokia, a ni sa OVi mapama nemas Srbiju, tako da svejedno se juri drugo resenje. I koristi malo google, imas softvera za navigaciju za Android koliko hoces. Google maps je jedan primer, a proveri i ovo http://www.sygic.com/
Android je dovoljno inteligentan OS da sam gasi programe kad krene da gubi memoriju. Ni jedan jedini restart nisam imao na HTC Hero-u.
Ovo sve samo govori koliko seresh u prazno, verovatno si samo drzao telefon kod nekog seljaka i mislis zato sto si ga cackao 5 minuta da znas sve o njemu... Kao da ti znas majke ti na trzistu koji telefon vise vredi. Android zauzima veci deo trzista nego nokiin Symbian, to mozes da proveris, i svakih par meseci se pojavljuju novi android telefoni...
C c c... __________________ Scourge of PCBerza
:: - ne radi mu bluetooth file transfe :: - nema nikakav file explore :: - ne moze se koristiti kamera dok ne kupite memorijsku kartic :: - ne radi mu alar :: - nema nista od navigacij :: - zadnjih 6 pokretanih programa se ne zatvara i srce memoriju - restarti :: :: Sve ovo osim bluetooth-a se moze resiti. Ali trazi silno vreme, a vreme je novac :: :: 5800 realni vredi 50e vise polovna od bilo kog Android promasaja novog :: Tako je na trzist :: ::
ja koristim windows mobile + andriod na jednom telefonu :P ali pogledaj koliko je blizu android WM za1 godinu postojanja... Drugo pogledaj udeo BlackBerry-a drugi je posle sibada
@Daum: pripazi malo na recnik. Skoncentrisi se i procitaj sta sam napisao. Sve osim bluetooth file transfera se moze resiti. Ali trazi vremena, a vreme je novac. Inace svaki Symbian ili WinMobile telefon ima FileExplorer ugradjen fabricki.
1.No Zoom/WB/Exposure settings for camera. 2.bluetooth only for headset(its only for phone calls).cant connect to PC for internet connection, will not support file transfer to PC/other Mobiles. 3.camera is too slow to load. 4.can not view documents like excel, word & .pdf etc, unless you pay for the application from market... 5.video recording frame rate is low: 15fps 6.Battery : 1 day maximum!!! (moderate use) without GPS, WiFi, BT etc.. 7.no equalizer for music player. 8.sometimes alert sounds may change automaticaly to some other audio files stored in phones memory... 9.sometimes video play back is not smooth... and can not view small videos in fullscreen... i prefer to convert videos to 480 X 270 resolu.(23fps) to view in Fullsreen.supports 3gp and mp4 10.android version is 1.5 11.no voice call record by default...(but ,we can install applications from market) 12.there is no password security for msgs,contacts, pic, videos, etc like other samsung phones.but we can lock phone with pattern (must draw the same pattern to unlock the phone.) if you failed it frequently your phone will ask gmail username and password to unlock
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.