Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
pitanje za nekog ko ima nokia e72
STRANA 1 OD 2  
veljchy pitanje za nekog ko ima nokia e72 14.05.2010. 03:47 T26755

status: user
broj poruka: 476
prodao bi n82 i uzeo ovaj fon-kakav je?koliko mu drzi baterija?ikoji ulaz ima za slusalice i kako se cuje muzika na njih?grebe li se lako kao n82(je neka mekal plastika ili nesto tvrdje)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: pitanje za nekog ko ima nokia e72 14.05.2010. 08:46 #213223

broj poruka: 3992
nemam telefon al znam
kamera je 5mpx i nije mnogo losija od n82,znaci koristi isti senzor kao 6720
baterija sigurno 3-4dana
novitet je naravno 3.5mm ulaz,poseduje cip za muziku tako da ces se lepo naslisati sa nekim boljim sluskama,nokia su krdze..
kvalitet izrade je na najvisem nivou(METAL),telefon je cvrst,ne krcka,milina
dobijas full opermu uz njega,i finu fensi koznu futroli sa koznom trakicom...
sve u svemu lep prelazak sa kineski odradjenje 82..
pozz i nadam se da sam ti pomogao..

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: prodao bi n82 i uzeo ovaj fon-kakav je?koliko mu drzi baterija?ikoji ulaz ima za slusalice i kako se cuje muzika na njih?grebe li se lako kao n82(je neka mekal plastika ili nesto tvrdje
::
adamadam nemam ni ja al isto znam 14.05.2010. 09:23 #213231

broj poruka: 397

nije bas za poredjenje al ajde kad si pitao
kamera nije istog kvaliteta kao na n82 , (niti ce ikad na E series biti ) jer to je biznis klasa
kvalitet e72 jeste jako dobar, ipak je to titanium kuciste bla bla bla

e72 dobar telefon, kvalitetan, itd itd. ALI ako tvoja n82 nije unistena, jbg za masku sto se guli sta da se radi, bitno da je ispravan telefon, u svakom slucaju n82 ce sazvakati i pojesti tu e72

opet kazem, e72 je dobar telefon kad ga kupujes posle nekog loseg, ali sa n82 jednostavno nema merila nista na trzistu od nokie jos uvek (moje misljenje)

mighty Re: nemam ni ja al isto znam 14.05.2010. 09:44 #213236

broj poruka: 1670
:: u svakom slucaju n82 ce sazvakati i pojesti tu e7

Bi li to malo pojasnio? Kako?

Nokia N82:
ARM 11, 332 MHz
Interna memorija: 100 MB
Baterija: Li-Ion, 1050 mAh

Nokia E72:
ARM 11, 600 MHz
Interna memorija: 250 MB
Baterija: Li-Polymer, 1500 mAh
skar Re: Re: nemam ni ja al isto znam 14.05.2010. 09:46 #213237

mislim da je mislio kao multimedijalni fon,jer je E serija ipak biznis mada e72 je prekoracila granice...
ja bi uzeo E 72..pre svega radi koimfornije tastature i kvaliteta....

:: :: u svakom slucaju n82 ce sazvakati i pojesti tu e7
:: Bi li to malo pojasnio? Kako
:: Nokia N82
:: ARM 11, 332 MH
:: Interna memorija: 100 M
:: OS: Symbian 9.2, Series 60 3.
:: Baterija: Li-Ion, 1050 mA
:: Nokia E72
:: ARM 11, 600 MH
:: Interna memorija: 250 M
:: OS: Symbian 9.3, Series 60 3.
:: Baterija: Li-Polymer, 1500 mAh
adamadam Re: Re: nemam ni ja al isto znam 14.05.2010. 10:18 #213242

nisi dobro napisao deo za CPU za n82
Dual ARM 11 332 MHz processor. 3D Graphics HW Accelerato

a probaj ih naci i uporediti uzivo

:: :: u svakom slucaju n82 ce sazvakati i pojesti tu e7
:: Bi li to malo pojasnio? Kako
:: Nokia N82
:: ARM 11, 332 MH
:: Interna memorija: 100 M
:: OS: Symbian 9.2, Series 60 3.
:: Baterija: Li-Ion, 1050 mA
:: Nokia E72
:: ARM 11, 600 MH
:: Interna memorija: 250 M
:: OS: Symbian 9.3, Series 60 3.
:: Baterija: Li-Polymer, 1500 mAh
nikolape80 re 14.05.2010. 10:24 #213244

broj poruka: 453

N82 ima dual CPU, i dosta je stariji telefon. Ima stariju verziju symbiana (citaj manje zahtevnu). Pa ce iz ovih razloga prakticno `pojesti` po brzini rada e72. Ali nije zahvalno porediti N-gage i Enterprise serije telefona, jer kada se prevedu sa engleskog njihove oznake zna se o cemu se radi.

Pozdrav.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: nemam ni ja al isto znam 14.05.2010. 11:28 #213261

broj poruka: 12805
Pitanje je bilo za nekoga ko ima E72, što se iz tvojih komentara lako zaključi da ga nemaš.

E72 nije od titanijuma.

@nikolape80, to što E82 ima dva CPU-a, ne Dual CPU mu ništa ne pomaže u poredjenju sa E72 jer E72 ima noviji procesor i to na 600mhz, tako da ga neće pojesti E82 nikako.

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: nije bas za poredjenje al ajde kad si pita
:: kamera nije istog kvaliteta kao na n82 , (niti ce ikad na E series biti ) jer to je biznis klas
:: kvalitet e72 jeste jako dobar, ipak je to titanium kuciste bla bla bl
:: e72 dobar telefon, kvalitetan, itd itd. ALI ako tvoja n82 nije unistena, jbg za masku sto se guli sta da se radi, bitno da je ispravan telefon, u svakom slucaju n82 ce sazvakati i pojesti tu e7
:: opet kazem, e72 je dobar telefon kad ga kupujes posle nekog loseg, ali sa n82 jednostavno nema merila nista na trzistu od nokie jos uvek (moje misljenje
veljchy jos nesto.. 14.05.2010. 11:32 #213262

n82 mi na boljim sluskama i nema neki jak zvuk-kako je to na e 72???

Daum ... 14.05.2010. 11:34 #213263

@veljchy, E72 je odličan telefon, kako po dizajnu tako i po ergonomiji i kvalitetu. Plastika na telefonu je matirana i teško se grebe, a ostatak telefona je čelik. Ulaz za slušalice si mogao da proveriš na netu: 3.5mm je. Muzika preko slušalica se čuje ok, ali to je zato što su slušalice koje dolaze uz njega namenjene više kao neki handsfree. Odličnog su kvaliteta, ali ništa specijalno za muziku. Jake su slušalice ako ti je to bitno...

skar mislim da post #213223 14.05.2010. 11:37 #213265

niko nije procitao,al Daum potvrdio

Daum ... 14.05.2010. 11:48 #213269

Btw, baterija drži 5 dana bez problema, a ne 3-4...

nikolape80 @daum 14.05.2010. 11:55 #213272

broj poruka: 453
Pojesti ne znaci nista radikalno. Bolje ce raditi,tvrdim. Ne znam jesi li nekada imao E seriju? Radim sa mobilnim telefonima i znam sta pricam. A ti radi sa tim novim procesorom benchmarke za e72, vidi ako ima u *.sisx formatu,ja nisam cuo.

O 5 dana mozemo do sl godine da pricamo, to je diskutabilno. I to da baterija drzi toliko ,tj kada kazes nekome nije uopste merodavno, zavisi od vise faktora,kao sto su uzrast korisnika, kvalitet prijema mreze, da li je korisnik 2g/3g korisnik, da li ima dodatni data paket pa zeli da ga koristi,da li koristi gps i sli, i najbitnije koliko razgovara. E serija ima jaci integritet baterije sto ne znaci da je 5 dana optimum. Da je tako ja bih ga imao prvi.

Sve u svemu odlican telefon.

Plamen re 14.05.2010. 11:58 #213274

broj poruka: 2836
Ja trebam za neki dan da uzmem N82 polovnu za oko 140e sa garancijom... E sad razmisljam da li da uzmem nju ili E71...

Veljchy: Jel se bash toliko lako grebe taj N82?

skar Re: re 14.05.2010. 12:11 #213277

siva se ljusti kao luda.....
posle par meseci bice bela:D

:: Ja trebam za neki dan da uzmem N82 polovnu za oko 140e sa garancijom... E sad razmisljam da li da uzmem nju ili E71...
:: Veljchy: Jel se bash toliko lako grebe taj N82
Plamen Re: Re: re 14.05.2010. 12:56 #213288

broj poruka: 2836
Ja bash sivu trebam da uzmem.

:: siva se ljusti kao luda....
:: posle par meseci bice bela:
:: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: Ja trebam za neki dan da uzmem N82 polovnu za oko 140e sa garancijom... E sad razmisljam da li da uzmem nju ili E71...
:: ::
:: :: Veljchy: Jel se bash toliko lako grebe taj N82
peniko N82 14.05.2010. 13:52 #213296

broj poruka: 205
Uzeo sam doticni telefon (E72) uz Telenor paket. Moj bata ima N82, pa smo se menjali na 15 dana. Neko je napomenuo da je N82 brzi telefon i, iako je to nekome protivno svakoj logici (mada, objasnicu zasto nije), N82 je dosta brzi telefon.

Procesor: Arhitektura DualARM procesora je drugacija od arhitekture ARM procesora novije generacije. Na nekom od Symbian sajtova je bilo slicno pitanje, pa je neki inzinjer odgovorio na ovaj nacin: processor performance ARM 11 clock equals Dual ARM 11 x 1.54. Sto ce zapravo znaciti da su performanse ARM 11 procesora od 600MHz jednake performansama Dual ARM 11 procesora od 390MHz. To fakticki znaci da je N82 po performansama procesora gotovo ista kao i E72. Taj klok procesora je cist marketinski trik i moj drugi telefon, HP sa Intel procesorom na 416MHz lagano, noseci Windows Mobile 6.5, pojede svaku Nokiju na svetu, kada su performanse u pitanju. To je slicna prica kao za one graficke karte gde stave 1GB RAM-a, a onda ih pojede neka skuplja 256-ica. Marketing...

Operativni sistem: Simbian 9.2 je dosta manji i manje zahtevan od Symbiana 9.3... Tu zapravo lezi caka vece brzine rada N82 od E72. Kada je i operativni sistem u pitanju, N72 premnogo baguje kada radi sa nekim zahtevnijim programom. Generalno telefon zaista ume da iznervira zakucavanjem. Hajde, rekao bih da je to mozda do mog telefona, ali gotovo svi ljudi koje znam, sve moje musterije koje imaju E72, kukaju kako telefon bas mnogo koci, secka i baguje. Najbolje ce se razlika izmedju ova 2 telefona videti kada se na njima pusti neki poveci video klip ili film.

Graficki prikaz: Iz nekog razloga su ikonice na E72 na 8 bit-a, a na N82 na 16 bit-a... Ili me oci varaju. Graficki, mnogo je bolji N82. Dovoljno je drzati ih uporedo u ruci i primetiti razliku.

Navigacija: Iz razloga uzasnog operativnog sistema koji nosi Nokia N72, na njemu ne radi Garmin. Krene normalno i posle 2-3 minuta, zakuca, pa moram da restartujem telefon vadeci bateriju. Uspeo sam nesto da prebudzim, pa sada malo redje zakucava, ali generalno, to ne radi. Ne rade ni neke druge aplikacije, koje cak i nisu vezane za navigaciju, desava se ista stvar...

Kvalitet izrade: Svaki telefon E serije ce, po kvalitetu izrade biti ispred N serije telefona. Tu nema diskusije... Metalni okvir je nesto sto ce jako sacuvati telefon kroz godine upotrebe.

Baterija: E72 drzi oko 4 dana zestokog koriscenja, a N82 oko 3.

Moj opsti utisak, zasnovan na iznetim cinjenicama i poredjenju rada ovih telefona koriscenjem, je taj da je N82 dosta bolji telefon za koriscenje i da ima bolje performanse.
adamadam Re: N82 14.05.2010. 14:38 #213305

ja sam jos u mom prvom postu u ovoj temi naglasio da nisu telefoni za poredjenje jer su razlicite serije, kao i to da je MOJE misljenje da je n82 jos uvek izuzetno dobar telefon

daleko od toga da je los e72 ili e71 , ali imaju potpuno drugu namenu

decko vam je sve objasnio ovde dole

(a to ko ima radnju i koliko dugo se bavi telefonima necemo da napominjemo na forumu itd.)

:: Uzeo sam doticni telefon (E72) uz Telenor paket. Moj bata ima N82, pa smo se menjali na 15 dana. Neko je napomenuo da je N82 brzi telefon i, iako je to nekome protivno svakoj logici (mada, objasnicu zasto nije), N82 je dosta brzi telefon
:: Procesor: Arhitektura DualARM procesora je drugacija od arhitekture ARM procesora novije generacije. Na nekom od Symbian sajtova je bilo slicno pitanje, pa je neki inzinjer odgovorio na ovaj nacin: processor performance ARM 11 clock equals Dual ARM 11 x 1.54. Sto ce zapravo znaciti da su performanse ARM 11 procesora od 600MHz jednake performansama Dual ARM 11 procesora od 390MHz. To fakticki znaci da je N82 po performansama procesora gotovo ista kao i E72. Taj klok procesora je cist marketinski trik i moj drugi telefon, HP sa Intel procesorom na 416MHz lagano, noseci Windows Mobile 6.5, pojede svaku Nokiju na svetu, kada su performanse u pitanju. To je slicna prica kao za one graficke karte gde stave 1GB RAM-a, a onda ih pojede neka skuplja 256-ica. Marketing..
:: Operativni sistem: Simbian 9.2 je dosta manji i manje zahtevan od Symbiana 9.3... Tu zapravo lezi caka vece brzine rada N82 od E72. Kada je i operativni sistem u pitanju, N72 premnogo baguje kada radi sa nekim zahtevnijim programom. Generalno telefon zaista ume da iznervira zakucavanjem. Hajde, rekao bih da je to mozda do mog telefona, ali gotovo svi ljudi koje znam, sve moje musterije koje imaju E72, kukaju kako telefon bas mnogo koci, secka i baguje. Najbolje ce se razlika izmedju ova 2 telefona videti kada se na njima pusti neki poveci video klip ili film
:: Graficki prikaz: Iz nekog razloga su ikonice na E72 na 8 bit-a, a na N82 na 16 bit-a... Ili me oci varaju. Graficki, mnogo je bolji N82. Dovoljno je drzati ih uporedo u ruci i primetiti razliku
:: Navigacija: Iz razloga uzasnog operativnog sistema koji nosi Nokia N72, na njemu ne radi Garmin. Krene normalno i posle 2-3 minuta, zakuca, pa moram da restartujem telefon vadeci bateriju. Uspeo sam nesto da prebudzim, pa sada malo redje zakucava, ali generalno, to ne radi. Ne rade ni neke druge aplikacije, koje cak i nisu vezane za navigaciju, desava se ista stvar..
:: Kvalitet izrade: Svaki telefon E serije ce, po kvalitetu izrade biti ispred N serije telefona. Tu nema diskusije... Metalni okvir je nesto sto ce jako sacuvati telefon kroz godine upotrebe
:: Baterija: E72 drzi oko 4 dana zestokog koriscenja, a N82 oko 3
:: Moj opsti utisak, zasnovan na iznetim cinjenicama i poredjenju rada ovih telefona koriscenjem, je taj da je N82 dosta bolji telefon za koriscenje i da ima bolje performanse.
gile23 ... 14.05.2010. 19:09 #213374

broj poruka: 9121
Jedino sto ja znam je to da uzmes iPhone 3G za multimediju ili neki HTC sa Androidom ako hoces poslovnu varijantu i da nijedna Nokia (osim N900) nema sta da trazi pored ovih telefona.

Pozdrav!
peniko Boz` sacuvaj 14.05.2010. 19:33 #213385

Definitivno nikako ne treba uzimati nikakav iPhone nikada ni zasta. Komplikovan i glup telefon, gde bilo kakva greska u koriscenju kosta, a jedan potez je dovoljan da se onemoguci koriscenje telefona. Mnogo tih telefona sam imao priliku da otkljucavam i unbrickujem i definitivno je potrebno advanced znanje za bilo sta sto ne podrazumeva instalaciju necega sto se ne placa. iPhone izbegavati u sirokom luku (mogao bih 2 dana da pisem o tome, a vrlo sam u prici sa iPhonom)... Malo ljudi znam koji su kupili iPhone i zapravo ga zadrzali i ostali pri tome. Fin modni detalj, ali jako brzo postaje naporan i besmislen.

Sto se tice HTC-a sa androidom, to je vec ok resenje (osim Tattoo-a sa 1.6 verzijom Androida). Definitivno ljudi prave dobre i lepe telefone, a Android je OS buducnosti. Postoji i sve vise aplikacija za njega i (iako je i dalje Windows prilicno daleko, zbog brzine i kolicine aplikacija) verovatno ce Google prevazici Microsoft i na ovom polju u roku od godinu-dve max. Ipak, Android i dalje boluje od nekih decijih bolesti, ali se ipak cini dobrom investicijom.
gile23 ... 14.05.2010. 19:44 #213389

iPhone jeste komplikovan ali trenutno najbolji multimedijalni telefon, jer on ima aplikacija (igrica :)) koje nijedan drugi OS nema. A HTC telefoni za posao su najbolji jer su prvenstveno za to i pravljeni, mene jedino cudi sto HTC ne izbacuje do sada nijedan multimedijalni telefon koji moze da parira iPhone-u nego se samo strogo poslovno orijentisao ili mozda ceka da izadje veci broj kvalitetnijih i bolji Android aplikacija ne znam :).

Pozdrav!
peniko Jok 14.05.2010. 19:53 #213395

Odgovorno tvrdim, a bavim se softverom za mobilne telefone, da za Windows postoji bar 10x vise igrica (a 1000x vise third party korisnih aplikacija poput navigacije) nego za iPhone. iPhone radi samo sa tipovima fajlova koji su pravljeni za iPhone, a Windows moze da (na ovaj ili onaj nacin) barata sa bilo kojim fajlom napravljenim za iPhone. Dovoljan je samo emulator ili odgovarajuci program. Zato se (ako neko bas ima tu potrebu) od Windows telefona moze napraviti iPhone bolji od iPhone-a, a iPhone ostaje samo iPhone. Potrebno je samo instalirati odgovarajuci shell i par programa. Poz
adamadam Re: ... 14.05.2010. 20:05 #213402

iphone rules

sve i svasta sam probao ali definitivno to je kraj mome traganju
neka prica ko sta hoce , govorimo za multimediju

:: iPhone jeste komplikovan ali trenutno najbolji multimedijalni telefon, jer on ima aplikacija (igrica :)) koje nijedan drugi OS nema. A HTC telefoni za posao su najbolji jer su prvenstveno za to i pravljeni, mene jedino cudi sto HTC ne izbacuje do sada nijedan multimedijalni telefon koji moze da parira iPhone-u nego se samo strogo poslovno orijentisao ili mozda ceka da izadje veci broj kvalitetnijih i bolji Android aplikacija ne znam :)
:: Pozdrav!
gile23 Re: Jok 14.05.2010. 21:51 #213463

Nisam previse upucen u emulatore za Windows mobile ali dosta ljudi mi je reklo da se preko toga moze svasta odraditi :). Ali naravno ti kao developer si upuceniji od mene :). Ali licno mislim da je iPhone neponovljiv :), da ga jedino HTC moze dobro kopirati :).

Pozdrav!

:: Odgovorno tvrdim, a bavim se softverom za mobilne telefone, da za Windows postoji bar 10x vise igrica (a 1000x vise third party korisnih aplikacija poput navigacije) nego za iPhone. iPhone radi samo sa tipovima fajlova koji su pravljeni za iPhone, a Windows moze da (na ovaj ili onaj nacin) barata sa bilo kojim fajlom napravljenim za iPhone. Dovoljan je samo emulator ili odgovarajuci program. Zato se (ako neko bas ima tu potrebu) od Windows telefona moze napraviti iPhone bolji od iPhone-a, a iPhone ostaje samo iPhone. Potrebno je samo instalirati odgovarajuci shell i par programa. Poz
veljchy plamene 15.05.2010. 02:33 #213548

nisam stigo pre da ti odgovorim-n82 se grebe ko luda!!!tako je meka i zalosna ta plastika na displeju da je to bruka!!!tel je odlican-za svaku pohvalu,al nista ostalo ne valja-baterija dan ipo,dva max,kupio mu novu masku u alpha copy-izgrebala se za 2meseca,zvuk jeste kvalitetan al za moj ukus malo slab(i na philips ovim sluskama)...i jos sijaset sitnica o kojima necu ni da pisem a uzasno znaju(bar mene)da nerviraju...tako da...razmisli malo bolje o kupovini n82(dobronameran savet)

skar E i N 15.05.2010. 12:24 #213679

nisu za poerdjenje,al su telefoni iz E serije najbolji NOKIA telefoni..
sto rece kolega adam necemo da pricamo o tome ko je sta promenuo od telefona i da li ima radnju jer je totalna glupost...
po meni je E72 vrhunski uredjaj koji nije osmisljen da se na njemu pikaju igre,ili slusa muzika..za sta je n82
ja se ne bih dvoumio ni 2min oko ta dva fona jer je meni n82 ocajan...ne po funkicjama neg po svemu ostalom
@Gile
ako je ANDROID tako mocan zasto furas e52???a???tico??

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647705.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs